Tävlingssvepet vecka 49

I ett snöigt och kallt Åstorp avslutade Tuva-li Örnberg och Galliano säsongen på bästa sätt. Galliano är en valack, f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Foto: Kajsa Örnberg


Jönköpings FK. LC:1 kat D En blågul rosett och 66.48% blev det för Elin Moodysson – Connies Fionn (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Templebready Fear Bui). LB:1 kat D vanns på 68.03% av Märtha Allemyr – Willow Bradlieve (val f-10 e Bradlieve Delight – Burren Rocket).

Vä: Connies Fionn. Foto: Foto: Anna-Karin Moodysson
Hö: Willow Bradlieve. Foto: Anna Isidorsson

Torns RF. Dressyr. Lördag. LB:1 RÅ16. Vinst och hela 78.03% till Elin Wadgren – Grove Buachaill (val f-10 e Killmore Diamond – Coral Lad).

Torns RF. Hoppning. Söndag. LD+ kat D. Malva Sellers – Lakeside Ted (val f-09 e Coral Ross – Coral Silver) på 4:e plats. Kat D. avd B. My Andersson – Sternbergs Most Wanted S2 (hin f-15 e Arda’s Murphy – El Larry II) red felfritt. Tyskfödd hingst med svenskfödd far.

LC+ kat D vanns av Inka Friberg – Alderon (val f-14 hos Kerstin Erneholm e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic). Kombinationstävlingen Tomtecupen vanns av Elin Wadgren – Grove Buachaill. Fyra fel i LC+ kompenserades av dressyrresultatet. Inka Friberg – Alderon hade ett fint resultat med sig från lördagen (66.42% i LB:1), och med segern i hoppningen var 2:a platsen i cupen ett faktum.

Vä: Grove Buachaill. Foto: Madeleine Vadgren
Hö: Alderon. Foto: Kristina Revström

Åstorpsortens RF. Fredag. LB kat C. 3:e plats till Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali (sto f-15 e I Love You Melody – Currachmore Cashel). Hon kom i somras in som ersättare för en älskad ponny, och har tagit hela familjen med storm. Notera den stora fågeln 🦅 uppe till vänster!

Longwood Ali. Foto: Susanna Skoglund

Lördag Msv B+ kat D. På 2:a plats vinjettekipaget Tuva-li Örnberg – Galliano (val f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak).

Söndag. LB kat C. Agnes Berggren – Watt’s Patrick (val f-12 e Glencarrig Patrick -Ardravinna Andy) segrade, med Léonie Qvist – Roswat Legend (val f-09 e Gwennic de Goariva – Sweetwall Captain Courageous) 3:a.

Watt’s Patrick. Foto: Pernilla Berglund

LB kat C. Sverigeponnyn. Tyra Lannek – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn) kom på 4:e plats med 50.2p inverkan. LA kat D vanns av Nova Strelitz – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas). I Msv A kat D segrade Tuva-li Örnberg – Galliano.

Vä: Belview Harbour. Foto: Marie Lannek
Hö: Srahrevagh Robe. Foto: Annelie Strelitz

Falbygens HFS. Gina Daoud – Fuirnish Jims Pride (val f-16 e Cullane Comet – Doonhill Billy) kom på 3;e plats i LC kat C, och red sedan en felfri runda i LB kat C avd B också.

Joline Hoppe – Four Mile Bertie val f-10 e Killaloe Buachaill Mór – Earl of Castlefrench) kom 3:a i LD samt på 4:e plats i LC (kat D).

Vä: Fuirnish Jims Pride. Foto: Patricia Daoud Naperotti
Hö: Four Mile Bertie. Foto: Johanna Hoppe

Hallsta RK. LC kat C. 4:e plats till Alice Bock – Miss Squire (sto f-10 e Castle Squire – Ferdia). I kat D segrade Moa Rosén – Currachmore Princess (sto f-11 e Currachmore Lad – Smokey Duncan), med Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom) på 3:e plats.

Vä: Miss Squire. Foto: Privat
Hö: Golden Bready. Foto: Peter Bäckman

LB kat C vanns av Meja Demburg – Prosperous Rose (sto f-08 e Maghera Fadda Lad – Glenayre Silver Fox). På 3:e plats Gabriella Ezeyza – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island). Kat D. Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver) kom också 3:a.

Vä: Prosperous Ros. Foto: Marie Demburg
Hö: Mountdaisy Jane. Foto: Ulrika Gustafsson

LB+ kat C. Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) segrade, och i kat D tog Theodora Wemmer – Springers Mountain Mist (f-12 e Springers Golden Atlantis – Poetic Justice) 4:e plats efter två felfria faser.

Vä: Springers Mountain Mist. Foto: Catrin Wemmer
Hö: Ballydoolagh Abbey. Foto: Malin Johansson

Föreningen Mantorps Ryttarna. LD kat D. På 3:e plats Tilde Söderberg – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn). Vit rosett (fast i andra färger) till Lovisa Renlund – Loughnageer Shadow (val f-12 e Springfield Shadow – Rathcoona Cove).

Vä: Carragh Mary. Foto: Robert Söderberg
Hö: Loughnageer Shadow. Foto: Nina Renlund

LC kat C. Elvira Blomberg – Heather Hill Silver (sto f-14 e Kilmore Diamond – Fricotin) på 2:a plats, och i kat D kom Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) på 2:a plats. Ekipaget tog hem guldmedaljen i Mini KM för Mantorpsryttarna.

Vä: Heather Hill Silver. Foto: Maria Blomberg
Hö: Donegreagh Prionsias. Foto: Anna Hahn

I vecka 50 finns endast en tävling (Hamre RK lektions DM). I vecka 51 ingen alls, och i vecka 52 fyra stycken. Det blir därför en ihopslagning av 50-52. Skicka in bilder från lucia/andra julaktiviteter med din Connemara, så fyller vi upp det sista svepet med dem 🎅

Som vanligt skickar du via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Author: Tavlingssvep