Tävlingssvepet vecka 44

De gjorde det igen! Stort grattis till Selma Staffare och Munsboro Meg, som nu kan lägga till ytterligare en SM-medalj till sina meriter. Silver ute & guld inne 2020, guld inne 2021. Foto: Mia Staffare.  

🥈 🥇 🥇

Stoet tävlar under ett FEI registrerat handelsnamn, och heter egentligen Cashelbay Meg. Hon är född 2008 hos Robbie Fallon, Cashelbay Stud e Cashelbay Cruise u Ginger Meg e Monaghanstown Fred.

Hur gick det för de andra på SM? Överlag gick det väldigt bra, men resultatet speglar som bekant inte alltid prestationen. Till ex Izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn. De kom på 5:e plats i omg 1 kat C med fina inverkanspoäng 26.3. Bellorna tog sig till finalomgången, men i en kombination tog det stopp och ryttaren föll av. Ingen skadade sig tack och lov. I kat D togs inverkansguldet av Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred).

Av ursprungliga 51 startande i kat D gick 22 vidare till finalen. Av dem 11 Connemaror, och 7 placerade sig. Guldet som sagt till Selma Staffare – Munsboro Meg. På delad 4:e plats Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney), och Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice.

På 8:e plats Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah), och på 9:e Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow).

Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen) på 12:e plats, och Filippa Lagergren – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) på 13:e.

De som inte fick fortsätta till A-finalen kunde istället rida B-finalen i Msv B. l. Det gjorde Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride), och Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). De placerade sig på 2:a resp 3:e plats.

Ungponnyfinalerna. Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck) tog hem segern bland 5-åringarna kat D. Hade 4 fel med sig in i 3:e omgången, och gick felfritt med 26p inverkan.

Engla Lööf – Anbally Megan. Foto: Hanna Lööf

I kat C kom Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl) strax utanför placering med 4 fel och 25p inverkan. Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn) hade 4 fel och 22p inverkan. En ponny som är värd några extra rader. Han petade en bom i första omgången. Den tredje i ordningen sen han började tävla för drygt ett år sen, och det gjorde han på de första två tävlingarna i LE/LD. Sen dess har det gått spikrakt uppåt för den ohanterade och ängsliga tre-åringen från Irland, som var rädd för allt och alla, och inte gick att fånga i hagen på sex veckor. Förtroende är en magisk och läkande kraft!

Ungponnyernas 6-årsfinal. I kat C togs 2:a plats av Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia). Den unge ryttaren har själv ridit in och utbildad ponnyn, som ockå var tre år när han kom till Sverige. I kat D kom Moa Hansson – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds) precis nedanför strecket efter ett snöpligt nedslag i sista omgången.

Alla ungponnyer skötte sig mycket väl, och tog sig runt alla tre omgångarna. Utom en som fick en bom mellan benen och gick omkull. Varken ponny eller ryttare skadades som tur var!

7 åringarnas final kat C vanns av Amanda Eliasson- High Hill Machine (val f-14 e I Love You Melody – Krafty Clover (ISH). Således 50% Connemara. Ekipaget vann även 6-års finalen 2020.

I Super Marios Cup som reds i LB+/LA tog Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn) 4:e plats i finalen. Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir), gick inte vidare trots de fina resultaten 0-4 resp 4 fel i kvalen, men vann Consolation som gick i LB med två faser.

Inte bara SM…

Oskarshamns RK. LC:1 Kat D vanns med 69.44% av Mathilda Svanberg – Proud Dolly (sto f-10 e Newgrange Dancer – Aran Flight). På 2:a plats med 67.96% kom Emilia Mellmark – Stowlin Kid (val f-07 e Windy’s Boy – Aran Flight). Ekipaget vann sedan LB:1 på 67.14%.  LA:1 kat C. Blågul rosett till Ronja Nilsson – Bernard II (val-12 hos Ing-Marie Arvidsson e  Calvin Klein u Talias Belleza e Shirley’s Thunderbell) 60.97%.

Hos Tingsryds R o KK red Emmelie Nilsson fd Ohlsson – Aramos Luxor RC 116 (hin f-10 hos Emmelie Ohlsson e Clifden de l’Aulne u Rodbella  e Lofty Roderic) en LB:3 bland storhästar, och kom 3:a på 68.58%. Aramos Luxor RC 116 är kat D.

Högbo RK. LC:1 RÅ16. Seger med 69.25% till Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Frederiksminde Hazy Match). LA:1 RÅ16 vanns av Ida Humle – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King) med 64.72%.

 

Botkyrka RS. LD+ kat C. På 5:e plats Sara Forslund – Pollagh Lass (sto f-11 e Mountain Cascade – Spiddal Playboy. LD+ kat D. 4:e plats till Tuva-Li Gradin – Ballybanagher Boy (val f-10 e Rosscastle Caroll Owen – Laerkens Cascade Dawn).

LC+ kat C. På 3:e plats Sophie Carbin – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion). Kat D. Agnes Rune – Island View Fredrikio (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy) kom också 3:a. Det var ekipagets första start. Ella Alm – Ballinaclough Ranki (val f-12 e Crosskeys Rebel – Spinway Pirate) 4:a, och Tuva-Li Gradin – Ballybanagher Boy 5:a.

Agnes Klingspor – Stitch Willy (val f-04 e Moy Hazy Cove – Fort Dara) dubbelnollade för sitt lag Rastaborgs RK, som vann sista omgången av div II och även totalsegrade.

Luleå RK. Lördag. LC:1  kat C. 5:e plats till Olivia Bergenstråle – Ceileóg Sleibhé (val f-15 e Coosheen Stormboy – Shadow’s Dun) 59.63%. LC:1 kat D vanns av Alva Bjuhr – Dun Sunrise (val f-12 e Rosscon Sunrise – Lehenagh Lad) på 71.48%. På 4:e plats med 68.88% kom Elin Hansén – Grennan Finn One (val f-11 e Grennan Timmy – Robe Thunder Dun), och på 5:e Ida Öqvist – Lusmagh Flower (sto f-12 e Rosscon Sunrise – Rosscastle Fred) med 66.66%. LB:1 kat D. På 5:e plats med 65.89% Klara Johansson – Hansas Daisy (sto f-02 hos Gabriella Allard-Johansson e Lofty Roderic u Hagens Naughty-Nora e Hagens Jaguar). Seger i LA:1 med 67.77% blev det sedan för sistnämnda ekipage.

Söndag. LD+ kat C vanns av Olivia Bergenstråle – Ceileóg Sleibhé. LD+ kat D kom Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce). LB kat D vanns av Josefin Kerttu – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball).

Timrå HSF. Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) kom först 3:a i LC och vann sen LB (kat D). LB (kat C). Kval till Sverigeponnyn. Natalie Fichera – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) segrade, och hade 26.0p inverkan. Är därmed klar för semifinal 2022.

Gävle RS. LD kat D. 5:a Alicia Baldwin – Courageous Georgina (sto f-09 e Sweetwall Captain – Kenagh King). LD kat D avd B. Felfri Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey). Den glada ponnyn som är med på bilden heter Ravenswood Mousetrap. Förmodligen med Connemarablod även han, men två insatta chip försvårar effektivt sökandet efter historiken.

LC kat D vanns av Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred). I LC kat D avd B red Esther Berg – Kiltiernan Boy felfritt igen. LB Kat D avd B. Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver) var också felfri.

LB. Kval till Sverigeponnyn. På 3:e plats Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf). Inverkan 25.5p.

Sundby RK. Majken Antonsson – Blue Meelickisland Lad (val f-15 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy) på 2:a plats i LC kat D, och felfri i LB kat D avd B. På sin andra ponny Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn – Earl of Castlefrench) blev det en 2:a plats i LC kat C.

Perstorp K & RK. LD kat D. Sanna Olhardt – Woodhaven Abbey (sto f-16 e Glanquin Larry – Crusheen Comet) felfri. LC kat D. På 3:e plats Cindie Södervall – Highland Flower (sto f-14 e Ross Fear Bui -Drymills Bridgeboy). LB kat D. Olivia Rosén – Tubbervale Gold Bella (sto f-13 e Coral Gold – Granahan Champ) 2:a.

Lammhults RK. LC kat B vanns av Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy), som också vann Hööks Cup i sin kategori. LC kat D. På 4:e plats Agnes Franzén – Bjennesby Icona Pop (sto f-14 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de I’Aulne u Hagens Yulie e Hagens Ryan).

LC+. Kat D vanns av Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). På 2:a plats Alice Björk Sjöberg – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). LB kat D. Elvira Aaby-Ericsson –  Bobbys Son, med  Tilda Dahlberg – Keegold (val f-05 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Lofty Dusty Wind e Lofty Roderic) på 2:a plats.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep