Tävlingssvepet vecka 47

Emilia Torstensson och Highburren Gentian som vann kvalet till Sverigeponnyn i Kalmar, och säkrade därmed en semifinalplats i GHS. Inte undra på att båda ser glada ut! Grattis! Foto: Åsa Torstensson.


Tre Connemaror bland de åtta som kvalat in till Prins Carl Philips pris. Bara det är en prestation. Bäst lyckades Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) som kom 3:a. Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) vann välkomsthoppningen med tre sek marginal. I finalen rök ett par bommar, vilket det också gjorde för Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool). Finalen vanns av Mathilda Hansson – Unsphinx D’hurl ’Vent (val f-08), med så mycket som 87,5% Connemarablod. Grattis till alla!!

Dale Haze RC 57 var den första Pegasus. I år fick hans barnbarns barnbarn Mighty Mist (val f-07)
den stora äran! Rakt nedstigande på faderns sida: Leág – Moy Hazy Cove – Hazy Dawn – Dale Haze

Dale Haze RC 57 i Globen 1993

Ett minisvep. Tunnsått på tävlingsfronten denna vecka, men så brukar det vara under SIHS-helgen…

Kalmar HSK. Lördag. LC kat B/C. 3:e plats till Saga Axelsson – Lofty Rose of Tralee (sto f-06 Nina & Anders Gustafson e Coosheen Finbarr u Lofty Rowallane Rose e Ashfield Cathal Crobdhearg). LC kat D. Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl) kom också 3:a. LB kat D. På 2:a plats Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor).

söndag. LC Kat C vanns av Fanny Olofsson – Rossalougha Heather (sto f-11 e Roswat Prince – Drimcong Owen), och LC kat D vanns av  Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove). LB kat D. Ytterligare en seger blev för Ellen Modig – Dabrian Dawn, med Felicia Färnström –  Gort Na Lon  (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 3:e plats.

LB  (kat C) Sverigeponnyn. Seger för vinjettekipaget Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin), 24p. Deras andra tävling tillsammans. På 4:e plats Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia). 23p, som sen vann LB+ kat C.

Eslövs RK. LD kat D. På 2:a plats Miranda Bruce – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master). LD kat D avd B. Felfria rundor för Emma Engström – Meadow Sparrow (val f-16 e Drumbad Fletcher Moss – Corrib Prince), och Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck (val f-16 e Tulira Robuck – Frederiksminde Hazy Match). LC kat D. 3:e plats till Miranda Bruce – Charleville Bobbin.  LC+ kat C vanns av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág).

Värnamobygdens RF. LD bed A. Kat B. Ewy Ringborg –  Love Tos (sto f- 00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius) felfri. LD kat C. Ellis Ekholm – Mochulla Rosie (sto -13 e Mochulla Dun – Laerkens Cascade Dawn), och Elin Åkesson – Jeros Amber (f-03 hos Eva Nyström e Kulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur) var också felfria.

LD kat D. Signe Guth – Lofty Hopsy Daisy (sto f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad), Klara Trofast – Faithful Friend S2 (f-17 hos Ann-Heléne Trofast e Ashfield Cathal Crobdhearg u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen), Wilma Nilsson Derrymore Star (val f-09 e Oisin – Silver Cloud), samt Hilda Kuhna – Wildfire Of Menlo (sto f-13 e Mac Owen – Inverin Boy). Samtliga felfria. Bilden på Faithful Friend är från hans första tävling för en månad sen. Bättre väder då!

LC kat C. På 3:e plats Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel), med  Elin Åkesson – Jeros Amber på 4:e plats. LC kat D. Kat D. Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion) på 3:e plats i första försöket på den höjden. Elin Åkesson – Rosscon Ted B (val f-10 e Fredriksminde Hazy Match – Abbeyfort) på 5:e plats och Wilma Nilsson – Derrymore Star på 6:e.

LB kat C. På 3:e plats Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino – Robin Hood). LB kat D vanns av Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah), med Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy) på 2:a plats. LA kat D vanns av  Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas). En repris från förra helgen.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep