Tävlingssvepet vecka 7

Mika Lundh – Derrycon Diamond vann Carin Lindströms Minnespris hos Heby RF (längst ner i inlägget). Här flankerad av prisutdelaren, Carin Lindströms son Tomas Engström, och överdomare Jackie Widlund. Foto: Eva Bengtsson-Lundh.


Södertälje RK 2*. LA:1 kat D. Vinst med 68.47% till Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket). I lagprogrammet för ponyallsvenskan (LA) kom My Edblad – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud) på en individuell 3:e plats med 66.66%. Ekipaget ingick i Stora Wäsby Fältrittklubbs lag, som vann omgång 1 av div 1.

 Falkenbergortens RF 2*. Msv B:1. Saga Kullberg – Amurella (sto f-10 hos Karin Ottosson e Uranus u Lidens Ametist e Juno Rory) placerade sig inte den här gången, men 63.92% av en ponny bland storhästar i en medelsvår klass kan vara värt lite extra uppmärksamhet.

Vänersborgs RF 2*1*. LB:1 kat D. Ida Lanhage – Toureen Silver (val f-12 e Fiona’s Man – Oisin) vann klassen 71.42%. LA:1 kat C vanns av Kajsa Andersson .- Brickey Breeze (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – Ashfield Jovial Joker) på 67.77%, och kat D vanns av Ida Lanhage – Toureen Silver 68.75%. Kajsa Andersson – Brickey Breeze debuterade i LA:P1 med 64.47%. Ett riktigt bra första försök!

Ängelholms RF 1*. Lördag. LD kat C. 3:e plats till Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). LD kat C avd B. Fideli Bäcklund – Smokey Sunset (sto f-16 e I Love You Melody – Gleann Rua Maxwell) felfri. LD kat D. Alma Lennartsson – Rakerin June (sto f-14 e Westonhouse Straboe Bobby – Frederiksminde Hazy Match) på 2:a plats, och Alexandra Winck – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn) på 5:e. LD kat D avd B. Klara Lindh – Princeton Ferris (ex Trettisjuan) (val f-17 e Önnarps Primör u Önnarps Larizza e Backudden Mountain Haze) felfri.

LC kat C. På 2:a plats Philippa Hedvall – Elektors Storm (f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic). LC kat C avd B. Fideli Bäcklund – Smokey Sunset felfri igen. LC kat D vanns av Alma Lennartsson – Rakerin June, med Wilda Altnäs – Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf på 3:e plats. I LC kat D avd B blev det en felfri runda för Anja Persson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ).

LB kat C vanns av Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). Kat D vanns av Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King), och här tog Wilda Altnäs – Cacharelle hand om 2:a platsen.

Ängelholms RF 2*1*. Söndag. LB kat D. 3:e plats till Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen). LB+ kat C avd B. Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór felfri). I LA kat D blev det ytterligare en gul rosett till Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen.

Kilkillahara Princess. Foto: Ewa Gustafsson

Sydslättens RF 1*. LC kat D avd B Felfri runda för Siri Lindros – Nevins Boy (val f-15 e Odysseus Melody – Village King), liksom för Sanna Olhardt – Woodhaven Abbey (sto f-16 e Glanquin Larry – Crusheen Comet). Förstnämnda ekipage även felfri i LD kat D.

Alingsås RS 1*. LD kat D vanns av Tindra Cederlöf – Cluain Laragh Rocky (val f-12 e Corrib Prince – Tulira Robuck) och på 4:e plats Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day). Tindra Cederlöf – Cluain Laragh Rocky tog även 5:e plats i LC kat D.

Eskilstunaortens RF 1*. LE kat C vanns av Ellen Johansson – Star Rose (sto f-10 e Tabragh – Dark Edition). LE kat D vanns av Ebba Jomalm – Brow River (val f-13 e Shadow’s Dun – Gurteen Lad). LD kat C vanns av Ellen Johansson – Star Rose. I LD kat D kom Ebba Jomalm – Brow River på 4:e plats.

Vännäs RF 2*1*. LC kat D vanns av Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice), med Vanessa Snith – Gort Lemon (sto f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 2:a plats.

LB kat C. Vann gjorde Natalie Fichera – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove), och på 4:e plats Jocelyn Bäckman – Bobby Ard (val f-10 e Celtic Bobby Sparrow – Ferdia).

Msv B kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons).

LA kat C. Erika Gustafsson – Kilmac Boy (f-07 e Gloves Bobby – Bradlieve Delight) vann klassen. I år har Kilmac Boy varit anställd på ridskolan i Vindeln i 10  år. Hoppas han blir ordentligt firad 🥕

Kilmac Boy. Foto: Marie Gustafsson

Osby RF 3*2*. LB kat C avd B. Felfritt för Linnéa Gustafsson – Fantastic Mister Fox (val f-15 e Glenayre Silver Fox – Currachmore Cashel). LB kat D. Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard) på 3:e plats.

LA kat C. 2:a plats till Liv Lindquist – Blackwoodland Barnowl (val f-11 e Blackwoodland Kingfisher – Cosheen Finnegan). LA kat C avd B. Linnéa Gustafsson – Fantastic Mister Fox fick till ytterligare en fin och felfri runda. LA kat D. På 2:a plats Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Msv B kat C/D. 2:a Liv Lindquist – Blackwoodland Barnowl. Msv A vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak).

Heby RF 2*. LC kat D. Det nya ekipaget Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) tog hem segern, med Alma Nord-Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 2:a plats. Avd B kat D. Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey), och Max Köling – Jazz de Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff -Lord Ravary) var båda felfria. Vi tar ju egentligen bara med de yngsta i avd B, men vid 25 års ålder och pigg som en 5-åring, får det bli ett undantag. Jazz hade nog gärna hoppat banan en gång till om han hade fått. Redan 2006 gick han EM med Olivier Philippaerts i sadeln, och sen dess har han lärt upp många ryttare. En riktig pärla!

Jazz de Rhonon. Foto: Anna Löfstedt

LB kat C. På 4:e plats Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). En övertaggad Walnut hade ingen lust att stå stilla, därav den explosiva symbolen. På 6:e plats Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). LB kat D. Det blev en seger till för Felicia Lokar – Oldrock Megan i debuten, och Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire) var 2:a. Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker) på 3:e plats, Amanda Westholm – Callowfeenish Swallow (val f-14 e Fiona’s Man – Murphy Rebel) på 4:e, och Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui) kom på 5:e plats.

LA kat C vanns av vinjettekipaget Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah. På 5:e plats Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia). LA kat D. Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) på 5:e plats, och 8:a Emilia Liljeberg – Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney).

Msv B kat C. Det blev vinst igen för Mika Lundh – Derrycon Diamond, och därmed tog de hem det fina Minnespriset med gehäng och allt. Carin Lindström, en stor ponnyprofil och eldsjäl avled 2004. Priset som är ett vandringspris instiftades 2005, och har delats ut varje år sen dess. Poängen beräknas enligt särskild poängtabell. Sedan ett par år tillbaka finns priset även för häst.

Rosette on WhatsApp 2.21.23.23


Kom med och tävla i Connemara Cup 2022!
Proposition & anmälningsblankett finns HÄRTack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.


Author: Tavlingssvep