Tävlingssvepet vecka 14

Ett Connemaraton den här veckan! På vinjettbilden Klara Karlsson – Highburren Grace och Engla Lööf – Holmtebo Ladybird. Två nöjda lagdeltagare i Arvika. Foto: Sofie Rönnqvist Karlsson.


Dressyren först…

Söderhamns RF 2*1*. LB:1 kat D. På 4:e plats med 66.78% kom Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad).

Gagnefs RK 2*1*. Lagprogram för Ponnyallsvanskan (LA). Kat D. 4:e plats med 67.57% till Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus).

Susedalens K & RK2*1*. LC:1 kat D. Seger på 67.96% för Alva Anfinset – Kildromin Jameson (val f-09 e Glendine Kestrel – Smokey Duncan). Kom sen precis nedanför strecket i LB:1 med 68.39%.

Vetlanda RF 1*. Debut på dressyrbanan för Thea Pantzar – Beechmount Princess Kate (sto f-11 e Doneen Supermatch – Castlestrange Fionn), och hur bra gick inte det! 2:a plats i båda klasserna, LC:1 70.18%, och LB:1 69.64% (kat D). Den fina debuten ger nog mersmak!

Laholms RF 3*2*. LA:3 (häst) 4:e plats med 65.85% till Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic), och 2:a plats i LA:4 67.29%. Kat D som hävdar sig mycket fint bland storhästar.

Ödåkra RS 2*. LA:3 (häst). På 2:a plats med 67.28% Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Kat D hon också som hävdar sig lika fint bland de stora. Helsyster till ovanstående.

Vikbolandets RF 2*1*. Lagprogram för ponnyallsvenskan (LA). Kat D. Astrid Renck – Lisheen Boy (val f-10 e Streamstown Mickey – Moy Hazy Cove) red in på 4:e plats med 69.54%.

Snapphanarnas RF 2*1*. LA:3 (häst). Blågul rosett och 66.28% till Emmelie Nilsson – Aramos Luxor RC 116 (hin f-10 hos Emmelie Ohlsson e Clifden de l’Aulne u Rodbella  Lofty Roderic) . Kat D som tävlar bland storhästar. Den uppmärksamme kan konstatera ett nära släktskap med de två duktiga systrarna.

Ridklubben Udden 2*1*. LC:1 kat D. Seger med 67. 77% till Ebba Hallberg – Bäckagårdens Svea (sto f-08 hos Nanette Lagerkvist e Ashfield Cathal Crobdhearg u Lisette e Dale Haze). På 2:a plats 63.14% Emilia Mellmark – Stowlin Kid (val f-07 e Windy’s Boy – Aran Flight). I LB:1 kat D  kom förstnämnda ekipage på 3:e plats med 64.10%, och de ingick också i Växjöortens lag som vann första omg av div III zon 2.

Flyinge RF 2*1*. Lagprogram för Ponnyallsvenskan (LA) RÅÖ. Blågul rosett och 65.45% till Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). De vann också totalen av Flyinge RF’s seriedressyr efter tre omg. Därav två blågula rosetter.

Vi börjar hoppningen norröver…

Vännäs RF 2*1*. LA kat C. På 2:a plats Erika Gustafsson – Kilmac Boy (f-07 e Gloves Bobby – Bradlieve Delight). Den duktiga ponnyn från ridskolan i Vindeln.  Msv B kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). Bra med lillasyster som hjälpreda!

Kramfors RK 1*. D kat D avd B. Wilma Kjellin – Coolfin Precious Prince (val f-16 e Caherlistrane Prince – Maam Hero) red felfritt.

LC kat D. På 2:a plats Maja Melander – Bellville Jill (sto f-11 e Ballybeg JJ – William’s Boy). LC kat D avd B. Wilma Kjellin – Coolfin Precious Prince red felfritt igen, och Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy) kan lägga ytterligare en felfri runda i sin CV. LB kat D vanns av Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy).

Gävle PK 1*. LD kat C. 2:a plats till Fanny Bergman – Holmtebo Yummy (sto f-11 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hageens Yanine e Callowfeenish Mairtin). LD kat D vanns av Ebba Eriksson-Lindgren – Hollbrook Rocco (val f-13 e Glencarrig Rocco – High Peak), och på 2:a plats Alicia Baldwin – Courageous Georgina (sto f-09 e Sweetwall Captain – Kenagh King).

LC kat C. Alice Thures Klinga – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia) på 2:a plats, och i LC kat D kom Ottilia Harrå – Clooneen Rambler (val f-07 e Oisin – Milford Hard Times) 5:a.

LB kat D vanns av Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool).

Arvika RK 2*. LD kat D CR. Wilma Andersson – Knockillaree Gale (sto f-15 e Knockillaree Tomás – Glenvalley Grey) red felfritt. LC kat C. 2:a plats till Hannah Edkvist – Clonmel 16 (sto f-16 e Anna Dooneen – Knockferry Ginger). LC kat D. 2:a plats blev det för Clara Västlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin).

LC+ kat D vanns av Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin), med Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke) på 2:a plats. I LC+ kat D avd B red Lovisa Broman – Ross Lis (val f-16 e Ross Fear Bui – Quilca Silver) felfritt.

LB kat D vanns av Clara Västlund – Kildysart Kate, och Engla Lööf – Holmtebo Ladybird tog sin andra blå rosett. LB kat D avd B. Felfri årsdebut för Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck). Förra årets segrare bland 5-åriga ungponnyer.

Föreningen Carlstad Sportriders vann 2:a omg av div I. I laget red vinjettekipagen Klara Karlsson – Highburren Grace och Engla Lööf – Holmtebo Ladybird. Laget vann även första omg.

Holmtebo Ladybird (vä) och Anbally Megan. Foto: Hanna Lööf

Hamre RK 2*1*. Lördag. LB kat D. På 2:a plats Esther Gustafsson – Corderry Tom (val f-10 e Gwennic de Goariva – True Commotion), och Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver) kom på 3:e.

Söndag. LC kat D. 2:a plats till Lova Liljeros – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke). I LC kat D red Julie Melin – Gentian Jazz f-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl) felfritt.

LB kat C. Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) kom på 2:a plats, med Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen) på 3:e. LB kat D. 2:a plats till Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire), och på delad 3:e kom Majken Antonsson – Blue Meelickisland Lad (val f-15 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy).

Väsby RK 1*. LE bed A kat D. Felfritt red Jasmine Axelsson – Knockane Lad (val f-17 e Beagh Lad – Oisin). LD kat C. På 3:e plats Sara Forslund – Pollagh Lass (sto f-11 e Mountain Cascade – Spiddal Playboy).

LD kat D vanns av Aminda Amanto – Burren Lad (val f-06 e Oisin – Westside Fred). På  3:e plats Amanda Häggström – Million Dollar Boy (val f-09 hos Staffan Strandberg e Hagens Zephyr u Rosie e Holens Ingolf). Med på bilden är mormor 82 år, sponsor och för dagen hästskötare. En mormor som alla ungdomar borde få ha. En tonårskompis med livserfarenhet!

På 4:e plats kom Stella Eklund – OMS Aragon (val f-07 e Rory Rasputin – Glencarrig Prince), och på 5:e Max Köling – Jazz de Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff -Lord Ravary). 25-åringen fick här gå sin första omhoppning på länge. I LD kat D avd B red Jasmine Axelsson – Knockane Lad en felfri runda till.

LC kat C. Delad 2:a plats till Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). LC kat D. Charlee Bondesson Granting – Glenafton Rebus (val f-13 e Dinarthall Digger – Macky) på 4:e plats, och Olivia Ringertz – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn) på 5:e.

LB kat C vanns av Denise Sternhoff – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin). Fin början för det nya ekipaget.

Jönköpings FK 2*1*. LC kat D vanns av Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion). I LC kat D avd B red Klara Trofast – Faithful Friend S2 (hin f-17 hos Ann-Heléne Trofast e Ashfield Cathal Crobdhearg u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen). LB kat D. Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) 3:a.

PAS div I zon 1, omgång 1 vanns av Wetterbygdens HSK. I laget red Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino – Robin Hood), och Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble).

Stenungsunds RK 1*. LE kat D avd B. Marie Krafft – Sweet Jessica (sto f-16 16 e Dancing Tego x Callowfeenish Buachaill) felfri.  LD kat C. På 4:e plats Othilia Josefsson – Ballinaclough Cascarda (stof f-12 e Crosskeys Rebel – Frederiksminde Hazy Match). LD kat D vanns av Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day), med Elsa Wallin – Cityview Snow Flake (sto f-15 e Brock Blizzard – Glenvalley Grey) på 2:a plats.

LC kat D. Här blev det ombytta roller. Elsa Wallin – Cityview Snow Flake vann före Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day).

Hermanstorps K & RK 2*. LC+ kat D vanns av Johanna Wallin – Lally’s Croghill Dawn (sto f-14 e Laerkens Cascade Dawn – Cosheen Thyme), före Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) på 2:a plats. LA kat C vanns av Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con), och kat D vanns av Hanna Johnsson – Ginger Lass (sto f-12 e Dunloughan Scott – Captain Miller).

Ängelholms RF 3*2*1*. Lördag. LD kat C avd B. Felfri runda för Rebecca Dahlgren – Caher Dreamer (sto f-17 e Annaghmore Ginger – Slackport Prince). LD kat D vanns av Saga Persson – Glencroft Shooting Star (sto f-13 e Idefix Du Villon – Robin Hood).

LC kat C avd B. Fideli Bäcklund – Smokey Sunset (sto f-16 e I Love You Melody – Gleann Rua Maxwell) var felfri. LC kat D. 2:a plats till Thea Lilja – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck), med Maxine Wikström – Battlestown Jen (sto f-14 e Glaskopf Golden Skin – Anbally Frankie) på 4:e. Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) 6:a. I LB kat D segrade Thea Lilja – Gypsy Boy.

Söndag, LA kat C. 4:e plats till Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). LA kat C avd B. Nea Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove) var felfria i deras andra försök i LA.

Msv A kat C vanns av Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred), och kat D av Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer).

Skabersjöortens RF 2*1*. LE kat D avd B. Felfritt för Evelina Ellhult – Big’s Gladiator (val f-16 hos Jette Hansen e Aramos Luxor u Big’s Freestyle e  Coosheen Finbarr). Som av en slump finns bägge förädrarna med i det här tävlingssvepet! 

LD kat C. På 3:e plats Tilde Ekberg – Mini of Abbeyside (sto f-12 e Bobby Joe – Carraroe Handy Andy). LD kat D vanns av Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion), med Amanda Tränk – Rosscon Lady Liz (sto f-14 e Frederiksminde Hazy Match – Rosscastle Fred) på 4:e plats. LD kat D avd B. Evelina Ellhult – Big’s Gladiator felfri igen.

LC kat C. Tilde Ekberg – Mini of Abbeyside tog sin andra gula rosett, och på 4:e plats Anastasija Iantchenko– Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf).

Längre söderut än Belgien kommer vi inte den här gången. På Sentower Park Arena i Opglabbeek tävlade några svenska ekipage på stora, svåra banor. Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) fick med sig två placeringar hem. Höjdpunkten var den avslutande rundan i 1.30 (som individuell) i Nations cup. Fem sek snabbare än segraren men ett ner.

Killegar Cloonisle Hope. Foto: martina Ardenmark

Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) placerade sig i 1.25 GP kval. För Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) var det första gången utomlands, De tog 9:e plats i 1.30 GP med (0+4), och sista dagen var de felfria i 1.30 GP, vilket gav 2:a plats.

Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) debuterade på den här nivån med bla en felfri sista runda i 1.30 Nations Cup. Barravalley Shadow var i toppen av 7-åringarna på Irland förra året, och ryttaren har förvaltat honom mycket väl.

GLAD PÅSK!

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep