Tävlingssvepet vecka 48

På vinjettbilden Viggo Bergstrand och Poetic’s Floura som vann den högsta klassen vid Christmas Show på Grevagården. Foto: Cornelia Bergstrand.

Men först några dressyrresultat…

Eslövs RK. Lördag. LB:1 kat D. På 2:a plats med 71.25% kom Elin Wadgren – Grove Buachaill (val f-10 e Killmore Diamond – Coral Lad). Madeleine Vadgren. LA:1 kat D. 2:a plats även till My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard). De red ihop 70.41%.

Vä: Grove Buachaill. Foto: Madeleine Vadgren
Hö: Doonhill JJ. Foto: Ingela Karlsson

Söndag (hästklasser). Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) tog 2:a plats i LB:2 såväl som LA:3 med 68.16% resp 66.57%. Kat D bland storhästar.

Botkyrka RS. LB:1 (hästklass). 3:e plats med 66.42% kom Veronica Dearn – Cloonshanbally Boy (val f-12 e Glenyre Silver Fox – Slaney). Kat D som fungerar perfekt till både mor & dotter.

Vä: Big’s Freestyle. Foto: Jette Hansen
Hö: Cloonshanbally Boy. Foto: Ellie Dearn

Stenungsunds HRF (Christmas Show på Grevagården). Fredag.LB kat D. 2:a plats till Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride (sto f-13 e Maecon Boy – Coosheen Bailey). På 5:e kom Hanna Johnsson – Ginger Lass (sto f-12 e Dunloughan Scott – Captain Miller), och på 6:e plats Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). Kat D avd B. Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn) red felfritt.

Macs Shadow Cookee. Foto: Mareike Claussen Geb Dreidax

LA kat D. 2:a plats till Viggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow), och på 3:e plats Viggo Bergstrand – Gaoth Mhara Lad (val f-11 e I Love You Melody – Loughwell Paddy). På 4:e Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney), och på 5:e plats Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star).

Vä: Rathcline Buachail. Foto: Cornelia Bergstrand
Hö: Gaoth Mhara Lad. Foto: som ovan

Msv B. Kat D. 3:e plats till Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy – Westside Mirah), med Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen) på 4:e.

Lördag. LB+ kat C vanns av Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin). Kat D. Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe) på 3:e plats, och Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride på 4:e. Engla Lööf – Holmtebo Ladybird på 5:e plats. Kat D. avd B. Ludvig Ohlin – Bjennesby Ingrosso S1 (hin f-17 hos Frida Molin & Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Loreen e  Poetic Kelly) felfri, liksom Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee.

Vä: Highburren Gentian. Foto: Åsa Torstensson
Hö: Aimee’s Pride. Foto: Kristina Ögren

Vä: Holmtebo Ladybird. Foto: Hanna Lööf
Hö: Bjennesby Ingrosso. Foto: Linda-Mari Ohlin

LA+ kat C. På 2:a plats Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), med Thilde Söderberg – Annefields Peaches (sto f-14 e Burning Daylight – Moy Hazy Cove) på 5:e plats. Kat D vanns av Viggo Bergstrand – Gaoth Mhara Lad.

Vä: Beechmount Ferdia. Foto: Mareike Claussen Geb Dreidax
Hö: Annefields Peaches. Foto: Carro Söderberg

Msv A. Kat D vanns av vinjettekipaget Viggo Bergstrand – Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Fortfarande med armen i gips efter vurpan på SM. Jag tycker bilden var så fin att den kunde få vara med i sin helhet också.

Söndag. LB kat D. 2:a plats till Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), och på 3:e plats Engla Lööf – Holmtebo Ladybird. Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee, som så smått har börjat gå avd A tog här 5:e plats.

Vä: Poetic’s Floura. Foto: Cornelia Bergstrand
Hö: Kate’s Cream Boy. Foto: Mia Olsson

LA kat D. Viggo Bergstrand – Rathcline Buachaill tog ytterligare en 2:a plats. Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride) kom på 3:e plats.

Msv B kat C. 3:e plats för Thilde Söderberg – Annefields Peaches. Kat D. 2:a plats till Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah), med Enya Styffe – Fionns Pride på 3:e igen.

Vä: Shanbo Ciaran. Foto: Karin Edgren
Hö: Fionns Pride. Foto: Maria Styffe

Llllhagens RK. LD kat D. 2:a plats till Emma Örtenvik – Dromore Rose (sto f-10 e Shadow’s Dun – Coral Lad). LC+ kat C. Tilde Ekberg – Mini of Abbeyside (sto f-12 e Bobby Joe – Carraroe Handy Andy) på 2:a plats, och i kat D kom Emmy Jakobsson – Corabbey Dazzler (val f-10 e Ballybeg JJ  Abbeyleix Fionn) också på 2:a plats.

Vä: Corabbey Dazzler. Foto: Jeanette Jakobsson
Hö: Mini of Abbeyside. Foto: Anne Ekberg

Åsbo PK. LE bed A. Kat D. Felfri Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ). LD kat D. På 2:a plats Pauline Romberg- Clonboo Jack (val f-14 e Ben Bán Cracker Jack – Derrigragh Robin). Vit (eller rödvit) rosett till Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel.

LC kat C vanns av Elin Movinger – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). Kat D. 4:e plats till Pauline Romberg- Clonboo Jack. Agnes Eriksson – Önnarps Smaragd (sto f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Önnarps Graze e  Backudden Mountain Haze) på 5:e.

Vä: Longstone Corha’s Rebel. Foto: Frida Persson
Hö: Clonboo Jack. Foto: Minna Andersson

LC+ kat C. 2:a plats till Elin Movinger – Ardoughan Boy. Kat D vanns av Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad). En ponny som ögat togs bort på för två år sen. Det verkar inte bekomma henne så värst mycket. I år har det blivit 16 dubbelnollor på 21 starter.

Söndag. LD kat D. På 5:e plats Celie Roslund – Glendun Marty (val f-08 e Heathers Dino – Castleside Carrig). Kat D. 6:e plats till Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel.

LB kat C. Stella Svensson – Western Shelly (sto f-09 e I Love You Melody –  Glencarrig Prince) på 5:e plats, med Ella Haglund – Ballysteen Beauty (sto f-10 e Oisin – Sarsfield) på 6:e. LA kat D. 2:a plats till Moa Cedergren – Minna Admiral (val f-14 e Robe Blue Thunder – Carraroe Handy).

Vä: Ardoughan Boy. Foto: Sofia Movinger
Hö: Doon Hillary. Foto: Emma Lennartsson

Linköpings FRK. LD kat C avd B. Felfri runda för My Socjusz – Dalupris Flying Batman (val f-17 hos Jeanette Lindqvist e Darwin III u Lowis April Lightning e Kewin). Kat D vanns av Ester Cervin – Abbeytown Cove (val f-10 e Rathcoona Cove – Seafield Pookhaun). Kat D avd B. Leya Danielsson – Rosie’s Brún (val f- 16 e Aill na Brún Lad – Matty’s Rock) red felfritt.

Vä: Dalupris Flying Batman. Foto: Helena Borgenstrand
Hö. Abbeytown Cove. Foto: Anna Cervin

LC kat D. På 3:e plats Tilde Söderberg – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn), med Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) på 5:e. Kat D avd B. Lina Wall – Cashelbay Evie (sto f-17 e Cashelbay Prince – Inverin Rocky). Duktiga ungponnyer i Linköping. LB kat C. På 3:e plats Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride).

Vä: Carragh Mary. Foto: Alexandra Samuelsson
Hö: Donegreagh Prionsias. Anna Hahn

Vä: Cashelbay Evie. Susanne Wall
Hö: Easter Dawn. Foto: Julia Rosén

Heby RF. Christmas Show. Lördag. LC kat D vanns av Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin). På 2:a plats Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire), med Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody på 4:e plats. Dagen till ära med juliga rosetter i manen, så det passade utmärkt med en prisrosett i samma färg. Vit rosett till Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver).

Vä & Hö: Harnell’s Poetic Licence. Foto: Pernilla Nilsson

LB kat D. 5:e plats till Thea Tidlund – Harp Prince (val f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver), och vita rosetter till Märta Hysing Leksen – Corclough Star (sto f-12 e Kippure Mo Cuísle – I Love You Melody), och Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane.

LB kat C. Sverigeponnyn. På delad 8:e plats med 46.8p kom Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen).

Vä: Loughnageer Pauline. Foto: Rebecka Ljevarmalm
Hö: Leine Reídh. Foto: Åsa Hägglund

LA kat C. 4:e plats till Alice Thures Klinga – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia), med Eline Hägglund – Leine Reídh på 5:e, och Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy) på 6:e plats. Kat D vanns av Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Det är en helbror till vinjettponnyn. På 6:e plats Theodora Wemmer – Springers Mountain Mist (val f-12 e Springers Golden Atlantis – Poetic Justice), med Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy) på 7:e, och Amanda Westholm – Callowfeenish Swallow (val f-14 e Fiona’s Man – Murphy Rebel) på 8:e plats. Det var stora startfält i Heby, så när sista klassen hade avslutats var det kolsvart för längesen.

Vä: Mannin Hill. Foto: Anna Thures
Hö:Poetry Slam. Foto: Emma Odensten

Vä: Callowfeenish Swallow. Foto: Sofie Westholm
Hö: Springers Mountain Mist. Foto: Catrin Wemmer

Final Baltic Cup. Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred) har gått fint genom alla fem omgångar. Nu felfria rakt igenom finalen, och tre individuella 2:a platser (bla i GP 120) blev det. Dessutom guld med laget (cat II). Ekipaget vann hela Baltic Cup 2022!

Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) tog också två individuella 2:a platser (120-125), och efter deras dubbelnolla blev det även lagguld till Sveriges i cat I. Ekipaget hade tänkt starta i söndagens GP, men ryttaren bestämde sig för att avstå. Det är kanske deras sista tävling tillsammans, och hon ville att de skulle sluta på topp och ha det minnet med sig. Ett fint beslut tycker jag.

Sveriges andra lag tog silvret i cat I med Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) i laget. De gjorde flera fina rundor, och slutade 5:a i 148 Trophy.

Vä: Pat’s Choice. Foto: Maria Jenderholt
Hö: Sienna Dusky Sky. Foto: Malin Fredin


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep