Tävlingssvepet vecka 45

På vinjettbilden Kajsa Johansson och Westcliffs Poetic Blue Sky, som hoppade till sig en semifinalplats i Sverigeponnyn 2022. Grattis! Resultat från Skultorps RS längst ner på sidan. Foto: Tina Johansson


Dressyr – Endast par resultat den här gången, men inte vilka som helst!

Hermanstorps K &  RK. Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket). Blågula rosetter blev det. Både i LA:1 kat D 72.50%  och i LA:P1 71.97%. Med på bild är delägaren tillika tränaren.

Ölands RF. Med ordinarie ryttare ute på praktikvecka lånade storasyster ponnyn och tävlade bland storhästar. I LB:2 segrade Felicia Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) med 70.50%. LB:3 70.96% men ej placerad där.

Jönköpings FRK. LE med två faser. Kat C vanns av Maja Ludvigsson – Nygaards Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash). Dessa fina gamla ponnyer! LE kat D. 2:a plats till Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion).

LD kat C. På 2:a plats Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Så roligt att se hennes namn igen! 4:e plats till Elvira Blomberg – Heather Hill Silver (sto f-14 e  Kilmore Diamond – Fricotin). 5:a Maja Ludvigsson – Nygaards Fölfod. LD Kat D. På 5:e plats Tyra Isidorsson – Willow Bradlieve (val f-10 e Bradlieve Delight – Burren Rocket). En bra debut av ekipaget som bara känt varandra i ett par veckor. Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star) på 6:e.

LC kat C. Elvira Blomberg – Heather Hill Silver på 3:e plats. LC kat D. 2:a plats till Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley. I LB+ Kat D togs 2:a platsen av Tilda Nystedt – Farran Elvis (val f-09 e Fernville Danny – Templebready Fear Bui).

Strömsholms RS. Fredag. LC kat C. 2:a plats till Eline Hägglund – Leine Reidh. På 4:e plats Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove). LC kat D. Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) på 3:e plats. Den första av fyra placeringar under helgen.

LB kat C. På 2:a plats Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel), och på 3:e Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). LB kat D. 5:e plats till Saga Duvemo – Poetics Flower.

Lördag. LB kat C. Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey på 2:a plats. LB kat D vanns av Saga Duvemo – Poetics Flower. Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein) 5:a. My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) 6:a.

LA kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons), före Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin) på 2:a plats. Vita rosetter till Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn), och Mika Lundh – Derrycon Diamond (val f-11 e Kilmore Diamond – Westside Mirah). LA kat D vanns av Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad), med Wera-Lee Bartoldsson Norrthon – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard) på 2:a plats. Vit rosett till Love Laine – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves). En stor klass med 34 starter i kat C och 50 i kat D.  Msv B kat C. På 3:e plats Sonja Wallén – Gortmore Julie. En blå och en gul rosett = nästan en blågul.

Söndag. LB kat C. 2:a plats till Malin Hegestrand – Tara Ash, och Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud) på 5:e. LB kat D. 2:a plats och en fin avslutning på både meeting och säsong för Saga Duvemo – Poetics Flower. På 4:e plats Felicia Johansson – Bogberry Jonny, och på 5:e Moa Rosén – Currachmore Princess (sto f-11 e Currachmore Lad – Smokey Duncan).

LA kat D. Tilda Sjödin – Glenford Melody  (val f-12 e I Love You Melody – Exit To Nowhere) på 2:a plats, med Wera-Lee Bartoldsson Norrthon – Carraig Donn, som tog 3:e plats och rosett nr två i LA.

Alleby RK. LE med två faser. Kat D vanns av Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day). LD kat C. 2:a plats till Judit Kildén – Kayla Monroe (sto f-14 e Clifden Silver – Robin Hood). Othilia Josefsson – Ballinaclough Cascarda (sto f-12 e Crosskeys Rebel – Frederiksminde Hazy Match) red in på en 5:e plats. LD kat D. 3:e plats till Alicia Atterskog – Benmore Katie.

LC kat D. På 3:e plats Signe Albinsson – Lissane Shadow (sto f-13 e Derrymore Duncan – Longstone Silver Shadow). Den här gången var det lillasysters tur att glänsa, och det i LC-debuten dessutom! 4:e plats till Isa Säterborn –  Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel), med Tindra Cederlöf – Cluain Laragh Rocky (sto f-12 e Corrib Prince – Tulira Robuck), och Alessia Paris – Shanvoher Proud Lad (val f-14 e Bunowen Bobby – Mac Owen) 6:e resp 7:a. I LC+ kat D togs 2:a plats av Isa Säterborn –  Carga Princess.

BåstadsRK. LD bed A. Kat B. Felfri runda för lilla ekipaget Kajsa Ring – Caherlisterane Spanner (val f-07 e Caherlisterane Robbie – Roundstone Oscar). LC kat C avd B. Felfri var Nicolina Gustafsson – Millbarr Pixie (sto f-14 e Black Shadow – Andy’s Pride). Kat D. På 2:a plats Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). 4:e plats till Viktoria Nottehed – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby). Ett nytt ekipage som gjorde sin första start. Selma Kantoniemi – Callura Falcon (sto f-12 e Drimcong Owen – Templebready Fear Bui) 5:a.

LC+ kat C vanns av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág), före Tilda Ullatti – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) på 2:a plats. I LC+ kat D kom Maja Franzén – Mount Carmel Spirit på 4:e plats.

LB kat C. 2:a plats till Lea Gustafsson – Knockma Daisy (sto f-12 e Castleside Tigue – Bradlieve Delight). LB Kat D. Wilda Altnäs – Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf. Två helsystrar på samma tävling.

Söndag. LB kat C. Lea Gustafsson – Knockma Daisy tog ytterligare en 2:a plats, och ekipaget avslutade med 3:e plats i LA kat C. . I LA Kat D. På 3:e plats kom Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion), och på 5:e Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas).

LA+ kat B/C. 2:a plats till Filippa Ekström – Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue). Ekipaget toppade sedan med en 2:a plats i Msv B kat C.

Tierps RK. LE bed A. kat D. Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad) felfri. LD bed A. Kat C. Tindra Palmér – Munsboro Highlander reg Highfield Melody (val 16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva) felfri på sin andra tävling. I LD kat D var Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby, och Alma Nord-Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning) också felfria.

LC kat C. På 2:a plats Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). Kat C avd B . Tindra Palmér – Munsboro Highlander red ytterligare en felfri runda. LC kat D vanns av Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous). På 3:e plats kom Alma Nord-Jansson – Knock Ash, och på 4:e Mira Hjerth Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning). Sistnämnda ekipage red även dubbelnolla för sitt lag, Uppsala Ponnyklubb.

Skultorps RS. LE bed A. kat C. Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard) felfri, liksom Hilma Hagdahl – My Lady Star (sto f-11 e Linsfort Barney – Ashfield Festy). Fanny Ålander – Corhoogan Lady (sto-13 e Murvey Ronan – Glenayre Silver Fox) felfri i kat D.

LD bed A/A. Kat C. Algot Svensson – Liscarrow Lad, Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble), Molly Hansson – Bodal Ethel Buí (sto f-10 e Templebready Fear Bui – Castle Squire). LD kat D. Brita Fredricson –  Porte Glory (sto f-11 e Áill na Brún Lad – Kilmore Diamond) och Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred) Samtliga red felfria rundor.

LC kat C. Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent på 3:e plats. Tilda Eriksson – Miss Beautiful Delicious (sto f-09 hos fam Stamm e Castleside JJ u Okay Bambi e Öxenholms Bobby) 5:a. LC kat D vanns av Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen).

LB kat D vanns av Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). Med Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen på 2:a plats.

LB Sverigeponnyn (kat C). Vinst och semikval för vinjettekipaget Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief) 24.6p. På 7:e plats Stina Löfgren – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard) 23.6p.

Söndag. LE två faser. Kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad. LE kat D. 5:e plats till Fanny Ålander – Corhoogan Lady. LD. kat C. På 3:e plats Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent. I LD kat D avd B red Fanny Ålander – Corhoogan Lady felfritt.

LC kat C. 5:e plats till Kajsa Andersson – Brickey Breeze (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – Ashfield Jovial Joker). LC kat D. Alva Bromander – Bech’s Fionnuala (sto f-11 e Ardbear Tom – Inellan Kestrel) på 4:e plats. LC kat D avd B. En felfri runda med glada bocksprång för Tilda Helle – Långarnö Scotty (val f-17 hos Lotta Sjöberg e Silver Shadow u Kilconly Chaitriona  e All Smoke). Jag hoppas att Lotta på något sätt vet vilken fin och duktig ponny han är. Jag vill gärna tro att de som gått före har lite koll på vad som händer och sker. Även om  det inte skulle vara så, kan i alla fall enbart tanken skänka lite tröst …

LB kat D vanns av Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion).

Tilda Helle – Långarnö Scotty. Foto: Karin Van Stam Helle

Varifrån kom alla rosetter? Härifrån!
CUPVINNARE OCH PLACERADE
LE-cupen kat C. 1:a Algot Svensson – Liscarrow Lad
LE-cupen kat D. 2:a Fanny Ålander – Corhoogan Lady. 3:a Hilma Hagdahl – My Lady Star
LD-cupen kat C. 2:a Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent
LD-cupen kat D. 2:a Selma Sjöberg – Rehins Buster
LC-cupen kat C. 2:a Kajsa Andersson -Brickey Breeze
LC-cupen kat D. 3:a Alva Bromander – Bech’s Fionnuala
LB-cupen kat D. 1:a Emmie Gustavsson – Crannard Raw Deal (val f-10 e Lonsdale Legend – Silver Heaven), 2:a Alice Langvik – An Cú (val f-12 e Glencarrig Knight – Kingstown Boy)

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep