ConnemaraCup

Har du Sveriges bästa connemara?

Tävla i olika grenar med en eller flera ryttare och vinn fina priser i
Svenska Connemarasällskapets ConnemaraCup!
Dressyr
Hoppning
Fälttävlan
Exteriörbedömning

I stolt samarbete med

Connnemara Cup 2024!

Åter igen presenterar vi ConnemaraCup i samarbete med Agria som huvudsponsor. ConnemaraCup är öppen för alla SCS-medlemmar som har en Connemara som är införd i Svenska Connemarasällskapets stambok, dvs. inregistrerade med raskod 33 i SCS databas (Blå Basen).
Endast resultat registrerade i Svenska Ridsportsförbundets Tävlingsdatabas (TDB) godkänns, samt för exteriörbedömning resultat registrerade i Blå Basen. Du som deltagare bär ansvaret att maila in ditt resultat till SCS till connemaracup@connemaraponny.org för poäng i cupen senast 30 dagar efter tävlingsdagen.

Ponny/häst kan delta med flera olika ryttare i olika grenar, och även med olika ryttare i samma gren. Det är hästens sammanlagda poäng som räknas för resultatet i ConnemaraCup! Om två hästar har samma poäng segrar den som har tagit flest placeringspoäng, och i andra hand den som tagit poängen på högst nivå. Om de fortfarande är lika vinner den som har flest segrar.

Du tävlar i varje enskild gren men kan också välja att tävla Allround Cupen som räknar de sammanlagda poängen från minst tre grenar.
Resultaten räknas från 1 januari 2024 till 31 december 2024.
Var noggrann att rapportera in resultat med fullständiga uppgifter, se mall för inrapportering av resultat, senast 30 dagar efter tävlingsdagen för att resultatet skall räknas, för resultat i december dock senast 31 december. Reservation av perioden görs om yttre påverkan som tex Covid-19 påverkar upplägget.
2024 års första fyra månader rapporteras retroaktivt, dock senast 31 maj!

Segrare, tvåa och trea i varje gren vinner rosett, plakett samt hederspris som delas ut på Svenska Connemarasällskapets årsmöte. I allround cupen står endast en häst som segrare som erhåller rosett, plakett, hederspris samt pokal.
Alla tävlar mot alla inom sin gren, oavsett om du rider ponny eller häst, eller om du är vuxen eller barn. Vuxna ryttare får, enligt TR moment 111.9.5.3, tävla sina ponnyer på tävlingar för häst, se mer info för varje gren under TR I, II, TR III samt TR IV.

Frågor? Kontakta connemaracup@connemaraponny.org