Tävlingssvepet vecka 39

Två vinster på fina procent blev facit för Herta Söderman och Lucilla hos Stora Ekeby RK (se nedan). Lucilla är ett svenskfött sto f 2008 e Carnaby Patrick Hooligan RC 79. Foto: Malin Söderman.

Stora Ekeby RK. Första segern tog Herta Söderman – Lucilla (sto f-08 hos Rose-Mary Olofsson e Carnaby Patrick Hooligan u Bolle Lukett e Lukas) i LB:1 kat D med 69.46%. Den andra i LA:1 kat C/D med 67.36%. Nora Eliasson – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun) debuterade i LB:1 och kom på 3:e plats med 66.07% (kat D).

Bodens RK  LC:1 kat D. 2:a plats med 69.07% till Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce). Ekipaget vann även LB:1 kat D med 66.96%. Såväl LA:1 kat C som LA:P1 vanns av Nora Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) på 64.16% resp 64.21%.

Ronneby RK. LA:P1 kat D. Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) tog den blågula med 66.57%. Att komma precis nedanför strecket i LA:1 på 69,86% är trist, men att ligga hack i häl på mer rutinerade ekipage är nog en stor tröst.

RK Styringestall. Dubbelseger för Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred). I LC:1 kat C/D 68.51% och i LC:2 kat C 67.83%. Den tredje rosetten är för lagsegern (tot div II).

LB:1 kat D vanns av My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard) på 68.39%. En rosett för lagvinsten i dagens omgång. På 2:a plats med 67.67% kom Thea Feuk – Kinard Jack (val f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel). LA:1 kat D vanns av sist nämnda ekipage på 69.02%.

Botkyrka RS. LC:1 kat C vanns av Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove) 68.33%. Kat D. 3:a Ebba Jomalm – Brow River (val f-13 e Shadow’s Dun – Gurteen Lad) 67.59%.

Hos Vara HSK reds årets Nationella Spel i Special Olympics (SM). Grattis till bronset 🥉 Mathilda Persson och Lowis Briar (val f-08 hos Louice Norling e Juno Rory u Merrielegs e Öxenholm Marble Jr).

Mathilda Persson – Lowis Briar. Foto: Linda Persson

Perstorps KRF & Össjö HS. Skånska Mästerskapen i fälttävlan. P80 14-20 vanns av Miranda Bruce – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master). Dressyr 70.0 (straff 30.0) Total straff 30.0.

P80 -13. På 2:a plats Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s Dun). Dressyr 65.65% (straff 34.3). Total straff 35.9. Ingen mästerskapsmedalj då hon vann klassen på sin andra ponny, och man delar bara ut en per ryttare. 2:a plats i mästerskapet togs istället av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág) Dressyr 63.48% (straff 36.5). Total straff 36.5.

Lammhults RK. LE bed A. Kat D. Felfria var Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion), och Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow (val f-10 e Shadow Dun – Billy).

LD bed A. Kat C. Olivia Rosén – Gaelic Girl (sto f-14 e Glaskopf Golden Siskin – Glenvalley Grey). Kat D. Molly Nilsson Green – Boston Summer Princess (sto f-14 e Coral Lad – Silver Flight), Isabella Görsson – Bjennesby Cher, och Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow. Samtliga felfria.

LC kat B. På 2:a plats Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). Kat C. Agnes Berggren – Watt’s Patrick (val f-12 e Glencarrig Patrick -Ardravinna Andy) 4:a. Kat D vanns av Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah), med  Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad) på 2:a plats. Paulina Wallin – Annestorp Divine (sto f-11 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin) på 4:e.

LC+ kat B. Ytterligare en blå rosett till Siri Fernemark – Crystal Boy. Kat C vanns av Agnes Berggren – Watt’s Patrick, och kat D av Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son.

Grevagårdens RF. LC kat C. Vann gjorde Kajsa Andersson – Brickey Breeze (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – Ashfield Jovial Joker). På 3:e plats Alice Söderlund –  Rocco (val f-12 hos Gert Brandon e Touchwood Winston u Hagens Ileonora e Hagens D’Arcy). I kat D tog  Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) 4:e plats. En lyckosam debut för ryttaren som nu har fått överta storasysterns fina ponny och rider henne så bra redan.

LC A1:a. Julia Glasell – Funny Type (sto f-03 hos Karin Larsson e Rooar u Titti Boo e Holens Ingolf) på 6:e plats. I kat D kom Elsa Lundblad – Kilmurray Millie 2:a, och Wilma Ulfenborg – Bjennesby Ellie Lane (sto f-15 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby September Lane e Calvin Klein) på 3:e plats.

Timrå HSF. Lördag LE bed A. Kat D. Vera Boman – Meelickisland Dreamer (sto f-08 e Laerkens Cascade Dawn – Island Lad) red felfritt. LC kat D. På 2:a plats Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin). Ekipaget vann sedan LB kat D, med Maja Melander – Bellville Jill (sto f-11 e Ballybeg JJ – William’s Boy) på 2:a plats.

Söndag. Med storasyster Greta kom Poetics Flower på 2:a plats i LD+ kat D. Seger blev det i LC+ kat D, och då var Saga tillbaka i sadeln igen. LB kat D vanns av Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred).

Leksands RK. LE CR kat D. Felfri runda för Beatrice Sköld – Glaskopf Grey Jacquelin (sto f-07 e Imperator Melody – Glaskopf Golden Merlin). LB kat D. På 2:a plats Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah), som nu är klar för final i Agria Pony Trophy.

Billdals RK. LB kat D vanns av Emily Grahn – Flowerhill Mist (sto f-12 e Kilmore Diamond – Ballinaboy Tom), med Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy) på 3:e plats.

Sollentuna RK. LE kat D. Evelina Lundholm – Letteragh Beauty (sto f-08 e Glencarrig Sea Biscuit – Village Prince). Letteragh Beauty arbetar till vardags på ridskolan Roo Gård, och tävlas då och då av ridskolans elever. En av dessa fina ponnyer som är till så stor glädje för så många, men som sällan får uppmärksamhet.

LE+ kat D vanns av ovanstående ekipage, med Sara Westling – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle) på 4:e plats. De lyckades också ta 4:e platsen i LD kat D. Killimor Boy ingår i Stall Grana Ponnyteam, Vallentuna, där ryttare erbjuds leasa en tävlingsponny. Ett bra alternativ om man inte har möjlighet till egen. Ryttarna väljer själva inriktning. Hoppning, dressyr eller fälttävlan.

Säfva RK. LD bed A. Kat D. Felfritt red Clara Forsman – Owens Bobby (val f-10 e Meadowfork Cloudy – Owens Blossom), Isabelle Borin – Corrib Rosie (sto f-15 e Gurteen Cathal – Glencarrig Prince), samt  Anna Cronqvist – Annaghill Joe (val f-10 e Glen View – Murphy Rebel). Owens Bobby är ridskolehäst på Säfva.

LD kat D. På 3:e plats Mira Hjert Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning). Stoet är mamma till duktiga Belview Harbour. Linnea Tall – Solano (val f-11 hos Anneli Wiberg e Backuddens Rebell u Bonnie Beauty e Kulan Kavat) på 6:e plats. Solano föddes på Gotland och hamnade på ridskolan i Enköping. Samma resa som Sylve Söderstrand gjorde en gång i tiden…

Ölands RF. LB kat C vanns av Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey). Förra helgen satte ekipaget sin först nollan i Msv B. Hos Åsebo RS vann Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) LA kat C.

Gävle PK. Min gamla klubb 😊 men det var långt innan den fina anläggningen i Skogmur kom till. LE kat D. Maja Danielsson och Emma Soppela red varsin felfri runda på Courageous Georgina (sto f-09 e Sweetwall Captain – Kenagh King). Ina som hon kallas är en populär medarbetare hos Gävle Ponnyklubb.

LC kat D vanns av Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred). På 4:e plats Amelia Gradin – Woodpark Joey (val f-13 e Coral Gold – Coral Gold). Ej felskrivet. LC kat avd B kat D. Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey) red felfritt, liksom Meja Maltanski Hedberg – Bawnabraher Bosun (val f-13 e Templebready Bo’Sun – Captain Miller).  

LB kat D vanns av Flora Bollner – Goulane Prince (val f-08 Cashelbay Prince x Rosenaharley Laughris). På 2:a plats kom Ida Humle – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King), och in på 5:e plats red Emma Westerlund – Burren Bob.

Skogslottens RF. LE avd A kat C. Tuva Regn – Tourmakeady Jim (val f-10 e Celtic Bobby Sparrow – Andy’s Pride). Kat D. Siri Fakt – Common´s Girl (sto f-08 e Corcullen Silver Belle – Ardgaineen Boy  Båda felfria.

 LD kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble), med Tuva Regn – Tourmakeady Jim på 4:e plats. Kat D vanns av Tuva Egelstad – Ardees April (sto f-13 e Ganty Blazer – True Commotion), och på 7:e plats Hilma Hagdahl – My Lady Star (sto f-11 e Linsfort Barney – Ashfield Festy).

LC kat D vanns av Evelina Gager – Ballyhugh Hero (val f-13 e Gurteen Rebel – Coosheen Stormboy). På 4.e plats Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad), och på 5:e Emilia Liljeberg- Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney).

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 21.00 måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep