Tävlingssvepet vecka 17

Emmelie Nilsson tävlade sin egenuppfödda avelshingst Aramos Luxor RC 116 (f-10 e Clifden de l’Aulne u Rodbella e Lofty Roderic) i Working Equitation hos Mörrums RF i helgen. Så bra att de vann WE LB och kom 2:a i WE LA. Ett mångsidigt ekipage. Nu fattas bara en start i fälttävlan. Foto: Pernilla Nilsson

Åsbo RF 2*1*. LB:2 (hästklass). På 3:e plats med 66.50% Malin Sundberg – Big’s Charleston (val f-16 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abaigail e Lofty Roderic). En ung ponny (kat D) som jobbar på att bli lika duktig som sina syskon.

Tämta RK 1*. LB:1 kat D. 2:a plats med 66.25% till Wilma Lansenfeldt – Ballinahalla Boy (val f-08 e Ben Gawher – Little Joe). Ekipaget inick i  Lerumsortens RF lag som vann omgång 1 div III. De vann även lagklassens LB:1 individuellt på 70.89% (kat D).

Storvik Ovansjö RK1*. LB:1 kat D vanns av Rut Eriksson – Porgy (val f-08 e Carnaby Patrick Hooligan u Cantina e Fendth). Välkomna tillbaka! På 2:a plats med 63.92% Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match). Sistnämnda red sedan LA:1 på 62.77%. Nöjt ekipage!

Surahammars RF 3*2*. LC:1 C/D. Vinst på 68.88% till Nike Mäenpää Hörnstedt – Tubbervale Village Boy (val f-11 Coral Gold – Kingstown Chucky). LA:P1 kat D vanns av Isabel Nordström – Gevas Maverick (val f-07 hos Eva Svensson e Backuddens Mountain Haze u Ulricedahls Tamara e Carnaby Patrick Hooligan) med 62.89%. På 2:a plats Herta Söderman – Lucilla (sto f-08 hos Rose-Mary Olofsson e Carnaby Patrick Hooligan u Bolle Lukett e Lukas) med 62.36%. Det blev en liten släktträff i Sura!

Östersund-Frösö RK 2*1*. Ylva Richardsson – Önnarps Pearl (sto f-06 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Fideli e Aladdin) dubbelsegrade. Först i LC:1 kat C med 72.40%, och sedan i LB:1 kat C med 67.85%. På 2:a plats i LB:1 kat C Wilma Björnsdotter – Paul’s Star (sto f-09 e Currachmore Cashel – Westside Mirah) 67.32%.

Olofströms RK 2*1*. LA:1 kat D. 2:a plats med 67.50% för Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). I LA:P1 blev det också 2:a plats med 63.94%.

Grevagårdens RF 2*. LA:1 kat D. 2:a plats 69.30% till Isabell Karlsson – Kenny Kavat (val f-01 hos Christer & Britt-Marie Eriksson  e Countach Campbell u Carnaby Kajsa Kavat e Tulira Highball).

Boxholms RK 2*. Lagprogram för ponnyallsvenskan. Kat B/C. Seger för Felice Wahl – Mayfly Holiday Dreamer (val f-02 e Glencarrig Prince – Knockadreen Holiday Cliff) med 71.06%.

Nu blir det hoppning för resten…

Sundbyholm Spring Tour. Torsdag. LD bed A. Felfria ungponnyer kat D. Engla Estevez – Clooneen Tiarnan (val f-15 e Robe Arrow – Castleside Carrig), Ida Erbro – Lisross Archer (val f-17 e Moonwalker – Robe Thunder Dun), och Engla Estevez – Ballinlough Anny (sto f-16 e Western Boy – Gloves Bobby).

LA kat D. På 3:e plats Thelma Holm – Ardnascartha Charlie (val -14 e Ballyard Prince – Mirah’s Oyster Bandit).  

Fredag. LA kat D vanns av Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue), med Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir) på 4:e plats.

Msv B kat D. 3:e plats till Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy), med Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer) på 4:e plats.

Lördag. LC kat D. På 2:a plats Ebba Jomalm – Brow River (val f-13 e Shadow’s Dun – Gurteen Lad).

LB kat D. Vita rosetter till Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney), Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan), Thelma Holm – Ardnascartha Charlie, samt Ebba Jomalm – Brow River.

Msv B kat D. 2:a plats till Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star. Ett extra grattis till den rosetten!

Msv A kat D. 2:a plats blev det också för Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp).

Ballinaclough Blue Star. Foto: Pernilla Lindved


Söndag. LC kat D. På 3:e plats Lova Liljeros – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke).

LB kat D. 2:a plats till Wilma Tyrsell – Lisduff Maisy (sto f-11 e Seafield Silver Dun – Derrymore Duncan), med Felicia Lokar – Oldrock Megan på 3:e.

LA kat C. På 2:a plats Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). LA kat D vanns av Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride), med Elsa Lundblad – Kilmurray Millie på 3:e plats, och Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen) på 4:e.

Msv B kat C. 2:a plats till Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah), och i Msv B kat D kom Alicia Jönberg – Galway CJ också 2:a. Inverkan reds som en klass i klassen. Mika Lundh – Derrycon Diomond 3:a på 48.6p (kat C), och Alicia Jönberg – Galway CJ 6:a på 44.2p (kat D).

Växjöortens FK 2*. LB A:0/A:0 kat D. På 2:a plats Tilde Mårtensson – Barna Kid (val f-08 e Ashfield Romeo – Ben Gawher).

LB A:0 kat C. 5:e plats till Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn). LB kat D. På 2:a plats Moa Cedergren – Minna Admiral (val f-14 e Robe Blue Thunder – Carraroe Handy).

LA kat C vanns av Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun), och LA kat D vanns av Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas),

Msv B kat B/C. 2:a plats till Belle Wismar – My Little Beauty, och i Msv B kat D avd B red Nova Rafaj – Srahrevagh Robe en felfri runda.

S.T.O RS 2*1*. LC kat C. 2:a plats till Isabelle Enochsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad). LC kat D. 4:e plats till Emelie Yngve – Melody Aces Boy (val f-09 e I Love You Melody – Loughwell Paddy).

LB kat D. På 3:e plats Milla Karlsson – Max Melody (val f-14 e Love You Melody – Monaghanstown Fred), med Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day) på 5:e plats.

Norrahammar-Tabergs RK 1*. LE bed A (ungponny). Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie (val f-17 e Rickamore Tattler – Clonfert Boy) red felfritt.

LD kat C. 2:a plats till Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard), med Klara Mattsson – Bjennesby Darin (val f-16 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Coriona e Värnbergs Orion) på 3:e plats. LD kat C avd B. Fefri runda igen för Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie.

LC kat C vanns av Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel), med Alice Nielsen – Derinoghran Sam (val f-12 e Charleville Lad – Anbally Frankie) på 3:e plats. LC kat D vanns av  Frida Östberg – Rynn Pondi (val f-12 e Dexter Leam Pondi – Rynn Richard), med Linnéa Landström – Helens Opal (sto f- 07 e Castle Squire – Coosheen Callowfeenish Cashel) på 3:e, och Agnes Wernesson  – Zithowra van de Zonnehoeve (sto f-04 e Hatatitla van de Leliaard – Abbeyleix Finn) på 4:e plats.

LB kat D. 2:a plats till Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion).

Rudskogens RF 1*. LE CR (ungponny) kat C. Sofia Stake – K.R.C Myra (sto f-15 e Knockillaree Tomás – Quilca Silver) felfri. LD+ kat D vanns av Emma Lihv – Stripe Fear Bui (val f-11 e Templebready Fear Bui – Crannard Joker). Innan dess hade de värmt upp med en LD CR. Clara Västlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin) kom på 2:a plats i LC (kat D), och vann sedan LC+ (kat D).

K.R.C Myra. Foto: Anna-Carin Stake

Stockholms FRK 1*. LD kat C. På 3:e plats Elin Idegran – Bean An Réalta An Iarthair (sto f-12 e Kippure Cossack – Streamstown Larry). LD kat D. 6:e plats till Hanna Baudin – Shakespeare (val f-09 e Steamstown Mickey – Corculler Silver Belle). LC kat C vanns av Elin Idegran – Bean An Réalta An Iarthair. Bönan som stoets kallas till jobbar på ridskolan i Huvudsta.

Jag kunde inte motstå att ta med bilden på Jazz de Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff -Lord Ravary). Glad gammal man som förväntansfullt lyssnar efter transporten, eftersom han vet vad som är på gång. Någon placering blev det inte den här gången pga ett pet fas 2 (LC), men han var nog lika nöjd ändå.

LC kat D. 4:e plats till Livia Marcusson Westberger- Ardlonan J.J (val f 13 e Abbeyfield Comet – Abbeyfort), med Fredrica Sandberg – Doovins Buachaill Bui (val f-11 e Ross Fear Bui – Derrigragh Robin) på 5:e. LB kat D. Tuva-Lisa Carlbom – Bjennesby Adele (sto f-08 e Poetic Justice u Lofty dusty Rambler e Kimble) på 2:a plats, men här med fel rosettfärg.

Lillhagens RK 2*1. LD kat D. 3:e plats till Siri Lindros – Nevins Boy (val f-15 e Odysseus Melody – Village King). Kat D avd B. Vilma Hügert – Caramel’s Pride (sto f-17 e Eileen’s Hero – Moonlight Silver Shadow). Felfritt ungponnyekipage.

LC kat D vanns av Emmy Jakobsson – Corabbey Dazzler (val f-10 e Ballybeg JJ  Abbeyleix Fionn), och Alicia Holmberg Gyllarp – Charlie’s Lite (val f-08 e  Gloves Bobby – Moy Johnny’s Pride) kom på 3:e plats. Siri Lindros – Nevins Boy på 4:e, och Elise Jerndal – Aille PF (val f-08 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 6:e plats. I LC kat D avd B var Vilma Hügert – Caramel’s Pride felfria igen.

LB kat D. På 2:a plats Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti).

Hallstaviks RF 1*. Dubbelsegrade i LC och LB gjorde Denise Sternhoff – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin) i kat C, och Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver). Dubbla rosetter också. Två för varje klass. Sponsor för Tempohoppet var Tempo Roslagshallen.

Karlskrona-Lyckå RK 2*1*. Lördag. LD bed A. Kat D. Siri Torstensson – Fiddler in the Sky (val f-16 e Silver Shadow – Crusheen Comet). Felfritt ungponnyekipage. LC kat D. På 4:e plats Amanda Nordahl – Brackhowney Dancer (sto f-13 e Dooneen Supermatch – I Love You Melody). LC kat D avd B. Siri Torstensson – Fiddler in the Sky var felfria igen.

Söndag. LC kat C vanns av Sigrid Hammar – Heather Hill Diamond (val f-14 e Kilmore Diamond – Kenagh King). LC kat D vanns av Molly Nilsson Green – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak). På 3:e plats Moa Bergstrand – Crusheen Mountain Skippy (val f-11 e Mountain Cascade – Monaghanstown Fionn). LC kat D avd B. Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom) red felfritt.

LB kat D vanns av Felicia Färnström –  Gort Na Lon  (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning), med Alma Johansson – Lissane May (sto f-12 e Dancing Tego – Longstone Silver Shadow) på 2:a plats..

LA kat C vanns av Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey), och LA kat D vanns av Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove).Våra duktiga utlandsresenärer…

Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow och Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran var den här helgen i Fontainebleau, Frankrike, och red Nations Cup CSIOP 1.30m.

Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck).

Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah).

Båda var felfria i omgång 2.

Deras ritter kan ses HÄR

Ellinore & Ciaran. Foto: Karin Edgren
Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep