Tävlingssvepet vecka 13

Connemarorna brukar ha framgångar i Ljungby, och så blev det med råge den här gången. På vinjettbilden Mika Lundh – Derrycon Diamond, som dessutom vann Stora Touren kat C. Foto: Eva Bengtsson Lundh


Så här många rosetter blev det i Ljungby (Stora Touren ej medräknad). Det är bara att lyfta på hatten!

Ljungby RK 3*2*1*. Fredag. LC kat C vanns av Karin Hegestrand – Ardfry Serena (sto f-10 e Cashelbay Prince – Abbeyleix Owen). LC kat D vanns av Alma Lennartsson – Rakerin June (sto f-14 e Westonhouse Straboe Bobby – Frederiksminde Hazy Match). På 2:a plats kom Alma Lennartsson med sin andra ponny Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad), och på 3:e Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun). 4:e plats till Molly Nilsson Green – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak).

LB kat C vanns av Nelli Grytfors –Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay). LB kat D vanns av Alicia Salén – Killea Lone Lark.

LA kat C. Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah) segrade, och på 6:e plats Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn). LA kat D. Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard) på 2:a plats, och Tuva-Li Örnberg – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 4:e. Vita rosetter till Nelli Grytfors – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star), och Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous).

Msv B kat C vanns av Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred), och som god 2:a Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Msv B kat D. På 2:a plats Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Lördag. LC kat C. 3:e plats till Lykke Nilsson – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). LC kat D vanns av Alma Lennartsson – Doon Hillary, med Linnéa Landström – Helens Opal (sto f- 07 e Castle Squire – Coosheen Callowfeenish Cashel) på 3:e plats.

LB kat C. På 3:e plats Karin Hegestrand – Ardfry Serena. På 4:e Filippa Eliasson – See Me Fly (sto f-08 e Edenmist Pride Of Thieves – Monaghanstown Fionn). LB kat C avd B. Felfri runda för Louise Ingvald – Bingo Bell RC 112 (hin f-06 hos Rune Griph e Coosheen Finbarr u Cameroon Belle e Brantshammar Bell Dara). LB kat D. 4:e plats till  Alma Lennartsson – Rakerin June.

LA kat C avd B. Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince) red felfritt. LA kat D. 2:a plats till Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue).

Msv B kat C. Mika Lundh – Derrycon Diamond red in på 2:a plats. Vit rosett till Izabell Johnsson – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn). Msv B kat D. 5:e plats till Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer).

Söndag. LB kat D. Seger och tredje rosetten för Alicia Salén – Killea Lone Lark. På 2:a plats Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy. LA kat C vanns av Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball), och på 4:e plats Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star.

Msv B kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise).

Msv A bed A:1a. Kat C. 2:a plats till Mika Lundh – Derrycon Diamond. Nellie Fredin – Sienna Dusky hade lite otur. De var tre sekunder snabbare än segraren, men rev sista hindret i omhoppningen. Msv A kat D. 2:a plats till Alicia Jönberg  – Galway CJ .

Alingsås RS 2*1*. LD kat C. På 3:e plats Stina Edvinsson  –  Bella Mi Po (sto f-03 hos Åsa Faxe e Pommac u Benita e Nice-n’-Easy), och på 4:e Isabelle Enochsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad). LD kat D. Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day) kom 4:a.

LC kat C. Vinst till Meya Kjellberg – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow), med Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood) på 5:e plats.

LC kat D. Tindra Cederlöf – Cluain Laragh Rocky (val f-12 e Corrib Prince – Tulira Robuck) på 4:e plats, och Ellen Ingelström – Lisrua Dame (sto f-11 e Coral Misty’s Bobby – Blue Smokie) på 5:e. LC kat D avd B. Felfri runda för Ewelinn Sundén – Clonberne Ted (val f-15 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn).

LB kat C. På 2:a plats Meya Kjellberg – Shanbo Mist, och på 4:e Ronja Lind – Sweet Sally. I LB kat D togs 3:e plats av Ellen Ingelström – Lisrua Dame.

Sorunda RK 1*. I LD kat D bed A var Hanna Baudin – Shakespeare (val f-09 e Steamstown Mickey – Corcullen Silver Belle) felfri. Evelina Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen), fick låna storasysters ponny, och det blev två blågula direkt i LC och LC+ kat D.

Trolleholms RF 2*1*. Lördag. LB kat C avd B. Felfri runda för Linnéa Gustafsson – Fantastic Mister Fox (val f-15 e Glenayre Silver Fox – Currachmore Cashel), och för Nea Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove). LA kat D. På 3:e plats Malou Hörgerud – My Lucky Lad of Shanbo (val f-10 e Shackleton – Murphy Rebel). LA kat D avd B. Linnéa Gustafsson – Fantastic Mister Fox tog med sig en bom, men eftersom ingen var felfri fick de en rosett ändå. 

Söndag. LE avd B kat C. Rebecca Dahlgren – Caher Dreamer (sto f-17 e Annaghmore Ginger – Slackport Prince) red felfritt. LE kat D vanns av Caroline Ankarcrona – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody). I LE kat D avd B blev det en felfri runda för Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ) i deras första start tillsammans. LD kat D. 5:e plats till Emma Kristoffersson – Newgrange Bobby (val f-11 e Wings of Justice – Island Lad).

LB kat C vanns av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág), med Tyra Lannek – Edens Jazze (val f-03 hos Eva M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius) på 4:e. I LB kat D togs 2:a plats av Emmy Jakobsson – Corabbey Dazzler (val f-10 e Ballybeg JJ  Abbeyleix Fionn).

Åstorpsortens RF vann lagklassen (PAS div I). I laget red Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). och Moa Cedergren – Minna Admiral (val f-14 e Robe Blue Thunder – Carraroe Handy). Bägge var felfria i både grund -och omhoppning.

Minna Admiral (vänster) och My Little Beauty. Foto: Frida Wismar


Flyinge RF 2*. P70 -13. 2:a plats till Klara Thim – Rickamore Gracie (sto f-12 e Ganty Blazer – Frederiksminde Hazy Match). Dressyr 48.91% (straff 51.1) Total straff 51.1.

P70 14-20 vanns av Inka Friberg – Alderon (val f-14 hos Kerstin Erneholm e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic RC 74. Dressyr 64.74% (straff 35.2) Total straff 40.4.

Sugen att prova på fälttävlan? Kontakta ditt distrikt för att få veta datum för Sugar Cup


Luleå RK 2*1*. Lördag. LB:1 RÅ16. Seger med 70% för Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce). LB:1 RÅÖ. Seger även för Elin Hansén – Grennan Finn One (val f-11 e Grennan Timmy – Robe Thunder Dun) med 69.46%. Först nämnda ekipage debuterade även i LA:1, och red ihop 61.25%. Ett bra första försök!

LAP:1 kat C vanns av Alva Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) på 63.94%.

Söndag. LB:1 RÅ16. Vinst igen med 67.32% för Wilma Engström – Thunder of Steel. LA:P1 kat D. 65% och vinstrosett till Alva Bjuhr – Dun Sunrise (val f-12 e Rosscon Sunrise – Lehenagh Lad). LA:P1 RÅ16 blev det ytterligare en seger för Alva Bjuhr och Golden Dream på 62.10%.

Farsta Ryttarvänner 1* LB:1 Rå16. På 2:a plats med 66.78% kom Stella Rifall – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui).

Osbyortens RF 2*1*. Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) dubbelsegrade. LB:1 kat C/D 70.35%, och i LA:1 kat D 71.80%.

LA:3 (häst) var en rosettklass, och Emmelie Nilsson – Aramos Luxor RC 116 (hin f-10 hos Emmelie Ohlsson e Clifden de l’Aulne u Rodbella  Lofty Roderic) red ihop 65.57% och en bronsrosett. Aramos Luxor är kat D och tävlar med sin ägare tillika uppfödare bland storhästar.


Det är inte försent att anmäla till Connemara Cup 2022. Prop & anm blankett finns HÄR

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep