Tävlingssvepet vecka 37

På vinjettbilden denna vecka Evelyn Haglund  och Hollywood Barbie Q, som säkrade biljetten till semifinalen i Agria Pony Cup. Tack för det superfina fotot Carro Östman.

Det var hos Skalmsta RK som Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan)  vann LB:1 kat D på 74.28%.

Flera fina dressyrresultat i helgen. Kanske finns det fler anmälda och semikvalade också??

Åre RK. LC:1  kat C vanns av Ylva Richardsson – Önnarps Pearl (sto f-06 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Fideli e Aladdin) med 75.00%.

LB:1 kat C. Seger med 70.17% till Wilma Björnsdotter – Paul’s Star (sto f-09 e Currachmore Cashel – Westside Mirah). LB:1 kat D vanns av Märta Glavér – Önnarps Kurant (val f-01 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Cillva II e Öxenholm Marble Jr) med 71.78%. Sistnämnda ekipage vann även LA:1 Kat C/D på 69.72%, före Wilma Björnsdotter – Paul’s Star på 2:a plats 69.02%. KM för Åsbygdens RF reds på Åres tävling, och klubbmästare blev Märta Glavér – Önnarps Kurant.

Framgångarna gav Ylva Richardsson – Önnarps Pearl blodad tand. På söndagen bar det av till Njurunda RF, och där blev det vinst igen i LC:1 kat C på 68.51%.

Kungsörs RK. Dubbelseger för Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel). LB:1 kat D 76.42% och LA:1 69.58%.

LaholmsRF. LA:3. Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) red in på 3:e plats med 64.71%. D-ponny som tävlar i hästklasser.

Knivbergas RF. LC:1. Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke) vann klassen 70.92%. Även Laura är D-ponny som tävlar i hästklasser.

Tungelsta RK. LC:1 kat D. Seger med 68.14% till Fanny Klatzkow – Brookfield Ruby (f-11 e Rosscon Castle King – Captain Miller). LB:1 kat D vanns av Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket) med 71.71%, före Fanny Klatzkow – Brookfield Ruby med 66.25%. På 3:e plats kom Linnea Jones – Bjennesby September Lane (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Värnbergs Orion) med 65.17%.

Flyinge RF. LB:1 Kat D. 3:e plats till My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard) med 69.28%. LA:1 kat D vanns av Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) med 70.55%.

Rappestads RK. LB:1 Kat D. På 3:e plats med 68.03% Vendela Lindqvist-Wisén – La Yuki (sto f-09 hos Anna Kronhed e Castleside JJ u Laluna Chief e Aladdin). LA:P1 kat D vanns av Klara Ambrosiani – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce) på 71.18%

Södra Umeå RF. Fredag. LC kat D vanns av Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). Ekipaget fortsatte dagen med  en vinst i LB kat D av bara farten.

Lördag. LB kat D vanns av Clara Savehed – Belclare Paddy (val f-13 e Camber Paddy – Fairyhill Fort). I LA kat D tog Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred) 3:e plats.

Msv B kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). På bild med lillasyster som längtar till den dag hon är stor nog att få ta över honom.

Söndag. LB+ kat D. Ytterligare en seger för Clara Savehed – Belclare Paddy. Den stora rosetten är från den Cup som reds i helgens LB-klasser. Ekipaget startade i två av dem, och det räckte till en 2:a plats.  

LA kat C. På 3:e plats Stella Nordin – Holmtebo Image (val f-12 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ixora e Pilgaards Killroy). I kat D blev det 3:e plats för Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie) också. Ekipaget ingick i segrande div 1-lag från Höga Kusten Sportryttarförening. En blågul för dagens seger och en för slutsegern. Grattis till elitallsvenskan nästa år!

Msv B kat D. 2:a plats till Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). Emmy Lundberg – Balleygraney red hem den blågula i Msv A kat C.

Som avslutning på meetinget reds en LC. I kat C togs 3:e plats av Stella Nordin – Holmtebo Image. Kat D vanns av Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona.

Jönköpings FRK. LD kat C. På 4:e plats Alice Söderlund –  Rocco (val f-12 hos Gert Brandon e Touchwood Winston u Hagens Ileonora e Hagens D’Arcy). LD kat D. 2:a plats till Frida Östberg – Rynn Pondi (val f-12 e Dexter Leam Pondi – Rynn Richard). LC kat D. På 3:e plats Emmie Gustavsson – Crannard Raw Deal (val f-10 e Lonsdale Legend – Silver Heaven). LB kat D. 2:a plats till Hanna Frejd – Kilmurray Max (val f-12 e Hector of Loughfadda – Glencarrig Prince).

Sundbyholm Autumn Show vecka 1. Torsdag. LC bed A. Livia Marcusson Westberger- Ardlonan J.J (val f 13 e Abbeyfield Comet – Abbeyfort) felfri. Bra med eget litet fotoarkiv när det fattas en bild 🙂

Fredag. LB kat C avd B. Felfri runda för Izabella Bosäter – Castleside Donna (sto f-14 e Castleside JJ Junior – Castlestrange Fionn). LB kat D. 3:e plats till Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker).

Lördag. LC kat C. 2:a plats till Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). Kat D vanns av Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen), med Fanny Hagman –Corradoo Boyo (val f-11 e Dooneen Rocket – Seafield Silver Dun) på 3:e.

Söndag. LC kat C. På 2:a plats Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench), med Maja Israelsson – Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi -Ashfield Festy) på 4:e. I LC kat D togs 3:e plats av Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady (sto f-11 e Kilmullen Fionn – Tubber Patrick). LB kat C. På 3:e plats Michelle Landberg – Castleside Donna.

Lammhults RK. LE kat D bed A. Isabella Moats – Blondy Harbour Boy (val f-10 e Robe Blue Thunder – Lettermuckoo Lad), Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion), Ebba Hallberg – Bäckagårdens Svea (sto f-08 hos Nanette Lagerkvist e Ashfield Cathal Crobdhearg u Lisette e Dale Haze), och Mova Söderberg – Crest Timber (val f-15 e Banks Timber – Mac Owen). Samtliga var felfria förstås.

LD kat C. På 4:e plats Olivia Rosén – Gaelic Girl (sto f-14 e Glaskopf Golden Siskin – Glenvalley Grey). LD kat D vanns av Ellen Seth – Logmore Sally (sto f-09 e Wings of Justice – Wings of Justice), före Elvira Aaby Ericsson – Camellia Star (sto f-12 e Shackleton – Earl of Newbridge) på 2:a plats. LD kat D avd B gick de båda ungponnyekipagen Mova Söderberg – Crest Timber, och Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom) felfritt.

LC kat D. På 2:a plats Olivia Rosén – Tubbervale Gold Bella (sto f-13 e Coral Gold – Granahan Champ), och Ellen Lindbäck Fridell – Gevas Hardy (val f-14 hos Eva Svensson e Bunowen Paddy u Gevas Lady Hennessy e Ashfield Cathal Crobdhearg) på 4:e. Dressyr med mor den ena helgen. Hoppning med dottern den andra. Den perfekta mor & dotterponnyn med andra ord!

Kalmar HSK. LD bed A. Kat C. Marienhöjs Bella (sto f-10 e Kilpatrick Boy – Öxenholm Markbook). LD kat D. Nea Jonsson – Starinagh Court Boy (val f-13 e Wings of Justice – Robin Hood), och Tilla Eriksson – Macgarrett Rose Thyme (sto f-13 e Coral Ross – Owens Blossom. Samtliga felfria.

LC kat D vanns av Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl), före Tilla Eriksson – Macgarrett Rose Thyme på 3:e plats.  På 4:e plats Alma Johansson – Lissane May (sto f-12 e Dancing Tego – Longstone Silver Shadow).

Svärdsjö RK. LD CR. Kat C. Felfri runda för Nova Sjöberg – Bellodge Countess (sto f-09 e Glaskopf Golden Siskin – Lissitava Bobby). LC kat D vanns av Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac). Bild från en dressyrtävling nyligen, då ekipaget vann en LC:1 på drygt 66%.

LB kat C vanns av Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf), och LB kat D vanns av Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah).

Bulycke RF. LD kat D vanns av Alice Ekman – Northern Link Lad (val f-07 e Murphy Rebel – Grey Dawn). På 2:a plats Ellen Ingelström – Lisrua Dame (sto f-11 e Coral Misty’s Bobby – Blue Smokie). LB kat D avd B. Felfri var Ella Elmgren – Morning Lily (sto f-15 e Coolodge Martin – Tulira Robuck).

LC kat D vanns av Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard), med Joline Lind – Boyne Valley Trim Trotter (val f-11 e Murvey Chelton – Murphy Rebel) på 2:a plats.

LB kat D vanns av Mimmi Mo Nordling – Count On Courageous (val f-08 hos Inger Lindberg e  Coosheen Finbarr u Count On Chiquita e Countach Campbell). På 2:a plats Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe). I LB kat D avd B red Lovisa Broman – Ross Lis (val f-16 e Ross Fear Bui – Quilca Silver) en felfri runda.

LB A:1a kat D vanns av Ester Zetterberg – Ballyerk Copper, före Milla Karlsson – Max Melody (val f-14 e Love You Melody – Monaghanstown Fred). Det blev också DM-resultatet i Göteborg & Bohuslän kat D.

Hamre RK. LE bed A. Kat D. Felfria var Isabelle Borin – Corrib Rosie (sto f-15 e Gurteen Cathal – Glencarrig Prince), Tess Hedberg – Gleann Rua Maxbeth (val f-14 e Glenn Rua Maxwell – Atlantic Swirl), och Jonna Gustafsson – Newgrange Warrior (val f-11 Cuileog Cashel – Wings of Justice).

LD kat C vanns av Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen). I LD kat D togs 3:e plats av Tuva Egelstad – Ardees April (sto f-13 e Ganty Blazer – True Commotion), med Astrid Jansson – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker) på 4:e, och  Maja Bohlin – Drumcave Lightening (val f-11 e Coral Bambi – Corrib Prince) på 5:e plats.

I LC kat C tog Eline Hägglund – Leine Reídh ytterligare en blågul rosett. LC kat D avd B red Tuva Fritz Tikkanen – Lily Lavally (sto f-15 e Clifden Silver – Island Lad) felfritt.

LB kat C vanns av Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). LB kat D vanns av Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui), med Alva Theoren – Ballynoonagh Dawn (sto f-10 e Castleside JJ Junior – Robe Earl) på 3:e plats.

Nu är det hög tid att registrera din importerade Connemara. Info & anm blankett HÄR

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 08.00 tisdag garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep