Tävlingssvepet vecka 12/23

Våren tycks ha satts på paus i stora delar av landet, men vid fälttävlanspremiären i Tågarp var det barmark. Evelyn Haglund och Hollywood Barbie Q placerade sig i nationell dressyr. Foto: Carro Östman.

Tågarpsortens RF. 3* P90. 2:a plats till Nora Hedman – Castlecarton Lady (stof-13 e Kilmore Diamond – Drumlane Warrior). Dressyr 66.64% (straff 33.4). Total straff 37.4, och på 5:e plats Elliot Zaki – Adams Boy (f-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey). Dressyr 65.60% (straff 34.4 ), Total straff 42.0

Vä: Castlecarton Lady. Foto: Anna Nord
Hö: Adams Boy. Foto: Ulrika Zaki

3* P80 14-20 vanns av Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) Dressyr 70% (straff 30.0). Total straff 30.0 %. På 3:e plats Tilda Wallin – Calladashan Prince (val f-10 e Runnymeade Obie Trice – Silver Cloud). Dressyr 67.60% (straff 32.4). Total straff 32.4. På 6:e plats Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy (val f-14 hos Eva Svensson e Bunowen Paddy u Gevas Lady Hennessy e Ashfield Cathal Crobdhearg). Dressyr 67.0% (straff 33.0) Total straff 37.0

P70 CR. Heléne Persson – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master). Dressyr 63.70% (36.3). Total straff 37.5

Vä: Spirit Of Kille. Foto: Tina Landén
Hö: Calladashan Prince. Foto: Lotta Wallin

Vä: Gevas Hardy. Foto: Maria Lindbäck
Hö: Charleville Bobbin. Foto: Marie Persson

* P70 13. 2:a plats till Nomi Palm – Kilnacappagh Cracker (val f-16 e Mystical Bobby Lane – Granahan Champ). Dressyr 66.52% (straff 33.5). Total straff 37.5. På 3:e plats danska Clara Hørby-Schow – Paradisets Dolly (sto f-14 e Hohnhorst Jeremy – Øxenholm Godot). Dressyr 64.56% (straff 35.4) Total straff 37.8

3* P70 14-20 vanns av Savannah Hellberg – Bealacana Victory (sto f-15 e Burren Victory – Oisin). Dressyr 66.09% (straff 33.9) Total straff 35.1

Vä: Kilnacappagh Cracker. Foto: Mats Palm
Hö: Bealacana Victory. Foto: Jessica Eriksson

Hammarö RF. Lördag. 3* FEI Lagprogram ponny RÅ16. 2:a plats och 67.28% till vinjettekipaget Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan). På söndagen även 2:a plats i FEI Mästerskapsprogram ponny RÅ16 med 67.16%

Svärdsjö RK. 1* LC:1 kat D. Vinst och 65.37% för Nellie Skatt – Culmore Becky (sto f-16 e Currachmore Cashel – Jacks Promise) i deras debut, och ponnyns allra första besök på tävling också.

1* LB:1 kat D vanns med 65.89%  av Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac.

Vä: Culmore Becky. Foto: Sabina Saukkoriipi
Hö: Rathvaldron Frank. Foto: Elin Andersson

Lammhults RK. 1* LB:1 kat B/C. På 3:e plats med 67.32% kom Lisen Andersson – Creaga Dawn (sto f-17 e Woodfield Sammy – Glencarrig Prince). Debut för en ponny som inte sett ett dressyrstaket innan.

Sörmons RK. 2* LA:3 (häst). 2:a plats och 67.28% till Elvira Skager – Beechmount Bailey (val f-13 e Dooneen Supermatch – Castlestrange Fionn). Premiär på lång bana. B Bailey är ca 155 cm hög.

Vä: Creaga Dawn. Foto: Privat
Hö: Beechmount Bailey. Foto: Elin Skager

Eskilstunaortens RF. 2* LA:1 kat D. På 2:a plats med 66.944% kom Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti). Samma procent för Alva Asp – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel), men den som har högst på de fem nedre bedömningspunkterna sätts före.

Vä: Skaergårdens Movie Night. Foto: Christin Asp
Hö: Aero’s Boy. Foto: Ulrika Norrman

Åsbo RK. 1* LB:1 kat D. Seger på 69.10% till Penny Hålling – Annestorp Bag Lady (sto f-09 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin). Debut på dressyrbanan för ekipaget.

2* LA:1 kat C/D vanns av Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 hos Michael Byrd e Oisin u Kyleshill e Burren Rocket) med 70.27%.

1* LB:1 (häst). Årsbebut för Malin Sundberg – Malin Sundberg – Big’s Charleston (val f-16 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abaigail e Lofty Roderic). De vann LB:1 såväl lördag som söndag. Segersiffror 70% resp 71.78%. Big’s Charleston är kat D.

Vä: Annestorp Bag Lady. Foto: Ulrika Hålling
Hö: Big’s Charleston. Foto: Jette Hansen

RK Ekenryttarna. 1* 0.90 (häst). På 3:e plats Alexandra Samuelsson – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn), Hon tar ibland med sig sin bästa ponnyvän när hon åker på tävling med storhästen. Carragh Mary är kat D.

CarraghMary. Foto: Anders Samuelsson

Täby RS. 1* LD CR. Sophie Eskilsson – Molliere (val f-03 hos Margareta & Bo Wetterblad e Juno Rory u Brolötens Samba e Finney Master). Eftersom Moliere har fyllt 20 år tycker jag han kan få bli omnämnd för felfria ritter. Kat D. Magda Blänning – Lidens Movie Star (val f-17 hos Syskonen Filipsson e Skaergårdens Movie Night u Lidens Rose Amoure e Uranus). Felfritt ungponnyekipage.

1* LC kat C avd B. Sophie Eskilsson – Molliere felfri runda igen. Kat D. På 3:e plats Emmeline Eskilsson – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay).

Vä: Coleman Rock. Foto: Anna Eskilsson
Hö: Molliere. Foto: Anna Eskilsson

LC+ kat D. På 2:a plats Klara Ström – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti).Malin Almering, och  Emmeline Eskilsson – Coleman Rock knep 3:e plats igen. Kat D avd B.  Ella Mårtensson – Rathmore Playboy (val f-17 e Charleville Playboy – I Love You Melody) red felfritt.

LB kat D. 2:a plats till Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker), och Klara Ström – Mahurna Shamra Anella. Kat D avd B. Ett pet för Ella Mårtensson – Rathmore Playboy, men ingen var felfri så det blev rosett ändå. Känslan var värd en jättestor rosett enligt ryttaren.

Vä: Cloudy Bay. Foto: Kicki Palmgren
Hö: Rathmore Playboy. Foto: Annica Olsson

Hallsta RK. 1* LD bed A. Kat D. Felfri runda för Anna Ericsson – Capparoe Shadow Princess (sto f-17 e Lishmar Shadow – Silver Heaven).

1* LC kat C. Här segrade Mali Sahlman – Martinside Larch (val f-06 e Silverfox Oisin – Shipton Teasel), med Ida Widell – Knockma Daisy (sto f-12 e Castleside Tigue – Bradlieve Delight) på 5:e plats. Kat D. Vit rosett till Elsa Lillje – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein).

2* LB kat C vanns av Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen), före Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) på 2:a plats, och Emelie Tinglöf – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay) på 3:e. Connemaratätt på prisutdelningen i den här klassen. På 4:e plats Ziri Bosell – Emlagh Fiachra (val f-13 e Classiebawn Black Jack – Rathcoona Cove), och på 6:e kom Wera Klåvus – Önnarps Yrsa (sto f-14 hos Jörgen Folkesson e Önnarps Orcan u Önnarps Misty e Aladdin).

Vä: Martinside Larch. Foto: Privat
Hö: Leine Reídh. Foto: Åsa Hägglund

Vä: Önnarps Yrsa. Foto: Sofia Klåvus
Hö:Emlagh Fiachra. Foto: Caroline Bosell

2* LB kat D vanns av Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti), som dagen innan hade värmt upp på dressyrtävling. På 5:e plats Vera Malmström – Seafield Silver Charlie (val f-08 e Seafield Silver Dun – Ard Harlequin), och Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver) på 6:e plats.

Vä: Seafield Silver Charlie. Foto: Agnes Malmström
Hö: Aero’s Boy. Foto: Ulrika Norrman

LB+ kat C vanns av Enya Eldh – Landleague Coco (val f-15 e Weststar Sunny – Dooneen Castle). Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey på 2:a plats igen, och Eline Hägglund – Leine Reídh kom på 3:e plats. Med på bilden ryttarens andra ponny Silence -V (sto f-14 imp Belgien), utan en enda droppe Connemarablod men fin ändå 😉

Ballydolagh Abbey (hö) och Silence-V. Foto: Malin Johansson

Vellinge HSF. 1* LD kat D vanns av Linnéa Ingloff – Kilrickle Mist (sto f-12 e Kilmore Diamond – Corbally Con). På 3:e plats Alice Andoff – Corroy Lass (sto f-07 e Corcullen Silver Belle – Island Lad).

1* LC kat C. Vinst till Ellen Lindell – Pricella (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Monaghanstown Boy). Kat D vanns av Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). Alice Andoff – Corroy Lass på 4:e plats.

Vä: Bjennesby Beoncy. Foto: Ella Olsson
Hö: Corroy Lass. Foto: Cecilia Andoff

Ljungby RK. Fredag. 2* LC kat D. På 2:a plats Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad), med Ellis Ekholm – Lofty Hopsy Daisy (sto f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad) på 3:e plats. Kat D avd B. Felfritt red ungponnyekipaget Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom).

Vä: Doon Hillary. Foto: Emma Lennartsson
Hö: Lofty Hopsy Daisy. Foto: Maria Hagstrand

2* LB kat C. 3:e plats till Anastasija Iantchenko – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Kat D. Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun) på 2:a plats. Kat D avd B. Olivia Rosén – Ballyerk Trixie red felfritt igen.

3* LA kat D. På 2:a plats Emelie Högberg – Clonaheen Bobby (val f-14 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie). Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen) 6:a.

3* Msv B med kval till Prins Carl Philips Pris. Kat C vanns av Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun (val f-09 e Urrachree Clad – Grange Kings Surf), före Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) på 2:a plats.

Vä: Shanbo Harvest Dun. Foto: Lisa Paulsson
Hö: Young Dylan. Foto: Magdalena Klich

Lördag. 2* LC+ kat D vanns av Elliot Kling – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue). På 3:e plats Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince), med Alma Lennartsson – Doon Hillary på 4:e. Kat D avd B. Klara Trofast – Faithful Friend S2 (hin f-17 hos Ann-Heléne Trofast e Ashfield Cathal Crobdhearg u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen) red felfritt.

Vä: Ballinaclough Blue Star. Foto: Janni Eilersen
Hö: Ballylee Misty Boy. Foto: Maria Hagstrand

2* LB+ kat C. 6:e plats till Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince). Kat D. 3:a Elliot Kling – Ballinaclough Blue Star. Kat D avd B. Klara Trofast – Faithful Friend S2 red sin andra felfria runda.

Vä: Heatherview Rockey. Foto: Maria Kling
Hö: Faithful Friend. Foto: Ann-Heléne Trofast

3* LA+ kat C. Thilde Söderberg – Annefields Peaches (sto f-14 e Burning Daylight – Moy Hazy Cove) 6:a.
3* Msv B kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan. I Msv B kat C avd B red Signe Hökenklö – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) felfritt.

Söndag. 3* LA kat D. På 2:a plats Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross FLB ear Bui – Moyvoon Star), och på 4:e kom Nova Strelitz – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas).

Vä: Sandymount Bentley. Foto: Privat
Hö: Srahrevagh Robe. Foto: Annelie Strelitz

På söndagen reds också första omgången i div 1. Individuella resultat i LB kat D. Molly Nilsson Green – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak) vann före Elvira Hallberg Ehrner – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah) på 2:a plats och Elliot Kling – Ballinaclough Blue Star på 3:e plats. Ekipagets tredje rosett.

Värnamobygdens RF hade fyra Connemaror i laget. Från vänster: Ellis Ekholm – Lofty Hopsy Daisy, Agnes Berggren – Watt’s Patrick (val f-12 e Glencarrig Patrick -Ardravinna Andy), Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy, och Milwa Stensson – Hendricks (val f-16 e Roberts Pride – Tasty Pride).

Foto: Maria Hagstrand

Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd till att delning med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

GLÖM INTE ATT TIPSA ANDRA MED CONNEMAROR OM TÄVLINGSSVEPET

Author: Tavlingssvep