Tävlingssvepet vecka 41

Hos Björsby RF avslutade Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce) tävlingssäsongen med vinst i LA:1 på 67.08%. Foto: Helén Engström.


Fagersta RK. LB:1 kat C. Moa Eriksson – Ballinaclough Radino (val f-12 e Crosskeys Rebel – Juariste Du Moulin) vann på 67.67%.

RK Finspång. Sofie Gunnarsson – Sammy West (val f-13 e Clonberne Boy – Corbally Star) dubbelsegrade. LB:1 med 71.25% och LA:1 med 66.11% (kat D).


Vä: Ballinaclough Radino. Foto: Åsa Åman
Hö: Sammy West. Foto: Susanne Gunnarsson

Gärds RF. CCNP1-S*. På 3:e plats Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). Dressyr 65.23 % (straff 34.8) Totalstraff 38. På 5:e plats My Karlsson – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard). Dressyr 70% (30.0) Total straff 42.0. Båda var felfria i den mastiga terrängen. Mitt emellan dem tog sig det danska ekipaget Victoria Bloch – Woodfield Bouncing Bobby (val f-15 e Furbo Finnard – Jacks Promise) in. Dressyr 64.32 (straff 35.7). Total straff 41.3.

Strax nedanför strecket, på 7:e plats (18 startande), kom Lily Herrmann – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 62.27%. Straff 37.7. Total straff 45.7. En fin runda i terrängen helt utan straff där också.

Vä: Doonhill JJ. Foto: Ingela Karlsson
Hö: Glenlo Windsor. Foto: Carina Andersson

Tingsryds R o KK. LC kat C. 5:e plats till Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel). Kat D vanns av Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow (val f-10 e Shadow Dun – Billy), med Elvira Hallberg Ehrner – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah) på 3:e plats.

LB kat C avd B. Lisen Andersson – Creaga Dawn (sto f-17 e Woodfield Sammy – Glencarrig Prince) red felfritt. Kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). På 3:e plats Tekla Eriksson – Fahan Boy (val f-11 e Runnymeade Obie Trice – Andy’s Pride). I LA kat D tog Meia Löfberg – Corbally Prince en blågul rosett igen.

Vä: Corbally Prince. Foto: Amie Löfberg
Hö: Fahan Boy. Foto: Alma Eriksson

Söndag. LD kat D vanns av Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow. 3:e plats till  Alva Magnusson – Ashlawn Ava (sto f-16 e Caherlistrane Sammy – Robe Thunder).

LC kat D. Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow tog här segerrosett nummer tre. På 5:e plats Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad).

LB kat C. 2:a plats till Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin). I kat D avd B red Nova Lundin – Turloughrevagh Pride (val f-15 e Turloughrevagh Star – Ashfield Echo I Love You) felfritt. LA kat C. På 4:e plats Emilia Torstensson – Highburren Gentian.

Vä: Cillians Shadow. Foto: Frida Kvarnstrand
Hö: Turloughrevagh Pride. Foto: Christine Lundin

Bromma RK. LD+ kat D. På delad 2:a plats Olivia Ringertz – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn) och Emmeline Eskilsson – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay). Vita rosetter till Josefin Jones – Kilmurray Dukes (val f-09 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous), och Elsa Oster – Ballylee Bofin (val f-13 e Chrusheen Moody Blue – Glencairn Surprise).

LC kat D. 2:a plats till Emmeline Eskilsson – Coleman Rock, med Laura Liljefors – Brickey Echo (sto f-10 e Ashfield Echo I Love You – Ferdia) på 4:e plats.

Vä: Brickey Echo. Foto: Jennie Liljefors
Hö: Coleman Rock. Foto: Anna Eskilsson

Vikbolandes RF. LD kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O’Chief u Tara II e Öxenholm Marble). Kat D avd B. Felfritt för Lina Wall – Cashelbay Evie (sto f-17 e Cashelbay Prince – Inverin Rocky), och Erika Arvik – Dinarthall Diesel (val f-16 e Best Shadow Melody – Monaghanstown Fionn). Brittiskfödd Connemara vars mor Grange Anya Sparrow är halvsyster till Grange Flynn Sparrow RC 95. LC kat C. På 2:a plats Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent.

Söndag. LC kat D vanns av Vendela Häll Löfvenius – Camber Dan (val f-09 e Teach Mór Pat – Corrib Prince). LB kat D avd B. Tilda Johnson Lindblad – Cloneyogan Captain (val f-16 e Kippure Alkatraz – Oisin) felfri.

Vä: Dinarthall Diesel. Foto: Maja Setterberg
Hö: Bjennesby Vincent. Foto: Anette Nordh

Vä: Camber Dan. Foto: Privat
Hö: Cashelbay Evie. Foto: Susanne Wall

Lammhults RK. Ewy Ringborg – Ballymurray Dusty (val f-15 e Furbo Finnard – Westside Fred) red felfritt i LE och LD bed A. Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion) vann både LC och LC+ kat D, och vinst blev det i Hööks Höstcup omgång 1 också.

Vä: Ballymurray Dusty. Foto: Linda Fransson
Hö: Corleone II. Foto: Rikard Mattsson

Helsingborgs FRK. LD kat D. Felfri Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ). LC kat C. 2:a plats till Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali (sto f-15 e I love you Melody – Currachmore Cashel). Ett sprillans nytt och gulligt ekipage.

Vä: Longstone Corha’s Rebel. Foto: Frida Persson
Hö: Longwood Ali. Foto: Susanna Skoglund

I LC kat D blev det en 2:a plats för Emma Jönsson – Inchmore Silver (val f-02 e Seafield Silver Dun – Seafield Pookhaun). Som för dagen behövde hjälp att få styr på öronen. Emilia Grønborg Hallberg – Nørlunds Penny (sto f-10 e Kilpatrick Boy – Cosheen Finnegan) på 5:e plats. Hon hade däremot inga som helst problem med dem. I kat D avd B red Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel felfritt igen.

Vä: Inchmore Silver. Foto: Heidi Jönsson
Hö: Nørlunds Penny. Foto: Janni Hallberg

LB kat C. 3:e plats till Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali. Kat D. Viktoria Nottehed – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) kom på 2:a plats. LB+ kat C vanns av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág).

Vä: Kee Pearl. Foto: Sophia Nottehed
Hö: Drimnagh Doll. Foto: Jennie Hügert

Gävle PK. LD kat C vanns av Ronja Nyberg – Legends Lady (sto f-08 e Lonsdale Legend – Smokey Finn). Kat D. På 3:e plats Vendela Öström – Beau Star (val f-12 e Shadow’s Dun – Murphy Rebel). LC kat D. Mira Hjerth Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 3:e plats. LB kat C vanns av Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf).

Vä: Legends Lady. Foto: Ronja Nyberg
Hö: Coolin Zara. Foto: Kristina Jansson

Sunne RF. Hilda Jacobsson Åhs – Lillys an Chlaiomh (sto f-17 e An Claíomh Solais – Ashfield Romeo) red felfritt i såväl LE som LD kat D avd B.

LC kat D vanns av Svea Larsson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince), med Emma Gerebro – Mochulla Heather (sto f-13 e Kippure Alkatraz  Glenayre Silver Fox) på 3:e plats. I kat D avd B red Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn) felfritt.

LB kat D. 2:a plats till Clara Västlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin). Kat D avd B. Ytterligare en felfri runda Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee, och därmed  får ekipaget starta LC avd A om de vill. Det är också en milstolpe! LA kat D vanns av Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah).

Vä: Lillys an Chlaiomh. Foto: Ann-Charlotte Jakobsson Åhs
Hö: Felicity. Foto: Jessica Fredriksson

Vä: Kildysart Kate. Foto: Ida Västlund
Hö: Macs Shadow Cookee. Foto: Mareike Claussen Geb Dreidax

Borås FK. Änglahoppet. LB kat D vanns av Liam Ahlberg – Kilconly Buachaill (val f-13 e All Smoke – Callowfeenish Buachaill). På 2:a plats det norska ekipaget Marie Gulliksen – Long Hill Diamond (val f-07 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel), och på 4:e plats Hanna Johnsson – Ginger Lass (sto f-12 e Dunloughan Scott – Captain Miller). Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star) på 6:e, och Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) på 7:e plats.

Vä: Ginger Lass. Foto: Birgitta Johnsson
Hö: Sandymount Bentley. Foto: Privat

Vä: Kilconly Buachaill. Foto: Ida Ahlberg
Hö: Kate’s Cream Boy. Foto: Mia Olsson

LA Kat D. 4:e plats till Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley, och på 7:e Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen).

Msv B kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise), med Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 2:a plats. Kat D. Julie Årebrot Skai – Shannon’s Joy (val f-13 e Shannon Prince – Mac Owen), hemmahörande i Norge, kom på 3:e plats.

Vä: Young Dylan, Foto: Magdalena Klich
Hö: Giovanna. Foto: Kajsa Örnberg

Lördag. LB+ Kat D vanns av Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun), med Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy på 2:a plats. Hanna Johnsson – Ginger Lass 5:a. Marie Gulliksen – Long Hill Diamond på 9:e plats.

LA+ kat C. 4:e plats för Thilde Söderberg – Annefields Peaches (sto f-14 e Burning Daylight – Moy Hazy Cove), och i kat D tog Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob också 4:e plats.

Msv B+ kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna, med Isolde Klich – Young Dylan på 3:e plats. Kat D vanns av Tuva-li Örnberg – Galliano (val  f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue) på 3:e plats.

Vä: Killea Lone Lark. Foto: Camilla Salén
Hö: Galliano. Foto: Kajsa Örnberg

Söndag. LB+ kat D. 2:a plats till Ewelinn Sundén –  Clonberne Ted (val f-15 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn), och på 4:e Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride (sto f-13 e Maecon Boy – Coosheen Bailey). Msv A kat D. 3:e plats till Julie Årebrot Skai – Shannon’s Joy. Ett extra grattis till de norska gästerna.

Vä: Clonberne Ted. Foto: Linn Sundén
Hö: Aimee’s Pride. Foto: Kristina Ögren


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep