Tävlingssvepet vecka 33

Triss i rosetter för Emelie Torsmarker och Annaghmore Mick vid Lag-SM i Tågarp. Guld med Hermanstorps Kör o Ridklubb, individuell placering i P90 samt Connemaramästare. Foto: Camilla Torsmarker.

Tågarpsortens RF. P80 14-20. Avd 1 (44 startande) vanns av Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover). Dressyr 71.60% (straff 28.4). Total straff 28.4. På 4:e plats Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker). Dressyr 69.20% (straff 30.8) Total straff 30.8. Sistnämnda ekipage red i Norrby RS lag som tog silver. På 8:e plats kom Alicia Höök – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy). Dressyr 65.0% (straff  35.0). Total straff 35.0.

Vä: Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow. Foto: Lars Jonasson
Hö: Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice. Foto: Ann-Christine Mannerling

P80 avd 2 (21 startande) vanns av Stella Rifall – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui). Dressyr 71.40% (straff 28.6). Total straff 29.4. På 5:e plats Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy (val f-14 hos Eva Svensson e Bunowen Paddy u Gevas Lady Hennessy e Ashfield Cathal Crobdhearg). Dressyr 70.40% (straff 29.6). Total straff 29.6.

Vä: Stella Rifall – Forest Birch. Foto: Caroline Rifall
Hö: Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy. Foto: Maria Lindbäck

P80 -13 (14 startande). Precis nedanför strecket, på 5:e plats kom Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne). Dressyr 72.61% (straff 27.4). Total straff 33.4. Endast två straff i terrängen. Ensam i sin klass, men ett fint godkänt resultat och därmed Connemaramästare. Det hade kunnat vara två till, men svenskregistrering är kravet för deltagande i CM.

P90 (51 startande). På 3:e plats och Connemaramästare blev Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). Dressyr 72.80% (straff 27.2). Total straff 27.2. På 9:e plats Nora Hedman – Castlecarton Lady (sto f-13 e Kilmore Diamond – Drumlane Warrior). Dressyr 68.60% (straff 32.4). Total straff 32.4, och 2:a plats i CM.

Vä: Nikki Larsson – Ballinclough Racher. Foto: Alexandra Larsson
Hö: Nora Hedman – Castlecarton Lady. Foto: Anna Nor
d

…forts P90. På 11:e plats Lily Herrmann – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 69.20% (straff 30.8). Total straff 30.8. Total straff 34.8, och 3:e plats i CM. Precis utanför placering i det stora startfältet, på 14:e plats, kom Elsa Engström – Carrickleas Boy Rebel (val f-09 e Monaganstown Boy – Westside Mirah). Dressyr 67.80% (straff 32.2). Total straff 36.2. De kom på 4:e plats av 16 startande i CM. De ingick även i bronslaget från Nynäshamns RK.

Vä: Lily Herrmann – Derryhill High Silver Tempo. Foto: Ann Herrmann
Hö: Carrickleas Boy Rebel. Foto: Privat

En närmare presentation av mästarna kommer i Connemaranytt

TACK till Tågarpsortens RF för att SCS fick vara med på ett hörn. TACK till Felix Engström som med kortast möjliga varsel hoppade in som prisutdelare. TACK till alla deltagarna i Tågarp som gjorde så fin reklam för Connemaran som fälttävlansponny. TACK till alla andra som hjälpte till på olika sätt.

Innan hemresan till Skövde åkte laget från Grevagårdens RF ut till havet, och tillsammans avslutade de Lag-SM på ett härligt sätt. Ett fint minne att bära med sig efter en rolig och lärorik helg.

Alicia Höök – Carrigoir Bob. Foto: Pernilla Höök


Dagtorpsortens RF. Msv C:1. Vinst med 64.16% till Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). En D-ponny som fortsätter spöa storhästar.

Kristianopels RF. LC:2 kat D. Emma Wilén – Mo Mhúirnín (sto f-12 e Glencarrig Oscar – Cloonisle Cashel) segrade på 68.66%.

Vä: Emma Wilén – Mo Mhúirnín. Foto: Carolin Wilén
Hö: Malin Sundberg – Big’s Freestyle. Foto: Jette Hansen

Himledalens RK. LC:2 kat C. Vinst till Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred) på 70.16%. De red också för Simlångsdalens RF som vann PAS II omg 1. LA:P1. Seger med 66.44% till Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket).

Vä: Alice Karlsson – Tullynavin Ben. Foto: Linnea Frylestam
Hö: Elsa Ahlvin – Mountain Rocket. Foto: Victoria Ahlvin
(från årets Riks)

Kungsörs RK. Lördag. LD kat D vanns av Maja Bohlin – Drumcave Lightening (val f-11 e Coral Bambi – Corrib Prince). Kat D avd B. Karin Jonsson – Carlton Amber (sto f-16 e Racecourse Bobby – Ashfield Jovial Joker). LC kat D. På 2:a plats Maja Stenberg – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker).

LB kat C vanns av Emelie Tinglöf – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay). Så roligt att se honom ute igen. En stor favorit hos mig! På 3:e plats det nyblivna teamet Ebba Nilsson – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin).

Vä: Emelie Tinglöf – Coolkill Seamus. Foto: Lena Tinglöf
Hö: Ebba Nilsson – Gortmore Julie. Foto: Marlene Nilsson

Söndag. LE+ kat D vanns av Enya Mc Gann – Ullberg – Dunbelieveable (val f-03 e Kylemore Rocky – Ganty Blazer). LD+ kat D. Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin) vann före Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein) på 2:a plats. Freja Gradian Lövgren – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir) på 3:e, och Josefine Samuelsson – Agatha (sto f-08 e  Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride) på 4:e. Kat D avd B. Julie Melin – Gentian Jazz f-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl) var felfri.

Vä: Enya Mc Gann – Ullberg – Dunbelieveable. Foto: Lina Ullberg
Hö: Märta Wallin – Loughnageer Pauline. Foto: Maud Wallin

LC+ kat D. Vinst igen för Märta Wallin – Loughnageer Pauline. 2:a plats till Emilia Hildenborg – Seskin’s Fun Bobby (val f-09 e Fiona’s Man – Loobeen Larry). LB+ kat C. På 2:a plats kom Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia).

Vä: Emilia Hildenborg – Seskin’s Fun Bobby. Foto: Susanne Hademalm
Hö: Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey. Foto: Malin Johansson

Uddevalla RF. LD kat D. 3:e plats till Lovisa Österlund – True Friend val f-09 e Far True Commotion – Windy’s Boy). LC med ackumulator. På 2:a plats Meja Olovsson  – Corrigeenroe Lady (sto f-09 e Westside Mirah – Abbey Fort.

Vä: Meja Olovsson  – Corrigeenroe Lady. Foto: Thillie Hammarsträng
Hö: Lovisa Österlund – True Friend. Foto: Linnea Österlund

Herrljunga RK. Lörd-sön. Elvira Grip – Champayne Friendly (val f-11 e Mirah’s Oyster Bandit – Woodbrook Cognac) placerade sig på 3:e plats i en LD, och på 2:a plats i en LD+ kat C. De kom 2:a i MuffinCupen. Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day) kom 3:a i en LD+ kat D.

Vä: Alicia Atterskog – Benmore Katie. Foto: Jessica Atterskog
Hö: Elvira Grip – Champayne Friendly. Foto: Karin Grip

Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog) tog 2:a plats i en LD kat D. Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard), tog tre segrar i LE, LE+ och LD+ (kat C), och totalsegrade i MuffinsCupen. Vilket även gav ett gehäng.

Vä: Cajsa Hermansson – Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson
Hö: Algot Svensson – Liscarrow Lad. Foto: Linda Aspelöf

Eds RS. Svea Larsson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince). Vinst i LD+ och LC kat D. Det var deras andra tävling tillsammans. På 2:a plats i båda klasserna kom Agnes Sinik – Lidens Silver Bell (val f-10 hos Syskonen Filipsson e Uranus u Lidens Cap Bosette e Öxenholm Bobby).

Vä: Svea Larsson – Felicity. Foto: Jessica Fredriksson
Hö: Agnes Sinik – Lidens Silver Bell, Foto: Åsa Sinik

Älvkarleby RK. LD kat C avd B. Felfri Moa Lööv – Lahinch Fairytail (sto f-18 e Lehid Canal Prince – Windy Day). LC kat C. På 3:e plats Ronja Nyberg – Legends Lady (sto f-08 e Lonsdale Legend – Smokey Finn).

Vä: Moa Lööv – Lahinch Fairytail. Foto: Desirée Högman
Hö: Ronja Nyberg – Legends Lady. Foto: Elin Edelbrock

Mora RK. Fredag. LD CR Kat D. Felfri runda för Samuel Wik Iveta – Cahergowan Jack (val f-17 e Creemully Western Melody – Carraig Éibhir). LB kat D. 2:a plats till Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah).

Vä: Samuel Wik Iveta – Cahergowan Jack. Foto: Sabina Wik Iveta
Hö: Klara Larsson – Nightshade. Foto: Linda Larsson

Lördag. LB kat D. På 5:e plats Ebba Eriksson-Lindgren – Hollbrook Rocco (val f-13 e Glencarrig Rocco – High Peak). Veckans finaste foto. LA kat D vanns av Klara Larsson – Nightshade.

Söndag LB kat C. 2:a plats till Tindra Palmér – Munsboro Highlander ex Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva). Ekipaget debuterade i Msv med endast ett ner. Ekipaget är klart för SvRF Ungponny i v.44. Kat D. 2:a plats Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy).

Vä: Ebba Eriksson-Lindgren – Hollbrook Rocco, Foto: Camilla Lindgren
Hö: Tindra Palmér – Munsboro Highlander. Foto: Anna Olsson

LA bed A:1a kat D. På 3:e plats kom Ylva Richardsson – Brookfield Freddie (val f-12 e Rosscon Sunrise – Tulira Robuck). I Msv B kat C/D segrade Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride).

Vä: Ylva Richardsson – Brookfield Freddie. Foto: Åsa Möller
Hö: Enya Styffe – Fionns Pride. Foto: Maria Styffe

DM brons till Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) i kat C, och Emma Örnebring – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) i kat D.

Vä: Agnes Jugas – Silfverrose Safira. Foto: Johanna Jugas
Hö: Emma Örnebring – Carnakilly Finn. Foto: Helene ÖrnebringTack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep