Tävlingssvepet vecka 20

På vinjettbilden Elsa Ahlvin och Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket). De tävlade hos Åsbo RF 3*, och kom 2:a i FEI Lagprogram ponny med 65.09%. I FEI Mästerskapsprogram ponny blev det en blågul rosett och 66.48%. Foto: Viktoria Ahlvin.


Fler dressyrresultat…

Grankärrs Gränsryttare 3*. FEI Mästerskapsprogram ponny. På 2:a plats med 65.36% kom Klara Ambrosiani – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce).

Ryttarkamraterna Kumla 3*. FEI Lagprogram ponny. Kat D. Vinst med 66.95% till Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan).

Lenhovda HK 1*. LC:1 kat D vanns av Signe Blixt – Abbeyside Brooklyn (val f-11 e Crannard Joker – Laerkens Cascade Dawn) med 67.40%. På 2:a plats med 66.11% kom Ebba Hallberg – Bäckagårdens Svea (sto f-08 hos Nanette Lagerkvist e Ashfield Cathal Crobdhearg u Lisette e Dale Haze). I LB:1 vanns av Ebba Hallberg – Bäckagårdens Svea på 66.42%, och Emilia Mellmark – Stowlin Kid (val f-07 e Windy’s Boy – Aran Flight) kom på 3:e plats 64.64%.

Stora Koviks RS 1*. LB:1 kat D vanns av Tuva Boethius – Holmtebo Yale (val f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy  u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin) 67.67%.

RK i Grästorp 1*. LC:1 kat C. 2:a plats och 64.81% till Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief).

Stora Ekeby Ridklubb 2*1*. LB:1 kat D vanns av Isabelle Johansson – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce) 74.10%, och LA:1 kat D vanns av Kajsa Hjalmarson – Land League Plexus (val f-08 e Silver Shadow – Cloonisle Cashel) 66.52%

Jokkmocks RK 2*1*. LB:1 kat C/D. 2:a plats med 69.46% till Elin Hansén – Grennan Finn One (val f-11 e Grennan Timmy – Robe Thunder Dun). LA:1 kat C vanns av Nora Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) med 67.92%. Sistnämnda ekipage red också hem segern i LA:P1 med 63.55%.


Nu har fälttävlanssäsongen kommit igång på allvar…

Hermanstorps K & RK 3*2*. P70-14-20. På 3:e plats Rebecca Dahlgren – Ashgrove Pearl (sto f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Matty’s Rock). Dressyr 67.83% (straff 32.2). Total straff 35.8

Ashgrove Pearl. Foto: Alice Dahlgren

P80 14-20 vanns av Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). Dressyr 69.00% (straff 31.0). Total straff 31.0

P90. 3e plats till Wilda Altnäs på Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Dressyr 64.40% (straff 35.6). Total straff 36.8

Åkerbo R o KS. P60 14-20. På 3:e plats Siri Hoflin – Angel Remedy (sto f-14 e Hagens D’Arcy u Legends Arwen e Öxenholm Mango). Dressyr 55.44% (straff 44.6 ). Total straff 44.6

P80 -13 vanns av Tilda Isaksson – Barravalley Paddy (val f-12 e Edenmist Pride of Thieves – Monaghanstown Fionn). Dressyr 63.79% (straff 36.3). Total straff 36.3

P80 14-20. På 2:a plats Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker). Dressyr 64% (straff 36.0). Total straff 36.0

H80 vanns av Sanna Selsvik – Prince Of Reo Cashel (val f-10 e Coolough Cashel – Dangan Dun). Dressyr 64.56% (straff 35.4) Total straff 35.4. Ponnyn som är på tillridning och försäljning hos ryttaren passade på att testa honom på tävling. Blev överförtjust och vem vet? Kanske får vi ytterligare ett vuxet ponnyekipage i fälttävlan så småningom?

P90. Vanns av Tilda Nystedt – Farran Elvis (val f-09 e Fernville Danny – Templebready Fear Bui). Dressyr 62.20% (straff 37.8). Total straff 37.8. På 2:a plats Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy (val f-12 e Gwennic de Goariva – Coosheen Callowfeenish Cashel). Dressyr 61.20%  (straff 38.8 ). Total straff 38.8. Pigg och utvilad dagen efter och nöjd med prestationen ser det ut som.

CCNP 1* vanns av Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). Dressyr 68.64 % (straff 31.4). Total straff 47.4

Annaghmore Mick. Foto: Camilla Torsmarker


Hoppning för resten av slanten…

Salaortens RF 2*1*. Lördag. LD Kat D vanns av Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin). På 2:a plats Leah Rosén – Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney), och på 3:e Kajsa Forsgren – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight).

LC kat C. 2:a plats till Alice Thures Klinga – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia). LC kat D vanns av Leah Rosén – Cree Mystic, med Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy – Westside Mirah) på 3:e. LC kat D avd B red Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody). Tävlingsdebut och det blev nästan felfritt. Ett litet pet som inte noterades i equipe, så rosett fick ekipaget ändå.

LB kat C vanns av Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen), med Alice Thures Klinga – Mannin Hill på 2:a plats. LB kat D vanns av Frida Hagberg – T.B.S Bits and Bobs (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Callowfeenish Mairtin). I LB kat D avd B red nu Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence felfritt på riktigt.

Skultagårdens RF 2*1*. LD kat C vanns av Agnes Hannell – Laragh Butterfly (sto f-13 e Rosscon Castle King – William’s Boy), och i LD kat D vann Enya Bjelm – Grace Kelly (sto f-07 hos Frida Molin e Hagens Ryan u Kayo e Calvin Klein). I LC kat C blev det 2:a plats till Agnes Hannell – Laragh Butterfly, och i LC kat D kom Enya Bjelm – Grace Kelly på 5:e plats.

Öveds Jakt & FK 1*. LD kat D. 2:a plats till Essie Holst – Eden Mill Lad (val f-09 e Brymills Bridgeboy – Aran Flight). LC kat D vanns av Miranda Bruce – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master). Som grädde på moset vann de också LB kat D.

Norrköpings FRK. LD kat D vanns av Amelie Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy). Lysekils RF 1*. LE kat C. 2:a plats till Nellie Hansson – Admoran Admiral  (sto f-04 e Cong Admiral – Ashfield Stormy Sparrow), och i LD kat C kom ekipaget på 3:e plats.

Norra Älvsborgs RK. 1*. LC kat C. På 4:e plats Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val f-15 e Clifden Silver – Oisin). LC kat D vanns av Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day). Det var lagklassens individuella resultat. Trollhättans RS vann lagklassen div III, och i totalen blev det en 2:a plats. I laget red också Julia Glasell – Bianca (sto f-15 e Mulroy Bay – Abbeyleix Owen).

Östra Göinge RF 2*1*. LE kat D vanns av Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay). LD kat C. På 2:a plats Lovisa Törnqvist – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy). LD kat D vanns av först nämnda ekipage. 

Hudiksvalls R PK 3*2*1*. Lördag. 0.70 bed A. Klassen öppen för både ponny och häst. Vilma Hedlund – Stenebackens D’Artagnan (val f-17 hos Maria Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Stenebackens Jackie Rory e Juno Rory) red felfritt. Tävlingsdebuten avklarad för den 154 cm höga Connemaran.

LC kat C avd B. Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl) red felfrit. LC kat D. På 2:a plats Ella Bylund – Lissroe Jamie (val f-11 e Glencarrig Prince – Windy’s Boy), och på 4:e Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen).

LB kat D. 3:e plats till Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter. LA kat C vanns av Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf), och LA kat D vanns av Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride).

Msv B kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). De vann även inverkansdelen med 51p. Fina rosetter, priser och gehäng i Glada Hudik!

Glentrasna Girl. Foto: Anna Norin

Söndag. LB kat D vanns av Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter. I LA kat C avd B red Tindra Palmér – Munsboro Highlander ex Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva) felfritt, och det var ekipagets första nollrunda i LA.

Vetlandaortens RF. LB kat C. 2:a plats till Agnes Berggren – Watt’s Patrick (val f-12 e Glencarrig Patrick -Ardravinna Andy), med Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince) på 4:e plats.

LB kat D vanns av Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy).

Sen var det dags för sista omgången av div I. Wetterbygdens HSK slutade 2:a plats i totalen. I laget red Stina Clarin – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard).

Det stannade inte med det! Wetterbygdens HSK tog även hem totalsegern med det andra laget. I det red Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble), och Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather’s Dino – Robin Hood). Klubben är därmed väl rustade inför nästa års Elitserie!

Skyrup Country Club RF 3*2*1*. Lördag. LD kat D avd B. Felfri runda för Nicole Södervall – Kinamara Kinnitty Star (sto f-16 e Park Ronan – Westside Mirah). I LC kat D avd B red Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ) också felfritt.

LB kat C avd B. Fideli Bäcklund – Smokey Sunset (sto f-16 e I Love You Melody – Gleann Rua Maxwell) red felfritt. I LA kat C avd B blev det en till felfri runda för dem, och felfritt blev det också för Nea Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove). Ungponnyernas dag i Skurup!

Söndag. LA kat D. 2:a plats till Thelma Holm – Ardnascartha Charlie (val f-14 e Ballyard Prince – Mirah’s Oyster Bandit), som nu satte andra nollan och är därmed inkvalad till Msv klass.

Msv B kat. På 2:a plats Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). Jag är säker på att ponnyn som såldes, klassades oridbar och köptes tillbaka visste exakt hur hon skulle göra för att komma hem igen. Sedan dess har det blivit 11 rosetter på 14 starter.  

Msv B kat D vanns av Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). I Inverkan som reds i klassen kom de på 2:a plats med 51.5p.

Msv A kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). En perfekt runda där alla bommar låg på plats!

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep