Tävlingssvepet vecka 45

Stort grattis till Willia Ohlinger Axelsson och Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), som placerade sig i den andra omgången av FEI Jumping Ponies’ Trophy också. Därmed är de klara för final i Mechelen, Belgien 26-30/12. Foto: Sofie Åström Ohlinger.

Till final i Prins Carl Philips Pris på Friends Arena nästa helg (vecka 47) går Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak), och Isolde Klich – Young Dylan i kat C. Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp), och Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) i kat D. Hur bra är inte det!!


Jönköpings FK. LD kat C. 3:e plats till Lea Sandén – Humledals Calderon (val f-03 hos Caroline Hassling e Holens Ingolf u Stynsbo Cikoria e Möllans Castro). Kat D. På 4:e plats Nellie Sandstedt – Lough Fern Flower Blue (sto f-14 e Bobby Sparrow Blue -Templebready Fear Bui).

LC kat D. På 2:a plats Frida Östberg – Rynn Pondi (val f-12 e Dexter Leam Pondi – Rynn Richard), med Moa Atzmannstorfer – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) på 3:e plats, och Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion) på 6:e. Liam Ahlberg – Kilconly Buachaill (val f-13 e All Smoke – Callowfeenish Buachaill) på 7:e plats.

Vä: Humledals Calderon. Foto: Hanna Sandén
Hö: Rynn Pondi. Foto: Anna Svensson

Vä: Bjennesby Will.i.am. Foto: Ella Atzmannstorfer
Hö: Bjennesby Cher. Foto: Jenny Görsson

LB kat D. 2:a plats till Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion).

LB kat C. Sverigeponnyn. På 3:e plats med 49.1p kom Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble).

Söndag. LD kat D. 2:a plats till Tyra Isidorsson – Willow Bradlieve (val f-10 e Bradlieve Delight – Burren Rocket), och på 4:e Elin Moodysson – Connies Fionn (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Templebready Fear Bui).

Vä: Connies Fionn. Foto: Anna-Karin Moodysson
Hö: Willow Bradlieve. Foto: Anna Isidorsson

LC kat C vanns av Maja Ludvigsson – Nygaards Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash). En pigg 25-åring som har varit med länge, och nu är en fantastisk läromästare. På 2:a plats kom Lea Sandén – Humledals Calderon. Han börjar också komma upp i ålder, men har en bit kvar upp till Fölfod, eller Tussilago som vi säger i Sverige. I kat D avd B red Frida Östberg – Rynn Pondi felfritt.

Vä: Nygaards Fölfod. Foto: Louise Karlsson
Hö: Nygaards Fölfod. Foto: Gerd Eriksson (SM 2012)

Båstads RK. LD bed A. Lördag. Felfritt red Savanna Hellberg – Bealacana Victory (sto f-15 e Burren Victory – Oisin). LC kat D. Felfri runda blev det även för Nomi Palm – Kilnacappagh Cracker (val f-16 e Mystical Bobby Lane – Granahan Champ).

LC+ kat C vanns av Elin Movinger – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). Kat D. 2:a plats till Julia Wreifält – Monaincha Silver Boy (f-10 e Kinvara Boy – I Love You Melody), med Wilda Altnäs – Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) på 4:e plats.

LB kat C vanns av Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali (sto f-15 e I love you Melody – Currachmore Cashel). Kat D. Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) kom på 3:e plats. 

Vä: Monaincha Silver Boy. Foto: Magnus Wreifält
Hö: Ardoughan Boy. Foto: Sofia Movinger

Vä: Cronin’s Dream. Foto: Malin Stenström
Hö: Cacharelle. Foto: Sabina Altnäs

Söndag. LB kat D. På 2:a plats Alicia Holmberg Gyllarp – Charlie’s Lite (val f-08 e  Gloves Bobby – Moy Johnny’s Pride). LA kat C vanns av Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin). Msv B kat D. 2:a plats till Nova Strelitz – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas). Längre ner finns hans lillasyster Srahrevage Sunshine på bild.

Vä: Srahrevagh Robe. Foto: Annelie Strelitz
Hö övre: Highburren Gentian. Foto: Åsa Torstensson
Hö undre: Charlie’s Lite. Foto: Anna Gyllarp

Alingsås RS. LD kat C vanns av Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow). Kat C avd B. Lina Anfjorden – Blakehill Juliet (sto f-17 e Blakehill Prince – Boden Park Finnard) felfri. Det var mamma i familjen som styrde runt den här gången. En cool ponny som dessutom fick vikariera som ärovarvshäst åt ryttaren som står vid huvudet. Två gånger till och med.

Vä: Shanbo Mist. Foto: Jennifer Skoog
Hö: Blakehill Juliet. Foto: Lina Anfjorden

LD kat D. På 2:a plats Alva Holtner – Srahrevagh Sunshine (sto f-15 e Robe Earl – Tempo Active Atlas), med Frida Svensson – Wild Captain (sto f-06 e Sweetwall Captain Courageous – Westside Mirah) på 3:e, och Alice Odhagen – Finbar (val f-08 e Frederiksminde Hazy Move – Wings of Victory) på 4:e plats.

Vä: Wild Captain. Foto: Andrietta Denholm
Hö: Srahrevagh Sunshine. Foto: Mattias Holtner

LD kat D avd B. Felicia Rothelius Rosengren – Fortane Alfie val f-17 e All Smoke – I Love You Melody). Efter att ha ridit i dryga två år, fick ryttaren sin önskan uppfylld. En alldeles egen blåögd prinsponny. Ung men trygg och gudasnäll. Nu var det dags för premiär på tävlingsbanan, och en felfri runda blev det.  

Fortane Alfie. Foto: Karin Rothelius Rosengren

LC kat C vanns av Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist, med Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood) på 2:a plats. Kat C avd B. Lina Anfjorden – Blakehill Juliet red felfritt igen. I kat D kom Frida Svensson – Wild Captain på 3:e plats.

LB kat D. 3:e plats till Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe), som sedan slog till med vinst i nästa klass LB+ kat D. I avd B red Ida Garcia – Kiltiernan Silver (val f-16 e Clifden Silver – Oisin) felfritt.

Vellinge HSF. LD kat C. 2:a plats till Esther Way Wagner – Backens Salsa (sto f-06 hos Berit Mansten Gustafsson e Öxenholm Mango u Virgilian Heather e Uranus). Kat D vanns av Alice Andoff – Corroy Lass (sto f-07 e Corcullen Silver Belle – Island Lad). Linnéa Ingloff – Kilrickle Mist (sto f-12 e Kilmore Diamond – Corbally Con) på 2:a plats. Ekipaget red även felfritt i LE bed A. Debut på LC-höjd var det för för Alice Andoff, och hon red en felfri runda på sin Corroy Lass i avd B kat D.

LC+ kat C vanns av Marlene Rovina – Glenkyle Hazel (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). Målgång!

Vä: Backens Salsa. Foto: Susanne Way
Hö: Corroy Lass. Foto: Cecilia Andoff

Vä: Kilrickle Mist. Foto: Therese Andersson
Hö: Glenkyle Hazel. Foto: Matilda Anderbjer 

Strömsholms RF. Lördag. LC kat C. På 4:e plats Naima Bahri – Duntally Angel (sto f-09 e Silver Heaven – Grange Bobbing Sparrow). Kat D. Freja Gradian Lövgren – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir) på 2:a plats. Hermine de Geer – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel) på 4:e, och Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody) kom på 6:e plats.

Vä: Killaguile Jack the Lad. Foto: Jessica Gradian Löwgren
Hö: Duntally Angel. Foto: Maria Andersson Bahri

LB kat C. 2:a plats till Ellen Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel), och på 3:e kom Ebba Nilsson – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin). Kat D hade 43 starter. På 4:e plats Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence. Vit rosett till Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver). I kat D avd B red Tilda Davidsson Thorwalls – Carrowmore Silver (val f-16 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn) felfritt.

Vä: Walnut. Foto: Sanna Wilén Olsson
Hö: Gortmore Julie. Foto: Marlene Nilsson

Harnell’s Poetic License. Foto: Pernilla Nilsson

LA kat C. 3:e plats för Thilde Söderberg – Annefields Peaches (sto f-14 e Burning Daylight – Moy Hazy Cove), med Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia) på 4:e. Kat D vanns av Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney), och på 6:e plats Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy -Westside Mirah), som fyller på sin CV varje gång. På 8:e plats kom Viggo Bergstrand – Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Snabbt tillbaka i sadeln efter vurpan på SM förra helgen.

Vä: Annefields Peaches. Foto: Carro Söderberg
Hö: Donaghmore Royal. Foto: Anna Dabäck

Msv B. Borås GP kval. Kat C vanns av Leonard Claussen – Beechmount Ferdia. I kat D kom Saga Dabäck – Donaghmore Royal på 4:e plats. Msv A kat C/D. Vinst i premiären på höjden för Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen).

Vä: Beechmount Ferdia. Foto: Mareike Claussen Geb Dreidax
Hö: Castlequarter. Foto: Monica Juneheim

Söndag. LC+ kat C. 2:a plats till Saga Dabäck – Emlagh Fiachra (val f-13 e Classiebawn Black Jack – Rathcoona Cove), och ytterligare en röd rosett till Naima Bahri – Duntally Angel. Kat D. På 3:e plats Wilma Tyrsell – Lisduff Maisy (sto f-11 e Seafield Silver Dun – Derrymore Duncan).

Vä: Emlagh Fiachra. Foto: Anna Dabäck
Hö: Lisduff Maisy. Foto: Isabelle Tyrsell

LB+ kat C. 3:e plats till Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). Msv B med bed A. Felicia Lokar – Oldrock Megan och Saga Dabäck – Donaghmore Royal var båda felfria.

Msv B+. Semifinal Prins Carl Philips Pris. Kat C. 2:a plats till Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). Kat D vanns av Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred).

Pat’s Choice. Foto: Maria Jenderholt

Vä: Oldrock Megan. Foto: Eva Engström
Hö: Young Dylan. Foto: Magdalena Klich

Sist men inte minst…

Karlskoga RK. FEI Lagprogram ponny 3*. RÅ16. 2:a plats och 67.42% till Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan).

Hollywood Barbie Q. Foto: Carro Östman


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep