Tävlingssvepet vecka 46

Signe Hökenklö och Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) segrade i deras Msv B-debut i Halmstad. Foto: Tyra Hökenklo.


Göteborgs FRK. LC:1 kat D. Hela 73.51% och seger till Tuva Lindeberg – Donegreagh Fifi’s Memory (sto f-12 e Donegreagh Cuaifeach – Lintavon Tempest).

Osbyortens RF. LC:1 kat D. Rosettklass. Eira Lundahl – Falcon Felix (val f-15 e Laerkens Cascade Dawn – Tulira Robuck) sattes först med 63.51%. Två halvsyskon (samma mor) har också letat sig till Sverige, Kate’s Cream Boy och Lord America.

Vä: Donegreagh Fifi’s Memory. Foto: Anna Lindeberg
Hö: Falcon Felix. Foto: Elisabeth Lundahl

Åmåls RK. LE bed A. kat D. Vilda Skärlund – Light Mist (sto f-16 e Lightening Star – Moy Hazy Cove). Felfritt ungponnyekipage. 0.90 (hästklass) Elvira Skager – Beechmount Bailey (val f-13 e Dooneen Supermatch – Castlestrange Fionn) red felfritt.

LD kat C. 2:a plats till Abigail Hollister –  Nimble (val f-96 hos Vera Larsson e Holens Ingolf u Stjärn-Anne e Wärnbergs Neptunus). Kat D. På 3:e plats Lykke Gustafsson – Ängaskogs Embla (sto f- 07 hos Veronica & Thomas Nyander e Poetic Justice u Ängaskogs Anima e Hagens Zephyr).

Vä: Ängaskogs Embla. Foto: Kim Gustavsson
Hö: Beechmount Bailey. Foto: Elvira Skager

LD kat D avd B. Annika ten Eicken – Active Barney (val f-17 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel) red felfritt. Active Barney har två helbröder i Sverige, The Active Gent, och Active Buck. Den sistnämnda är en duktig fälttävlansponny.

LC kat D vanns av Svea Larsson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince).

LB kat C avd B. Felfritt ungponnyekipage Gina Daoud – Fuirnish Jims Pride (val f-16 e Cullane Comet – Doonhill Billy), som debuterade på höjden. I kat D  kom Svea Larsson på 2:a plats.

Eda RF vann sista omgången av PAS div IV med Abigail Hollister –  Nimble i laget. Totalen vanns av Kils RF som hade Lykke Gustafsson – Ängaskogs Embla och Annie Andersson – Slieve Bloom Dorris (sto f-13 e Brock Lodge Buster – Castlestrange Fionn) i laget.

Vä: Felicity. Foto: Jessica Fredriksson
Hö: Fuirnish Jims Pride. Foto: Patricia Daoud Naperotti

Dessa fantastiska gamlingar! Nimble, snart inne på sitt 27:e år förtjänar en egen plats här. Han har tidigare i livet startat LA i både hoppning och dressyr, men går nu med ålderns rätt lägre klasser. En guldklimp som har lärt många barn att rida genom åren. Han ser ut att vara mycket nöjd med tillvaron!

Nimble. Foto: Anna Hollister

Flyinge HSK. LA kat C. 2:a plats till Marlene Rovina – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). I kat D segrade Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer).

Vä: Mohulla Playboy. Foto: Adrian Cronin
Hö: Glenkyle Hazel. Foto: Malin Jonsson 

Ljungby RK. LE bed A. Kat D. Isabella Görsson – Rainbow Misty (sto f-13 e Anbally Frankie – Garryhinch Finn) red felfritt. LD kat C avd B. Madicken Jensen – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprise) red också felfritt.

Vä: Ballylee Samara’s Rose. Foto: Privat
Hö: Rainbow Misty. Foto: Jenny Görsson

LD kat D. Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion) segrade. Elvira Cederlund – Cloonlee Lady (sto f-08 e Gloves Bobby  Slaney) vann både LC och LB kat D.

Vä: Cloonlee Lady. Foto: Sandra Cederlund
Hö: Bjennesby Cher. Foto: Jenny Görsson

Timrå HFS. LD kat D. Maja Lundberg – Crannard Fushia (val f-05 e Gentle Dancer – Andravinna Andy) vann klassen. LC kat D. 2:a plats till Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady (sto f-11 e Kilmullen Fionn – Tubber Patrick), och på 5:e Hedvig Halvarsson – Edens Molly (sto f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro).

Vä: Claire’s Lucky Lady. Foto: Linda Lindström
Hö: Edens Molly. Foto: Anna-Karin Sörell

I LC kat D avd B red Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy) felfritt. LB kat D avd B. Felfritt även för Wilma Kjellin – Coolfin Precious Prince (val f-16 e Caherlistrane Prince – Maam Hero).

Vä: Shadows C Surprise. Foto: Selma Näslund
Hö: Coolfin Precious Prince. Foto: Malin Hägglund

Hässleholms RK. LE kat D avd B. Felfritt ungponnyekipage Ebba Wiberg – Abbert Belle (sto f-18 e Knockdomney Boy – Canal Feilim). Ekipaget red också felfritt i LD avd B. Det var deras andra tävling.

LD kat D. Vit rosett till Lovisa Johansson – Dunmore Rose (sto f- 08 e Drymills Bridgeboy – Moyvoon Star). LC kat C. 5:a plats till Lovisa Törnqvist – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy).

Tyra Lannek – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn) segrade i såväl LB som LB+ kat C. Resultaten räckte till 2:a plats i Pålles Stora Cup.

Vä: Belview Harbour. Foto: Marie Lannek
Hö: Abbert Belle. Foto: Sanna Wiberg

Halmstads FK. Fredag. LB kat C vanns av Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali (sto f-15 e I love You Melody – Currachmore Cashel). Kat D. 2:a plats till Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove).

LA kat C. Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin) kom på 4:e plats. Kat D vanns av det danska ekipaget Emma Josefine Camitz – Bunny Beg (val f-11 e Murphy’s Oscar – Rory Ryan). På 4:e plats Nelli Grytfors – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star).

Vä: Highburren Gentian. Foto: Åsa Torstensson
Hö: Donnacha Ban. Foto: Pernilla Grytfors

Lördag. LA kat C. 5:e plats till Isabelle Enochsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad). Kat D. Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) på 2:a plats, och Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star) kom på 5:e.

Vä: Tasty Sunset. Foto: Kerstin Enochsson
hö: Sandymount Bentley. Foto: Privat

LB kat C. Sverigeponnyn. Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali, kom på 4:e plats, 47.0p och en hårsmån från semifinal.

Msv B kat C vanns av Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (härstamning se vinjetten). I kat D tog Thelma Holm – Ardnascartha Charlie (val f-14 e Ballyard Prince – Mirah’s Oyster Bandit) hand om den blågula.

Vä: Longwood Ali. Foto: Susanna Skoglund
Hö: Poetic Vanilla Ice. Foto: Tyra Hökenklo

Söndag. LB kat C. På 2:a plats Stella Svensson – Western Shelly (sto f-09 e I Love You Melody –  Glencarrig Prince). Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali på 3:e, och meetingets tredje rosett var ett faktum. På 4:e plats Emilia Torstensson – Highburren Gentian. Kat C avd B.  Klara Lindh – Carn Capri (sto f-17 e Turbo – Ferdia). Felfritt ungponnyekipage. Kat D. 5:e plats till Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream, med Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 6:e.

LA kat C. 3:e plats till Filippa Ekström – Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue), och silver DM Halland. I kat D kom Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe) 3:a.

Vä: Westerns Shelly. Foto: Johanna Claesson
Hö: Carn Capri. Foto: Katarina Lindh

Vä: Cronin’s Dream. Foto: Malin Stenström
Hö: Liskillen Caith. Foto: Jill Svensson

Msv B kat D. Kval till Borås Ponny GP by Hööks. Thelma Holm – Ardnascartha Charlie avslutade sitt lyckosamma meeting med en 2:a plats.

Ardnascartha Charlie. Foto: Emelie NilssonTack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep