Tävlingssvepet vecka 44

Tindra Palmér och Munsboro Higlander (Highfield Melody) segrade i SvRF ungponny för 6-åringar. Stort grattis till hela teamet och till uppfödaren Mr David Satchwell, Co.Roscommon. Foto: Anna Olsson


Grevagården. SM i arr av Trollhättans SR. Tre Connemaror i kat C tog sig till finalhoppningen i Msv A. Bäst lyckades Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred). Efter två felfria omgångar blev det 8 fel i finalen och 7:e plats (av 20). Antal startande i omgång 1 var 34.

I kat D tog sig sju Connemaror vidare. Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) kom på 4:e plats (av 19). Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp), och Tuva-li Örnberg – Galliano (val f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) kom på delad 7:e plats. Antal startande i omgång 1 var 37.

En krya hälsning till Viggo Bergstrand. Felfri och 5:e plats i omg 1 med Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Sen kraschade han med annan ponny i en oxer, och fick en fraktur på armen. Så istället för kamp om medaljer blev det sjukhus, operation och gips. Snart är det sommar igen och nya medaljchanser, Viggo!

Ungponnyerna

5-åringarna. Kat C. 2:a plats till Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie (val f-17 e Rickamore Tattler – Clonfert Boy). Högsta poängen av domarna 25.1. Två felfria rundor och en med 4 fel. Precis nedanför strecket kom Celie Eckers Olssen – Highburren Bart (val f-17 e Golden Glint – Oisin). Två felfria rundor och en med 4 fel. Det är små marginaler och för de yngsta ponnyerna avgör ofta inverkanspoängen.

Kat D. På 5:e plats slutade Erika Andersson – Långarnö Scotty (val f-17 hos Lotta Sjöberg e Silver Shadow u Kilconly Chaitriona e All Smoke). Även här blev det två felfria ritter och en med 4 fel. Domarens ord ”han är avspänd och gör det enkelt för sig” bådar gott inför framtiden. 

Vä: Ballyerk Cookie. Foto: Marcus Hökenklo
Hö övre: Highburren Bart. Foto: Thilda Eckers
Hö: undre: Långarnö Scotty. Foto: Karin Van Stam Helle

6-åringarna. Kat C. Tindra Palmér – Munsboro Highlander (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva). Tre felfria rundor + en likaledes felfri omhoppning, och segern var ett faktum. Ponnyn tävlar under sitt handelsnamn, men är registrerad hos CPBS som Highfield Melody.

Utanför placering i kat C med två felfria omgångar och ett pet i omgång 2 kom Nea Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove). Kat D. Lovis Lundblad – Gevas Halifax (val f-16 hos Eva Svensson e Vox Pop de l’Aulne u Gevas Lady Henessy e  Ashfield Cathal Crobdhearg) petade några bommar och blev inte placerad, men gjorde en strålande fin felfri runda i sista omgången.

Vä: Ballycarney Rose. Foto: Privat
Hö: Gevas Halifax. Foto: Pernilla Lundblad

7-åringarna. kat D. Mörkret hade lagt sig när det var dags för Liv Laismark – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds). Efter två felfria omgångar och 4 fel i omgång 3 blev det en säker nolla i omhoppningen.

Crossowen B Boy. Foto: Jenny Laismark

Kringklasserna

Lätt B. Kingsröd Pony Challenge

Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day). 3:e plats i omg 1 kat D. Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun). Vinst i Consolation kat D.

Vä: Benmore Katie. Foto: Jessica Atterskog
Hö: Killea Lone Lark. Foto: Camilla Salén

Lätt A. Kladd by M

Thilde Söderberg – Annefields Peaches (sto f-14 e Burning Daylight – Moy Hazy Cove). 2:a plats i omg 2 kat C. Ebba Knutsson – Boskill Queen B (sto f-11 e  Tullykyne Prince – Coosheen Thyme). 4:a i omg 2 kat C.

Vä: Annefields Peaches. Foto: Carro Söderberg
Hö: Boskill Queen B. Foto: Ann Knutsson

Tyra Hökenklo – G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino – Robin Hood). 4:e plats i Consolation kat C. Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). Vinst i Consolation kat D. Nelli Grytfors – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star). 3:e plats i Consolation kat D.

Vä: Kilmurray Millie. Foto: Cecilia Lundblad
Hö övre: Donnacha Ban. Foto: Pernilla Grytfors
Hö undre: G.V’s Dino Beano. Foto: Marcus Hökenklo

Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). 2:a plats i finalen LA+ kat D.Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). 4:e plats i finalen LA+ kat D.

Vä: Poetry Slam. Foto: Emma Odensten
Hö: Bjennesby Fergi. Foto: Linda-Mari Ohlin

Laholms RF. Lag-SM dressyr. Silver till Willands RF med Ronja Kardos – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce) i laget. Brons till Särö RF med Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) i laget. Ronja Kardos – Nice One tog dessutom två individuella 2:a platser. I FEI Lagprogram ponny med 70.14%, och i FEI Inledande med 70.92%. Elsa Ahlvin – Mountain Rocket red ihop 65.95% och 65.78% i resp klass.

Vä: Nice One. Foto Camilla Axelsson
Hö: Mountain Rocket. Foto: Privat

Tingsryds RK. LB:3 (hästklass). Delad 5:e plats och 66.77% till Felicia Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). 19 startande och 2* klass. Storasyster fick den stora äran att låna ponnyn den här dagen.

Arda’s Sprinter. Foto: Kim Allansson

Jönköping Horse Show. Final Agria Pony Trophy . LB A:1a. kat D. Segrade gjorde Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen), med Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 2:a plats. I omgång 1 kom Lova Liljeros – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) 3:a.

Vä: Kilmurray Owen. Foto: Meja Kinde Ljung
Hö övre: Ballylee Misty Boy. Foto: Mattias Andersson
Hö undre: Woodfield Ted. Foto: Kristin Liljeros

Botkyrka RS. LE+ bed A. Felfria var Grete Havnesköld – Knockma Beauty (val f-18 e Anbally Storm – Fairyhill Hawjes), och Moa Evsäter – Mullaghmór Rose Wood Lady (sto f-17 e Cloonaveigh Cisco – Rusheen Boy).

Vä: Knockma Beauty. Foto: Lily Havnesköld
Hö: Mullaghmór Rose Wood Lady. Foto: Linda Hamberg Evsäter

LD+ kat D. Delad 3:e plats till Stella Hansen – Knockgorm Dan (val f-12 e Kenagh King – Gurteen Lad). LC+ kat D vanns av Aminda Amanto – Burren Lad (val f-06 e Oisin – Westside Fred), med Sara Forslund – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). På 5:e plats Josefin Jones – Kilmurray Dukes (val f-09 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous). LB med ackumulator. Kat D. 3:e plats till Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui).

Vä: Burren Lad. Foto: Filippa Amanto
Hö: Ballyerk Dude. Foto: Zandra Forslund

Lidköpings RK. LD kat D vanns av Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog). Klassen reds som inverkan, och även där blev det vinst med 52.6p.

LC med ackumulator. Kat C. På 3:e plats Ellen Eriksson – Miss Beautiful Delicious (sto f-09 hos fam Stamm e Castleside JJ u Okay Bambi e Öxenholms Bobby). Kat D. Cajsa Hermansson – Sallins Fred på 4:e plats.

Vä: Miss Beautiful Delicious. Foto: Lina Eriksson
Hö: Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson

Gagnef RK. LC kat C. 2:a plats till Wera Klåvis – Önnarps Yrsa (sto f-14 hos Jörgen Folkesson e Önnarps Orcan u Önnarps Misty e Aladdin). Kat D vanns av Ellen Sares – Catherine’s Boy (val f-10 e Streamstown Mickey – Windy’s Boy). Kat D avd B. Samuel Wik Iveta – Cahergowan Jack (val f-17 e Creemully Western Melody – Carraig Éibhir). Felfrit ungponnyekipage.

LB kat C inverkan. Sverigeponnyn. Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) vann och poängen blev fina 51.4

Silfverrose Safira. Foto: Johanna Jugas

RK Udden. LD kat D. 3:e plats till Livia Conbert – Brícín (sto f-12 e Bell Spailpin Fánach – Canal Cormac). LB kat B vanns av Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). I kat C kom Nelly Liljegren – Pop Corn (val f-15 hos Hannah Pettersson e Vox Pop de l’Aulne u Bjenesby Robyn e Rockfield Scarface) 3:e plats. Kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard), som sen även tog segern i LA kat D.

Vä: Crystal Boy. Foto: Christine Lundin
Hö: Corbally Prince. Foto: Amie Löfberg

Kungsbacka RK. LE+ kat D vanns av Filippa Björsson – Melody’s Minstrel (val f-12 e I Love You Melody – Westside Fred). På 4:e plats Isabelle Adler – Grey Knight (val f-09 e Garryhinch Finn – New Beginning). Maja Johansson – Liscosker Mandy (sto f- 13 e Kilmullen Fionn – Corbally Star) på 5.e plats.

LD+ kat C. 2:a plats till Tuva Schough – Quriosa (sto f-10 hos Johanna Sällberg e Brolötens Joop u  Ti-Ti-Oo e Möllans Castro).Kat D avd B. Nathalie Lindahl – Luke the Duke (val f-17 e Bobby Sparrow Blue – Westside Mirah). Felfritt ungponnyekipage.

LC+ bed A/A kat C. Felfri Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin). Kat D avd B. Louisa Schöldström – Trá Bhain Maidhcí (val f-17 e Trá Bháin Ceileóg – Moy Johnny’s Pride) felfri.

Vä: Ardgaineen Temple Bready. Foto: Katarina Skönvall
Hö: Liscosker Mandy. Foto: Lisa Johansson

Vä: Quriosa. Foto: Karin Eliasson
Hö: Trá Bhain Maidhcí. Foto: Matilda Stendahl

Eskilstuna RF. LB kat C. På 2:a plats Ebba Nilsson – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin). LB kat C inverkan. Sverigeponnyn. På 4:e plats 46.0p Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). Ekipaget fortsatte på söndagen till hemmaklubben Heby RF och vann KM kat C.

Vä: Gortmore Julie. Foto: Marlene Nilsson
Hö: Springview Mistique. Foto: Elin Thordeman Fridén

Gävle RS. LD kat D. På 5:e plats Fanny Bergman – Holmtebo Yummy (sto f-11 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hageens Yanine e Callowfeenish Mairtin). Kat D vanns av Vendela Öström – Beau Star (val f-12 e Shadow’s Dun – Murphy Rebel), och Flora Bollner – Goulane Prince (val f-08 Cashelbay Prince – Rosenaharley Laughris) kom 5:a.

Ockelbo RF segrade i lagklassen PAS III med Vendela Öström – Beau Star i laget. Gävle RS på 2:a plats med Fanny Bergman – Holmtebo Yummy i laget.  

LC kat C. 3:e plats till Fanny Bergman – Holmtebo Yummy. LB kat D. Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver) kom också på 3:e plats.

Vä: Beau Star. Foto: Terese Öström
hö övre: Mountdaisy Jane. Foto: Ulrika Gustafsson
Hö undre: Holmtebo Yummy. Foto: Jonas Sundblom

Lammhults RK. LC kat D vanns av Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy (val f-14 hos Eva Svensson e Bunowen Paddy u Gevas Lady Hennessy e Ashfield Cathal Crobdhearg). På 2:a plats Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad).

LC+ kat C vanns av Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel). Kat D. Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion) vann klassen och tog därmed hem hela Höökscupen.

LB kat C. vanns av Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy. Kat D vanns av Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy.

Vä: Gevas Hardy. Foto: Privat
Hö: Clydagh Peafield Daisy. Foto: Privat

Corleone II. Foto: Rikard Mattsson


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep