Tävlingssvepet vecka 8

I vacker miljö på Flyinge ses Alicia Jönberg och Galway CJ, nöjda efter sin placering i Msv B. Galway CJ är en svenskfödd valack (härstamning se nedan), som är nr 17 på rankingen i kat D 2021. Foto: Malin Jönberg.


Flyinge HSK 3*2*. Tävling mitt i veckan. På onsdagen kom Marlene Rovina – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad) på 3:e plats i LB kat C. I LB kat D blev det också 3:e plats för Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King). I LA kat D togs 4:e plats av Malou Hörgerud – My Lucky Lad of Shanbo (val f-10 e Shackleton – Murphy Rebel).

Msv B kat D vanns av Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy), före Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy) på 2:a plats (vinjettekipaget).

Torsdag. Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág) kom 2:a i LB+ kat C. Msv A kat D. 2:a plats till Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer).

Sundsvalls RK 2*1*. LC kat C avd B. Felfri Tindra Palmér – Munsboro Highlander reg Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva). LC kat D vanns av Vanessa Snith – Gort Lemon (sto f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning), med Ylva Ricardsson – Brookfield Freddie (val f-12 e Rosscon Sunrise – Tulira Robuck) på 3:e plats. LC kat D avd B. Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy) red felfritt.

LB kat C avd B. Ytterligare en felfri runda för Tindra Palmér – Munsboro Highlander. LB kat D. 4:e plats till Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad).

LA kat C vanns av Ester Höög – Ahey Bridge 4th (sto f-14 e Anbally Tiger – Moy Johnny’s Pride). LA kat D. 3:e plats till Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball), och här kom Felicia Johansson – Bogberry Jonny på 5:e plats.

Trollhättans Winter Surprise 3*2*. Fredag. LC kat C vanns av Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). I LC kat D avd B red Elsa Olsson – Kilshanny’s Buck (val f-15 e Hilltop Buck – Glencarrig Lexus), Ewelinn Sundén – Clonberne Ted (val f-15 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn), samt Clara Västlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin) felfritt.

LB kat C. På 4:e plats Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino – Robin Hood). LB kat D vanns av Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter (val f-13 e Dexter Leam Pondi – Corrib Prince), med Moa Rosén – Currachmore Princess (sto f-11 e Currachmore Lad – Smokey Duncan) på 3:e plats. I LA kat D kom Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) på 3:e plats.

Lördag. LB kat C. 5:e plats till Stina Clarin – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard). LB kat D vanns av Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride). På 2:a plats Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter, och på 4:e Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). I kat D avd B red Clara Västlund – Kildysart Kate felfritt igen. LA kat C. Noll fel även för Stina Clarin – Barnaboy Singer, och det blev en 8:e plats.

Msv B kat D. På 4:e plats Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). Ekipagets första medelsvåra placering.

Bjennesby Fergi. Foto: Linda-Mari Ohlin

Söndag. LB kat C. 2:a plats till Philippa Hedvall – Elektors Storm (f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic), med Stina Clarin – Barnaboy Singer på 4:e plats. LB kat D vanns av Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter igen, och Moa Rosén – Currachmore Princess kom 3:a igen.

LA kat C. På 5:e plats Nelli Grytfors –Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay). Första nollan i LA sattes, och placering blev det dessutom.

Msv B kat D vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob. Monsieur Photogénique!

Katrineholms RF 2*1*. FEI Lagprogram RÅ16. På 4:e plats med 64% Isabell Karlsson – Kenny Kavat (val f-01 hos Christer & Britt-Marie Eriksson  e Countach Campbell u Carnaby Kajsa Kavat e Tulira Highball).

Gävle RS 1*. LC:1 kat D. 3: e plats till Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad) 65.18%. LB:1 kat D. På 2:a plats med 67.32% Stella Eklund – OMS Aragon (val f-07 e Rory Rasputin – Glencarrig Prince), och på 3:e med 64.82% Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic).Kom med och tävla i Connemara Cup 2022!
Proposition & anmälningsblankett finns HÄR


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep