Tävlingssvepet vecka 36

På vinjettbilden från Osbyortens RF ses en strålande glad Tuva-Li Örnberg med sina fina ponnyer – och helsyskon – Galliano och Giovanna (f-08 resp -09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Galliano (till vä) debuterade i Msv A, och är nu klar för SM. 2:a plats i Msv B kat D blev det med. Giovanna kom också 2:a i Msv B kat C, samt tog hand om den blågula i Msv A. Foto: Kajsa Örnberg.

Några andra som visade framhovarna i Osby: LC kat D avd B. Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom). LB kat D avd B. Olivia Rosén red felfritt på Ballyerk Trixie igen, och även på Lidens April Rose (sto f-16 hos Sysk Filipsson e Hagens O’Chief u Lidens Cam Belline e  Countach Campbell). Msv B kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise).

Vä: Ballyerk Trixie och Lidens April Rose (hö). Foto: Gustaf Rosén
Hö: Young Dylan. Foto: Magdalena Klich

Botkyrka RS. P80-13 vanns av Hermine de Geer – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Dressyr 62.17%. Straff 37.8. Total straff 37.8. På 2.a plats Sara Jälminger – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle). Dressyr 61.30% (straff 38.7). Total straff 39.9. Guld och Silver i Stockholmsdistriktet för de yngre ryttarna togs av dessa två.

P80 -20. Seger till My Edblad – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud). Dressyr 70.80% % (straff 29.2). Total straff 35.6. Ryttaren fyllde år och en bättre födelsedagspresent kunde hon väl inte ha önskat sig! På 3:e plats Blenda Sjöberg – Pallas Cascade (sto f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Westside Fred). Dressyr 62.60% (straff 37.4). Total straff 43.8).

P90. 2:a plats och DM-guld till Lily Herrmann – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 66%. Straff 34.0. Total straff 34.8. På 3:e plats Ehlin Dyplin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 62.80% (straff 37.2). Total straff 37.2. DM-bronset togs av Stella Rifall – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui). Dressyr 67.60% (straff 32.4). Total straff 45.2.

Vä: Corbeagh Starburst. Foto: Anders Edblad
Hö: Derryhill High Silver Tempo. Foto: Ann Herrmann

Vä: Active Buck. Foto: Patrik Dyplin
Hö: Forest Birch. Foto: Caroline Rifall

Hermanstorps K & RK. Lördag. LD kat D. 2:a plats till Axel Claesson – Achillmore (val f-13 e Drymills Bridgeboy – Blue Smokie). LC kat C. 3:e plats till Lykke Nilsson – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). Kat D. På 4:e plats Alice Erlandsson – Faithful Gold (val f-10 Ann-Helene & Håkan Trofast e Clifden de l’Aulne u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen), med Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) på 5:e, och Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) på 7:e plats. I LC kat D avd B blev det en felfri runda för ungponnyekipaget Saga Wåxberg – Marko’s Shadow (val f-17 e Silver Shadow – Maam Hero).

LB kat D vanns av Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen). På 4:e plats Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). 

Söndag. LB kat C. Isabelle Enochsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad) segrade. LB kat D. På 2:a plats Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). På 4:e Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas), I LB kat D avd B blev det ånyo en felfri ritt för Saga Wåxberg – Marko’s Shadow.

Vinnare av Mellancupen kat C. Tuva Schough – Quriosa (sto f-10 hos Johanna Sällberg e Brolötens Joop u  Ti-Ti-Oo e Möllans Castro).

Vä: Marko’s Shadow. Foto: Sara Wåxberg
Hö: Quriosa. Foto: Karin Eliasson

LA kat C. 3:e plats till Lea Gustafsson – Knockma Daisy (sto f-12 e Castleside Tigue – Bradlieve Delight). Kat C avd B. Kellie Räsänen – Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi) värmde upp med en felfri runda. LA kat D. På 2:a plats Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe), med Nova Rafaj – Srahrevagh Robe på 3:e. LA kat D avd B. Johanna Holm – Illane Amigo (val f-16 e Ardgaineen Rebel  Cusack). Felfritt ungponnyekipage.

Vä: Illane Amigo. Foto: Kristina Holm
Hö: Ballyerk Copper. Foto: Annelie Zetterberg

Msv B kat C vanns av Lea Gustafsson – Knockma Daisy, och kat D vanns av Ester Zetterberg – Ballyerk Copper. Msv A. kat C. Debut på höjden, seger och kvalet till SM säkrat. Allt på en och samma gång för Kellie Räsänen – Eastwood de Circee.

Vä: Knockma Daisy. Foto: Susanne Gustafsson
Hö: Eastwood de Circee. Foto: Mattias Räsänen

Fagereke RF. LD kat B. 2:a plats till Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). Vinst blev det i LC kat B och resultaten gav segern i  Göte Klemensson Memorial Cup. LC kat D. På 2:a plats  Nova Lundin – Turloughrevagh Pride (val f-15 e Turloughrevagh Star – Ashfield Echo I Love You).

Vä: Crystal Boy. Foto: Christine Lundin
Hö: Turloughrevagh Pride. Foto: Christine Lundin

Gagnef RK. Fredag. LB kat C vanns av Enya Eldh – Landleague Coco (val f-15 e Weststar Sunny – Dooneen Castle). LA kat D vanns av Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride).

Lördag. LB kat C. Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) red hem segern.

Msv B avd B. Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia). Felfri och första kvalet till Ungponny. Familjen har varit ute på en fem månaders roadtrip i den stora världen, och det har inte blivit så många starter sedan hemkomsten. Msv B kat D vanns av Enya Styffe – Fionns Pride.

Vä: Silfverrose Safira. Foto: Johanna Jugas
Hö: Beechmount Ferdia, Foto: Mareike Claussen Geb Dreidax

Söndag. LB kat C vanns av Ellen Johansson – Star Rose (f-10 e Tabragh – Dark Edition), och kat D vanns av Elsa Stjernsten – Doe Bay (f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel). Först nämnda ekipage slog även till med en seger i LA kat C. I Msv B. kat D kom Enya Styffe – Fionns Pride på 2:a plats.

Vä: Star Rose. Foto: Terese Öström
Hö: Fionns Pride. Foto: Maria Styffe

Grankärrs Gränsryttare. LA:1 kat D. på 2:a plats 67.91% Astrid Renck – Lisheen Boy (val f-10 e Streamstown Mickey – Moy Hazy Cove), med Thea Pantzar – Beechmount Princess Kate (sto f-11 e Doneen Supermatch – Castlestrange Fionn) på 3:e 67.77%. Ekipaget ingick i arrangörsklubbens segrande lag i PAS div II omg 2.

Norrköpings FRK. Sofie Gunnarsson – Sammy West (val f-13 e Clonberne Boy – Corbally Star) dubbelsegrade. LC:1 med 71.29% och LB:1 kat D med 68.75%.

Vä: Beechmount Princess Kate. Foto: Ulrika Pantzar
Hö: Sammy West. Foto: Susanne Gunnarsson

Örebro Ryttarteam. Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker) vann LC:1 RÅ16 med 72.03%, och kom på 2:a plats i LB:1 med 68.92%.

Vara HSK. LC:1. 67.40% och blågul rosett till Frida Svensson – Wild Captain (sto f-06 e Sweetwall Captain Courageous – Westside Mirah).

Vä: Bettys Choice. Foto: Ann-Christin Mannerling
Hö: Wild Captain. Foto: Andrietta Denholm

Tierps RK. LD kat D vanns av Mira Hjerth Jansson – Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning). LC kat C. På 2:a plats Ronja Nyberg – Legends Lady (sto f-08 e Lonsdale Legend – Smokey Finn).

Vä: Legends Lady. Foto: Ronja Nyberg
Hö: Coolin Zara. Foto: Kristina Jansson

Skaraortens RF. Erika Andersson – Långarnö Scotty (val f-17 hos Lotta Sjöberg e Silver Shadow u Kilconly Chaitriona  e All Smoke). Kat D som gick felfritt i 0.90 och 1.00 avd B (hästklasser). Klar för Ungponnyfinal.

Stävie RF. LD kat D avd B. Felfri runda för Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ).

Vä: Longstone Corha’s Rebel. Foto: Frida Persson
Hö: Långarnö Scotty. Foto: Karin Van Stam Helle

Eskilstunaortens RF. Fredag. LC kat C vanns av Sophie Carbin – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion), och kat D vanns av Alva Markstedt – Kilmurray Eagle (val f-13 e Hector of Loughfadda – Robe Thunder). 2:a plats till Fredrica Sandberg – Doovins Buachaill Bui (val f-11 e Ross Fear Bui – Derrigragh Robin).

LB kat C vanns av Ebba Nilsson – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin). Kat D avd B. Tyra Norström – Cuba Blue (val f-17 e Gwennic de Goariva – Monaghanstown Fionn) red felfritt.

Vä: Höryda Joy’s Sunshine Pearl. Foto: Johanna Carbin
Hö: Kilmurray Eagle. Foto: Terese Markstedt

Vä: Doovins Buachaill Bui. Foto: Catharina Sandberg
Hö: Gortmore Julie. Foto: Marlene Nilsson

Msv B kat D vanns av Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic).

Lördag. LA kat D vanns av Wiggo Bergstrand – Gaoth Mhara Lad (val f-11 e I Love You Melody – Loughwell Paddy). Msv B kat D. Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), som mest har varit ute på kontinenten och tävlat i år vann klassen.

Söndag. LC+ kat C. Vinst till Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). I kat D kom Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody) 5:a.

Vä: Most Wanted Mowgli. Foto: Åsa Hedlund
Hö: Barravalley Shadow. Foto: Gerd Eriksson

Rappestads RK. LD kat D. På 2:a plats Tilde Söderberg – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn). LB kat C. Vinst till Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride).

Vä: Carragh Mary. Foto: Robert Söderberg
Hö: Easter Dawn. Foto: Julia Rosén

Kils RF. Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn) gick en felfri runda i LC kat D avd B. På bilden med med bästa kompisen Beechmount Ferdia.

0.90 (hästklass) Elvira Skager – Beechmount Bailey (val f-13 e Dooneen Supermatch – Castlestrange Fionn) felfri. Lillebror till Beechmount Princess Kate (se dressyren), men ca 10 cm högre.

Vä: Beechmount Ferdia & Macs Shadow Cookee (hö). Foto: Mareike Claussen Geb Dreidax
Hö: Beechmount Bailey. Foto: Elin Skager

Svea Larsson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince) kom på 3:e plats i LC och på 2:a plats i LB (kat D). LB+ kat C och DM-guldet togs av Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia).

Vä: Felicity. Foto: Lisa Magnusson
Hö: Beechmount Ferdia. Foto: Mareike Claussen Geb Dreidax

Samtliga nedanstående tog blågula rosetter…

Bollebygds RK. LC+ kat C/D. Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin).

Bankeryds RK. LB kat C/D. Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince).

Vä: Ardgaineen Temple Bready. Foto: Katarina Skönvall
Hö: Heatherview Rockey. Foto: Maria Kling

Hittarps RK. LC kat D. Emma Jönsson – Inchmore Silver (val f-02 e Seafield Silver Dun – Seafield Pookhaun).

RK Styringe Stall. LC kat C. Elin Movinger – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). Red också i Skedalas lag som vann omg 2 av PAS div II.

Vä: Inchmore Silver. Foto: Heidi Jönsson
Hö: Ardoughan Boy. Foto: Sofia Movinger

Suderbys RK. LB kat D och debut på höjden. Henny Pettersson – Bjennesby Little Jinder (sto f-15 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Little Tracy e Värnbergs Orion).

Västerås RS.LC kat D. Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire).

Vä: Bjennesby Little Jinder. Foto: Fredrika Pettersson
Hö: Crossowen Katie. Foto: Patrik Lindholm

Tranås RK. LB kat D. Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride (sto f-13 e Maecon Boy – Coosheen Bailey).

Aimee’s Pride. Foto: Kristina Ögren


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep