Hopptävlingsresultat 7-9 september

I helgen avreds Mockfjärdsspelen som arrangeras av Gagnefs RK. Bäst placerade Connemara (om man ska se till svårighetsgrad på klasserna) blev Devlish Grey Fox (f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool), som vann en Msv B kat D. En placering i Msv B kat C blev det för Poetic Vanilla Ice (f- 07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble).

Park Coco (f-07 e Ashfield Festy – Owens Blossom) tog en 3:e plats i LB. Coolkill Seamus (f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay), se vinjettbild, som nu övertagits av lillasyster i familjen, slog till med en vinst i LA kat C.

Rhinströms Keen Katoomba (f-07 e Innellan kestrell – Oxenholm godot) kom 2:a i en LB och vann sedan en LA som även var DM-klass, och därmed fick hemmaklubben en distriktsmästare i kat D.

Ballyerk Lightening (f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun) och Farran Earl (f-10 e I Love You Melody – Robe Earl) tog båda en 2:a plats i varsin nationell LA kat D.

Ballpark Lightening, Sportriders juli 2018.

I Värnamo var det också DM-helg, och meetinget bjöd på klasser från LD+ till LA. Det blev en tävling med fina framgångar för rasen. Extra roligt är det att se svenskfödda Connemaror I prislistorna!

I den första klassen LD+ kat D blev det en 3:e plats för Carrigoir Bob (-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy). I LC kat D kom Doon Hillary (f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan) 2:a, Crusheen Mountain Skippy (f-11 e Mountain Cascade – Monaghanstown Fionn) 4:a, och på 5:e plats Poetic’s Lille Zeth f-09 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin.

Nästa klass LB var DM-kval 1, och i kat C kom Jeros Amber f-03 hos Eva Nyström e Kulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur) 6:a. Kat D vanns av Elektors Kazira f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Dancing Belle e Brantshammar Bell Dara. På 2:a plats Cillians Shadow f-10 e Shadow dun – Billy, 3:a Bailey’s Beauty f-09 e Monaghanstown Boy – Monaghanstown Fred). På 4:e plats Ussherpark Andy (f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen), och 7:a Westcliffs Grace (f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice).

West cliffs Grace & Cajsa Bergman. Foto: Viktoria Bergman

LA och DM-kval 2. Kat C vanns av Camber Star (f-06 e Garryhinch Finn – Clonkeehan Ghillie Of Ard), med Höryda Joy’s Sunshine Pearl (-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein RC 89 u Hagens Joy e Värnbergs Orion) på 4:e plats. I kat D blev det en 4:e plats för Westcliffs Grace och en 5:e för Cillians Shadow.

Söndagen började också bra med vinst för Crusheen Mountain Skippy  i LC kat C. LB kat B vanns av Love Tos f-00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius). Inte så många Connemaror i den kategorin, men de finns och får inte glömmas bort. LB kat D vanns av Doon Hillary.

Love Tos, privat foto.

Så var det dags för DM-final i LA bed A:1a. Guldmedaljör kat C blev Camber Star och silver till Höryda Joy’s Sunshine Pearl. I kat D gick guldet till arrangörsklubben genom Westcliffs Grace och bronset tog Cillians Shadow hand om.  Grattis alla ryttare till fina prestationer!

På Sundbyholm (Eskilstunaortens RF) reds också ett meeting i helgen, med regionala LA som högsta klasser. En LC kat C vanns av Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi – Ashfield Festy), och i kat D samma klass tog Stripe Leanne (f-11 e Templebready Fear Buí – Crannard Joker) en 4:e plats. Den förstnämnda vann även en LC+. I den klassen kat D kom Kilmurray Dukes (f-09 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain) 5:a.

I en annan LC tog Fideli QQ (f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan) en 2:a plats, och Ballydoolagh Abbey (-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) 4:e.  Hon gillade nog den röda färgen, för det blev en 4:e plats i LB av bara farten. Samma rosettfärg till Glenicmurrin Boy Moy f-07 e Johnny´s Pride – Annilaun Oscar) fast i kat D. I LB+ kom ”still going strong” Tibor of Carraghduff (f-97 e Tynagh Miller – Ardravinna Andy på 3:e plats.

I söndagens LB kat D placerade sig tre Connemaror. Rathcoona Johney (f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy) 2:a, Edens Molly (f-08 hos Eva Magnusson-Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro) 3:a, och Bjennesby Shania (f-06 hos Kersin Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnberg Orion) 5:a.

Helgens lysande stjärna var annars Walnut (f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) som vann två LA kat C. Myshall Silver Lady f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel), var 3:a resp 5:a i samma klasser/kategori. Andra som placerade sig i LA denna helg. Fanad Tracy (f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo, Boltown Angelina (f-08 e I love you Melody – Carra Cashel), Birchgrove Diamond (f-02 e Kilmore Diamond – Wings of Victory), och Bastubackens Norah (f-10 hos Ing-Marie Bringholm e Gräns Roeson u Lindens Myrna e Frederiksminde Hazy Chance).