Tävlingssvepet vecka 40

Hösten och inomhussäsongen är här. En fin tävlingsdag blev det för vinjettekipaget Vilma Hedlund och Glentrasna Girl med två segrar och en kvalrosett. Läs mer nedan. Foto: Anna Norin.

Sundsvalls RK. Lördag. LC bed A. Kat D. Felfria ekipage. Vanessa Snith – Gort Lemon (sto f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning), Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin), Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nylander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice), samt Maja Lundberg – Crannard Fushia (val f-05 e Gentle Dancer – Andravinna Andy).

LB kat C. På 2:a plats Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). LB kat D vanns av Clara Savehed – Belclare Paddy (val f-13 e Camber Paddy – Fairyhill Fort), med Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona på 2:a plats.

LA kat C. Stella Nordin – Holmtebo Image (val f-12 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ixora e Pilgaards Killroy) på 5:e plats. Dubbelnolla och nu klar för start i Msv B. I LA kat C avd B red Ester Höög – Ahey Bridge 4th (sto f-14 e Anabally Tiger – Moy Johnny’s Pride) felfritt. LA kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride).

Msv B 3* kat C vanns av Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin). På 3:e plats Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). Kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl. Klassen var även kval till Borås Ponny GP.

Söndag. LC bed A. Kat D. Vanessa Snith – Gort Lemon, Maja Melander – Bellville Jill (sto f-11 e Ballybeg JJ – William’s Boy), Indra Lundsten Ängaskogs Fiona felfria. LB Kat D. 2:a  Saga Duvemo – Poetics Flower.

LA kat C. 3:e plats till Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf). Kat D vanns av Clara Savehed – Belclare Paddy, med Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir på 3:e, och  Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball) på 4:e plats.

Skabersjö RF. LE bed A. Kat D. Nicolina Gustafsson – Bantrach Siobhan Beauty (sto f- 17 e Kippure Hurricane – Rynn Richard), Fannie Berlin – Moorabbey Bill (val f-16 e Tullykyne Prince – Oisin), Felix Holka – Corroy Lass (sto f-07 e Corcullen Silver Belle – Island Lad), och Sophie Piper – Karma Pil (val f-07 hos Leoni Pihl e Ashfield Cathal Crobdhearg u Grytås Karamell e Brantshammar Korak) red felfritt.

LD kat D vanns av Tove Andler – Bog Paulie (val f-08 e Curraghakeen Cashel – Sea Breeze), med Felix Holka – Corroy Lass på 3:e plats.

LC kat D. Seger till Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King), före Tove Andler – Bog Paulie på 2:a plats. I LB kat D togs 3:e plats av Minna Buredal – Marchesi Tonto (val f-05 e Monaghanstown Fred – Seafield Fionn).

LA kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). På 3:e plats Lea Gustafsson – Knockma Daisy (sto f-12 e Castleside Tigue – Bradlieve Delight). LA kat D. 4:e plats till Moa Hansson – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds). Ekipaget debuterade också i Msv B (avd B). Det blev ett enda retligt pet i detta första försök, och är väl värt ett omnämnande.

Hamre RK. LD bed A. Kat D. Felfria var Jasmine Svärd – Lissy Dun Lady (sto f-11 e Killaloe Buachaill Mór – Owens Blossom), Amanda Westholm – Callowfeenish Swallow (val f-14 e Fiona’s Man – Murphy Rebel), Rebecka Holmkvist – Lord America (val f-13 e Coolin America – Tulira Robuck), och Anna Cronqvist – Annaghill Joe (val f-10 e Glen View – Murphy Rebel).

LC kat D. Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim) tog hem segern, med Maja Bohlin – Drumcave Lightening (val f-11 e Coral Bambi – Corrib Prince) på 2:a plats. I LC avd B red ungponyekipaget Tuva Fritz Tikkanen – Lily Lavally (sto f-15 e Clifden Silver – Island Lad) felfritt.

LB kat C. Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen) på 3:e plats. I kat D kom Fanny Hagman – Corradoo Boyo (val f-11 e Dooneen Rocket – Seafield Silver Dun) 4:a.

Bollebygds RK. 2:a plats i LD och 3:e i LC (kat D) för Isa Säterborn –  Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel). Stoets farfar är ingen mindre än Janus RC 71. Hos Olofströms RK kom Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove) 3:a i LC+, och vann LB+ (kat D).

Åsebo RS. LD kat D. 2:a plats till Lina Thorslund – Donegreagh Turlough (val f-11 e Donegreagh Cuaifeach – Lehenagh Lad). Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac) kom också på 2:a plats, men i LC+ kat D.

Uddevalla RF. LD kat C vanns av Lovisa Holm – AC-Schou-Kastor af Engvang (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm M.A.S.H. Danskfödd ponny med svensk far. I LC kat D tog Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) 2:a plats.

Södertörns RC. LD+ kat C. På 2:a plats Sophie Carbin – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion). Stoets mormor Hagens Flinga är en av mina stora favoriter. En blåögd (BEC) skönhet som vann kvalitetstävlan 1984, och som sen gick dressyr till SM-nivå. Eftersom det fattades en bild fick hon hänga med här. LD+ kat D avd B. Felfri ritt för Ebba Hedlund – Kiltiernan Broc (sto -15 e Coral Gold – Island Lad).

LC+ kat D. Moa Rosén – Currachmore Princess (sto f-11 e Currachmore Lad – Smokey Duncan) kom på 3:e plats, och Blenda Sjöberg – Pallas Cascade (sto f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Westside Fred) på 4:e. I avd B blev det ytterligare en felfri runda för Ebba Hedlund – Kiltiernan Broc.

LB kat C vanns av Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer). LB kat D. Vendela Häll Löfvenius – Camber Dan (val f-09 e Teach Mór Pat – Corrib Prince) på 2:a plats, med Livia Fischbeck – Latimer Lad (val f-07 e  Garryhinch Finn – New Beginning) på 4:e.

Laholms RF. Lördag. LB kat D. På 2:a plats Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). LB avd B. Felfri runda för Cindie Södervall – Highland Flower (sto f-14 e Ross Fear Bui -Drymills Bridgeboy).

LA 3* kat C. Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey) på 2:a plats. Linnea Kullberg – Lucey (sto f-10 e Fiona’s Man – Calla Boy) kom 6:a. Kat D. Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool) 2:a, och Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) på 4:e plats. Lördagen avslutades med ponnyallsvenskans sista omgång. Isak och Ted red i Göteborgs HSK segrande lag, och nu väntar lag-SM på Strömsholm vecka 45.

Söndag. LA 3* kat D. På 3:e plats Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Msv B 3* kat C avd B. Felfri runda för Hedda Lindström – Sliabh Foxy. Msv B kat D. Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) på 2:a plats.

Msv B+ 3*  kat C. Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 3:e plats. Helsyskonen fortsätter att leverera. Kat D. 2:a plats till Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp). På 4:e plats kom Liam Nilsson – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy).

Slutligen en hel radda dressyrresultat…

Mullhyttans RK. LC:1 kat C. Vinst med 67.22% % för Alma Bäckström – Rossaveel Julie (sto f-12 e Teach Mor Knight – Rebel Star). I LC:1 kat D kom Ella Ekman – Corr Name Annuan (sto f-11 e  Glencarrig Prince – Corrib Prince) på 2:a plats med 68.70%. Nora Eliasson – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun) 3:a på 66.85%.

LB:1 kat D vanns av Ida Näsling – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel) 73.21%. Låneryttaren gjorde ett bra jobb när den ordinare skadat sig.

Tranemoryttarna. LA:1 kat D. På 3:e plats Matilda Åkesson – Kenny Kavat (val f-01 hos Christer & Britt-Marie Eriksson  e Countach Campbell u Carnaby Kajsa Kavat e Tulira Highball) med 67.91%, och 4:a Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney) på samma 67.91%. Tämta RK vann den sista omgången och även totalen av div II, och Sandy vände gärna sidan till för att visa alla rosetter.

Södertälje RK. LA:1 (hästklass). 4:e plats med 63.61% till Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel).

Norra Gotlands Ridklubb. LC:2 kat C/D. Yoline Lundgren – Clyard Bridge Cloud (val f-12 e Gonzo – Silver Cloud) på 2:a plats med 66.83%.  Ekipaget red för Suderbys RK som vann omg 2 div II.

Storvik Ovansjö RK. LC:1 kat D. På 3:e plats med 63.51% Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad). LB:1 kat D vanns av Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) på 63.92%, och Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby 3:a på 60%. I LA:1 kat D. Julia Hedlund – Most Wanted Mowgl på 2:a plats med 64.30%. Gävle Ponnyklubb vann lagklassen med Amanda och Gabby i laget.

Svedens PK. LB:1 kat B/C vanns av Ida Atterbrand – Carracanada Fintan (val f-09 e Glencarrig Lexus – Ashfield Festy) på 66.25%. I LA:3 (hästklass) kom Jenny Brolenius – Battlestown Callie (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – I Love You Melody) 3:a 63. 42%. En liten stor häst på 152 cm.

Luleå RK. Alva Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze). Seger i FEI Lagprogram 3* såväl som Mästerskapsprogrammet 3* 64.85% resp 65.76% (kat C).

Alva Bjuhr – Golden Dream. Foto: Åsa Bjuhr

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep