Tävlingssvepet vecka 15

Det kom en hälsning från Alicia Jönberg och Galway CJ, som har varit i Belgien och tävlat. Närmare bestämt Lier, Azelhof. Där tog de 9:e plats av 52 startande i en tuff 1.20-klass. Stort grattis! Galway CJ är en val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). Foto: Malin Jönberg.

Grevagårdens RF 2*1*. Fredag. LC kat C. På 6:e plats Molly Hansson – Bodal Ethel Buí (sto f-10 e Templebready Fear Bui – Castle Squire). LC kat D. 2:a plats till det nya teamet Alicia Höök – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy). LC avd B. Wilma Ulfenborg – Bjennesby Ellie Lane (sto f-15 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby September Lane e Calvin Klein) red en felfri runda. Ellie Lane finns också med på bild lite längre ner…

LB kat C avd B. Linnéa Gustafsson – Fantastic Mister Fox (val f-15 e Glenayre Silver Fox – Currachmore Cashel) red felfritt. LB kat D. På 4:e plats Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck).

LA Kat D. 2:a plats till Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). Inte bara snygg och duktig! Hingstmor också (Bjennesby Axwell).

Lördag. LB kat D vanns av Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy. På 4:e plats Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun), och på 5:e Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen).

LA Kat C. 4:e plats till Kellie Räsänen – Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi). LA kat D vanns av Tova Lorentzson – Rathosey New Era (val f-15 e Ross Fear Bui – Tulira Robuck).

Msv B kat D. På 2:a plats Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy). På söndagen togs 2:a plats i LB kat D av Tova Lorentzson – Rathosey New Era. I LA kat C kom Elin Persson – Silver Fox (sto f-10 e Glenayre Silver Fox – Earl of Newbridge) på 3:e plats.

Rathosey New Era. Foto: Caroline Lorentzson

Gävle RS 2*1*. LD bed A kat D. Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey) felfri. LC kat C. På 2:a plats Alice Thures Klinga – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia). LC kat D vanns av Mira Hjerth Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning), med Vera Malmström – Seafield Silver Charlie (val f-08 e Seafield Silver Dun – Ard Harlequin) på 4:a plats.

LB kat C avd B. Tindra Palmér – Munsboro Highlander reg Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva) red felfritt. LB kat D vanns av Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic), och i LA kat D tog ekipaget 2:a plats.

Fagersta RK 1*. LC kat D. På 2:a plats Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom). En vacker blåögd gräddvit (BEC) ponny med en guldkantad hoppstam.

Söderköpings RS 1*. 0.90 (Häst). 2:a plats till Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke). D-ponny som tävlar bland storhästar.

Gärds RF. H90. På 4:a plats Diana Ström – Shane’s Dream (val f-09  e Gloves Bobby – Sarsfield). Dressyr 66.30 (straff 33.7). Total straff 33.7. Han är ca 153 cm över havet.

P80 -13 vanns av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág), Dressyr 60.22 (straff 39,8). Total 39,8.

P80 14-. På 3:e plats Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s Dun). Dressyr 69.60% (straff 30.4). Total straff 31.2. Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). Dressyr 69.40% (straff 30,6). Total straff 33.4 på 4:e plats.

P90. 3:e plats till Elliot Zaki – Adams Boy (f-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey). Dressyr 70.80% (straff 29.2), Total straff 33.2. På 5:e plats Wilda Altnäs på Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Dressyr 66% (straff 34.0). Total straff 34.0.

CCNP1*. På 2:a plats Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred). Dressyr 66.14% (straff 33.9) Total straff 33.9.

Strömsholms RF 3*2*. Söndag. LB kat D. På 4:e plats Wilma Tyrsell – Lisduff Maisy (sto f-11 e Seafield Silver Dun – Derrymore Duncan). Ekipaget debuterade i LA+ och ingick i Strömsholms vinnande elitlag. Ronja Eklund –Lehenagh Red House Boy (val f-09 e Rebel Justice – Carra Cashel) red in på 5:e plats.

LA kat C. 3:e plats till Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah). Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer) på 4:e plats, och Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) på 5:e. I LA kat D togs 2:a plats av Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir).

Msv A. kat D. Blågul rosett till Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow), som nu med råge är klar för SM!

Måndag. LC kat C. 3:e plats till Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen). Ekipaget red sedan en felfri runda i LB kat C avd B.

LB kat D vanns av Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney). Vita rosetter till Tilda Davidsson Thorwalls – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake), och Fanny Hagman – Corradoo Boyo (val f-11 e Dooneen Rocket – Seafield Silver Dun).

LA kat C. På 3:e plats Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey, med Gabriella Ezeyza – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island) på 4:e. LA kat D vanns av Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride). Sist nämnda ekipage ingick i Jump Clubs vinnande lag div 1.

Msv B kat C. 2:a plats till Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey i. Deras debut på den höjden!

Hästhagens RF. FEI Lagprogram. Kat C. På 2:a plats med 65.42% Linnea Garpatin – Gentle Farm´s Seahorse (val f-06 hos Marie-Louie Rolf e Coosheen Finnbarr u Hagens Yulie e Hagens Ryan).

Hofors RS 1*. LC:1 kat D. 2:a plats med 67.59% till Hedvig Zetterlund – Fiona QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Tochwood Winston u Hagens Feodora e Hagens Zephyr). LB:1 kat D vanns av Simone Lagerlöf – Tullahyland Rock (val f-09 e Fiona’s Man – Kenagh King) med 63.92%.

Skällsta RS 1* LC:2 kat D vanns med 69.16% av Linnea Jones – Bjennesby September Lane (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Värnbergs Orion). I LB:1 kat D blev det 3:e plats för ekipaget med 64.10%. På bilden hemma hos Kerstin Johansson på Bjennesby Stuteri, där det har fötts så många fina Connemaror genom åren.

Ågesta RK1*. LC:1 vanns av Rebecka Armsjö – Tallyho Blizzard (val f-14 e Brock Blizzard – Mirah’s Oyster Bandit) med 76.29%. På 3:e plats med 73.88% kom han med Ester Andersson i sadeln.

LB:3 (häst). 6:e plats med 66.12% till Maria Einerth – Gräns Romeo (val f-03 hos Sigrid och Ylva Gahne e  Grange Flynn Sparrow u Gräns Rose e Uranus). Blizzard och Romeo är två väldigt omtyckta lektionshästar på Ågesta ridskola. Romeo är 158 cm hög och har bott på ridskolan sedan 2008.

Eriksmåla RK. WE LB. 2:a plats till Emmelie Nilsson – Aramos Luxor RC 116 (hin f-10 hos Emmelie Ohlsson e Clifden de l’Aulne u Rodbella e Lofty Roderic). En hingst med många strängar på sin lyra! WE LD vanns av Lovelia Norman – Tullanna Lad (val f-05 e Coolough Cashel – Ashfield Bobby Sparrow).

Anebyortens RF 3*2*1*. Fredag. LE kat C. 2:a plats till Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). LE kat C avd B. Felfri ritt för Klara Mattsson – Bjennesby Darin (val f-16 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Coriona e Värnbergs Orion). LE kat D vanns av Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow (val f-10 e Shadow Dun – Billy). På 4:e plats Elin Johansson – Quantix (val f-15 hos Erica Widerström e Starrhult Bossanova u Hagens Lexi e Hagens O’Chief). LE kat D avd B. Frida Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie) red felfritt.

Cillians Shadow (vä) och Ballyvary Calla. Foto: Frida Kvarnstrand

LD kat C. 2:a plats igen till Algot Svensson – Liscarrow Lad. På 4:e plats Alicia Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl Of Newbridge). LD kat C avd B. Felfritt red Lisen Andersson – Creaga Dawn (sto f-17 e Woodfield Sammy – Glencarrig Prince), samt Klara Mattsson – Bjennesby Darin. LD kat D. 2:a plats till Tilde Stridell – Lowis Fifty Shades of Grey (val f-15 hos Louice Norling e Kewin u Lowis Valerie e Hagens Jaguar), och på 3:e Alicia Johansson – Tigue of Cloontuskert (val f-14 e Maecon Boy – Castelside Tigue). Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow på 6:e plats. LD kat D avd B. Felfri Elin Johansson – Quantix (val f-15 hos Erica Widerström e Starrhult Bossanova u Hagens Lexi e Hagens O’Chief).

LC kat C. 2:a plats till Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble), och Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel) kom 6:a. LC kat C avd B. Lisen Andersson – Creaga Dawn red felfritt igen.

LB kat C. 3:e plats till Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy. LB kat D. Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 2:a plats.

Lördag. LD+ kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad. Kat C avd B. Klara Mattsson – Bjennesby Darin felfri igen. LD+ kat D vanns av Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow, och Moa Atzmannstorfer – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) 4:a.

Vinnarna av Påskharecupen (LE-LD)
Kat C. Algot Svensson – Liscarrow Lad. Kat D. Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow

LB kat C. På 3:e plats Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice. 6:a Clydagh Peafield Daisy. LB kat D. 6:e plats till Alma Johansson – Lissane May (sto f-12 e Dancing Tego – Longstone Silver Shadow).

LA kat C avd B. Felfri runda för Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince). LA kat D. Alva Larsson – Drumanespic Boy (val f-08 e Sweetwall Captain Courageous – Ardravinna Andy) på 6:e plats.

Msv B kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak), före Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) på 2:a plats, med Izabell Johnsson – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn) på 4:e plats.

Söndag: LB+ kat C. På 3:e plats Stina Clarin – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard). Ekipaget red sen dubbelnolla i LA+, och var precis utanför placering. LB+ kat D vanns av Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove). Ellen Modig och Dabrian Dawn stod också som segrare i Äggcupen (LC-LB) kat D.

I meetingets sista klass, Msv A kat C togs 2:a plats av Tuva-li Örnberg – Giovanna.


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep