Tävlingssvepet vecka 48

En hälsning från Baltic Cup. Danskarna kan det där med julpynt! Nellie Fredin och Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred), tog en fin 6:e plats i 110 cm cat 2. Foto: Malin Fredin.

🌲 🌲 🌲


Julshow på Grevagården också. Arrangör: Stenungsunds HRF. Fredag. LB. Kat C. 5:e plats till Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). LB kat D vanns av Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah), med Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter (val f-13 e Dexter Leam Pondi – Corrib Prince) på 2:a plats. Elvira Aaby Ericsson vann sen lördagens LA+ kat D med sin andra ponny Prince of Ladytown (val f-07 e Prince of Thieves). Han får vara med på bild denna gång som den halva Connemara han är.

LA. Kat C. 3:e plats till Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah). LA Kat D. Tilda Sjödin – Glenford Melody  (val f-12 e I Love You Melody – Exit To Nowhere) på 3:e plats, med Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) på 4:e. I Msv B kat C togs 2:a plats av Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin).

Lördag. LB+ kat D. Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) kom på 4:e plats. LA+ kat C vanns av Sonja Wallén – Gortmore Julie, med Mika Lundh – Derrycon Diamond på 3:e plats. LA+ Kat C avd B. Första gången på den höjden för Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), och det blev en felfri runda. LA+ kat D. På 5:e plats  Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe).

Gortmore Julie. Foto: Lisa Håkansson

Söndag. LB kat D. 4:e plats till Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter. LA kat C. Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass på 3:e plats. Msv B kat C. 3:a Mika Lundh – Derrycon Diamond. Triss i gula rosetter! Msv B kat C avd B. Leonard Claussen – Beechmount Ferdia petade en bom, men fick rosett eftersom ingen var felfri.

RK Udden. LC kat C. 3:e plats till Saga Axelsson – Lofty Rose of Tralee (sto f-06 hos Nina & Anders Gustafson e Coosheen Finbarr u Lofty Rowallane Rose e Ashfield Cathal Crobdhearg). LC kat D. Paulina Wallin – Annestorp Divine (sto f-11 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin) på 2:a plats. LB kat D. 3:e plats till  Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl), som avslutade med en seger i LB+ (kat D).

Kumla RK. LD bed A kat D. Kasper Jarrick- Mhaolin Mossy (val f-12 e Shee Lad – Lissduff Rebel), och Tilda Larsson – Lad Bán (val f-11 e General Humbert – Gorteen Boy) var båda felfria.

LC kat C. På 2:a plats Christoffer Carlsson – Cleggan Bay Dolly (sto f-11 e Newtown Moll’s Pride – Bobby Sparrow Blue). 4:a kom Nicole Fallgren – Twilight Gem (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Lough Fee Warrior), och på 5:e plats Maja Israelsson – Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi -Ashfield Festy). LC kat D. Kasper Jarrick- Mhaolin Mossy red in på 2:a plats.

Heby RF. LC kat C. Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen) på 3:e plats, före Sophie Carbin – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion) på 4:e. Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy) på 6:e plats. Kat C avd B. Felfri runda för Tindra Palmér – Munsboro Highlander reg Highfield Melody (val 16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva).  

LC Kat D vanns av Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). På 6:e plats Märta Hysing Leksen – Corclough Star (sto f-12 e Kippure Mo Cuísle – I Love You Melody). LC kat Kat D avd B. Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey) felfri.

LB. Kat C. 39 starter. På 2:a plats Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer). Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) 7:a. Saga Gerdlöf- Oisin Island Shadow (sto f-13 e Lishmar Shadow – Kylemore Rocky) 9:a. LB kat D. 4:e plats till Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic).

LA kat C. På 2:a plats igen Matilda Franzén – Moherevogue Jack, med Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud) på 3:e. Molly Bohman – Emlagh Fiachra (val f-13 e Classiebawn Black Jack – Rathcoona Cove) 5:a. Kat D. 3:e plats till Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim).

Åsbo PK. LE bed A. kat C. Felfria ekipage: Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard), Alicia Schertell – Reneharney Kingdom (val f-08 e Kilmore Diamond – Ardravinna Andy). Kat D. Hanna Kovacevic – Moneen Mark (val f-08 e Gwennic de Goariva – Earl of Castlefrench), Erik Palm – Bobby Hill (val f-12 e WoodField Sammy – Loughlum Sadat), Tilda Wallin – Calladashan Prince (val f-10 e Runnymeade Obie Trice – Silver Cloud), samt Wilma Andersson – Lough Side Lad RC 120 (hin (f-10 e Monaghanstown Pat – Moy Hazy Cove). Den lilla ryttarinnan är nio år gammal. En class1 hingst på 145 cm. Saxat från avelsvärderingen 2015: Sammarbetsvillig och med trevlig uppsyn. Ser ut att kvarstå…

LC kat C avd B. Nicolina Gustafsson – Millbarr Pixie (sto f-14 e Black Shadow – Andy’s Pride) red felfritt. LC Kat D avd B. Tess Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove), Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck (val f-16 e Tulira Robuck – Frederiksminde Hazy Match) likaså. I LB kat C togs 4:e plats av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág).

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep