Tävlingssvepet vecka 49

Algot Svensson och Liscarrow Lad avslutade säsongen på allra bästa sätt. Lillasyster Anna-Hilda på sin Welshponny AWS Celine fick också några rosetter med sig hem. Foto: Linda Aspelöf.

Lillhagens RK. LE. kat C. På 3:e plats Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). LE kat D. 2:a plats till Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion), och på 3:e Elin Åkesson – Little Hotspur (val f-08 hos Annica Jacobsson e Hagens Ryan u Little Tracy e Värnbergs Orion).

I LD kat C kom Algot Svensson – Liscarrow Lad på 2:a plats. LD kat D vanns av Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy. LC kat C. 2:a plats till Ester Svärd – Mairtin Og (f-06 e Starsky – The Fugitive). LC kat D. 2:a plats till Emmy Jakobsson – Corabbey Dazzler (val f-10 e Ballybeg JJ  Abbeyleix Fionn), och på 3:e Alexandra Winck – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn).

Lilla Luciacupen som reds i LE/LD vanns av Algot Svensson -Liscarow Lad i kat C, och av Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy i kat D. 

LB Kat C vanns av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág). I LB kat D kom Alexandra Winck – Ferafad Lassie på 2:a plats.

Dagstorpsortens RF. LA:3 vanns med 68.42% av Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic). En D-ponny som tävlar bland storhästar.

Torns RF. Lördag. LC:2 RÅ16. På 5:e plats med 70.50% Irma Möllebro- Vuru Zela of Islandeady (val f-10 e Arann Diamond – Castleside JJ). LC:2 RÅÖ vanns av Malva Sellers – Lakeside Ted (val f-09 e Coral Ross – Coral Silver) 70.00%.

Torns RF. Söndag. LE+ bed A. Kat D. Felfria var Victoria Bengtsson – Cahernacole Mella (sto f-11 e Cloon-Eile Cashel – Abbeyfort), och Erik Palm – Bobby Hill (val f-12 e WoodField Sammy – Loughlum Sadat). Sistnämnda ekipage startade även dressyr på lördagen. Red ihop 67.17% i LC:2 RÅ16.

Bobby Hill. Foto: Ursula Palm

Åstorpsortens RF. LC kat D avd B. Emma Engström – Meadow Sparrow (val f-16 e Drumbad Fletcher Moss – Corrib Prince). LB kat C avd B. Nicolina Gustafsson – Millbarr Pixie (sto f-14 e Black Shadow – Andy’s Pride). Båda red felritt.

LA kat D. På 3:e plats kom Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas). Klubbmästare i hoppning kat D blev Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion).

Hallsta RK. Ebba Jomalm – Brow River (val f-13 e Shadow’s Dun – Gurteen Lad) red felfria rundor i LE och LD bed A kat D. LC kat D vanns av Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein). I LB kat D kom Fanny Hagman – Corradoo Boyo (val f-11 e Dooneen Rocket – Seafield Silver Dun) på 3:e plats.

Christmas Show hos Mantorpsryttarna. Lördag. LD kat C vanns av Evira Blomberg – Heather Hill Silver (sto f-14 e  Kilmore Diamond – Fricotin). På 3:e plats Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride). LD kat D. 2:a plats till Hilma Hagdahl – My Lady Star (sto f-11 e Linsfort Barney – Ashfield Festy), med Molly Thålin – Urlaur Star (sto f-13 e Ross Fear Bui – Corcullen Silver Belle) på 3:e, och Clara Nordenberg – Lickeen Storm (val f-07 (Oisin – Abbeyfort) på 4:e plats. LC kat C. 6:e plats till Bianca Rosén – Easter Dawn.

LC kat D vanns av Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen). På 2:a plats Siri Hoflin – Angel Remedy (sto f-14 e Hagens D’Arcy u Legends Arwen e Öxenholm Mango), och på 5:e Elin Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go). Den stora rosetten och medaljen är för segern i Mini-KM.

LB kat D. På 3:e plats Martha Ringqvist – Castlemore Owen (val f-13 e Moorland Snowy River – Abbeyleix Owen). LA kat D vanns av Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood).


Pegasus i Gävle. Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred) vid Gävle Ryttarsällskaps Julshow.

Emma Westerlund – Burren Bob. Foto: Filippa Jansson

Nu återstår inte fler tävlingar, så det här blev sista svepet.
Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep