Tävlingssvepet vecka 18

Första gången på dressyrbanan för Klara Trofast – Faithful Friend S2. De red ihop hela 69.82% i LB:1 hos Värnamobygdens RF. Faithful Friend är en avelsvärderad hingst f-17 hos Ann-Heléne Trofast e Ashfield Cathal Crobdhearg u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen). Foto: Ann-Heléne Trofast.

Fler fina dressyrresultat…

Karlskoga RK 1*. LC:1 kat D vanns med 66.85% av Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker).

Hallstaviks RF. LC:2 RÅÖ. 69.50% och en blågul rosett till Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove). LB:1 RÅ16 vanns av Sophia Petterson – Derryeighter Merlin (val f-14 e Innellan Condor – Slisneoir) på 66.86%. 5:e plats till Ella Karlsson – Leam Danny (val -13 e Fernville Danny – Quilca Silver) 62.85%. LB:1 RÅÖ vanns av Tuva Boetsius – Holmtebo Yale (val f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy  u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin) 68.21%. För de båda ekipagen på den större bilden väntar div III-finalen hos Koviks RS 22 maj.

Derryeighter Merlin (vä) och Holmtebo Yale. Foto: Kristin Peterson


Vansbro RS 2*1*. LB:1kat D. Vinst med 73.39% för Celine Lindenäs – Roadside Barack (val f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Doonhill Billy). I LA:P1 blev det en blågul rosett och 65.39% för Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus).

Valsängs RF 1*. LB:1 kat D. På 5:e plats 63.8 Oliver Gustavsson – Arda’s Aries (val f-11 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief  u Arda’s Bailey e Kulan Kavat). Ingick i det segrande div III-laget från Spekeröds RK.

Bodens RK 2*1*. 2:a plats till Olivia Bergenstråle – Ceileóg Sleibhé (val f-15 e Coosheen Stormboy – Shadow’s Dun), 61.48%. LB:1 kat D vanns av Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce), 69.64%.

FEI Lagprogram ponny. Kat C vanns av Alva Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) på 63.94%.

Berga RF 2*1*. LA:P1 kat C/D. På 2:a plats med 66.18% kom Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket).

Dunguaire May. Foto: Åsa Lind


Grevagårdens RF 3*2*1*. LA:1 kat D. 2:a plats 69.30% till Isabell Karlsson – Kenny Kavat (val f-01 hos Christer & Britt-Marie Eriksson e Countach Campbell u Carnaby Kajsa Kavat e Tulira Highball).

Kongahälla LB:1 kat D vanns av Tilde Bacs – Biggera Thomas val f-10 e Knockillaree Tomás – Moy Hazy Cove) med 71.42%.

Ängelholms RF. 3*2*. LA:P1 kat D. Blågul rosett och 66.97% till Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket). Ytterligare en med samma färgkombo blev det i LA:1 kat C/D med 75.27%.

Tågarpsortens RF 3*. P70 14-. Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) red hem segern. Dressyr 73.48% (straff 26.5). Total straff 26.5.

P80 14-. På 4:e plats Maria Svensson Hultstein –  Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride). Dressyr 65.60% (straff 34.4). Total straff 34.4.

Ardnagrath Sparrow. Foto: Lars Jonasson

Brunflo RS 3*2*1*. Lördag.LC kat D. På 3:e plats Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice), med Nellie Roos – Roswat Champion (val f- 09 e Dunloughan Scot – Sweetwall Captain Courageous) på 4:e plats.

LB kat C. 2:a plats till Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove), och i LB kat D blev det 2:a plats även för Ylva Richardsson – Brookfield Freddie (val f-12 e Rosscon Sunrise – Tulira Robuck). Emma Westerlund – Burren Bob (val f-07 e Oisin – Westside Fred) på 3:e plats, och Tilda Andersson – Coshla Bob (val f-14 e Vestonhouse Straboe Bobby – Abbeyleix Owen) på 4:e.

LA kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). I LA kat D kom Love Laine – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) på 3:e plats. Msv B kat D. 2:a plats till Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride),

Söndag. LC kat D vanns av Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona. LB kat D vanns av Tilda Andersson – Coshla Bob. LA kat D. 2:a plats till Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy), och på 4:e plats kom  Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona.

Vindelns RK med Emmy Lundberg – Balleygraney, och Stöcke PF med Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw gick vidare till Lag-SM.

Gamleby RK 2*. LC kat D vanns av Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion). LB kat C vanns av Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince), och LB kat D vanns av  Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy).

Wetterbygdens HSK (lag 2) vann laghoppningen Div I omg 2. I laget red Stina Clarin – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard).

Compass SRK 2*. LC kat C vanns av Elin Idegran – Bean An Réalta An Iarthair (sto f-12 e Kippure Cossack – Streamstown Larry). Andra vinsten på raken för ekipaget. LC kat vanns av Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker).

Hässleholms HSF 1*. LE kat D. Olivia Rosén – Curlea Grainne (sto f-18 e Woodfield Sammy – Laerkens Cascade Dawn), och Vega Wågert – Ardwholihane Bui (sto f-18 e Kippure Mo Cuisle – Woodview Star). Två bebisar som båda skötte sig alldeles utmärkt, och var felfria dessutom.  

Tranemomoryttarna 1*. LD kat C. 2:a plats till  Elvira Grip – Champayne Friendly (val f-11 e Mirah’s Oyster Bandit – Woodbrook Cognac). LD kat D vanns av Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day), med Nathalie Andersson – Brookhill Paddy (val f-13 e Lissroe Charlie  All Smoke) på 2:a plats.

LD+ inverkan. Kat C vanns Elvira Grip – Champayne Friendly, 50.9p. På 3:e plats Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin) 49.0p. I kat D kom Alicia Atterskog – Benmore Katie på 2:a plats med 48.3p.

LB kat C vanns av Julia Glasell – Bianca (sto f-15 e Mulroy Bay – Abbeyleix Owen). I lagklassen Div III omg 2 (LD+) kom Trollhättans SR på 2:a plats. I laget Alicia Atterskog – Benmore Katie och Julia Glasell – Bianca.

Hofors RS 1*. LC kat C. 2:a plats till Fanny Bergman – Holmtebo Yummy (sto f-11 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hageens Yanine e Callowfeenish Mairtin). Stolt lillasyster till Holmtebo Yale. LC kat D vanns av Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne). LC+ kat D vanns av Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac).

Bälinge RF (Jälla RC)1*. LC kat D vanns av Mira Hjerth Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning). Uppsala PK vann laghoppningen. Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver) ingick i laget, liksom Mira Hjerth Jansson – Coolin Zara.

Trolleholms RF 2*1*. LD kat D vanns av Siri Lindros – Nevins Boy (val f-15 e Odysseus Melody – Village King). Caroline Ankarcrona – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody) 2:a, och Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) 4:a.

LC kat C. 4:e plats till Ebba Knutsson – Boskill Queen B (sto f-11 e Tullykyne Prince – Coosheen Thyme). LC kat D. På 2:a plats Kajsa Schening – Derrivane Maisie (sto f-13 e Canal Laura’s Boy – I Love You Melody), och 4:e plats till Edith Ekström – Clonberne Larry (val f-10 e Eagle’s Ledge – Oisin).

LB kat C vanns av Anastasija Iantchenko – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). På 4:e plats Tuva-li Örnberg – Ailenroc Cinnamon (val f-14 hos Eva & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Seilig Siofra e Deise Sam Maguire), och på 5:e kom Lykke Nilsson – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield).

LA kat C avd B. Nea Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove) red felfritt. LA kat D vanns av Tova Lorentzson – Rathosey New Era (val f-15 e Ross Fear Bui – Tulira Robuck), med Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti) på 3:e plats.

LA+ kat D vanns av Malou Hörgerud – My Lucky Lad of Shanbo (val f-10 e Shackleton – Murphy Rebel), före Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion) på 2:a plats.

Nykyrka RK 1*. I LC kat C segrade Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble). I LC kat D kom Maya Backau – Little Prince (val f-16 Vox Pop de l’Aulne u Little Tracy e Värnbergs Orion) på 3:e plats. Deras första start i klass med två faser.

Västerås RS 2*1*. Laghoppning Div I. Jump Club kom på 2:a plats och vann totalen. I laget red Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride), som vann förklassens LA, och sedan nollade för laget. Strömsholms RS på 3:e plats hade Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim), och Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) i laget. Placering i LB och debut med den äran i LA för sistnämnda ekipage. Tove Odensten – Poetry Slam red felfritt i laglassens LA, och laget slutade på 4:e plats totalt. Endast 0,5p skiljde från 3:an. Tight så det förslår!

Hudiksvalls R o PK 2*1*. LD kat D. 5:e plats till Ebba Eriksson Lindgren – Hollbrook Rocco (val f-13 e Glencarrig Rocco – High Peak). LB+ kat C vanns av Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf).

Markaryds RF 1* LD kat C vanns av Annie Rafton – Castlehill Aries Star (sto f-15 e Ross Fear Bui -Kingstown Boy). LC kat C vanns av Ella Haglund – Ballysteen Beauty (sto f-10 e Oisin – Sarsfield), och kat D vanns av  Agnes Svensson – Sweet Sunflower (sto f-07 hos Anneli Persson e Sunshine Boy u Hagens Dora e Hagens Ryan.  I LC+ kat B/C kom Ella Haglund- Ballysteen Beauty på 2:a plats.

Sundbyholm Sundbyholm Spring Tour 3*2*. Fredag. LB kat C vanns av Emelie Kjellberg – Darcy du Villon (val f-13 Poetic Justice – Quignon du Parc).

I LA kat C segrade Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia), med Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin) på 3:e plats.

Msv B kat D. 3:e plats till Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood).

Lördag. LC kat D. På 2:a plats kom Vera Malmström – Seafield Silver Charlie (val f-08 e Seafield Silver Dun – Ard Harlequin). LC kat D avd B. Felfri runda för Ida Erbro – Lisross Archer (val f-17 e Moonwalker – Robe Thunder Dun).

 LB Kat D. På 4:e plats kom Kasper Jarrick – Mhaolin Mossy (val f-12 e Shee Lad – Lissduff Rebel).

LA kat C. 2:a plats till Gabriella Ezeyza – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island). LA kat D vanns av .Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow), med Theodora Wemmer – Springers Mountain Mist (f-12 e  Springers Golden Atlantis – Poetic Justice), och Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) 7:a.

Söndag. LC kat C. 3:a plats till Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen). LB kat C vanns av Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel).LB kat D vanns av Olivia Berglund Bergåkra – Tagunnan Lady (sto f-13 e Cheeky Bobby Sparrow – Clonberne Boy)

Msv A kat C vanns av Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah), och kat D av Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Vadå? På Sundbyholmtravet ska man väl se ut som Harry Boy säger ”Bosse” …

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep