Tävlingssvepet vecka 19

Nellie Fredin och Sienna Dusky Sky hann med två tävlingsplatser i helgen. Bilden är från Halmstads FK, där ekipaget tog två fina placeringar. Foto: Malin Fredin


Halmstad FK 3*2*. Fredag. LB kat D vanns av Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun), med Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) 2:a, och Tilda Lundin – Niles Boy (val f-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Hazes) 5:a.

LA kat C. 4:e plats till Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con). LA kat D. På 2:a plats Emelie Högberg – Clonaheen Bobby (val f-14 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie), och på 4:e kom Theresa Zackrisson – Seershin Sally (sto f-08 e William’s Boy – Ardravinna Andy).

Msv B kat C. 2:a plats till Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred). Msv B kat D. Likaledes 2:a plats till Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer).

Lördag. LB kat C. På 3:e plats Ella Haglund- Ballysteen Beauty (sto f-10 e Oisin – Sarsfield), och i kat D tog Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream också 3:e plats. Alicia Salén – Killea Lone Lark kom på 5:e.

LA kat C vanns av Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn), som därmed tog hem Halmstadspokalen. LA kat D. 4:e plats till Emelie Högberg – Clonaheen Bobby, och på 5:e plats Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan).

Msv B ”höj din nivå” kat C vanns av Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). Msv B kat D. 2:a plats till Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy), med Tuva-Li Örnberg – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 4:e. Höj din nivå innebär att det är svårare, ungefär som motsvarande klass på SM-nivå.   

Msv A kat C. På 2:a plats vinjettekipaget Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky. Msv A kat D vanns av Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer)

Söndag. LA kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). LA kat D. 2:a plats till Elsa Lundblad – Kilmurray Millie.

Msv B kat C. På 2:a plats Isolde Klich – Young Dylan, och på 3:e Malin Hegestrand – Tara Ash. Msv B kat D vanns av Tuva-Li Örnberg – Galliano, med Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) på 2:a plats. Samma resultat i inverkansdelen. Kat C. Isolde Klich – Young Dylan 51p,  Malin Hegestrand – Tara Ash 47.5p. Kat D. Tuva-Li Örnberg – Galliano 49p, och Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope, 51p, men med ett pet. Bild från Österrike veckan innan, då ekipaget ingick i det segrande svenska laget i Nations Cup.

Västerviksortens RF 3*2*1*. LC kat D vanns av Agnes Franzén – Bjennesby Icona Pop (sto f-14 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de I’Aulne u Hagens Yulie e Hagens Ryan). Ekipaget red även en felfritt i LB kat D avd B. LB kat D vanns av Thelma Holm – Ardnascartha Charlie (val f-14 e Ballyard Prince – Mirah’s Oyster Bandit). På 2:a plats Gabriella Torngren – Lookout Double Trouble (val f-13 e Mirah’s Oyster Bandit – Oisin).

Valsängs RF 1. LE kat D. Blågul rosett till Klara Petersson – Hardy Den (val f-11 e Kenagh King – Smokey Duncan) i deras tävlingsdebut. LD kat D. På 5:e plats Tilda Hernefrid  –  Mochulla Bunny (sto f-10 e Danesfield Prince – Sweetwall Captain Courageous).

Frosta RF 2*1*. LB kat D avd B. Nellie Fredin – Kinamara Mystic Lady (sto f-15 e Park Ronan – Glenayre Mystical Bobby). LA kat C avd B Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór felfri). Två felfria ungponnyer.

Nellie Fredin – Sienna Dusky red i Munka-Ljungbys lag som vann sista omgången av Div Zon Syd. På 2:a plats och segrare i totalen Åstorpsortens RF med Belle Wismar – My Little Beauty, ett ekipage som också var flitig i helgen, samt Moa Cedergren – Minna Admiral (val f-14 e Robe Blue Thunder – Carraroe Handy).

My Little Beauty (vä) och Minna Admiral. Foto: Frida Wismar

Runsten Equestrian 3*2*. Lördag. LC kat D. På 2:a plats Stella Rifall – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui), På 5:e plats Lilly Herrmann – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox), som även tog två CR-rosetter i LB under meetinget. På 6:e plats Dina Thorelius – Killawalla Boy (val f-09 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy).

LB kat C avd B. Felfri ritt för Celie Eckers Olssen – Highburren Bart (val f-17 e Golden Glint – Oisin). Därmed sattes första kvalet till Ungponny. LB kat D. 2:a plats igen till Stella Rifall – Forest Birch.

LA kat C. på 3:e plats Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia).

Msv B kat C vanns av Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah), med Stella Lindqvist – Prosperous Rose (sto f-08 e Maghera Fadda Lad – Glenayre Silver Fox) på 2:a plats (bild från Rekasta söndag). Msv B kat D vanns av Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow), med Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool) på 2:a plats. Inverkan reds som en klass i klassen, och i kat C vann Mika Lundh – Derrycon Diamond, 54p, före Stella Lindqvist – Prosperous Rose, 46.1p. I kat D blev det omvänt resultat. Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit 50.2p, före Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill 48p.

Söndag. LD kat D. På 3:e plats Corinne Andersson – Curlea Pakie (val f-14 e Woodfield Sammy – Billy). Kat D avd B.  Mika Lundh – Knockane Lad (val f-17 e Beagh Lad – Oisin). Felfritt ungponnyekipage.

LC kat D. På 2:a plats Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker). LB kat D vanns av Lova Liljeros – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke). LA kat D. 4:e plats till Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood).

Stora Wäsby FRK med Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill i laget vann totalen av Elit zon Central, och får sällskap av Runsten Equestrian till Strömsholm, som hade Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit i laget.

 Bankeryds RK 1*. Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie) var felfria i både LD och LC avd B (kat D). I LB kat C/D kom Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride (sto f-13 e Maecon Boy – Coosheen Bailey) på 2:a plats.

Frillesås RK 1*. LD med inverkan. Kat D. Segrade gjorde Anna Malmros – Ballyard Celtic Song (sto f-13 e Ballyard Prince – Templebready Fear Bui), 56.1p. På 4:e plats Evin Marks – Westcliffs Poetic Heart (sto f-13 hos Chatrin Blomqvist e e Poetic Expression u Lindens Mah-Jong e Dale Haze), 53p. Sist nämnda ekipage ingick i Skedala RK’s vinnande lag i 1:a omg Div III.

LC kat C vanns av Selma Östh – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory – Count On Chiquita e Countach Campbell). LC kat D. 3:e plats till Elisa Paris – Shanvoher Proud Lad (val f-14 e Bunowen Bobby – Mac Owen).

LB kat C vanns av Selma Östh – Count On Amber, med Alvina Borgemar – Small Arrow (sto f-09 e Tabragh – Dimples) på 2:a plats.

Essunga RF 1*. LD kat C vanns av Julia Sahlberg – Gwenic Rosie (sto f-11 e Gwennic de Goarvia – Billy). I LC kat C tog ekipaget 2:a plats. LC kat D. 3:e plats till Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day).

Rekasta RS 2*1*. Lördag. LD kat D vanns av Ottilia Harrå – Clooneen Rambler (val f-07 e Oisin – Milford Hard Times). På 4:e plats Pim Jonsson – Arles Dew (sto f-11 e Lissduff Rebel – Crosskeys Rebel).

LC kat C vanns av Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen), med  Ellen Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). I LC kat D blev det seger igen för Ottilia Harrå – Clooneen Rambler. LC kat D avd B. Tyra Norström – Cuba Blue (val f-17 e Gwennic de Goariva – Monaghanstown Fionn) och Tuva Fritz Tikkanen – Lily Lavally (sto f-15 e Clifden Silver – Island Lad).Två felfria ungponnyekipage.

Söndag. LB kat D vanns av Elsa Stjernsten – Doe Bay (val f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel), med Ronja Eklund –Lehenagh Red House Boy (val f-09 e Rebel Justice – Carra Cashel) 2:a.

Jump Club vann den sista omgången av Elitallsvenskan zon Nord. Strömsholms RF kom på 3:e plats, men vann totalen. Lag-SM på Strömsholm nästa för de båda lagen.

För Jump Club red Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), och för Strömsholm Stella Lindqvist – Prosperous Rose (sto f-08 e Maghera Fadda Lad – Glenayre Silver Fox).

Slutligen några fina dressyrresultat…

Rappestads RK. 2*1*. LC:1 kat D. 2:a plats 70.55% till Ella Samuelsson – Mount Ross Omega (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Rosenaharley Rowley).

LA:P1. Blågul rosett 62.36% för Carolina Westöö – Letterdyfe Tico (f-08 e Linsfort Barney –  Loobeen Larry).

LC:1 (hästklass) vanns med 69.44% av Jenny Eriksson – Marwin II (val f-04 hos Camilla Larsson e Frederiksminde Hazy Chance u Proud Mary e Janus). Han är över ponnymått, ca 153 cm.

LB:1 kat D. 3:e plats 67.32% till Isabelle Johansson – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce).

Nansta SRF 1*. LB:1 kat D. På 3:e plats 67.50% Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne). 5:e plats med 66.07 till Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match). Båda ingick i Hofors RS lag, som kom 2:a.

Ballinclough Racher (vä) och Conor’s Lady. Foto: Alexandra Larsson

Örebro Ryttarteam 3*2*1*. FEI lagprogram ponny. RÅ16. 2:a plats med 65.19% till Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan).

Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker) fick två blågula rosetter med sig hem. LC:1 kat C/D 76.29% resp LC:1 kat D 1:a 73.33%.

LB:1 kat D. 2:a plats 66.78% till Nora Eliasson – Doire Mhianaigh Robuck (val f-13 e Tulira Robuck – Abbeyleix Fionn).

Skedala RK 2*1*. LC:2 (hästklass) vanns av Malin Sundberg – Big’s Charleston (val f-16 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abaigail e Lofty Roderic) på 71.33%. I LB:1 kom ekipaget på 3:e plats 69.10%.

Dagtorpsortens RF 2*.. LA:3 (hästklass) 2:a plats 64.57% till Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic).

Råby RK 1*. LB:1 kat C/D vanns av Irma Möllebro- Vuru Zela of Islandeady (val f-10 e Arann Diamond – Castleside JJ) med 66.07%.

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep