Tävlingssvepet vecka 11/23

Snart dags för fälttävlan igen. Redan nästa helg rids den första i Skåne, medan det dröjer en månad till innan det är Mellansveriges tur. På vinjetten en av mina stora favoriter. Söta och rara Glenlo Windsor. Hoppas på att få se henne i år igen, men då kanske med ny ryttare. Foto: Gerd Eriksson (2020).

Gärds RF. Celie Roslund – Glendun Marty (val f-08 e Heathers Dino – Castleside Carrig) tog en individuell 4:e plats i lagklassen 1*LB:1 med 67.85%.

Hermanstorps K & RK. 1* LC kat D. 2:a plats med 67.22% till Alicia Eiler – Arda’s O’Hara (sto f-02 hos Marlene Näslin e Janus u Hagens Nelina e Hagens Jaguar).

2* LA:1 kat D. Vinst på 71.11% till Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket). I 2*LA:P1 tog ekipaget 2:a plats med 68.28%.

Vä: Glendun Marty. Foto: Filippa Rensfelt
Hö: Mountain Rocky. Foto: Viktoria Ahlwin

Ängelholms RF. lördag. 1* LD kat C. På 3:e plats kom Penny Hålling – Annestorp Bag Lady (sto f-09 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin). Kat C avd B. Madicken Jensen – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprise). Felfritt ungponnyekipage. Kat D. Vinst till Hedda Axelsson – Boyles Boy (val f-11 Fernville Danny – Garryhinch Finn), och på 2:a plats Edith Ekström – Clonberne Larry (val f-10 e Eagle’s Ledge – Oisin). Linnea Andersson – Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) på 4:e plats. Kat D avd B. Nicolina Gustafsson – Bantrach Siobhan Beauty (sto f-17 e Kippure Hurricane – Rynn Richard). Felfri ungponny.

Vä: Bantrach Siobhan Beauty. Foto: Ewa Gustafsson
Hö: Annestorp Bag Lady. Foto: Ulrika Hålling

1* LC kat C vanns av Fideli Bäcklund – Smokey Sunset (sto f-16 e I Love You Melody – Gleann Rua Maxwell). Kat D. På 2:a plats Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin), med Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad) på 4:e. Kat D avd B. Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom). Felfritt ungponnyekipage. 2* LB. Kat C. På 2:a plats Maxine Vikström – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con).

Söndag. 2* LB kat C. Vinst till Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). 3* LA kat C. 4:e plats till Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin).

Vä: Ballyerk Trixie. Foto: Karin Klevegård
Hö: Annaghmore Mick. Foto: Camilla Torsmarker

Vä: Smokey Sunset. Foto: Privat
Hö: Highburren Gentian. Foto: Åsa Torstensson

Härnösands RK. Lördag. 1* LC kat D. 2:a plats till Wilma Kjellin – Coolfin Precious Prince (val f-16 e Caherlistrane Prince – Maam Hero). Kat D avd B. Linn Svensson – Beech Star (val f-17 e Monaghanstown Boy – Smokey Duncan). Felfritt ungponnyekipage.

2* LB kat D. 2:a plats blev det igen för Wilma Kjellin – Coolfin Precious Prince, och ytterligare en felfri runda för Linn Svensson – Beech Star i kat D avd B.

Vä: Coolfin Precious Prince. Foto: Malin Hägglund
Hö: Beech Star. Foto: Privat

Söndag. 2* LC kat D. I första starten i klass med två faser tog Linn Svensson – Beech Star 4:e plats.

2* LB kat C vanns av Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl). 3* Msv B kat C. Två felfria faser och blågul rosett blev det för Tindra Palmér – Munsboro Highlander ex Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva).

Vä: Galtee May. Foto: Nellie Sjöholm
Hö: Munsboro Highlander. Foto: Anna Olsson

Ale-Jennylunds RK. 1* LD kat C vanns av Othilia Josefsson – Ballinaclough Cascarda (stof f-12 e Crosskeys Rebel – Frederiksminde Hazy Match), med Tuva Anfjorden – Blakehill Juliet (sto f-17 e Blakehill Prince – Boden Park Finnard) på 3:e plats. Kat D. Tindra Johanssson – Nevins Lad (val f-14 e Nevins Ranger – Cloon-Eile Cashel) på 3:e plats, med Klara Petersson – Hardy Den (val f-11 e Kenagh King – Smokey Duncan) på 4:e.

1* LC kat C. På 5:e plats Othilia Josefsson – Ballinaclough Cascarda, och samma placering till Ella Picaut – Daisy Bell (sto f-04 hos Ann Jakobsson e Rolls Royce u Legends Alva e Hagens O’Chief) i kat D. Ida Garcia – Kiltiernan Silver (val f-16 e Clifden Silver – Oisin), och Felicia Rothelius Rosengren – Fortane Alfie val f-17 e All Smoke – I Love You Melody). Felfria ungponnyer i kat D avd B. Ett extra omnämnande till sistnämnda ekipage, som red dubbelnolla i LD. Deras första start i avd A.

Vä: Ballinaclough Cascarda. Foto: Elisabeth Josefsson
Hö: Fortane Alfie. Foto: Karin Rothelius Rosengren

1* LC+ kat C vanns av Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow). Kat D. 2:a plats till Alice Erlandsson – Faithful Gold (val f-10 Ann-Helene & Håkan Trofast e Clifden de l’Aulne u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen).

2* LB kat C. På 2:a plats Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist. Kat D. 3:e plats till Maja Niklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls  Royce). Mor och dotter på samma tävling.

Vä: Faithful Gold. Foto: Sofia Erlandsson
Hö: Hyacinth Belle Foto: Ulrika Niklasson

Kalmar HSK. 1* LC kat D vanns av Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove). Kat D avd B. Amanda Eliasson – Clough Rae Twiggy (sto f-17 e Oisin Aerach – Gurteen Paddy). red ffelfritt. 1* LB kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). 2:a plats till Nilla Åkesson – Roadside Brody (val f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Cyrano Pondi).

2* LA kat C. På 4:e plats Sigrid Hammar – Heather Hill Diamond (val f-14 e Kilmore Diamond – Kenagh King).

Wetterbygdens HSK vann första omgången av eliten. I laget red Signe Hökenklö – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble), och Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino – Robin Hood).

Vä: Dabrian Dawn. Foto: Karin Modig
Hö: Heather Hill Diamond. Foto: Jenny Hammar

Mariestads RK & Bergs HK. Lördag. 1* LE kat D bed A. Hilda Jacobsson Åhs – Lillys an Chlaiomh (sto f-17 e An Claíomh Solais – Ashfield Romeo), och Ida Magnusson – Robe Emily (sto f-16 e Robe Earl – Templebready Bo’Sun). Felfria ungponnyer.

1* LC kat C. 3:e plats till Litzia Andersson – Baylough Casper (val f-13 e Killea Island – Drimcong Owen). Kat D. 3:e plats blev det för Edla Henningsson – Ballygarris Rory (val -11 e Kilmullen Fionn – Rory Rasputin) också. Kat D avd B. Hilda Jacobsson Åhs – Lillys an Chlaiomh hoppade så enkelt i LE att de gick direkt på LC. Felfritt lätt som en plätt blev det i avd B.

2* LC+. Kat C avd B. Johanna Skufca – Lisross Archer (val f-17 e Moonwalker – Robe Thunder Dun) felfri. Kat D. På 2:a plats Emma Gerebro – Mochulla Heather (sto f-13 e Kippure Alkatraz  Glenayre Silver Fox).

Söndag. 1* LC kat C. 2:a plats till Kajsa Andersson – Brickey Breeze (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – Ashfield Jovial Joker). Kat D vanns av Nora Gustafsson – Abbeyside Tornado (val f-12 e Roswat Prince – C.V. Cashel). Kat D. På 2:a plats Clara Västlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin).

2* LC+ Kat D. Clara Västlund – Kildysart Kate på 2:a plats igen.

2* LB Ackimulator kat D vanns av Emma Gerebro – Mochulla Heather, med Lova Bednars – Sweet Bobby (val f-07 e Gloves Bobby – Island Lad). Sweet Bobby ägs av Filipstads RK.

Vä: Lillys an Chlaiomh. Foto: Ann-Charlotte Jacobsson Åhs
Hö: Mochulla Heather. Foto: Åsa Persson

Trelleborgs Ryttarförening. 1* LD kat C avd B. Lisa Bosrup – Belgarrow Irish Mist (sto f-18 e Rosscastle Carroll Owen – Woodbrook Cognac). Felfri ungponny. Kat D vanns av Alma Kron – Lisbrack Fionn (val f-17 e Carnakilly Finn – Templebready Fear Bui). På 2:a plats Elinor Long – Classic Clover (sto f-15 hos Helene Raue e Grange Flynn Sparrow u Foxtown Clary e Dunlewey Rigmarole). 1* LC kat D. Alma Kron – Lisbrack Fionn tog sin andra blågula rosett. Elinor Long – Classic Clover red sin första dubbelnolla i LC avd A.

Classic Clover. Foto: Jessica Long

Föreningen Sportryttarna. 1*LD kat D. 3:a plats till Mollie Nilsson Nordh – Addrigoole Earl (val f-13 e Laerkens Cascade Dawn – Billy). Kat D avd B. Stella Strömberg – Zander’s Sorrento (val f-17 hos Annika & Stefan Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna  e Frederiksminde Hazy Marvel). Felfri ungponny.

1* LC kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble). Kat D vanns av Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad), med Mollie Nilsson Nordh – Addrigoole Earl. Deras andra tävling tillsammans, och även andra tävlingen i livet för ponnyn. På 4:e plats Clara Nordenberg – Lickeen Storm (val f-07 (Oisin – Abbeyfort).

Vä: Lickeen Storm. Foto: Jenny Nordenberg
Hö: Donegreagh Prionsias. Foto: Frida Hahn

1* LB kat C. Vinst för Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent, och vinst i kat D för Elin Hahn – Donegreagh Prionsias. På 2:a plats Fanny Norström – Drumanespic Boy (val f-08 e Sweetwall Captain Courageous – Ardravinna Andy).

Mollie Nilsson Nordh tog hem KM kat C med Bjennesby Vincent, och kom 2:a i kat D med Addrigoole Earl.

Vä: Bjennesby Vincent. Foto: Anette Nordh
Hö: Addrigoole Earl. Foto: Anette Nordh

Gislaved-Anderstorps RK. 1* LE kat D. Felizia Törnblom – Criminagh Culaba (sto f-17 e Ross Fear Bui – Robe Dark Knight). Felfri ungponny.

1* LD kat C. På 4:e plats Stina Rafton – Castlehill Aries Star (sto f-15 e Ross Fear Bui -Kingstown Boy). Kat D vanns av Ellen Seth – Logmore Sally (sto f-09 e Wings of Justice – Wings of Justice). Härstamningen ej felskriven. På 2:a  plats Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion), med  Emilia Hultgren – Shee Girl (sto f-11 e Aill na Brùn Lad – Matty’s Rock) på 5:e, och Elvira Kvennefeldt – Eascaigh Prince (val f-08 e Corrib Prince – Earl of Castlefrench ) på 6:e. Kat D avd B. Ungponnyekipaget Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie) red felfritt.

Vä: Bjennesy Cher. Foto: Jenny Görsson
Hö: Ballyvary Calla. Foto: Frida Kvarnstrand

1* LC. Kat C. På 4:e plats Eira Lofthammar – Little Yankee Boy (val f-12 e Monaghanstown Boy – Rathattan Rebel) Kat D vanns av Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince), med Moa Atzmannstorfer – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) på 2:a plats, och Gurlie Holmgren – Killimor Gin (val f-11 e Kilmore Diamond – Cloughill Island) på 3:e. Hanna Frejd – Kilmurray Max (val f-12 e Hector of Loughfadda – Glencarrig Prince) på 5:e plats. Kat D avd B. Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla felfri igen. 

1* LB kat D. 2:a plats till Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy.

Kilmurray Max (vä) och Bjennesby Will.i.am. Foto: Carolina Frejd

Vä: Ballylee Misty Boy. Foto: Mattias Andersson
Hö: Killimor Gin. Foto: Anna Heijel

Köpings RK. Enya Mc Gann – Ullberg – Dunbelieveable (val f-03 e Kylemore Rocky – Ganty Blazer) kom på 2:a plats i 1* LE kat D, och vann sen 1* LD kat D, med Elsa Lillje – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein) på 4:e plats.

Vä: Dunbelieveable. Foto: LIna Ullberg
Hö: Bennesby Clash. Foto: Elsa Lillje


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd till att delning med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

GLÖM INTE ATT TIPSA ANDRA MED CONNEMAROR OM TÄVLINGSSVEPET

Author: Tavlingssvep