Tävlingssvepet vecka 32

Två brons och silver i inverkan blev SM-resultatet på Sundbyholm! Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (vä). Foto: Malin Fredin. Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (hö). Loviza lyckades dessutom med bedriften att ta både guld och silver i inverkan kat D. Foton: Martina Ardenmark.


Kat C. BRONS till Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky kat C (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred). De var felfria genom hela mästerskapet förutom ett snöpligt tramp i vattnet.

På 5:e plats Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah). Med endast en bom ner på hela meetinget + tre tidsfel. På 8:e plats Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Pga värmen skulle det sparas energi, men det hade motsatt effekt på Giovanna. En laddad ponny blev urstark och drog ner några bommar i farten.

Vä: Mika Lundh – Derrycon Diamond. Foto: Peter Lundh
Hö: Tuva-li Örnberg – Giovanna. Foto: Kajsa Örnberg

Kat D BRONS till Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). Man får bara ha en ponny i final, och Loviza valde ”Diego” före sin andra ponny Hedemand’s Diana (DSP). Omhoppningen om bronset blev en rysare nästan i klass med WC-finalen!

På 6:e plats kom Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp). Om man finge önska något så är det att denna fina hingst en dag ska komma den svenska aveln tillgodo.

Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia- Foto: Michelle Wilson

B-final LA+ kat D. På 2:a plats Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen), och på 4:e kom Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) hade fullt sjå att med ”Fox” som var ordentligt övertaggad och fick svårt att hålla rätt på benen. De gjorde en väldigt fin runda i SM omg 1 och kom på 6:e plats där.

Vä: Kilteel ”Linslusen” Jimbob. Foto: Marie Ramnegård
Hö (övre): Alicia Jönberg – Galway CJ. Foto: Malin Jönberg
Hö (undre): Julia Eriksson – Devlish Grey Fox. Foto: Anna Åhsberg

Tuffa banor som sig bör på ett SM! En stor eloge till samtliga deltagare!!

🥉 🥈 🥉

Borlänge RS. Fredag. LD kat C. På 2:a plats Esther Tegner – Landleague Coco (val f-15 e Weststar Sunny – Dooneen Castle). LD kat C avd B. Moa Lööv – Lahinch Fairytail (sto f-18 e Lehid Canal Prince – Windy Day). Det blev ytterligare en nolla till protokollet för ungponnyekipaget.

Moa Lööv – Lahinch Fairytail. Foto: Desirée Högman

LB kat B/C vanns av Ellen Johansson – Star Rose (f-10 e Tabragh – Dark Edition). I kat D segrade Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah).

Vä: Ellen Johansson – Star Rose. Foto: Katrin Johansson
Hö: Klara Larsson – Nightshade. Foto: Maria Lindström

Lördag. LD kat C. 2:a plats till Hanna Frisk – Blackfriery Miley (sto f-11 e Dunlewey Seamus – Garryhinch Finn). I kat D kom Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac) också på 2:a plats. I LC segrade de båda sistnämnda i respektive kategori.

LB kat C vanns av Ellen Johansson – Star Rose. LB kat D. 2:a plats till Tilde Fröderberg – Önnarps Utah (val f-11 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Hillary e Aladdin).

Vä: Alva Andersson – Rathvaldron Frank. Foto: Terese Andersson
Hö: Hanna Frisk – Blackfriery Miley. Foto: Mattias Frisk

Söndag. LD kat D vanns av Alva Andersson – Rathvaldron Frank. I LC kat C tog Ellen Johansson – Star Rose, och det var deras tredje blågula rosett.

LB kat C vanns av Enya Eld – Landleague Coco. I kat D segrade Klara Larsson – Nightshade, före Tilde Fröderberg – Önnarps Utah på 2:a plats.

Vä: Enya Eld – Landleague Coco. Foto: Therese Eld
Hö: Tilde Fröderberg – Önnarps Utah. Foto: Celine Lindenäs

Söderköpings RS. Alva Hollingworth – Paddy’s Last (val f-04 e Castlestrange Fionn – Dangan Dun) vann LC och kom på 2:a plats i LC+ (kat D). Hästklass 0.90. Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke) på 2:a plats. D-ponny som tävlar bland storhästar.

Vä: Alva Hollingworth – Paddy’s Last. Foto: Sarah Hollingworth
Hö: Ida Weber – Lundby Laura. Foto: Kerstin Arvidsson

Växjöortens FK (med Lammhults RK). Två B-ponnyer på samma tävling! De placerade sig också i var sin LD. Selma Niklasson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel), och Ewy Ringborg –  Love Tos (sto f-00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius). Sist nämda ekipage var även delad 2:a i LD+ bed A:1a. Placeringarna gav en 6:e plats i Lilla Annas Cup kat B.

Vä: Selma Niklasson – Longhill Girl. Foto: Sofie Berggren
Hö: Ewy Ringborg –  Love Tos. Foto: Linda Fransson

LD+ bed A:1a kat C. 5:e plats togs av Alice Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl of Newbridge). LC kat D vanns av Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy (val f-14 hos Eva Svensson e Bunowen Paddy u Gevas Lady Hennessy e Ashfield Cathal Crobdhearg).

Vä: Alice Ejdehag – Hackett Lilly. Foto: Elin Ejdehag
Hö: Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy. Foto: Maria Lindbäck

Frillesås R & KK. LD kat C. På 4:e plats kom Tilda Hernefrid  –  Mochulla Bunny (sto f-10 e Danesfield Prince – Sweetwall Captain Courageous). Kat D vanns av Smilla Wahlström – Ballyard Bay Devil (val f-16 e Capparoe Lad – Caherlistrane Prince). Elvira Wallgren – Meelickisland J.J (val f-09 e Straboe Prince – Castleside JJ) kom också på 4:e plats.

LD+ kat C. Vinst för Agnes Hannell – Laragh Butterfly (sto f-13 e Rosscon Castle King – William’s Boy). Kat D. Vinst även för Ella Picaut – Daisy Bell (sto f-04 hos Ann Jakobsson e Rolls Royce u Legends Alva e Hagens O’Chief). Helene Nordin. Kat D avd B. Sophia Söderlund – Sun Dance Kid (val f-16 e Gurraun Sundance – Tulira Robuck ). Felfritt ungponnyekipage.

Vä: Tilda Hernefrid  –  Mochulla Bunny. Foto: Anna Hernefrid
Hö: Agnes Hannell – Laragh Butterfly. Foto: Anna Hannell

LC kat C. På 5:e plats Selma Östh – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory – Count On Chiquita e Countach Campbell). Kat D vanns av Amanda Lindberg – Duntally Stud Oliver (val f-13 e Kenagh King – Dunlewey Go Charlie) med Ewelinn Sundén –  Clonberne Ted (val f-15 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn) på 3:e plats. Kat D avd B. Felfri runda för Lykke Åkerstedt – Ballygarris Ruairi (val f-17 e Moyabbey Georges – Rory Rasputin).

Vä: Selma Östh – Count On Amber. Foto: Camilla Östh
Hö: Ewelinn Sundén –  Clonberne Ted. Foto: Linn Sundén

LB med Ackumulator. Kat C. Selma Östh – Count On Amber kom på 2:a plats. Kat D vanns av Tuva Lindeberg – Donegreagh Fifi’s Memory (sto f-12 e Donegreagh Cuaifeach – Lintavon Tempest). Kat D avd B (ej ackumulator). Lovisa Nilsson – Britt Pop (sto f-16 hos Ida Bengtsson e Vox Pop de l’Aulne u Elphins Dapne e Rolls Royce) red felfritt.

Vä: Tuva Lindeberg – Donegreagh Fifi’s Memory. Foto: Anna Lindeberg
Hö: Lovisa Nilsson – Britt Pop. Foto: Malin Sjöstedt-Nilsson

Malmö Civila RF. Fredag. LC kat D avd B. Ina Duckert – Lisbrack Fionn (val f-17 e Carnakilly Finn – Templebready Fear Bui). Felfritt ungponnyekipage. LB kat D avd B. Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck (val f-16 e Tulira Robuck – Frederiksminde Hazy Match). Även det ett felfritt ungponnyekipage.

LA bed A:1a. Skånska Mästerskapen. På 2:a plats kom Izabell Johnsson – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn), med Ebba Knutsson – Boskill Queen B (sto f-11 e  Tullykyne Prince – Coosheen Thyme) på 3:e plats. I kat D tog Malou Hörgerud – My Lucky Lad of Shanbo (val f-10 e Shackleton – Murphy Rebel) 2:a platsen.

Vä: Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck. Foto: Marie Lindskog
Hö: Malou Hörgerud – My Lucky Lad of Shanbo. Foto: Jane Hörgerud

Bjärebygden FRC. LA:1 kat C vanns av Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 hos Christina Cedermark e Aladdin u Juvelin e Janus) med 70.13%. LA:1 kat D vanns av Julia Wreifält – Monaincha Silver Boy (f-10 e Kinvara Boy – I Love You Melody) med prick 70%.

Vä: Olivia Foyer – Bränntomts Julius. Foto: Pernilla Foyer
Hö: Julia Wreifält – Monaincha Silver Boy. Foto: Magnus Wreifält

Insjöns RK. LB:1 kat D. Seger och 67.85% till Filip Arfs – Önnarps Nemo (val f-04 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Celisia e Rolls Royce). På 2:a plats med 67.67% kom Hedvig Zetterlund – Fiona QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Tochwood Winston u Hagens Feodora e Hagens Zephyr). Hedemorabygdens RK vann lagklassen i PAS div II, med de två ovanstående i laget.

Vä: Filip Arfs – Önnarps Nemo. Foto: Privat
Hö: Hedvig Zetterlund – Fiona QQ. Foto: Katarina Zetterlund

LA:P1 vanns av Emilia Holmlund – Little Dusty Wind (sto f-01 hos Ann-Catrine Frank e Lofty Roderic u  Wesaborgs Lilla Lycka Shirley’s Thunderbell) på 66.05%.

Tingsryds R o KK. LA:P1 Vinst med 69.34% för Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze).

Vä: Emilia Holmlund – Little Dusty Wind. Foto: Petra Holmlund
Hö: Tilda Allansson – Arda’s Sprinter. Foto: Kim Allansson

RS Balans. Lördag. LB:1 kat D. 2:a plats till Alva Bjuhr – Dun Sunrise (val f-12 e Rosscon Sunrise – Lehenagh Lad) 66.42%. LA:1 kat C/D. Nora Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) segrade på 70.83%. I sin vackra sommarfärg gör han verkligen skäl för sitt namn.

Söndag. B:1 C/D. Här blev det seger för Alva Bjuhr – Dun Sunrise med 67.14%. På 2:a plats Moa Gard – Star Buachaill (val f-12 e  Gwennic de Goariva – Dark Edition) med 65.71%.

Vä: Golden Dream. Foto: Åsa Bjuhr
Hö (övre): Alva Bjuhr – Dun Sunrise. Foto: Åsa Buhr
Hö (undre): Moa Gard – Star Buachaill. Foto: Åsa Bjuhr

MunkaLjungby RK. P60 14-20 vanns av Tilda Wallin – Calladashan Prince (val f-10 e Runnymeade Obie Trice – Silver Cloud). Dressyr 67.61% (straff 32.4). Total straff 37.2.

P90. En fin runda och blågul rosett till Wilda Altnäs – Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) Dressyr 63.60% (straff 36.4). Total straff 36.4.

Vä: Tilda Wallin – Calladashan Prince. Foto: Lotta Wallin
Hö: Wilda Altnäs – Cacharelle. Foto: Sabina Altnäs

Hofors RS. P80 14-20. På 3:e plats Rut Eriksson – Porgy (val f-08 hos Maria Karlström e Carnaby Patrick Hooligan u Cantina e Fendth). Dressyr 69.40% (straff 30.6). Total straff 34.6. P90. 2:a plats till Ehlin Dyplin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 67.60% (straff 32.4). Total straff 36.8.

Vä: Rut Eriksson – Porgy. Foto: Rose-Marie Eriksson (ur film)
Hö: Ehlin Dyplin – Active Buck. Foto: Lena Dyplin

Lag-SM i fälttävlan kommande helg. Glöm inte bort att fotografera 🙂


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep