Tävlingssvepet vecka 42

På vinjettbilden bland höstlöven Olivia Eriksson och Önnarps Quattro. De tävlade på Grevagårdens tävlingar som arrangerades av Trollhättans SR, och red hem en seger i Msv B. Foto: Helene Eriksson.

Dressyr…

Björklinge RF. LC:1 hästklass. Här slog Isabelle Borin – Corrib Rosie (sto f-15 e Gurteen Cathal – Glencarrig Prince) till med 3:e plats 68.14% på första dressyrtävlingen. I ponnyklassen LC:1 kom Stella Eklund – OMS Aragon (val f-07 e Rory Rasputin – Glencarrig Prince) på 2:a plats 67.40%

Katrineholms RF. LB:2 hästklass vanns av Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) på 65.16%.

Dressyr. Wisby RK. Gotland. LC:2 kat D vanns av Yoline Lundgren – Clyard Bridge Cloud (val f-12 e Gonzo – Silver Cloud) 67.16%. Med på ett hörn (bokstavligen), lagkompis och Welsh Mountain. En av många fina ponnyer från Vångsundas stuteri. Deras lag Suderbys RK vann sista omg och totalen div II.

Snapphanarnas RF. LC:2 kat C/D. 67.33% och blågul rosett till Irma Möllebro- Vuru Zela of Islandeady (val f-10 e Arann Diamond – Castleside JJ). Irlandfödd ponny med en far och morfar som har verkat i Sverige.

Trelleborgs RF. LB:1 (alla kat) vanns av Malva Sellers – Lakeside Ted (val f-09 e Coral Ross – Coral Silver) med 71.78%. På 5:e plats med 68.03% Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Svensk pappa men född på Bornholm.

Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 e hos Christina Cedermark e Aladdin u Juvelin e Janus) har ridit samtliga omgångar i Klippans RK. Laget har vunnit alla omgångar och stod nu som totalsegrare i PAS 2. Två individuella segrar har det blivit för ekipaget, och den här gången 3:e plats i LA:1 (kat C) på 67.22%.

Olivia Foyer – Bränntomts Julius. Foto: Pernilla Foyer

Fagersta RK. LB:1 kat D. Kajsa Hjalmarson – Land League Plexus (val f-08 e Silver Shadow – Cloonisle Cashel) segrade med 70.17%. I LA:1 kat C/D kom Linnéa Ling – Robe Nutmeg (val f-07 e Robe Earl – Caperann Ranger) på 2:a plats med 66.80%.

Gävle Ponnyklubb. LC:1 kat D. Seger med 66.48% till Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac). Oplacerad på 6:e plats med 62.22% kom Maja Danielsson – Courageous Georgina (sto f-09 e Sweetwall Captain – Kenagh King). De får vara med här ändå. Jag uppmärksammar gärna alla duktiga Connemaror som arbetar på ridskolor landet runt. Stoet ägs av Gävle Ponnyklubb. I LB:1 kat D. 3:e plats med 65.89% till Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad).

Hoppning…

Luleå RK. LB kat C. På 3:e plats Stella Nordin – Holmtebo Image (val f-12 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ixora e Pilgaards Killroy),och Jocelyn Bäckman – Bobby Ard (val f-10 e Celtic Bobby Sparrow – Ferdia) kom på 4:e. Kat D vanns av Josefin Kerttu – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball). Klassen var kvalklass till DM. I LA kat D togs 2:a plats av Love Laine – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves).

Söndag. LD bed A. Felfria var Klara Johansson – Hansas Daisy (sto f-02 hos Gabriella Allard-Johansson e Lofty Roderic u Hagens Naughty-Nora e Hagens Jaguar), Agnes Säfström – Leamore Axel (val f-10 e  Woodfield Sammy – Oisin), och Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce).

LB. Kval till Sverigeponnyn kat C, men klassen var öppen för alla kat, och alla fick inverkanspoäng. Kat D vanns av Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad), och de fick24p.

Distriktsmästare i kat D efter seger i LA blev Josefin Kerttu – Roadside Barney.

Josefin Kerttu – Roadside Barney. Foto: Kamilla Viklund

Sunne RF. LD kat D vanns av Saga Christofersson – Hasel Lass (sto f-13e Moy Hazy Cove – Maghera Fadda Lad). LC kat C avd B. Felfri var Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn). LC kat D. På 2:a plats Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin).

LB kat C avd B. Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee red ännu en felfri runda. I LB kat D tog Klara Karlsson – Highburren Grace sin andra blå rosett. LB kat D avd B. Felfritt för Lovisa Broman – Ross Lis (val f-16 e Ross Fear Bui – Quilca Silver). I en hästklass 0.90 CR red  Elvira Skager – Beechmount Bailey (val f-13 e Dooneen Supermatch – Castlestrange Fionn).

Sydslättens RF. LD kat D avd B. Felfritt för Fannie Berlin – Moorabbey Bill (val f-16 e Tullykyne Prince – Oisin). LB+ kat D vanns av Moa Hansson – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds).

Linköpings FK. LC bed A kat C. Agnes Klingspor – Stitch Willy (val f-04 e Moy Hazy Cove – Fort Dara) red felfritt, liksom Elin Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go) i kat D.

LB kat C avd B. Ebba Sjöholm – Rosie’s Brún (val f- 16 e Aill na Brún Lad – Matty’s Rock) felfri. LB kat D. På 2:a plats Martha Ringqvist – Castlemore Owen (val f-13 e Moorland Snowy River – Abbeyleix Owen), och på 4:e Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad),

LA kat C. 2:a plats till Eira Ottosson – Kewarra (f-03 hos Gudrun Lindvall e Poetic Justice u Grytåsa Kryddan e Brantshammar Korak). Kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard), med Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy) på 3:e plats. Msv B kat D vanns av Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan kestrell – Oxenholm Godot).

Vetlandaortens RF. Paulina Wallin hade en bra dag med bägge sina ponnyer. På Annestorp Divine (sto f-11 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin) blev det en vinst och en 2:a plats i LC, och 2:a plats i LB (kat D). På Fountain Heather (sto f-10 e Rosscastle Carroll Owen – Robin Hood) blev det en felfri runda i i LD bed A, samt 3:e plats i LC (kat C). 

Jälla HSF. LB kat C. På 3:a plats Jonna Redner – Monaincha Abbey (sto f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ). LA kat C. DM-silver till Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin).

Enköpings Ridklubb. Mira Hjerth Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning) red felfritt i LD kat D, och felfritt för laget Uppsala Ponyklubb som kom på  2:a plats (div III).

Olofströms RK. LC kat D. På 4:e plats  Amanda Nordahl – Brackhowney Dancer (sto f-13 e Dooneen Supermatch – I Love You Melody).

Åstorpsortens RF. Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom) felfri i LD kat D avd B. Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s Dun) felfri. LC kat D. 5:e plats till Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King), och 7:e till Olivia Rosén – Tubbervale Gold Bella (sto f-13 e Coral Gold – Granahan Champ). LC kat D avd B. Tilda Andersson – Lisbrack Rose felfri igen. I LB kat D segrade Nicolina Gustafsson – Daisy Eile, före Cindie Södervall – Highland Flower (sto f-14 e Ross Fear Bui -Drymills Bridgeboy på 2:a plats.

Heby RF. LB kat D. På 3:e plats Fanny Hagman – Corradoo Boyo (val f-11 e Dooneen Rocket – Seafield Silver Dun), och Emilia Liljeberg – Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney) på 4:e. I LA kat D tog Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) 2:a plats.

Harplinge RK. LD kat D. På 2:a plats Alva Jacobsen Nilsson – Pollabrandy Princess (sto f-13 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy). 4:a Enya Bjelm – Grace Kelly (sto f-07 hos Frida Molin e Hagens Ryan u Kayo e Calvin Klein). 5:a Nellie Lindskog – Moystown Lady (sto f-09 e True Commition – Ferdia), och 6:a Melissa Pettersson – Carmen Belle (sto f-01 hos Verner Olsson e Countach Campbell u Amorosa e Lofty Roderic.

LC. Silvercupen 1. kat D. 2:a plats till Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). LB+. Guldcupen 2. Kat D vanns av Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas). 2:a Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove).

Söndag. LD+. Bronscupen 3. På 5:e plats Algot Svensson – Liscarrow Lad, som dagen innan även red felfritt i LE+. Kat D. På 6:e plats Melissa Pettersson – Carmen Belle. LC+ Silvercupen 2. På 4:e plats Alice Landén – Spirit Of Kille. I omg 3 LB tappade ekipaget ner en bom, men slutade ändå på 2:a plats i Cupen.

LA. Guldcupen 3. Kat C. 3:e plats till Lea Gustafsson – Knockma Daisy (sto f-12 e Castleside Tigue – Bradlieve Delight). Kat D vanns av Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin), med Nova Rafaj – Srahrevagh Robe på 3:e plats. Ekipaget totalsegrare i Guldcupen, och som grädde på moset tog de första kvalet till Msv klass.  

DM-brons kat C till Linnea Kullberg – Lucey (sto f-10 e Fiona’s Man – Calla Boy), och DM-guld kat D till Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie.

Grevagårdens SR. Jumpinnhoppet i arr av Trollhättans SR. Fredag. LC kat D vanns av Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). LC kat D avd B. Ewelinn Sundén – Clonberne Ted (val f-15 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn) red felfritt.

LB kat D. På 2:a plats Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). LB kat D avd B. Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred) red felfritt. Msv B kat B/C. vanns av vinjettekipaget Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin).

Lördag. LC kat D. Segrade gjorde Jolina Helgesson Stålros – K.R.C Mac (val f-08 e Ben Gawher – Seafield Pookhaun). Elsa Lundblad – Kilmurray Millie och Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun) tog varsin vit rosett. LB kat D. 4:e plats till  Emmie Gustavsson – Crannard Raw Deal (val f-10 e Lonsdale Legend – Silver Heaven), och 6:e plats till Elsa Lundblad – Kilmurray Millie.

Söndag. LC+ kat D. Elsa Lundblad – Kilmurray Millie slog till igen, och nu blev det seger. På 3:e plats Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride (sto f-13 e Maecon Boy – Coosheen Bailey).

Elsa Lundblad – Kilmurray Millie. Foto: Cecilia LundbladText: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep