Tävlingssvepet vecka 37

Sista starten för säsongen blev resultatmässigt den allra bästa för Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy. Hårt arbete betalar sig! Grattis! På bilden fint fångad av kusinen Elin Krånglin.


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

📷 📷 📷

Väsby RK. P80 14-20. På 2:a plats Sara Forslund – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). Dressyr 64.40% (straff 35.6). Total straff 36.0. In på 5:e plats Elsa Kairenius – Knockbrack Linda (sto f-13 e Dunally lad x Castleside Tigue). Dressyr 61.80% (straff 38.2). Total straff 41.0.

Vä: Ballyerk Dude. Foto: Zandra Forslund
Hö: Knockbrack Linda. Foto: Therese Olsson

P80 (14-20) Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel). Dressyr 75.80% (straff 24.2) Total straff 30.2. Ensam i klassen då ryttaren nu gått ur ponnyåldern. Det hade också räckt till en framskjuten placering i den andra P80 med 19 starter.

P90. 2:a plats till Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy (val f-12 e Gwennic de Goariva – Coosheen Callowfeenish Cashel). Dressyr 63.40%  (straff 36.6. Total straff 36.6. På 4:e plats Ehlin Dyplin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 62% (straff 38.0). Total straff 38.0. Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker) på 5:e plats i P90-debuten. Dressyr 65% (straff 35.0) Total straff 39.0.

Hofors RS kom på 2:a plats (av 10 i Fälttävlansallsvenskan. De slutade även på 2:a plats i totalen. I laget red Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy, och Ehlin Dyplin – Active Buck. Sist nämnda ekipage gjorde nu efter sex år tillsammans sin sista start. Lite bitterljuvt när ponnytiden börjar ta slut…

Vä: Skaergårdens Movie Night RC 121. Foto: Cissi Jöransson
Hö: Active Buck. Foto: Sarah Dyplin

Flyinge RF. Debut i FEI inledande för Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 e hos Christina Cedermark e Aladdin u Juvelin e Janus) med fina 63.93% (kat C).

Laholms RF. FEI lagprogram. Kat D. Vinst och 65.23% för Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket). Vinst också för Särös lag i Elitallsvenskan omg 2, där ekipaget ingick.

Vä: Bränntomts Julius. Foto: Pernilla Foyer
Hö: Mountain Rocket. Foto: Viktoria Ahlvin

Tågarpsortens RF. LA:4 (hästklass) Blågul rosett och 66.89% till Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Kat D som tävlar bland storhästar.

Sollentuna RK. LC:2 (hästklass) På 2:a plats med 69.83% Jasmine Axelsson – Knockane Lad (val f-17 e Beagh Lad -Oisin). En D-ponny som för det mesta ägnar sig åt hoppning.

Vä: Big’s Freestyle. Foto: Jette Hansen
Hö: Knockane Lad. Foto: Frida Ejneborn

Trosa RS. Två blågula rosetter blev resultatet för Ella Eckervig – Portloman Prince (val f-05 e Drimcong Cove  Village King). LB:1 64.64% och LA:1 65.83%. Tävlingen gick förra helgen, vilket jag inte såg när bilden kom nu i måndags. För jämnt antal bilder får de vara med ändå. Annars är det färska resultat som gäller.

Frillesås R & KK. En blågul blev det också för Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred). I LA:1 kat C med 60.97%.

Vä: Portloman Prince. Foto: Anette Eckervig
Hö: Tullynavin Ben. Foto: Linnea Frylestam

Löddeköpinge RK. Amanda Laulumaa – Conabury Charlotte (sto f-15 Carstown Bobby – Wings of Justice). Dressyrdebut med den äran! Blågul rosett och 66.25% i LB:1 kat C.

Luleå RK. Två segrar blev det  för Ida Ökvist – Lusmagh Flower (sto f-12 e Rosscon Sunrise – Rosscastle Fred). I LC:1 kat D med 70.37% och i LB:1 med 68.21%. Lusmagh Flower är lektionshäst hos Luleå RK.

Vä: Conabury Charlotte. Foto: Linda Laulumaa
Hö: Lusmagh Flower. Foto: Ida Ökvist

Hudiksvalls R & PK. FEI inledande. RÅ 12,16. På 4:e plats 66.57% Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan).

Östersund-Frösö RK. LA:1 kat C vanns av Ylva Richardsson – Önnarps Pearl (sto f-06 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Fideli e Aladdin) 65.69%. Seger trots två felridningar.

Vä: Hollywood Barbie Q. Foto: My Jeppsson-Lindkvist
Hö: Önnarps Pearl. Foto: Åsa Möller

Anebyortens RF. LD Kat C. 2:a plats till Klara Mattsson – Bjennesby Darin (val f-16 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Coriona e Värnbergs Orion). Clara Montelius – Silverbridge Pollyanna (sto f- 13 e Fenrose Murphy – Lockinge Frederick) på 5:e. LD kat D vanns av Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow (val f-10 e Shadow Dun – Billy). En ponny som blev väldigt sjuk i somras. Någon form av reaktion med hög feber, utslag och svårighet att gå. Dåliga värden som krävde inläggning på klinik i fem dygn. Ingen säker diagnos kunde ställas, men han tillfrisknade och nu var det äntligen dags för tävling igen. Billy som han kallas var lika lycklig som ryttaren!

Vä: Bjennesby Darin. Foto: Madelene Mattsson
Hö: Cillians Shadow. Foto: Frida Kvarnstrand

På 3:e plats i LD kat D kom Tilde Stridell – Lowis Fifty Shades of Grey (val f-15 hos Louice Norling e Kewin u Lowis Valerie e Hagens Jaguar), och på 5:e Vendela Hjärtberg – Drumcong Con (val f-08 e Ard Archer – Ard Talisman). Kat D avd B. Lina Wall – Cashelbay Evie (sto f-17 e Cashelbay Prince – Inverin Rocky). Felfritt ungponnyekipage.

Vä: Lowis Fifty Shades of Grey. Foto: Ellie Purdy
Hö:Cashelbay Evie. Foto: Susanne Wall

LC kat C. Vit rosett till Alice Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl of Newbridge). LC kat D vanns av Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion).

LB kat C. 2:a plats till Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince). Kat C avd B. felfri ritt för Lisen Andersson – Creaga Dawn (sto f-17 e Woodfield Sammy – Glencarrig Prince).

Vä: Corleone II. Foto: Madelene Mattsson
Hö: Heatherview Rockey. Foto: Maria Kling

Lammhults RK. LD kat D vanns av det nyblivna ekipaget Elvira Hallberg Ehrner – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). På 2:a plats Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion). Agnes Wernesson  – Zithowra van de Zonnehoeve (sto f-04 e Hatatitla van de Leliaard – Abbeyleix Finn) på 4:e plats.

LC kat D. Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy), segrade före Agnes Wernesson  – Zithowra van de Zonnehoeve på 2:a plats.

Vä: Gentle Alice. Foto: Ida Höglund
Hö övre: Bobbys Son. Foto: Fredrika Hallberg-Ehrner
Hö undre: Bjennesby Cher. Foto: Jenny Görsson

Björsby RF. LC kat D vanns av Moa Gard – Star Buachaill (val f-12 e  Gwennic de Goariva – Dark Edition). I LB kat C togs 2:a plats av Olivia Bergenstråle – Ceileóg Sleibhé (val f-15 e Coosheen Stormboy – Shadow’s Dun).

Vä: Star Buachaill. Foto: Privat
Hö: Ceileóg Sleibhé. Foto: Linda Nilsson

Trolleholms RF. LC kat D avd B. Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck (val f-16 e Tulira Robuck – Frederiksminde Hazy Match) red felfritt. LB kat C vanns av  Marlene Rovina – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad).

Vä: Oisin Hazy Robuck. Foto: Marie Lindskog
Hö: Glenkyle Hazel. Foto: Malin Jonsson

Sundbyholm Autumn Show. Torsdag. LB kat D avd B. Tyra Norström – Cuba Blue (val f-17 e Gwennic de Goariva – Monaghanstown Fionn).

Fredag. LC kat D avd B. Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy). Två fina ungponnyer.

Vä: Cuba Blue. Foto: Åsa Norström
Hö: Shadows C Surprise. Foto: Amanda Falk

LB kat C vanns av Meja Demburg – Prosperous Rose (sto f-08 e Maghera Fadda Lad – Glenayre Silver Fox), med Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove) på 3:e plats. Kat D. Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie) på 3:e plats. I kat D avd B blev det ytterligare en felfri runda för Tyra Norström – Cuba Blue.

Vä: Prosperous Rose. Foto: Marie Demburg
Hö: Malbay Sean. Foto: Johanna Påhlsson

Lördag. LC kat C avd B. Ida Erbro – Lisross Archer (val f-17 e Moonwalker – Robe Thunder Dun) felfri. Kat D vanns av  Emilia Hildenborg – Seskin’s Fun Bobby (val f-09 e Fiona’s Man – Loobeen Larry). LB kat C vanns av Emelie Tinglöf – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay).

Vä: Lisross Archer. Foto: Hanna Erbro
Hö: Seskin’s Fun Bobby. Foto: Susanne Hademalm

LA kat C. 3:e plats till Meja Demburg – Prosperous Rose. Kat D. Wiggo Bergstrand – Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim) på 2:a plats.

Msv B kat D. Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy) 4:a.

Söndag. LC kat D. Här segrade Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody). Havanna Sundelin – Lough Fern Toyboy (val f-15 e I love you Melody – Templebready Fear Bui) red in på 3:e plats.

Vä: Harnell’s Poetic Licence. Foto: Pernilla Nilsson
Hö: Lough Fern Toyboy. Foto: Linn Sundelin

LB kat D. På 2:a plats Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence, och Emma Örnebring – Carnakilly Finn (val f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) på 3:e. Selma Påhlsson – Malbay Sean på 5:e plats. Elsa Olsson – Kilshanny’s Buck (val f-15 e Hilltop Buck – Glencarrig Lexus) på 6:e, och Leona Landèn – Kilmurray Kestrel (val f-13 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous) på 7:e plats. I kat D avd B red Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey) felfritt.

Msv B kat C. 2:a plats till Michelle Landberg – Castleside Donna (sto f-14 e Castleside JJ Junior – Castlestrange Fionn). Msv A bed A/A:0. Kat D. På 2:a plats efter två felfria rundor Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride. Nu väntar inomhus-SM i vecka 44.

Vä: Castleside Donna. Foto: Matilda Bosäter
Hö: Anthony’s Pride. Foto: Pernilla Gunnarsson

Söderhamnsortens RF. LC kat D vanns av Karin Edberg – Ballyerk Joey (val f-11 e Joyces Cuckoo – Clonfert Boy). Ungponnyekipaget Meja Wallin – Tasty Superstar (val f-17 e Tasty Mover – Moy Johnny’s Pride) red felfritt i såväl LD som LC avd B.

Vä: Ballyerk Joey. Foto: Martina Edberg
Hö: Tasty Superstar. Foto: Annelie Wallin

Hufvudsta RK. LC kat D. 2:a plats till Emmeline Eskilsson – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay). LB kat D. 2:a plats till Hanna Gummesson – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág).

Vä: Coleman Rock. Foto: Anna Eskilsson
Hö: Ballinacarra Sunset. Anna-Cina Roos Gummesson

Kinnekulle HSK. LD kat D. 2:a plats till Wilma Duckman – Monroe Kate (sto f-10 e Creemully Western Melody – Coosheen Thyme). LC kat D. Alicia Höök – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy) tog också 2:a plats, med Lykke Åkerstedt – Ballygarris Ruairi (val f-17 e Moyabbey George – Rory Rasputin) på 3:e. LC kat D avd B. Debut på tävlingsbanan för Linda-Mari Ohlin – Bjennesby Axwell S1 (hin f-17 hos Paulina Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Fergi e Poetic Justice), och de red felfritt.

Vä: Carrigoir Bob. Foto: Pernilla Höök
Hö: Bjennesby Axwell S1. Foto: Privat

Debut också för Linda-Mari Ohlin – Bjennesby Ingrosso S1 (hin f-17 hos Frida Molin & Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Loreen e  Poetic Kelly) i samma klass som brorsan. Han fick ett nedslag, men ville gärna vara med på bild ändå sa han.

Hästklass 1.00 avd B. Felfritt för Erika Andersson – Långarnö Scotty (val f-17 hos Lotta Sjöberg e Silver Shadow u Kilconly Chaitriona  e All Smoke).

Vä: Bjennesby Ingrosso (och Axwell till hö). Foto: Linda-Mari Ohlin
Hö: Långarnö Scotty: Foto: Karin Van Stam Helle

LC A1:a kat D vanns av Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog). På 2:a plats Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day), som sen toppade med vinst i LB kat D. Hon var säkert nöjd med sig själv, även om det inte direkt ser så ut på bilden.

Vä: Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson
Hö: Benmore Katie. Foto: Agnes Prytz


Klart Slut!

Author: Tavlingssvep