Tävlingssvepet vecka 46

På vinjettbilden Nicolina Gustafsson på sin ungponny Sigrid. Jag kunde inte motstå den fina bilden av en klippt och ”vintervit” isabell. De startade hos Dagstorpsortens RF. Foto: Ewa Gustafsson.  


Dagstorpsortens RF. LE bed A. Kat D. Felfritt red Amanda Tränk – Rosscon Lady Liz (sto f-14 e Frederiksminde Hazy Match – Rosscastle Fred), Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion), Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck (val f-16 e Tulira Robuck – Frederiksminde Hazy Match), och Johanna Bergstrand Svensson – Rock Forest Magic (sto f-13 e Roundstone Lad – Dunloughan Lad). Stoet som kom från Irland i november 2018, överraskade ägaren i augusti 2019 med ett nyfött föl i boxen. Hittills har inte efterforskningar om fadern givit resultat. En alldeles perfekt liten hingstunge blev det. Inga långa öron och inte skäck heller 😉

LD kat D vanns av Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy. På 2:a plats Felix Holka – Corroy Lass (sto f-07 e Corcullen Silver Belle – Island Lad), och på 3:e Amanda Tränk – Rosscon Lady Liz. I LD kat D avd B red vinjettekipaget Nicolina Gustafsson – Sigrid (sto f-16 hos Stall Kuskahus e Lough Side Lad u Önnarps Kleopatra e Backudden Mountain Haze) felfritt, liksom Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck. I LC+ kat C togs 2:a plats av Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Så roligt att se att de är ute på tävling igen. Stolta som tuppar båda två!

Halmstad FRK. Lördag. LB kat C. På 3:e plats Filippa Eliasson – See Me Fly (sto f-08 e Edenmist Pride of Thieves – Monaghanstown Fionn). LA kat C. 2:a plats till Filippa Ekström – Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue), med Filippa Eliasson – See Me Fly på 4:e. LA kat D vanns av Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas). Nu är jag nöjd och vill åka hem, sa ponnyn. Eller så irriterade rosetten? I Msv B kom Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) på 3:e plats.

Alingsås RS. LD kat D. På 4:e plats Alice Brunbäck – Kincon Lass (sto f-10 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). LD kat D avd B. Felfri runda för Nova Irvemo – Ech star 5th (sto f-15 e Lissduff Rebel – Frederiksminde Hazy Move On). I LB kat D togs 2:a plats av Filippa Zackrisson – Seershin Sally (sto f-08 e William’s Boy – Ardravinna Andy), och bravaden upprepades i  LB+ kat D.

Ljungby RK. LE kat D. Alma Lennartsson – Rakerin June (sto f-14 e Westonhouse Straboe Bobby – Frederiksminde Hazy Match), Alva Jacobsen Nilsson – Pollabrandy Princess (sto f-13 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy), samt Vera Fisti – Mulroy Dun (val f-10 Mulroy Bay – Tulira Robuck) var felfria.

LD kat B vanns av Ewy Ringborg – Love Tos (sto f- 00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius). Allra första ärevarvet för ryttaren, men inte för den rutinerade lilla damen. Hon visste precis vad som väntade, och hade som synes lite svårt att hålla benen i styr.

LD kat C. På 3:e plats Elin Åkesson – Jeros Amber (f-03 hos Eva Nyström e Kulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur). LD kat D. Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star) på 2:a plats, och Alma Lennartsson – Rakerin June på 3:e.

LC kat D. På 2:a plats igen Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley. Linnéa Landström – Helens Opal (sto f- 07 e Castle Squire – Coosheen Callowfeenish Cashel) på 4:e plats. LC kat D avd B. Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom) red en felfri runda. En duktig 4-åring! I KM för Ljungby RK kom Linnéa Landström – Helens Opal på 2:a plats.

På tal om KM. Hos Täby RS togs 3:e platsen i kat D av Amanda Häggström – Million Dollar Boy (val f-09 hos Staffan Strandberg e Hagens Zephyr u Rosie e Holens Ingolf). I 4:e led ligger Winter Snowdrift RC 27, ett sto som kom till Sverige på 60-talet. Hon fick många föl, bla godk hingsten Råcksta Janco RC 13.

Amanda Häggström – Million Dollar Boy. Foto: Therese Häggström

Föreningen Sportryttarna. LE bed A. Kat C. Felfri ritt för Lovisa Mattsson – Bjennesby Darin (val f-16 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Coriona e Värnbergs Orion), och Fanny Eklöf – Silver Ardfinnan (sto f-13 e Knockferry Cheeky Boots – Robe Earl).

LD kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble). LD kat C avd B. Lovisa Mattsson – Bjennesby Darin felfri igen.

I LC kat C togs en delad 2:a plats av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent. Den stora blå gula rosetten är för KM-titeln i kat C. Ett fint avslut på en bra säsong för ekipaget!

Hässleholms RK. Lördag. LC kat D. 5:e plats till Alexandra Winck – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn). I LC avd B red Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s Dun) felfritt. LB kat D. På 3:e plats Alicia Holmberg Gyllarp – Charlie’s Lite (val f-08 e  Gloves Bobby – Moy Johnny’s Pride). Här går jag händelserna lite i förväg. Ekipaget avslutade helgen med 3:e plats totalt i ”Pålles Stora Cup”, en sammanslagning av resultaten från LB, LB och LB+. Bilden är från deras första tävling för några månader sen.

Söndag. LD. Kat D avd B. Felfri var Amanda Thagesson – Castlemadden Giusaí (sto f-16 e I Love You Melody – Rosscastle Fred). LC kat C. 2:a plats till Tyra Lannek – Edens Jazze (val f-03 hos Eva M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius).

LC kat D. På 4:e plats Minea Bergqvist – BBS Bobby Brown (val f-14 Seskin’s Fun Bobby – Ballyard Prince), med Felicia Färnström –  Gort Na Lon (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 5:e. I LC avd B red Amanda Thagesson – Castlemadden Giusaí ytterligare en felfri runda.

Göteborgs FRK. Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) fortsätter samla rosetter. Vinst i LA:1 kat D på 76.94%, och 2:a plats i LA:P1 med 69.34%.

Trolleholms RK. LA:3. Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic) på 2:a plats med 67.42%. Kat D som tävlar hästklasser med framgång.

Växjöortens RF. LB:3. Emmelie Nilsson fd Ohlsson – Aramos Luxor RC 116 (hin f-10 hos Emmelie Ohlsson e Clifden de l’Aulne u Rodbella  Lofty Roderic) kom på 3:e plats 64.35%. Aramos Luxor är en avelshingst, kat D som tävlar hästklasser.

Bollerups R & KK. LB:1. På 2:a plats med 66.78% kom det duktiga fälttävlansekipaget Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox).

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep