Tävlingssvepet vecka 38

Nordiska Mästerskapen i fälttävlan och internationell debut för My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard). En fin ind 6:e plats i CCNP1. Grattis!! Dressyr 68.50% (straff 31.5). Total straff 37.9. Väldigt tight i toppen (segrarens totala straff 35.0). Foto: Ingela Karlsson.


RK Udden. P70 14-20. På 2:a plats Ella Samuelsson – Mount Ross Omega (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Rosenaharley Rowley). Dressyr 66.96% (straff 33.0). Total straff 34.2.

P80 14-20 vanns av Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover). Dressyr 65.40% (straff 34.6). Total straff 34.6.

Vä: Mount Ross Omega. Foto: Jenny Samuelsson
Hö:Ardnagrath Sparrow. Foto: Linn Jonasson

Ljungby RK. Fredag. LB kat C. På 4:e plats Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin). Kat D avd B. Felfria ungponnyekipage: Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom), och Amanda Thagesson – Castlemadden Giusaí (sto f-16 e I Love You Melody – Rosscastle Fred).

Vä: Highburren Gentian. Foto: Åsa Torstensson
Hö: Ballyerk Trixie. Foto: Gustaf Rosén

LA kat C. 5:e plats till Tuva-li Örnberg – Ailenroc Cinnamon (val f-14 hos Eva & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Seilig Siofra e Deise Sam Maguire). På 7:e plats Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn). Kat C avd B. Felfri var Maxine Vikström – Day Dreamer Star (val f-16 e Ross Fear Bui – Loughmór Macdara Óg). Kat D. 3:e plats till Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah). På 4:e Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow), och på 8:e plats Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star).

Vä: Ailenroc Cinnamon. Foto: Kajsa Örnberg
Hö: Shanbo Ciaran. Foto: Karin Edgren

Msv B bed A/A:0. Kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Kat D vanns av Wiggo Bergstrand – Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). På 2:a plats Tuva-li Örnberg – Galliano (val  f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak).

Vä: Galliano. Foto: Kajsa Örnberg
Hö: Giovanna. Foto: Johan Örnberg

Lördag. LB kat C avd B. Felfri runda för Olivia Rosén – Lidens April Rose (sto f-16 hos Sysk Filipsson e Hagens O’Chief u Lidens Cam Belline e  Countach Campbell). Kat D. 3:e plats till Nelie Fredin – Kinamara Mystic Lady (sto f-15 e Park Ronan – Glenayre Mystical Bobby).

Vä: Kinamara Mystic Lady. Foto: Malin Fredin
Hö: Lidens April Rose. Foto: Gustaf Rosén

LA kat C vanns av Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Vita rosetter till Emilia Torstensson – Highburren Gentian, Stina Clarin – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard), och Ebba Knutsson – Boskill Queen B (sto f-11 e  Tullykyne Prince – Coosheen Thyme). LA kat C avd B. Leiah Cissig – Mullaghmor Freya (sto f-16 e Carraig Galen Miller – Cloonaveigh Cisco), och Maxine Vikström – Day Dreamer Star var felfria. Kat D. På 4:e plats Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill, och på 5:e Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). Vita rosetter till Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran, Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley, och Elsa Olsson – Kilshanny’s Buck (val f-15 e Hilltop Buck – Glencarrig Lexus).

Vä: Mullaghmor Freya. Foto: Anne Cissig
Hö: Day Dreamer Star. Foto: Ulrika Vikström

Msv B kat C vanns av Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky kat C (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred), och 6:e plats till Malin Hegestrand – Tara Ash. Kat D. På 2:a plats Liv Laismark – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds), med Thelma Holm – Ardnascartha Charlie (val f-14 e Ballyard Prince – Mirah’s Oyster Bandit) på 3:e, och Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy) på 4:e plats.

Söndag. LA kat C. 2:a plats till Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice. Kat D vanns av  Wiggo Bergstrand – Gaoth Mhara Lad (val f-11 e I Love You Melody – Loughwell Paddy).

Vä: Sienna Dusky Sky. Foto: Malin Fredin
Hö: Crossowen B Boy. Foto: Jenny Laismark

Vä: Ardnascartha Charlie. Foto: Emelie Nilsson
Hö: Gaoth Mhara Lad. Foto: Cornelia Bergstrand

Msv B bed A:1a. Kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna, och kat D av Alicia Jönberg – Galway CJ. Klassen presenterades av Equipe saddles och Ljungby RK, och de fick var sin sadel i hederspris. Förste sadelhållare åt Alicia och Galway CJ är lillbrorsan Casper.

Msv B+ kat C. Semifinal Prins Carl Philips Pris. På 5:e plats Tuva-li Örnberg – Giovanna. Kat D. 3:e plats till Julia Eriksson – Devlish Grey Fox. Msv A kat D vanns av Wiggo Bergstrand – Poetic’s Floura. Ekipaget har känt varandra i en månad nu, och är redan kvalade till SM. Magiskt!

Leonard Claussen blev utsedd till tävlingens trevligaste ryttare, och fick ett par fina ridstövlar som pris. Ett fantastiskt intiativ av arr. På bilden med Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia).

Vä: Galway CJ. Foto: Malin Jönberg
Hö: Devlish Grey Fox. Foto: Anna Åhsberg

Vä: Beechmount Ferdia. Foto: Mareike Claussen Geb Dreidax
Hö: Poetic’s Floura. Foto:Cornelia Bergstrand

Arboga RS. Hamre RK kom på 2:a plats i omg 2 av PAS div IV. Tre Connemaror red i laget. Samma uppsättning vann för övrigt omg 1. Enya Mc Gann Ullberg – Dunbelieveable (val f-03 e Kylemore Rocky -Ganty Blazer), Astrid Jansson – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker) och Julie Melin – Gentian Jazz f-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl). Lagklassen som reds i LC:1 med bedömning enligt dressyrryttartest, vanns individuellt av Julie Melin – Gentian Jazz på 89.75% (9,2-9,2-9.2-8.3).

Fr vä: Dunbelieveable, Cúilín Lios, Gentian Jazz. Foto: LIna Ullberg

Lerumsortens RF. LB:1 kat D. Vinst och 70.53% till Wilma Lansenfeldt – Ballinahalla Boy (val f-08 e Ben Gawher – Little Joe). Vinst även i LA:1 kat D 65.41%.

Skällsta RS. LC:2 kat D. Blågul till Alice Renoux – Catherine (sto f-12 e Manninard Abel – Lissatava Bobby). Catherine är ridskolehäst på Skällsta. Hon tar väl hand om nybörjare, och är trevlig att rida för dem som kommit en bit och vill tävla. En allround Connemara, fin i dressyren och som hoppar bra. En arbetsvillig ponny som alltid vill göra sitt bästa. Ingen dålig CV minsann!

Vä: Catherine. Foto: Madeleine Jacobsson Renoux
Hö: Ballinahalla Boy. Gabriella Lansenfeldt

Tingsryds R o KK. LAP:1 vanns av Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) med 68.81%. Seger även i FEI Inledande program med 64.58%. LA:3 (hästklass) vanns av  Emmelie Nilsson – Aramos Luxor RC 116 (hin f-10 hos Emmelie Ohlsson e Clifden de l’Aulne u Rodbella e Lofty Roderic) 64.28%.

Vä: Arda’s Sprinter. Foto: Kim Allansson
Hö: Aramos Luxor RC 116. Foto: Per Nilsson

Hästhusets KRF. LB:3 (hästklass). 2:a plats och 67.90% till Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel). Kat D som tävlar bland storhästar

Vansbro RS. LA:P1 kat D. Vinst 70% och DM-guld till Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan).

Vä: Zander’s Positano. Foto: Berit Jansson
Hö: Hollywood Barbie Q. Foto: Carro Östman

Söderköpings RS. Sofie Gunnarsson – Sammy West (val f-13 e Clonberne Boy – Corbally Star) dubbelsegrade. LC:1 72.59%  och LB:1 kat D 68.75%.

Perstorps K o RF. LA:3 (hästklass). 2:a plats med 67.14% till Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Kat D som tävlar bland storhästar.

Susedalens K o RK. FEI inledande program. Blågul rosett till Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 e hos Christina Cedermark e Aladdin u Juvelin e Janus) 61.66% (kat C).

Hofors RS. LB:1 kat D. På 2:a plats med 71.07% Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne).

Vä: Bränntomts Julius. Pernilla Foyer
Hö: Ballinclough Racher. Foto: Alexandra Larsson

Hufvudsta RK. LB:1 kat D. 3:e plats 68.03% till Tyra Rinman – Sango (val f-09 e Glenayre Silver Fox – Curraghnakeely Murphy’s Holiday). LA:1 RÅÖ. På 2:a plats med 64.81% Livia Fischbeck – Latimer Lad (val f-07 e Garryhinch Finn – New Beginning).

Vä: Sango. Foto: Sanna Rinman
Hö: Latimer Lad. Foto: Olivia Fischbeck

Nordhallands RK. Smilla Wahlström – Ballyard Bay Devil (val f-16 e Capparoe Lad – Caherlistrane Prince) red felfritt i såväl LD bed A kat D som LC kat D avd B. Elin Movinger – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy) vann LC kat C. Mimmi Mo Nordling – Count On Courageous (val f-08 hos Inger Lindberg e Coosheen Finbarr u Count On Chiquita e Countach Campbell) kom på 2:a plats i LB kat D.

Vä: Ballyard Bay Devil. Foto: Annsie Wahlström
Hö övre: Ardoughan Boy. Foto: Sofia Movinger
Hö undre: Count On Courageous. Foto: Åsa Nordling

Askersunds RK. LD kat D vanns av Alma Bäckström – Fanad Tracy (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo). LC kat D. På 2:a plats Olivia Prejer – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred). LB kat D. 2:a plats till Clara Nordenberg – Lickeen Storm (val f-07 (Oisin – Abbeyfort). Kat D avd B. Ludvig Ohlin – Bjennesby Ingrosso S1 (hin f-17 hos Frida Molin & Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Loreen e  Poetic Kelly) red felfritt.

Vä: Lickeen Storm. Foto: Jenny Nordenberg
Hö: Fanad Tracy. Foto: Therese Carlsson

Vä: Lacken King. Foto: Privat
Hö: Bjennesby Ingrosso S1. Foto: Linda-Mari Ohlin

Ludvika RK. Ida Atterbrand – Cushlough Lady (sto f-10 e Earlson – Moy Johnny’s Pride) red i Falu RK’s lag som vann PAS div II omgång 2.

Cushlough Lady. Foto: Ann-Sofie Atterbrand

Dalslands HK. LC kat D. På 2:a plats Thillie Hammarsträng – Sleehaun Diva (sto f-10 e Manninard Abel – Emoe Berti). LB kat D vanns av Svea Larsson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince).

Vä: Sleehaun Diva. Foto: Kristin Hammarsträng
Hö: Felicity. Foto: Jessica Fredriksson

Sundbyholm Autumn Show. Torsdag. LD kat C avd B. Alva Ek – Noomi (sto f-18 hos Hans Israelsson e Aramos Luxor u Smilla e Calvin Klein). Pappa finns bland dressyrresultaten. Noomi är uppfödd av ryttarens morfar, och är fjärde generation. Ryttarens mamma fick Noomis mormors mor när hon fyllde nio år. LD och LC kat D vanns av Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin).

Vä: Noomi. Foto: Lotta Ek
Hö: Loughnageer Pauline. Foto: Maud Wallin

Fredag. LC. kat C avd B. Cornelia Kjellström – Dinnys Queen (sto f-17 e Killaspic Dun – Streamstown Mickey). LB kat C avd B. Felfria Ida Erbro – Lisross Archer (val f-17 e Moonwalker – Robe Thunder Dun). Kat D avd B. Ella mårtensson – Rathmore Playboy (val f-17 e Charleville Playboy – I Love You Melody. Tre fina och felfria ungponnyekipage.

Lördag. LC kat D. På 2:a plats Freja Gradian Lövgren – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir). Kat D avd B. Felfri runda för Tilda Davidsson Thorwalls – Carrowmore Silver (val f-16 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn). 

LB kat D. Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy . Westside Mirah) på 2:a plats. I kat D avd B blev det ytterligare en felfri ritt för Tilda Davidsson Thorwalls – Carrowmore Silver.

LA kat C. På 2:a plats Emelie Tinglöf – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay), med Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) på 3:e, och Alice Thures Klinga – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia) på 4:e plats. Kat D vanns av Saga Dabäck – Donaghmore Royal.

Vä: Donaghmore Royal. Foto: Anna Dabäck
Hö: Coolkill Seamus. Foto: Elsa Lillje

Vä: Silfverrose Safira. Foto: Johanna Jugas
Hö:Mannin Hill. Foto: Anna Thures

LA+ kat D vanns av Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride). Msv B kat D vanns av Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue), med Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen) på 2:a plats.. Isabell Lindved vann Msv B och sen även Msv A (kat C) på sin andra ponny, 3/4 Connemaran Carramore KC Boy (val f-08 e Silver Shadow – Kylemore Rocky).

Fr vä: Ballinaclough Blue Star, KC Carramore Boy. Foto:Pernilla Lindved

Vä: Fionns Pride. Foto:Maria Styffe
Hö: Castlequarter. Foto: Monica Juneheim

Söndag. LC kat C. 3:e plats till Wilma Tyrsell – Highburren Princess (sto f-15 e  Golden Glint – Oisin). Helsyrran tävlade i Ljungby. Kat D. På 2:a plats Tuva Führ – Orchard Silver Rocket (val f-14 e Glenayre Silver Fox – Celtic Bobby Sparrow).

LB kat C. På 2:a plats Agnes Jugas – Silfverrose Safira, med Kajsa Östlin – Miss Mayflower (sto f- 07 e All Smoke – Windys Boy). På 3:e plats. Kat D vanns av Wilma Tyrsell – Lisduff Maisy (sto f-11 e Seafield Silver Dun – Derrymore Duncan). Ebba Munters – Boozo (val f-13 e I ou Melody – Blue Smokie) på 3:e, och Lova Liljeros – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) på 4:e.Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) på 6:e plats.. Kat D avd B. Ella Mårtensson – Rathmore Playboy red felfritt igen.

Vä: Highburren Princess. Foto: Isabelle Tyrsell
Hö: Lisduff Maisy. Foto: Isabelle Tyrsell

Vi börjar och slutar internationellt. Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) var i Peelbergen, Holland. De kom på 2:a plats i CSIOP 1.25.

Killegar Cloonisle Hope. Foto: Martina Ardenmark


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep