Tävlingssvepet vecka 16

På vinjettbilden ses Disa Hammarstedt och den franskfödde hingsten Deriveur d’Emia, som vann högsta klassen Msv A på Sundbyholm. Se längst ner i inlägget. Foto: Michelle Wilson.


Föreningen Mantorps Ryttarna 2*1*. P70 -13. På 2:a plats Tilda Isaksson – Barravalley Paddy (val f-12 e Edenmist Pride of Thieves – Monaghanstown Fionn). Dressyr 68.04% (straff 32.0). Total straff 32.0.

P70 14-20. 6:e plats till Lilly Herrmann – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 65.87%% (straff 34.1). Total straff 34.1. Första tävlingen på nya ponnyn som kallas ”Elvis” till vardags. Det var 32 startande i klassen, så en väldigt bra början för dem!

P80 -13 vanns av Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne). Dressyr 65.65% (straff 34.3). Total straff 34.3.

P90. 3:e plats till Alma Nord-Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning). Dressyr 61.40% (straff 38.6). Total straff 40.2.

Staffanstorps RF 1*. LC:2 kat D vanns av Tove Andler – Bog Paulie (val f-08 e Curraghakeen Cashel – Sea Breeze) 66.33%. Tätt efter på 2:a plats kom Thea Lövquist – Edmondstown Lad (val f-12 e Funambule II – Liscaninane Boy) 66.16%.

Nygårds RS 2*. Lagprogram för ponnyallsvenskan (LA). Kat D. 3:e plats 67.27% till Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney).

RK Styringe Stall 2*. LA:3 (häst). På 2:a plats 70.57% kom Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic).

Södertälje RK 2*. Msv C:1 (häst). På 3:e plats med 63.45% kom Kristina Swärd – Toorboy Dandy (val f-12 e  Derrada Owen – Carrintubber Lad).

Hästhusets KRF 2*1*. LB:2 (häst) vanns av Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) med 73.33%. På bilden flankeras ekipaget av tränaren Nina Thörn. Världsbäst enligt ryttaren.

De tre sistnämnda är D-ponnyer som verkligen kan konsten att snuva storhästarna på placeringar!

Sundsvalls RK 3*2*1*. Lördag. LC kat D vanns av Ella Bylund – Lissroe Jamie (val f-11 e Glencarrig Prince – Windy’s Boy). I LC kat D avd B red Wilma Kjellin – Coolfin Precious Prince (val f-16 e Caherlistrane Prince – Maam Hero) felfritt.

LB kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). I LB kat D kom Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen) på 2:a plats, och Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy) på 3:e.

LA kat C vanns av Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove).

Söndag. LC kat D. Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice) på 5:e plats.

LB kat D. Seger till Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred), och här blev det ytterligare en 3:e plats till Stella Eriksson – Ballyerk Oisin.

LA kat D vanns av Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball).

Vindelns RK vann den andra omgången av Eliten, Stöcke PF på 2:a plats och Gävle RS på 3:e. Stöcke i ledningen, och en spännande sista omgång väntar. För Vindeln red Emmy Lundberg – Balleygraney. För Stöcke Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw, och för Gävle Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). Balleygraney hade en ”jag bestämmer allt” dag!

Göteborgs SK 3*2*1*. Lördag. LD kat D avd B. Felfri runda för Klara Lindh – Princeton Ferris ex Trettisjuan (val f-17 e Önnarps Primör u Önnarps Larizza e Backudden Mountain Haze).

LC kat C. På 2:a plats Ida Hallgren – Cahergowan Boy (val f-10 e Rickamore Crusheen Rebel – Cloonisle Cashel). På 3:e Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood), med Enya Björkegren – Fortruane Cong Queenie (sto f-14 e Straboe Prince – Cong Admiral) på 4:e. LC kat D vanns av Thea Lilja – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck).

LB kat C vanns av Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief). På 4:e plats Lykke Nilsson – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). LB kat D vanns av Thea Lilja – Gypsy Boy. På 3:e plats Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter (val f-13 e Dexter Leam Pondi – Corrib Prince), och på 4:e plats Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe). Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) på 6:e plats. I LB kat D avd B, Ida Garcia – Kiltiernan Silver (val f-16 e Clifden Silver – Oisin) felfri.

LA kat C. 3:e plats till Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky. I LA kat D kom Ester Zetterberg – Ballyerk Copper 2:a, och Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter 4:a.

Söndag. LD kat C vanns av Molly Hansson – Bodal Ethel Buí (sto f-10 e Templebready Fear Bui – Castle Squire). På 5:e plats Tilda Hernefrid  –  Mochulla Bunny (sto f-10 e Danesfield Prince – Sweetwall Captain Courageous). LD kat D vanns av Matilda Christiansen – Tasty Bubbles (sto f-13 e Tasty Pride – Laerkens Cascade Dawn). De två förstnämnda gick också en varsin felfri runda i LD bed A.

LA kat D. 3:e plats till Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy).

Msv B kat D vanns av Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer). Msv B med inverkan reds som en ”klass i klassen”, och med 47.5p blev det seger även där för ekipaget. Nelli Grytfors – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) fick ett nedslag, men kom ändå 2:a. Fina inverkanspoäng 49.7 kompenserade nog ryttaren för petet, men ”Nalle” ser lite nedslagen ut.

Leksands RK 1*. LC kat C vanns av Ellen Johansson – Star Rose (f-10 e Tabragh – Dark Edition), och kat D vanns av Ebba Hagberg – T.B.S Bits and Bobs (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Callowfeenish Mairtin).

LB kat D. Delad 1:a plats till Märta Hysing Leksen – Corclough Star (sto f-12 e Kippure Mo Cuísle – I Love You Melody). LB+ kat C vanns av Enya Eld – Landleague Coco (val f-15 e Weststar Sunny – Dooneen Castle), och kat D vanns av Märta Hysing Leksen – Corclough Star. Blågula rosetter rakt igenom!

Osbyortens RF 2*1*. LD kat C. På 2:a plats Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). LD kat D. Agnes Wernesson  – Zithowra van de Zonnehoeve (sto f-04 e Hatatitla van de Leliaard – Abbeyleix Finn), tog också 2:a plats. Tilde Blomqvist – Westcliffs Grace (sto f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice) kom på 3:e, och Evin Marks – Westcliffs Poetic Heart (sto f-13 hos Cathrin Blomqvist e e Poetic Expression u Lindens Mah-Jong e Dale Haze) på 4:e. LD kat D avd B. felfri var Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ).

LC kat C. Ytterligare en blå rosett till Algot Svensson – Liscarrow Lad. LC kat D vanns av Molly Nilsson Green – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak), med Tilda Dahlberg – Keegold (val f-05 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Lofty Dusty Wind e Lofty Roderic) på 2:a plats. LC kat D avd B. Felfri ritt för Johanna Holm – Illane Amigo (val f-16 e Ardgaineen Rebel – Cusack),

LB kat C avd B. Fideli Bäcklund – Smokey Sunset (sto f-16 e I Love You Melody – Gleann Rua Maxwell) felfri. I LB kat D tog Molly Nilsson Green – Kotte Pil den andra segern för dagen. Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah) på 2:a plats, och Alexandra Winck – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn) på 5:e. LB kat D avd B. Johanna Holm – Illane Amigo felfri igen. LA kat D avd B. Fideli Bäcklund – Smokey Sunset också felfri igen.

Mjölby RK 2*1*. Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble) vann både LD och LC kat C.  

I LC Kat D avd B red Maya Backau – Little Prince (val f-16 Vox Pop de l’Aulne u Little Tracy e Värnbergs Orion) en fin felfri runda.

Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride) vann såväl lördagens som söndagens LB kat C.

LB kat D vanns av Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride (sto f-13 e Maecon Boy – Coosheen Bailey). De vann även LB+ kat D, och blev därmed det tredje Connemaraekipaget som dubbelsegrade i Mjölby.

Bollebygds RK 1*. LB kat D vanns av Isa Säterborn –  Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel), före Hanna Johnsson – Ginger Lass (sto f-12 e Dunloughan Scott – Captain Miller) på 2:a plats.

Södertörns Ryttarcenter TK 2*1*. LC kat D vanns av Fredrica Sandberg – Doovins Buachaill Bui (val f-11 e Ross Fear Bui – Derrigragh Robin). Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen) red för sitt lag Runsten Eq, som kom 2:a i första omg av PAS div I.

Ulricehamnbygdens RK 1*. LD kat D. 4:e plats till Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day). LD+ med inverkan. På 2:a plats Julia Glasell – Bianca (sto f-15 e Mulroy Bay – Abbeyleix Owen) 51.9p. Båda red i Trollhättans segrande lag div III.

Ystad RK 1*. LD kat D avd B. Felfri runda för Evelina Ellhult – Big’s Gladiator (val f-16 hos Jette Hansen e Aramos Luxor u Big’s Freestyle e  Coosheen Finbarr). Modern (se ovan) briljerade i dressyren.

Braås P o RK. Lovis Lundblad – Gevas Halifax (val f-16 hos Eva Svensson e Vox Pop de l’Aulne u Gevas Lady Henessy e  Ashfield Cathal Crobdhearg) red två felfria rundor i LD och LC avd B.

Vaggeryd-Skillingaryd RK 1* LE bed A kat C. Filippa Lagerkvist – Creevagh Silver Boy (val f-17 e Drumbad Fletcher Moss – Currachmore Cashel). Felfritt ungponnyekipage. LD kat D vanns av Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion).

Torsås RF 1*. LD+ kat C. 4:e plats till Saga Axelsson – Muckrim Ffion (sto f-12 e Rusheen Boy – Bobby Sparrow Blue).

Tranås RK 1*. LC kat D vanns av Ellen Pettersson – Ussherpark Andy (val f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen).

Älvkarleby RK 1*. LC kat D vanns av Mira Hjerth Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning).

Sundbyholm 3*2*1*. Sundbyholms ryttarmeddelande är lite gulligt skrivet tycker jag. ”Viktigt att vi tar hänsyn till de travare som är uppstallade på banan. Travarna är lite rädda för vita hästar”.

Sundbyholm. Fredag. LB kat D. På 3:e plats Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince), före Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) på 4:e.

Lördag. LC kat D vanns av Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). LC kat D avd B. Felfritt red Tilda Davidsson Thorwalls – Carrowmore Silver (val f-16 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn). 

LB kat D. Jennifer Hillerö – Meericks Master (val f-14 e I Love You Melody – Castleside Carrig) på 3:e plats.

Msv A kat C/D vanns av Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp).

Söndag. LC kat D. På 4:e plats Moa Eriksson – Ballinaclough Radino (val f-12 e Crosskeys Rebel – Juariste Du Moulin). I LB kat D tog Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy 5:e plats.

LA kat D. 2:a plats till Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool), före Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad) på 4:e.  I LA kat D avd B debuterade Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck) med en felfri runda. Första etappen till ungponnyfinalen för 6-åringar är därmed avklarad.


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep