Tävlingssvepet vecka 6

Härnösand bjöd på en härlig vinterdag med strålande sol. Vilma Hedlund och Glentrasna Girl skötte sig lika strålande, och det blev seger direkt i årets första start. Foto: Anna Norin.


Swartlings RF 1*. LC:1 kat C. 2:a plats till Emmeline Eskilsson – Molliere (val f-03 hos Margareta & Bo Wetterblad e Juno Rory u Brolötens Samba e Finney Master) 63.88%.

Malmö RK 2*. LA:3 (hästklass). På delad 2:a plats med 67.51% Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic). En D-ponny som står sig mycket väl bland storhästarna.

Härnösands RK 2*1*. LC kat D. På 4:e plats Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen). Kat D avd B. Felfri årsdebut för Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun u Park Coco e Ashfield Festy). Överraskningen som kom med i mammas mage från Irland. Hur det gick till kan du läsa HÄR (skrolla ner till Åsbygdens RF).

LB kat D. 2:a plats till Olivia Berglund Bergåkra – Tagunnan Lady (sto f-13 e Cheeky Bobby Sparrow – Clonberne Boy), före  Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred) på 3:e plats. Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter på 4:e plats. Ellen som har tagit över ponnyn från storasyster fick en smakstart i debuten! Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride) red hem segern i LA kat D.

Lillhagens RK 2*1*. LE kat C. Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard) red in på 3:e plats. LE kat D vanns av Emma Örtenvik – Dromore Rose (sto f-10 e Shadow’s Dun – Coral Lad). På 4:e plats Linnéa Ingloff – Kilrickle Mist (sto f-12 e Kilmore Diamond – Corbally Con). LE kat D avd B. Felfri runda för Siri Lindros – Nevins Boy (val f-15 e Odysseus Melody – Village King).

LD kat C. Agnes Strömhage – Aughrim Mist (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Robe Champ) på 4:e plats, och Algot Svensson – Liscarrow Lad på 5:e. LD kat D vanns av Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). På 2:a plats Lisa Bosrup – Shantee Lad (val f-12 e Cornarone Hazy Lad – Ashfield Romeo), och på 3:e Elin Åkesson – Little Hotspur (val f-08 hos Annica Jacobsson e Hagens Ryan u Little Tracy e Värnbergs Orion). På 5:e plats Elise Jerndal – Aille PF (val f-08 e Garryhinch Finn – New Beginning). LD kat D avd B. Nea Kvarnhammar – Barryswell de Goariva (val f-15 e Gwennic de Goariva – Murphy Rebel), och Johanna Holm – Illane Amigo (val f-16 e Ardgaineen Rebel – Cusack) var båda felfria.

LC kat D. 2:a plats till Alicia Holmberg Gyllarp – Charlie’s Lite (val f-08 e  Gloves Bobby – Moy Johnny’s Pride), före Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy på 3:e, och Emmy Jakobsson – Corabbey Dazzler (val f-10 e Ballybeg JJ  Abbeyleix Fionn) på 5:e. I LC kat D avd B red Nea Kvarnhammar – Barryswell de Goariva ytterligare en felfri runda.

Kungsbacka RK 2*1*. LC kat D. Klassen vanns av Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King), före Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) på 2:a plats.

LB kat C. Lea Gustafsson – Knockma Daisy (sto f-12 e Castleside Tigue – Bradlieve Delight) på 4:e plats. LB kat D vanns av Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). På 5:e plats Ellen Ingelström – Lisrua Dame (sto f-11 e Coral Misty’s Bobby – Blue Smokie), Alice Landén – Spirit Of Kille 6:a, Milla Karlsson – Max Melody (val f-14 e Love You Melody – Monaghanstown Fred), och Filippa Zackrisson – Seershin Sally (sto f-08 e William’s Boy – Ardravinna Andy) på 8:e plats.

LA kat C. 2:a plats till Lea Gustafsson – Knockma Daisy, och på 5:e plats Kellie Räsänen – Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi). Franskfödd ponny.

Kumla RK 1*. LD kat D. 2:a plats till Astrid Nordström – Rynn Emperor (val f-09 e Rynn Richard – Moy Johnny’s Pride). LC kat D. På 3:e plats Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke).

LB kat C. Thilde Söderberg – Annesfield Patches (sto f-14 e Burning Daylight – Moy Hazy Cove) på 2:a plats, med Engla Lööf – Holmtebo Ladybird på 3:e.

Borås FK. En ponnyklass reds på storhästmeetinget, och det var Hööks Ponny GP. Första kvalet i LA+ kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). I det andra kvalet Msv B kom ekipaget på 2:a plats. I kat D tog Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) också 2:a plats. Finalen reds i Msv B med bed A:1a. På 2:a plats i kat C Izabell Johnsson – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn).


Var med och tävla i Connemara Cup 2022
Proposition & anmälningsblankett finns HÄR


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep