Tävlingssvepet vecka 38

Det blev triss i blågula rosetter för Tuva-li Örnberg och Giovanna i Ljungby. Meetingpris i kat C också. Giovanna är ett svenskfött sto f -09 e Poetic Justice. Läs mer nedan. Foto: Kajsa Örnberg

Ljungby RK. Fredag. LB kat D. På 2:a plats kom Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas). LB kat D avd B. Nike Hempel-Kronqvist – Ballymurray Dusty (val f-15 e Furbo Finnard – Westside Fred) red felfritt.

LA 3* kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). Kat D vanns av Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy), och på 5:e plats Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah).

Msv B 3* kat C. Har kom den första segern för Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Kat D vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen).

Lördag. LA 3* kat C. 3:e plats till Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con). Kat D. 3:e plats blev det också för Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). För er som är uppmärksamma en helbror till Giovanna. På 5:e plats kom Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard),

MsvB 3* kat C. På 2:a plats Izabell Johnsson – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn). Kat D. 2:a plats även till Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope, och 3:a Meia Löfberg – Corbally Prince. Msv A 3* kat C. Blågul rosett nr 2 till Tuva-li Örnberg – Giovanna.

Söndag. LA 3* kat C vanns av Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred), och kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince.

Msv B 3* kat C. Seger nr 3 för Tuva-li Örnberg – Giovanna. I kat D togs 3:e plats av Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Täby RS. LD kat C. På 3:e plats kom Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). LD kat D. 2:a plats till Amanda Häggström – Million Dollar Boy (val f-09 hos Staffan Strandberg e Hagens Zephyr u Rosie e Holens Ingolf).

LC kat C vanns av Agnes Klingspor – Stitch Willy (val f-04 e Moy Hazy Cove – Fort Dara), och kat D vanns av Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen). På 5:e plats Filippa Axelsson – Knocknalun Boy (val f-13 Murvey Chelton – Tulira Robuck). LC kat D avd B. Felfri runda för Ebba Hedlund – Kiltiernan Broc (sto -15 e Coral Gold – Island Lad). LB kat C. 4:e plats till Agnes Klingspor – Stitch Willy. LB kat D avd B. Ebba Hedlund – Kiltiernan Broc red felfri igen.

Sundbyholm Autumn Show vecka 2. Torsdag. LA kat C avd B. Felfri  Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer) som med den rundan blev klar för start i Msv B. LA kat D vanns av Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl), med Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad) på 2:a plats.

Felicia Johansson – Bogberry Jonny & Astrid Hallnor – Farran Earl
Foto: Viveka Johansson

Fredag. LC kat C. På 2:a plats Clara Persson – Kilconly Kate (sto f-14 e All Smoke – Abbey Fort). I LB kat C blev det seger för sist nämnda ekipage. I LB kat D. 2:a plats till Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein).

Msv B kat C vanns av Sophie Wahlen – Kitty Kim (sto-09 e Parkmore Bobby – Ganty Blazer).

Lördag. LC kat C. 5:e plats till Michelle Landberg – Beezies Blue Riband (sto f-12 e Beezies Echo – Ardravinna Andy, och Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench) på 6:e plats. LC kat C avd B. Felfri runda för ungponnyekipaget Celie Eckers Olssen – Highburren Bart (val f-17 e Golden Glint – Oisin).

LB kat D vanns av Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck). LA+ A1:a final i ALFAB challenge Cup. Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) tog 2:a plats i kat D.

Söndag. LB kat D. På 3:e plats Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy. LA kat D vanns av Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Msv B kat D. Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) på 2:a plats.

Arvika RK. Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin) tog 2:a plats i LC kat D, och vann sedan LC+ kat D. Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn) var felfri i såväl LC+ som LB kat C avd B. Duktigt ungponnyekipage.

Norrahammar-Tabergs RK. LC kat D. På 4:e plats Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride (sto f-13 e Maecon Boy – Coosheen Bailey). Hos Frillesås RK vanns LD kat D av Isa Säterborn –  Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel).

Hofors RS. LE CR kat D. Felfri runda för Meja Maltanski Hedberg – Bawnabraher Bosun (val f-13 e Templebready Bo’Sun – Captain Miller). Ekipaget red också felfritt i LD CR, vilket också Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match). I LC+ kat D togs 2:a plats av Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred).

Askersunds RF. LB kat D vanns av Emilia Liljeberg- Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney). Tog också DM för Örebro kat D. Hos RK Finspång vanns en 0.80 hästklass av Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke). Är D-ponny.

Future Stars Åby Arena (Kållereds RF). Lördag. LD kat C. 2:a plats till Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard), med Lovisa Holm – AC-Schou-Kastor af Engvang (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm M.A.S.H. på 3:e. LD Kat D. 3:e plats Filippa Biörsson – Melody’s Minstrel (val f-12 e I Love You Melody – Westside Fred), och på 4:e Jolina Helgesson Stålros – K.R.C Mac (val f-08 e Ben Gawher – Seafield Pookhaun).

LC kat C vanns av Meya Kjellberg –Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow), med Alvina Borgemar – Small Arrow (sto f-09 e Tabragh – Dimples) på 4:e plats. LC kat D kom Alessia Paris – Shanvoher Proud Lad (val f-14 e Bunowen Bobby – Mac Owen) 3:a, Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince) 4:a. Jolina Helgesson Stålros – K.R.C Mac 5:a. Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) 6:a. Celine Falk – Bjennesby Miss Li (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Dale Aurora e Dale Haze) 7:a.

Celine Falk Bjennesby Miss Li. Foto: Anna Hedström

LB kat C vanns av Meya Kjellberg –Shanbo Mist, med Ida Hallgren – Cahergowan Boy (val f-10 e Rickamore Crusheen Rebel – Cloonisle Cashel) 2:a. Linnea Kullberg – Lucey (sto f-10 e Fiona’s Man – Calla Boy) på 5:e plats. LB kat D vanns av Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe). På 6:e plats Cindie Södervall – Highland Flower (sto f-14 e Ross Fear Bui -Drymills Bridgeboy). I LB kat D avd B red Lovisa Broman – Ross Lis (val f-16 e Ross Fear Bui – Quilca Silver) en felfri runda, och är härmed klara för deltagande i SvRf Ungponny vecka 44. Bild på Ross Lis längre ner…

LA kat D. 2:a Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan).

Söndag. LC kat C vanns av Tilda Eriksson – Miss Beautiful Delicious (sto f-09 hos fam Stamm e Castleside JJ u Okay Bambi e Öxenholms Bobby). I kat D kom Ella Sterner – Loughnageer Shadow (val f-12 e Springfield Shadow – Rathcoona Cove) på 2:a plats, och William Gösfeldt – Derrygeel Legend (val f-08 e Emoe Berti – Coosheen Bailey).

LB kat C. På 2:a plats Enya Björkegren – Fortruane Cong Queenie (sto f-14 e Straboe Prince – Cong Admiral). I kat D kom Elsa Wallin – Cityview Snow Flake (sto f-15 e Brock Blizzard – Glenvalley Grey) 5:a.

LA kat D. 4:e plats till Emelie Högberg – Clonaheen Bobby (val f-14 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie). Msv B kat D vanns av Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke).

Det har också dressyrats en del i helgen…

Karlskoga HSF. LC:1 kat C. Vinst med 71.11% för Alma Bäckström – Rossaveel Julie (sto f-12 e Teach Mor Knight – Rebel Star). I LC:1 kat D kom Nora Eliasson – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun) på 2:a plats med 70.92%.

Alingsås RS. LB:1 kat D. På 3:e plats Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy) 68.39%. Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn) 5:a 66.60%. Ekipaget kom sen precis utanför placering i LA:1 på personbästa 69.72%.

LA:1 kat B/C. 3:e plats med 68.61% för Saga Gyllenglad – Juno Rebel Wind (val f-09 hos Ann-Christin Wellander e Juno Rory u Lowis Calla Wind e Lofty Roderic). Kat D. 3:a plats till Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney) med 71.52% . Ekipaget ingick i Tämta RK segrade lag Div II omg 2.

Älvsby RF. LC:2 kat D. Tre segrar blev det för Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce). På lördagen i LC:2 kat D 69.66% och i LB:1 kat C/D 68.92%. På söndagen i LB:1 kat C/D 70.35%. På 2:a plats i LB:1 Alva Bjuhr – Dun Sunrise (val f-12 e Rosscon Sunrise – Lehenagh Lad). 67.50%.

LA:4 kat D. Vinst 62.29% till Klara Johansson på Hansas Daisy (sto f-02 hos Gabriella Allard-Johansson e Lofty Roderic u Hagens Naughty-Nora e Hagens Jaguar). Silver DM kat D. Nora Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze). DM silver kat C 62.16%.

Söderköpings RS. LB:1 kat D vanns av Hanna  Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy) 64.64%. Hos Ulricehamnsbygdens RK vann Nellie Engström – Glenmore Larry (val f-13 e Frederiksminde Lorenzo – Loobeen Larry) två LC:1 Den ena kat B/C på 67.77%, den andra kat C 68.33%- Den röda rosetten är för lagvinsten i Gotacupens deltävling 2.

Trosa RS. LB:1 kat D vanns av Kajsa Hjalmarson – Land League Plexus (val f-08 e Silver Shadow – Cloonisle Cashel) på 71.25%. På 4:e plats med 64.82% Nova Ekblad – Beechmount Marley (val f-09 e Castlestrange Fionn – Ferdia). Sist nämnda ekipage ingick i Katrineholms RF lag som kom 2:a i dagens omgång, och som vann totalen. Därav antalet rosetter och fina blommor.   

Slutligen…

Hermanstorps Kör & Ridklubb stod som arrangör för NM i fälttävlan. Sverige vann landskampen, och i laget red Ida Jansson – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel, och individuellt kom ekipaget på 8:e plats.Klassen reds i CCIP1-S . Stort grattis Ida och Ollie!

Nationshoppningarna i Holland. Det svenska ponnylaget kom på 4:e plats. Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) ingick i laget och gick felfritt. Irland vann landskampen och hade två Connemaror i laget.  Cul Ban Mistress 8sto f-08 e Silver Shadow – Dunloughan Lad) och Ardfry Skye (sto f.07 e Cashelbay Prince – Abbeyleix Owen).

Flera fina prestationer av de svenska deltagarna. Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) placerade sig i 1.25. Det gjorde också Rasmus Aasland från Norge och svenskfödda Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Liam Nilsson – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) placerade sig i 1.20. Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) likaså, och de vann även en 1.20. Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) tog två placeringar i 1.20 på deras första tävling på internationell nivå.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 21.00 måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep