Tävlingssvepet vecka 43

Två rosettplockare i Trolleholm. Miranda Bruce och Charlesville Bobbin med blå rosetter. Maria Svensson Hultstein och Cinn Mhara Jack med gula. Båda är duktiga fälttävlansekipage som passade på att träna lite hoppning nu när säsongen är över. Foto: Maria Nilsson

Trolleholms RF. LE kat D. Miranda Bruce – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master) på 2:a plats, och Maria Svensson Hultstein – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride) på 3:e. I LE av B red Sanna Olhardt – Woodhaven Abbey (sto f-16 e Glanquin Larry – Crusheen Comet), och Anna Hansson – Oisin Hazy Robuck (val f-16 e Tulira Robuck – Frederiksminde Hazy Match) felfritt.

LD. Kat D. Samma platsordning för Miranda Bruce – Charleville Bobbin, och Maria Svensson Hultstein – Cinn Mhara Jack. På 4:e plats Hanna Kovacevic – Moneen Mark (val f-08 e Gwennic de Goariva – Earl of Castlefrench). LD avd B. Felfri igen var Sanna Olhardt – Woodhaven Abbey.

LC kat C. På 3:e plats Tilda Ullatti – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). LC avd B. Felfri runda för Molly Gunnersand – Doe Lily (sto f-16 e Odysseus Melody – Coosheen Callowfeenish Cashel). Tilda Ullatti – Marquessa kom sen på 2:a i LB A:1a kat C , och blev cupvinnare (Spökrundan). Därav den blågula rosetten.

Skogslottens RF. Lördag. LD kat C vanns av Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride). LD kat C avd B. Felfritt för Isa Hjelm – City View Sparkle (sto f-14 e Brock Blizzard – Bellindene Franklyn). LC kat C. Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble) vann före Bianca Rosén – Easter Dawn på 2:a plats.

I LC kat C avd B red Isa Hjelm – City View Sparkle ytterligare en felfri runda.. LC kat D. 2:a plats till Tilda Winge – Holmtebo Umbrella (sto f-11 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance). Siri Hoflin – Angel Remedy (sto f-14 e Hagens D’Arcy u Legends Arwen e Öxenholm Mango) på 3.e plats, och Elin Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go) på 4:e.

LB kat D. 3:e plats till Tilda Nystedt – Farran Elvis (val f-09 e Fernville Danny – Templebready Fear Bui), och på 4:e Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad).

Elin Hahn med Padriano (till vä) och Donegreagh Prionsias. Foto: Frida Hahn

Rättviks RK. LB kat D vanns av Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac). Ett mångsidigt ekipage som förra helgen vann en dressyr LB:1. På 2:a plats Emma Lind – Donghloon Lad (val f-12 e Rosscon Castle King – Ferdia).

Skånsta Ryttare. Först en CR-rosett i LE och sen vinst i LD kat D för Evelina Lundholm – Letteragh Beauty (sto f-08 e Glencarrig Sea Biscuit – Village Prince). Stoet ägs av Roo Gård Ridskola, och får komma ut på tävling då och då. På 2:a plats Elsa Pettersson – Gilbert (val f-97 hos Lotta Nilsson e Kamik Breeze u Idholmens Gilda e Kimble). Hanna Baudin – Shakespeare (val f-09 e Steamstown Mickey – Corculler Silver Belle) kom på 3:e plats. Även detta ekipage fick en CR-rosett i LE.

Katrineholms RF. LD kat D vanns av Rebecka Holmkvist – Lord America (val f-13 e Coolin America – Tulira Robuck), och LC kat D vanns av Sofia Koski – Önnarps Razzel (val f-08 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Nova e Aladdin).

Några dressyrresultat mellan all hoppning…

Sösdalaortens Lantliga RF. LA:P1 RÅ16. Vinst i P1-debuten för Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 e hos Christina Cedermark e Aladdin u Juvelin e Janus) med 64.21%.

Storvreta PK. LC:1 kat D vanns av Stella Eklund – OMS Aragon (val f-07 e Rory Rasputin – Glencarrig Prince). LA:1 kat D. Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) på 3:e plats 65%. Då hade det blivit för mörkt för fotografering.

Jönköping Horse Show. Agria Pony Trophy. Semifinalen LB:1 kat D vanns av Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan) med 73.39%. I finalens LB:1 red ekipaget ihop 69.10% och slutade på 3:e plats totalt.

Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q. Foto: Carro Östman

Föreningen Linde Ridskola. LC:1 kat D. På 2:a plats Nora Eliasson – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun) 68.70%. LA:1 RÅÖ vanns av Mia Göransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel) med 68.75%.

Åter till hoppningen…

Göteborgs FRK. LE kat D vanns av Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day). LD kat C. På 5:e plats Alvina Borgemar – Small Arrow (sto f-09 e Tabragh – Dimples). LD kat D vanns av Emma Sunnervall – OMS Coppindell ( val f-12 e Dexter Leam Pondi – Templebready Fear Bui). På 2:a plats Isa Säterborn –  Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel), före Saga Albinsson – Lissane Shadow (sto f-13 e Derrymore Duncan – Longstone Silver Shadow) på 3:e, och Tindra Cederlöf – Cluain Laragh Rocky (val f-12 e Corrib Prince – Tulira Robuck) på 4:e plats. Emilia Uneus – Parc Bosco (val f-11 e Charleville Playboy – Coole Lad) på 5:e. Tätt på given där!

LC kat C. 3:e plats till Alvina Borgemar – Small Arrow, och 5:a kom Meya Kjellberg – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow). LC kat D. 2:a plats till Isa Säterborn –  Carga Princess. På 3:e plats Emma Sunnervall – OMS Coppindell, och på 4:e Emilia Uneus – Parc Bosco.

Hallsta RK. LE bed A. Kat D. Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom), och Matilda Daun – Holmtebo Spirit (sto f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Holmtebo Sinead e Hagens D’Arcy) red felfritt.

LD kat D vanns av Emelia Vesa – Curralee Lad (val f-12 e Clooshgreen Prince – Westside Fred), med Anna Cronqvist – Annaghill Joe (val f-10 e Glen View – Murphy Rebel) på 2:a plats. LD kat D. Felfri runda för Tuva Fritz Tikkanen – Lily Lavally (sto f-15 e Clifden Silver – Island Lad).

LC kat C vanns av Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). Felfri runda i LC kat D avd B för Tuva Fritz Tikkanen – Lily Lavally.

LB kat C. 5:e plats till Vilja Lindhqvist – CK Showtime (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm Godot). De red också en felfri runda i LC kat C avd B, och fick en blågul rosett för det. LB kat D vanns av Wilma Tyrsell – Lisduff Maisy (sto f-11 e Seafield Silver Dun – Derrymore Duncan), före Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein) på 2:a plats. Leona Landèn – Kilmurray Kestrel (val f-13 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous) 5:a.

Högbo RK. Lördag. LC kat C vanns av Allis Bolinder Pettersson – Muckrim Dáire (val f-10 e Rusheen Boy – Village King). Med på bild är ryttarens andra ponny. En Connemarakorsning vid namn Fröken Julie (kat B f-07 e Idholmens Matador. Fröken Julie är en sk senskimmel som har fått anlaget från sin far.

Allis Bolinder Pettersson med Fröken Julie och Muckrim Dáire. Foto: Anna Bolinder

LC kat C avd B. Felfri i debuten på tävlingsbanan var Tindra Palmér – Munsboro Highlander reg Highfield Melody (val 16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva). LC kat D. 4:e plats till Meja Maltanski Hedberg – Bawnabraher Bosun (val f-13 e Templebready Bo’Sun – Captain Miller). LC kat D avd B. Felfri runda för Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey). LB kat C vanns av Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield).

LA kat C. På 3:e plats Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin). På 4:e plats Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass, som debuterade på höjden och i nationell klass dessutom. LA kat D vanns av .Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred), med Wera-Lee Bartoldsson Norrthon – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard) på 3:e plats.

Msv B kat C vanns av Sonja Wallén – Gortmore Julie, och kat D vanns av Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen).

Söndag. LB kat D vanns av Flora Bollner – Goulane Prince (val f-08 Cashelbay Prince – Rosenaharley Laughris). LA kat C. Vinst till Gabriella Ezeyza – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island). I LA kat D tog Wera-Lee Bartoldsson Norrthon – Carraig Donn hand om den blågula.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep