Tävlingssvepet vecka 42

På vinjettbilden det superduktiga dressyrekipaget Ronja Kardos och Nice One. Foto: Filippa Hermann

Willands RF. FEI Lagprogram ponny. Kat D. Segrade gjorde Ronja Kardos – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce) på 73.23%. LB:1 kat D. 2:a plats och 66.25% till Agnes Johnsson – Ardmore Val ( val f-10 e Callowfeenish Buachaill – Carraroe Handy Andy). Red i Båstads lag som slutade på 2:a plats totalen av PAS div II Skåne.

Essunga RK. Stina Lärnefjord – Hold Poetic Bells (val f-13 hos fam Holdhaus e Poetic Expression u Hold Bellarina Sylark e Brantshammar Bell Dara) kom 2:a i LC:1 med 68.33%, och även i LB:1 med 67.67% (kat D).

Vä: Ardmore Val. Foto: Privat
Hö: Hold Poetic Bells. Foto: Karin Lärnefjord

Hofors RS. LB:1 kat D vanns av Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne) med 66.96%.

Åsebo RS. LB:1 RÅO. Vinst och 68.39% till Moa Eriksson – Ballinaclough Radino (val f-12 e Crosskeys Rebel – Juariste Du Moulin). Ekipaget ingick i Åsebos lag 1 som kom 2:a i totalen av PAS div II. I laget red också Thyra Broström – Holmtebo Higgins (val f-15 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Humla e Touchwood Winston). Nybliven lektionshäst hos Åsebo RS.

 Vä: Ballinclough Racher. Foto: Alexandra Larsson
Hö: Ballinaclough Radino. Foto: Åsa Åman

LB:1 Rå16 kom Filip Arfs – Önnarps Nemo (val f-04 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Celisia e Rolls Royce) på 3:e plats med 69.10%. På 5:e plats och precis nedanför strecket Hedvig Zetterlund – Fiona QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Tochwood Winston u Hagens Feodora e Hagens Zephyr) på 67.50%. De två sistnämnda red för Hedemorabygdens RK, som vann totalen av PAS div II.

Längst till vänster Fiona QQ och längst till höger Önnarps Nemo. Foto: Privat

Vällingby RS. LB:1 RÅÖ vanns av Maica Bartos – Lá Breá (val f-08 e Shackleton – Cuchulainn) med 64.28%.

Södertälje RK. MsvC:1 (hästklass). 4:e plats 66.54% till Kristina Swärd – Toorboy Dandy (val f-12 e Derrada Owen – Carrintubber Lad). Bästa resultatet hittills i medelsvår klass.  

Vä: Lá Breá. Foto: Johanna Bartos
Hö: Toorboy Dandy. Foto: Majvie Swärd

LA:1 (hästklass) vanns av Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) med 65.41%%. På 3:e plats med 63.61% kom Amelie Lagerqvist – Caresse (sto f-06 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf), De tre sistnämnda är D-ponnyer som tampas bland storhästarna.

Vä: Caresse. Foto: Linnéa Lagerqvist
Hö: Zander’s Positano. Foto: Åsa Johnsson

Vetlanda RF. Lördag. Alma Sjöberg – Park Stardust (sto f-16 e Charleville Playboy – Owens Blossom). Felfritt ungponnyekipage i såväl LE som LD med bed A (kat D). LC kat D. På 2:a plats Elvira Hallberg Ehrner – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). LB kat C. 3:e plats till Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince).

Vä: Bobbys Son. Foto: Fredrika Hallberg Ehrner
Hö: Heatherview Rockey. Foto: Maria Kling

Söndag. LC kat D. På 2:a plats Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion). Kat D avd B. Tindra Pettersson – Penny May (sto f-16 e Carracanada River – Tempo Active Atlas). Det var deras första tävling tillsammans, och felfritt blev det.

Vä: Bjennesby Cher. Foto: Jenny Görsson
Hö:Penny May. Foto: Susanne Pettersson

Väsby RK. LD kat D. På 4:e plats Sara Forslund – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). LC kat D. 2:a plats till Amanda Häggström – Million Dollar Boy (val f-09 hos Staffan Strandberg e Hagens Zephyr u Rosie e Holens Ingolf), och ytterligare en röd rosett till Sara Forslund – Ballyerk Dude.

Vä: Million Dollar Boy. Foto: Therese Häggström
Hö: Ballyerk Dude. Foto: Zandra Forslund

Mariestads RK & Bergs HK. Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog) kom på 3:e plats i LC+ kat D. Rosettens färg matchar omgivningen perfekt.

Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson

Harplinge RK.  LE+ bed A. Kat C. Madicken Jensen – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprise) felfri. I kat D. Sophia Söderlund – Sun Dance Kid (val f-16 e Gurraun Sundance – Tulira Robuck) och Smilla Wahlström – Ballyard Bay Devil (val f-16 e Capparoe Lad – Caherlistrane Prince) likaså.

LD kat C. 5:e plats till Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). Kat D. På 4:e plats Tindra Lönn – Radish (val f-16 e Spiddal Wills Boy – Mac Ferdia), med  Amanda Lindberg – Duntally Stud Oliver (val f-13 e Kenagh King – Dunlewey Go Charlie) på 6:e, och Maja Johansson – Liscosker Mandy (sto f- 13 e Kilmullen Fionn – Corbally Star) på 7:e.

LC kat C vanns av Selma Östh – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory – Count On Chiquita e Countach Campbell), och 3:a kom Elin Movinger – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). Tuva Schough – Quriosa (sto f-10 hos Johanna Sällberg e Brolötens Joop u  Ti-Ti-Oo e Möllans Castro) på 6:e plats. Kat D. Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) på 8:e plats.

LB kat C avd B. Felfria ungponnyekipage. Klara Lindh – Carn Capri (sto f-17 e Turbo – Ferdia) och Nea Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove). Kat D. På 3:e plats  Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince).

LB+ kat D vanns av Nova Strelitz – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas).

Vä: Count On Amber. Foto: Camilla Östh
Hö: Ardoughan Boy. Foto: Sofia Movinger

Vä: Carn Capri. Foto: Katarina Lindh
Hö: Quriosa. Foto: Karin Eliasson

Söndag. LD+ kat C. 2:a plats till Algot Svensson – Liscarrow Lad. Kat D. Sophia Söderlund – Sun Dance Kid kom också på 2:a plats. Kat D avd B. Tindra Lönn – Radish red felfritt igen. .

LC+ kat C. På 2:a plats Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali (sto f-15 e I love you Melody – Currachmore Cashel), med Elin Movinger – Ardoughan Boy på 3:e, och  Mindy Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con) på 4:e plats. Kat D. På 3:e plats Isa Säterborn – Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel). Gurli Holmgren – Killimor Gin (val f-11 e Kilmore Diamond -Cloughill Island) på 4:e, och Elsa Tyreholt – Max Melody (val f-14 e Love You Melody – Monaghanstown Fred) på 5:e plats.

Vä: Longwood Ali. Foto. Susanna Skoglund
Hö Dernakesh Sundance. Foto: Matilda Silenhag

Vä: Radish. Foto: Privat
Hö: Carga Princess. Foto: Tilda Karlsson

LB kat C. Andra segern för Selma Östh – Count On Amber. På 3:e plats Ebba Knutsson – Boskill Queen B (sto f-11 e  Tullykyne Prince – Coosheen Thyme). Vit rosett till Isabelle Enochsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad). Kat D. På 3:e plats Elsa Tyreholt – Max Melody. Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream på 5:e, och Felicia Enochsson – Albert Truelight (f-12 e Seafield Gold – Killyon King) på 6:e plats.

LA kat C. 2:a plats till Filippa Ekström – Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue), och 4:e till Ebba Knutsson – Boskill Queen B. I kat D tog Nova Strelitz – Srahrevagh Robe 3:e plats.

Vä: Boskill Queen B. Foto: Ann Knutsson
Hö: Albert Truelight. Foto: Kerstin Enochsson

Vä: Max Melody. Foto: Peter Tyreholt
Hö: Tasty Sunset. Foto: Kerstin Enochsson

Bronscupen
Kat C. 1:a Algot Svensson – Liscarrow Lad. Kat D. 3:a Sophia Söderlund – Sun Dance Kid
Silvercupen
Kat C. 2:a Selma Östh – Count On Amber, 3:a Elin Movinger – Ardoughan Boy.
Guldcupen
Kat D. 1:a Nova Strelitz – Srahrevagh Robe

Vä: Liscrrow Lad. Foto: Linda Aspelöf
Hö: Srahrevagh Robe. Foto: Annelie Strelitz


Till helgen är det Halloween. Kanske får vi se några spökryttare i nästa svep?

Ursprunget till Halloween är en keltisk rit som markerade sommarens slut. Man trodde att de onda krafterna var extra aktiva då, och man tände eldar för att skrämma bort häxor och spöken. Irländska utvandrare tog med seden till USA på 1840-talet. Våra Connemarors förfäder har nog sett många eldar.Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep