Tävlingssvepet vecka 41

Favorit i repris på vinjettbilden. Tuva-li Örnberg och Giovanna hade åter en lyckad tävlingshelg. Den här gången på Änglahoppet i Borås. Foto: Kajsa Örnberg

Borås FK. Änglahoppet. Fredag. LB med Bronskval 1. Kat C. På 6:e plats Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág). Kat D. Emily Grahn – Flowerhill Mist (sto f-12 e Kilmore Diamond – Ballinaboy Tom) på 5:e plats, och Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue) på 7:e plats.

LA med Silverkval 1. kat C. 4:e plats till Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn), och på 6:e Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia). Kat D. Alva Larsson – Drumanespic Boy (val f-08 e Sweetwall Captain Courageous – Ardravinna Andy) på 5:e plats.

3*Msv B med Guldkval 1 och kval till Hööks GP. Segrade gjorde Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Kat D. På 2:a plats Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy), med Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp) på 6:e. och Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) på 7:e plats.

Lördag. LB+ med Bronskval 2. Kat C. Leonard Claussen – Beechmount Ferdia på 5:e plats. Kat D. 2:a plats till Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix owen), och på 5:e plats Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star.

LA+ med Silverkval 2. kat C. Malin Hegestrand – Tara Ash på 3:e plats. Kat D. På 5:e plats Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince).

3*Msv B+ Semi Prins Carl Philips Pris. Kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna. Kat D. På 2:a plats Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool).

Söndag. LB+ två faser med totalfel. Bronsfinal. Kat C. Ett omnämnande här till Leonard Claussen – Beechmount Ferdia, som med ett pet i finalen hamnade strax nedanför strecket. Den yngsta ponnyn i kat C, och tillika ungponny. Kat D vanns av Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star. Välkommen tillbaka på tävlingsbanan ”Bosse” och grattis till hela teamet bakom honom!

Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star. Foto: Pernilla Lindved

LA+ A:1a. Silverfinal kat C. På 4:e plats Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). Kat D. Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 3:e plats, och på 4:e Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion). Det var avsutten prisutdelning, så Ballylee Misty Boy hade inte gjort sig av med ryttaren på annat sätt.

3*Msv A A:1a. Guldfinal. På 2:a plats Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), och Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) på 4:e.

Leksands RK. LC:1 kat C. På 2:a plats 63.14% kom Filip Arfs – Önnarps Nemo (val f-04 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Celisia e Rolls Royce). Lagprogram ponnyallsvenskan (LA) kat D vanns av Celine Lindenäs – Roadside Barack (val f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Doonhill Billy) med 64.84%.

Mariefreds RK. LB:1 kat D. Kajsa Hjalmarson – Land League Plexus (val f-08 e Silver Shadow – Cloonisle Cashel) kom på 2:a plats med 68.39%.

Torsås RF. Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) dubbelsegrade. I LB:1 kat D med 66.96% och LA:1 kat D 68.88%.

Gävle PK. LC:1 kat D. Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad) hade en mycket bra dag. I LC:1 blev det 3:e plats 67.22%. I LB:1 2:a plats 66.78%. Vinst i sista omgången samt totalen i div IV för Gävle Ponnyklubbs lag, där ekipaget ingick. Många rosetter blev det…

Helsingborgs FRK. LD kat D vanns av  Emma Jönsson – Inchmore Silver (val f-02 e Seafield Silver Dun – Seafield Pookhaun). LC kat C. 3:e plats till Léonie Qvist – Roswat Legend (val f-09 e Gwennic de Goariva – Sweetwall Captain Courageous). Kat D. Ytterligare en vinst för Emma Jönsson – Inchmore Silver.

LB kat C avd B. Felfritt för ungponnyekipaget Molly Gunnersand – Doe Lily (sto f-16 e Odysseus Melody – Coosheen Callowfeenish Cashel). I kat D red Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King) in på 2:a plats. LA kat C. 2:a plats till Liv Lindquist – Blackwoodland Barnowl (val f-11 e Blackwoodland Kingfisher – Cosheen Finnegan.

Stäketsryttarnas HSF. LD CR. Kat D. Felfritt red Saga Heldemar – Cushlough Dinny (val f-11 e Skahanagh Skylark – Boden Park Finnard). LC kat D. 2:a plats till Majken Antonsson – Blue Meelickisland Lad (val f-15 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy).

Vikbolandets RF. Lördag. 0.90 (hästklass). På 4:e plats Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke). LC kat D vanns av Evelina Gager – Ballyhugh Hero (val f-13 e Gurteen Rebel – Coosheen Stormboy).

LA kat C. 4:e plats till Eira Ottosson – Kewarra (f-03 hos Gudrun Lindvall e Poetic Justice u Grytåsa Kryddan e Brantshammar Korak). Msv B kat D vanns av Ebba Andersson – Ballylee Breeze (val f-08 e Kilmore Diamond – New Beginning).

Sörmons RK. LD kat D. På 3:e plats Marie Wall Wedin – Windy’s Girl (sto f-04 Ria Heeger Nydén e Öxenholm Marble Jr u Misty’s Girl e Dale Mist). LC kat C. 2:a plats till Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke), med Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin) på 3:e plats. I kat D avd B blev det en felfri runda för Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck).

Hermanstorp K & RK. LD kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). I kat D kom Filippa Jönsson – Hagens Hassel (val f-06 hos Gisela Helin e Hagens D’Arcy u Hagens Xquisite e Spinway Corona) 2:a. LB kat D vanns av Maxine Vikström – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince).

Örebro Ryttarteam Föreningen. LE+ kat D vanns av Nellie Rosell – Duntally Princess (sto f-11 e Kenagh King – Quimper III). I LC+ kat D kom storasyster Josefin Rosell på 2:a plats med ”Daisy” som hon kallas. På 4:e plats Amanda Westholm – Callowfeenish Swallow (val f-14 e Fiona’s Man – Murphy Rebel).

Lunds Civila RF. LD kat D vanns av Felix Holka – Corroy Lass (sto f-07 e Corcullen Silver Belle – Island Lad). LC kat D vanns av Tove Andler – Bog Paulie (val f-08 e Curraghakeen Cashel – Sea Breeze).

Bälinge RF. LE bed A. Kat C. Freja Ålenius  – Clonbur Katy (sto f-11 e Dooneen Just Joey – Newgrange Dancer). Kat D. Charlee Bondesson Granting – Glenafton Rebus (val f-13 e Dinarthall Digger – Macky). Född i UK, närmare bestämt Skottland. Isabelle Borin – Corrib Rosie (sto f-15 e Gurteen Cathal – Glencarrig Prince). Samtliga red felfritt.

LD. Kat D. På 2:a plats Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver), och Alma Nord Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 4:e. I kat D avd B ytterligare en felfri runda för Isabelle Borin – Corrib Rosie.

LC. Kat C vanns av Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). Kat D vanns av Alma Nord Jansson Knock Ash, och på 3:e plats kom Mira Hjerth Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning).

LB kat C. 3:e plats till Ida Fridén – Springview Mistique. Kat D vanns av Ida Humble – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King), med Vera Malmström – Seafield Silver Charlie (val f-08 e Seafield Silver Dun – Ard Harlequin) på 2:a plats.

Man kan undra om dessa två hade pratat ihop sig om vinkeln på öronen?

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep