Tävlingssvepet vecka 21

På vinjettbilden Ophelia Jenderholt och Pat’s Choice som placerade sig i 4*/5* Msv A+ (1.35) i Värnamo i helgen. Inte vardagsmat med sådana klasser i Sverige! Foto: Christer Kristiansson falkenbergsfoto.se


Värnamobygdens RF 4/5*3*2*. LB kat D. 4:e plats till Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). LA kat D. Tova Lorentzson – Rathosey New Era (val f-15 e Ross Fear Bui – Tulira Robuck) på 3:e plats, och Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen) på 6:e.

Msv B kat C. 3:e plats till Izabell Johnsson – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn), och samma placering i inverkan 49.8p. Msv B kat D vanns av Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). Vann även inverkansdelen på 55.5p. Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) kom utanför placering i klassen, men tog 4:e platsen i inverkan 53.3p

Lördag. Msv B kat C. På 2:a plats Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun), och i Msv B kat D kom även Selma Staffare – Munsboro Meg på 2:a plats.

Msv A kat D. På 2:a plats Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), med Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer) 3:a.

Söndag. LA kat C vanns av Izabell Johnsson – Belview Harbour. Msv A+ (1.35). Av tolv startande var fyra Connemaror, och samtliga tog sig runt den mäktiga banan. Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) fick skina med en fin 3:e plats. De tre andra var Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow, Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah), och Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope, på 5:e, 6:e resp 7:e plats.

Bollnäs Sportryttare 3*2*. Fredag. LC kat D vanns av Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey). I LB kat D blev det seger för Ylva Ricardsson – Brookfield Freddie (val f-12 e Rosscon Sunrise – Tulira Robuck).

LA kat D. Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) vann före Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride) på 3:e plats..

Lördag. LB kat C. På 2:a plats Kajsa Östlin – Miss Mayflower (sto f- 07 e All Smoke – Windys Boy), I kat D blev det seger igen för Ylva Ricardsson – Brookfield Freddie, med Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver) på 2:a plats, och Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred) på 4:e.

LA kat C vanns av Enya Eld – Landleague Coco (val f-15 e Weststar Sunny – Dooneen Castle). LA kat C avd B. Felfri runda för Munsboro Highlander ex Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva), och därmed färdigkvalad till SvRF Ungponny.  

Munsboro Highlander. Foto: Håkan Palmér

Msv B kat C vanns av Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf), och Msv B kat D vanns av Julia Eriksson – Devlish Grey Fox.

Sörmons RK 2*1* (Equality Line Arena). LE bed A. Kat D. Felfri Hilda Jakobsson Åhs –  Lillys an Chlaiomh (sto f-17 e An Claíomh Solais – Ashfield Romeo). Ungponnyekipage som även red felfritt i LD.

LC+ kat D. På 3:e plats Saga Christoffersen – Hasel Lass (sto f-13e Moy Hazy Cove – Maghera Fadda Lad).

LB+ kat D. 2:a plats till Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke).

På söndagen kom Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin) på 2:a plats i LB kat D. Ekipaget vann sedan LA kat D. Föreningen Carlstad Sportriders vann totalen av PAS div I, och de två sistnämnda har varit med i alla omgångar. Grattis till en plats i Eliten nästa år!

Kållereds RF 2*1*. LC kat C vanns av Enya Björkgren – Fortruane Cong Queenie (sto f-14 e Straboe Prince – Cong Admiral). Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin) på 6:e plats. LC kat D vanns av Emelie Yngve –  Melody Aces Boy (val f-09 e I Love You Melody – Loughwell Paddy). LC kat D avd B. Saga Wåxberg – Marko’s Shadow (val f-17 e Silver Shadow – Maam Hero) red felfritt. I LB kat D tog Emelie Yngve –  Melody Aces Boy 4:e plats.

RK Östjämten 1*. LC kat D vanns av Ellen Björk – Elisedals Jum-Jum (val f-10 hos Ursula Kjellberg e Castleside JJ u Hagalyckans Bumble Bee e Oxenholm Bobby). LB kat C. 2:a plats till Ester Höög – Ahey Bridge 4th (sto f-14 e Anbally Tiger – Moy Johnny’s Pride).

Luleå RF 2*1*. Olivia Bergenstråle – Ceileóg Sleibhé (val f-15 e Coosheen Stormboy – Shadow’s Dun) startade både lördag och söndag, och det blev tre segrar. Två i LC och en i LB kat C.

Ceileóg Sleibhé. Foto: Camilla Engström


Värnamobygdens RF 1*. Torsdag. LC kat C. 2:a plats till Hanna Johnsson – Ballacurra Star (sto f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen). På 5:e plats Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion). Sistnämda red sen felfritt i LB avd B.

LB kat C. 2:a plats till Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel). LB kat D Kat D. På 3:e plats Hanna Johnsson – Ginger Lass (sto f-12 e Dunloughan Scott – Captain Miller)

Ölands RF 2*1*. LC kat D avd B. Felfritt ungponnyekipage: Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom). LB kat B/C vanns av Olivia Rosén – Gaelic Girl (sto f-14 e Glaskopf Golden Siskin – Glenvalley Grey). Ellen Dahlberg – Tubbervale Gold Bella (sto f-13 e Coral Gold – Granahan Champ). Vinst i LC kat D. Ekipaget gick också två felfria rundor i LD bed A/CR. De två sist nämnda blev också Cupsegrare. Därav antalet rosetter.

Eslövs RK 1*. LD kat D. 2:a plats till Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck (val f-16 e Tulira Robuck – Frederiksminde Hazy Match).

Skogslottens RF 3*2*1*. Torsdag. LD bed A kat C. Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie (val f-17 e Rickamore Tattler – Clonfert Boy) red felfritt.

LC kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble), med Biana Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride) på 2:a plats. LC kat D avd B. Felfritt för Tilda Johnson Lindblad – Cloneyogan Captain (val f-16 e Kippure Alkatraz – Oisin).

LB kat C. Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) vann före Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino – Robin Hood) på 4:e plats. LA kat C. 2:a plats till Stina Clarin – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard).

Fredag. LC+ kat C. På 2:a plats Julia Sahlberg – Gwenic Rosie (sto f-11 e Gwennic de Goarvia – Billy), med Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent på 5:e plats.. Kat D. 2:a plats till Maya Backau – Little Prince (val f-16 Vox Pop de l’Aulne u Little Tracy e Värnbergs Orion). Kat D avd B. Ida Erbro – Lisross Archer (val f-17 e Moonwalker – Robe Thunder Dun).

LA+ kat D. 2:a plats till Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue).

Lördag. LA kat D vanns av Olivia Berglund Bergåkra – Tagunnan Lady (sto f-13 e Cheeky Bobby Sparrow – Clonberne Boy). Msv B kat C. På 2:a plats Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn). Msv B kat D. Samma placering blev det för Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad).

Msv A kat D. Seger till Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp), och därmed är de kvalade till NAF GP i Falsterbo.

Söndag. LC kat D vanns av Julia Sahlberg – Gwenic Rosie. LC kat D avd B. Ida Erbro – Lisross Archer och Tilda Johnson Lindblad – Cloneyogan Captain (val f-16 e Kippure Alkatraz – Oisin) var båda felfria igen.

LB kat C. På 3:e plats Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent. Ekipaget debuterade i LB under meetinget med två placeringar. LA kat C. 3:e plats till Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano.

Eskilstuna RF 3*2*1* (Sundbyholm). Fredag. LC kat C. På 2:a plats Ludvig Nyström – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn – Earl of Castlefrench). LC kat D vanns av Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy – Westside Mirah).

LB kat D vanns av Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney), före Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti) på 2:a plats. I LA kat D blev det ytterligare en blågul rosett för Felicia Lokar – Oldrock Megan.

Msv B kat D. 3:e plats till Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim).

Lördag. LC kat D. Seger till Max Köling – Jazz de Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff -Lord Ravary). Är man så gammal som Jazz får man en alldeles egen galleriplats!

Jazz de Rhono. Foto: Anna Löfstedt

LB kat D. På 2:a plats Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker). I LA kat D tog Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen) också en 2:a plats och blå rosett.

Msv B kat D vanns av Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride).
Msv A kat C/D vanns av Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah).

Söndag. LC kat D. På 2:a plats Tuva Fritz Tikkanen – Lily Lavally (sto f-15 e Clifden Silver – Island Lad). LB kat D. Thea Hedh Berg – Newpark Hero (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Earl of Castlefrench) 2:a.

LA kat D vanns av Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir). Msv B kat D. Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy) 2:a.

Ringsjöortens Lantliga RF. 2*1*. LB:1 (hästklass). På 2:a plats med 68.57% Malin Sundberg – Big’s Charleston (val f-16 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abaigail e Lofty Roderic). I LB:2 kom ekipaget på 3:e plats med 67.16%.

LA:1 (hästklass) vanns med 68.33% av Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Helsyskonen fortsätter att leverera!

Sundby RK 2*1*. LC:1 kat C vanns av Celie Eckers Olssen – Highburren Bart (val f-17 e Golden Glint – Oisin) på 68.70%. LB:1 kat D. 3:a plats 65.53%  Isabelle Johansson – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce).

Big’s Charleston. Foto: Jette Hansén

Bankeryds RK 2*1*. LC:1. 66.85% och blågul rosett till Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie).

Åsbygdens RF. 2*1*. LB:1 kat C. 2:a plats med 63.39% till Ylva Richardsson – Önnarps Pearl (sto f-06 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Fideli e Aladdin).

RK Finspång 2*1*. LC:1 2:a plats med 63.88% till Amelie Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy), LB:1 kat D vanns av Sofie Gunnarsson – Sammy West (val f-13 e Clonberne Boy – Corbally Star) på 68.57%.

Kungsörs RK 1*. LB:1 RÅ16. Blågul rosett och 68.21% till Astrid Wessling – Baibín (sto f-09 e Derrymore Duncan – Moy Johnny´s Pride).

Björbäcks RF 3*2*1*. LA:P1 kat D. Seger med 67.89% för Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney).

Nyäshamns RK. 2*1*. P90 vanns av Ida Humle – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King). Dressyr 66.80% (straff 33.2. Total straff 33.6.

P80 14-20. På 3:e plats Lilly Herrmann – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 64.80%% (straff 35.2). Total straff 39.6.

H80. 2:a Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke). Dressyr 67.61% (straff 32.4). Total straff 32.4). D-ponny bland storhästar.

P70 14-20. 7:e plats till Sara Forslund – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). Dressyr 64.56% (straff 35.4). Total straff 35.4.

P70 -13 vanns av Sara Jälminger – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle). Dressyr 60% (straff 40.0). Total straff 40.0.

Dagstorpsortens RF 2*. På 2:a plats Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy (val f-14 hos Eva Svensson e Bunowen Paddy u Gevas Lady Hennessy e Ashfield Cathal Crobdhearg). Dressyr 70.65% (straff 29.3). Total straff 33.3 i fälttävlansdebuten. P70-13. 2:a plats till Klara Thim – Rickamore Gracie (sto f-12 e Ganty Blazer – Frederiksminde Hazy Match). Dressyr 52.61% (straff 47.4) Total straff 95.8.


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep