Tävlingssvepet vecka 10/23

Nu börjar allsvenskorna komma igång. Illusteras här av Carlstad Sportriders, nykomlingar i Eliten, som i första omgången hade tre Connemaror i laget. Vilka kan ni se en bit ner. Foto: Mia Olsson

Gagnefs RK. Lördag. LB kat C. 2:a plats till Enya Eldh – Landleague Coco (val f-15 e Weststar Sunny – Dooneen Castle). I kat D tog Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke) hem segern före Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin) på 2:a plats.

Vä: Holmtebo Ladybird. Foto: Hanna Lööf
Hö: Highburren Grace. Foto: Sofie Rönnqvist Karlsson

LA. kat C. Tindra Palmér – Munsboro Highlander ex Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva) på 2:a plats. Kat D. 3:e plats till Amanda Westholm – Callowfeenish Swallow (val f-14 e Fiona’s Man – Murphy Rebel).

Vä: Munsboro Highlander. Foto: Anna Olsson
Hö: Callowfeenish Swallow. Foto: Niclas Westholm

Vinjettbilden från vä: Klara Karlsson – Highburren Grace, Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), Engla Lööf – Holmtebo Ladybird, samt Alva Lööf – Lantau Blue Moon (val f-15, Welsh sec C, imp UK).

Söndag LC kat C. Esther Tegner – Landleague Coco (val f-15 e Weststar Sunny – Dooneen Castle) på 2:a plats. Kat D avd B. Samuel Wik Iveta – Cahergowan Jack (val f-17 e Creemully Western Melody – Carraig Éibhir) red en felfri runda.

Vä: Landleague Coco. Foto Terese Eld
Hö: Cahergowan Jack. Foto: Sabina W Iveta

Sydslättens RF. FEI Mästerskapsprogram ponny med kval till SIHS kür. Kat D. 2:a plats och 74.77% för Ronja Kardos – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce).

Nice One. Foto: Camilla Axelsson

Katrineholms RF. LB:1 kat D. 2:a plats och 66.25% för Lilly lövström – Mister Midnight QQ (val f-17 hos Annelie Hallsröm e Backudden Mountain Haze u Bianca QQ e Starrhult Bossanova. En 11-åring på en 6-åring som hon har ridit in själv.

LB:1 (lagklass). Kat D. Dagens bästa individuella resultat 72.32%, fick Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti).

Mariestads RK. LA:1 kat D vanns av Isabell Karlsson – Kenny Kavat (val f-01 hos Christer & Britt-Marie Eriksson  e Countach Campbell u Carnaby Kajsa Kavat e Tulira Highball) med 71.80%.

Vä: Mister Midnight QQ. Foto: Pernilla Lövström
Hö: Kenny Kavat. Foto: Jenny Nylund

Mantorpsryttarna. LE bed. A:Inverkan. Kat D vanns med 48p av Amanda Bardun – Rowan Lodge Katniss (sto f-16 hos Linda Wegård Mill (e Castle Verdi u Edgebrook Lady e  Ashfield Jovial Joker). På 5:e plats med 45p kom Lovisa Dahlqvist – Northern Link Lad (val f-07 e Murphy Rebel – Grey Dawn).

Vä:Rowan Lodge Katniss. Foto: Paulina Bardun
Hö: Ballyerk Cookie. Foto: Angelica Hökenklo

LD kat C avd B. Felfritt red Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie (val f-17 e Rickamore Tattler – Clonfert Boy). Kat D vanns av Lovisa Ekeblad – Castlemore Owen (val f-13 e Moorland Snowy River – Abbeyleix Owen). Elin Rydmark – Vintage Currach (val f-09 e Currachmore Cashel – Tulira Robuck) på 3:e plats. Kat D avd B. Alva Bexing – Whiskey In The Jar (sto f-17 hos Jennifer Carlegrim e Backudden Mountain Haze u Whistling Dixie e Gurteen Paddy), Maya Backau – Little Prince (val f-16 Vox Pop de l’Aulne u Little Tracy e Värnbergs Orion) och Stella Strömberg – Zander’s Sorrento (val f-17 hos Annika & Stefan Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna  e Frederiksminde Hazy Marvel) var samtliga felfria. För sistnämnda ekipage premiär på tävlingsbanan, och de var även felfria i LE inverkansklassen. 

Vä: Whiskey In The Jar. Foto: Ewa Jacobsson
Hö: Zander’s Sorrento. Foto: Katja Ekman

LC kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble). På 2:a plats Alice Josefsson – Lough Nippy (sto f-11 e Leág – I Love You Melody). Kat C avd B. Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie felfri igen. Kat D. 2:a plats till Maya Backau – Little Prince, med Emilia Liljeberg – Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney) på 3:e.

Vä: Bjennesby Vincent. Foto: Anette Nordh
Hö: Little Prince. Foto: Linda Backau

Wisby RK. LC kat D. På 2:a plats Ella Djurberg – Castlemadden Dreoilin (sto f-13 e I Love You Melody – Sarsfield), före Irma Eklund – Daffy (sto f-13 e Callowfeenish View – Fiona’s Man) på 4:e. De red även en felfri runda i LD bed A, och fick en nlågul rosett för besväret. LB kat D vanns av Emilia Ardin – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy).

Vä: Ruby Alex. Foto: Petra Ardin
Hö: Daffy. Foto: Anna Eklund

Lidköpings RK. LE kat D avd B. Joline Skoglund – Eddings Cyradis (sto f-18 hos Clara Andersson e Skaergårdens Movie Night u Bech’s Meaghan e Ardbear Tom) red felfritt.

LD kat D. På 5:e plats Edla Henningsson – Ballygarris Rory (val -11 e Kilmullen Fionn – Rory Rasputin). Kat D avd B. Filippa Johansson Hultgren – Hennessy De La Comoe (val f-17 e Dexter Leam Pondi – Silver Shadow) red felfritt, och Joline Skoglund – Eddings Cyradis nollade igen. 

LC kat C. På 2:a plats Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist (sto f-08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow). Kat C avd B. Olivia Augustsson – Ailenroc Cardamom (val f-16 hos Ewa & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Sceilig Siofra e Deise Sam Maguire) red felfritt.

Vä: Eddings Cyradis- Foto: Privat
Hö: Ailenroc Cardamom. Foto: Hilda Augustsson

LC kat D vanns av Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog), med .Svea Larsson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince) på 2:a plats. LC kat D avd B. Filippa Johansson – Hultgren och Hennessy De La Comoe red felfritt igen. Linda-Mari Ohlin – Bjennesby Axwell S1 (hin f-17 hos Paulina Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Fergi e Poetic Justice) red också felfritt.

Vä: Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson
Hö: Felicity. Foto: Jessica Fredricsson

LB kat C vanns av Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist. Kat D vanns av Meja Olovsson  – Corrigeenroe Lady (sto f-09 e Westside Mirah – Abbey Fort), och Svea Larsson – Felicity tog en till blå rosett.

Vä: Shanbo Mist. Foo: Jennifer Skoog
Hö: Corrigeenroe Lady. Foto: Sara Olovsson

Timrå HSF. LC avd B. Felfri runda för Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy).

Vännäs RF. LB kat C vanns av Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice).

Vä: Shadows C Surprise. Foto: Selma Näslund
Hö: Ängaskogs Fiona. Foto: Pernilla Lundsten

Laholms RF. lördag. LD kat C avd B. Madicken Jensen – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprise). Kat D avd B. Barrowby Courageous S2 (hin f-17 imp UK e Kippure Lancelot – Hector of Loughfadda), och Nathalie Lindahl – Luke the Duke (val f-17 e Bobby Sparrow Blue – Westside Mirah) var båda felfria.

Vä: Luke the Duke. Foto: Privat
Hö: Barrowby Courageous S2. Foto: Joline Frank

LC kat C vanns av Movinger – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). Kat D avd B. Felfrit ungponnyekipage Saga Wåxberg – Marko’s Shadow (val f-17 e Silver Shadow – Maam Hero) och Maxine vikström – Knockma Donald (val f-16 e Castleside Tigue – Clogherboy Lad).

LB kat C. vanns av  Wilma Johansson – Morning Meadow (sto f-15 e Woodfield Sammy – Oisin), före Elin Movinger – Ardoughan Boy på 2:a plats.

Vä: Ardoughan Boy. Foto: Sofia Movinger
Hö: Morning Meadow. Foto: Theres Lydén

Hässleholms RK. LD kat D. 2:a plats till Celie Roslund – Glendun Marty (val f-08 e Heathers Dino – Castleside Carrig). LB kat C vanns av Lovisa Törnqvist – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy).

Vä: Glendun Marty. Foto: Helena Roslund
Hö: Sun Wind. Foto: Maria Törnqvist

Trolleholms RF. Lördag. LA kat C vanns av Anastasija Iantchenko – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Msv B kat C/D vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise).

Söndag. LC kat C vanns av Klara Lundh – Fantastic Mister Fox (val f-15 e Glenayre Silver Fox – Currachmore Cashel), som också tog 2:a plasen med Macgarrett Bright Lass (sto f-13 e Coral Ross – Deerpark Prince). LB kat C. 2:a plats till Klara Lundh – Fantastic Mister Fox. Kat D. Ellen Belyazid – Rockfield Splash (sto f-08 e Lough Fee Prince – Moy Hazy Cove) på 2:a plats.

Vä: Marquessa- Foto: Svetlana Iantchenko
Hö: Young Dylan. Foto: Magdalena Klich

Södertälje RK.  Lördag. LD kat D. På 3:e plats Edith Duvaldt – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). LC kat D vanns av Olivia Ringertz – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn), före sig själv på Shanbo John (val f-11 e Illanurra Cathal – Glenncarrig Prince). På 4:e plats Emmeline Eskilsson – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay). Kat D avd B. Ella Mårtensson – Rathmore Playboy (val f-17 e Charleville Playboy – I Love You Melody). Felfritt ungponnyekipage.

Kildromin Áine (till vä) och Shanbo John. Foto: Frida Ringertz

LB kat C vanns av Elsa von Stockenström – Rathcoona Diamond (sto f-13 e Kilmore Diamond – Westside Mirah),

Vä: Rathmore Playboy. Foto: Ylva Söderlund
Hö övre: Active Buck. Foto: Maria Duvaldt
Hö undre: Coleman Rock. Foto: Anna Eskilsson

Söndag. LB kat C. På 3:e plats Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer), med Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud) på 4:e. Kat D. Laura Liljefors – Brickey Echo (sto f-10 e Ashfield Echo I Love You – Ferdia) kom också 4:a.

Vä: Moherevogue Jack. Foto: Gina Franzén
Hö: Brickey Echo. Foto: Jennie Liljefors

LA kat C. 3:e plats till Thilde Söderberg – Annefields Peaches (sto f-14 e Burning Daylight – Moy Hazy Cove). På 5:e Gabriella Ezeyza – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island). Kat D vanns av Viggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). På 7:e plats Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy -Westside Mirah).

Msv B kat D. På 4:a plats Anna Nobel – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy), med Saga Dabäck – Donaghmore Royal på 5:e plats.

Vä: Reneharney Boy. Foto: Natalie Hedman Carlsson
Hö:Donaghmore Royal. Foto: Anna Dabäck


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep