Tävlingssvepet vecka 34

Böda Sand Jump for Hope. Med möjlighet att rida på stranden. ”Den där Mary” (filmtitel för dem som inte vet) ser ut som hon undrar om det verkligen är tänkt att de ska gå rätt ut i vattnet? Hon  är född en bit inåt landet, i Belclare, Tuam, Co Galway, och kanske aldrig såg havet som liten? Foto: Alexandra Samuelsson.

Åkerbo Hästklubb i Löttorp tillsammans med Team Equus for Hope arrangerade meetinget. Sveriges roligaste? Minisemester för hela familjen med camping. Ridning på stranden. Generösa sponsorer, och det viktigaste av allt. Intäkterna går till Cancerfonden & Barncancerfonden. Vilka eldsjälar det finns!!

Team Equus for Hope startades 2014 av Ann Bella Rodhelind, och det var nu för tredje gången som tävlingen gick av stapeln (inställd förra året pga pandemin). Längre ner finns länkar där du kan läsa mer om deras fantastiska engagemang. Hatten av!

Hur var vädret då? Tja, vädergudarna tycks inte ha varit nådiga, men som en deltagare uttryckte sig: Jag minns bara den kvarten som solen var framme! Så är det när man har roligt!

Här är alla placerade Connemaror. Fredag. LD kat C. 2:a plats till Fanny Olofsson – Rossalougha Heather (sto f-11 e Roswat Prince – Drimcong Owen), med Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble) på 4:e. Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince) på 8:e plats. LD kat D vanns av Lova Colliander Nelson – Mullamara Kyle Caeser (val f-10 e Shannon Prince – Matty’s Rock), med Alva Pettersson – Shanbo Daisy Lad (val f-07 e Grange King’s Surf – Monaghanstown Fred) på 3:e plats. Philip Flocke – Ballyerk Lightening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun) 4:a, och Alexandra Samuelsson – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn) 5:a. Det är Mary som lånat ut öronen till vinjettbilden. LD kat avd B. Felfritt ungponnyekipage Cornelia Åsenius – Knightsbridge Fionn (val f-16 e Clegganbay Tower –  Kilmullen Fionn).

LC kat B avd B. Felfri var Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). LC kat C vanns av Fanny Olofsson – Rossalougha Heather. På 4:e plats Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy), och 6:a Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey. Kat C avd B. Felfri runda för Bellatrix Wiefel – O’felia (sto f-14 hos Elin Davidsson e Aramos Luxor u O’Sofin e Hagens Lance). LC kat D. På 2:a plats Melvin Björk – Dj Arenal (val f-09 hos Anki Kvarnstrand e Hagens Ryan u Lindens Freja e Rooar). Nilla Åkesson – Roadside Brody (val f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Cyrano Pondi) på  4:e plats. LC kat D avd B. Ännu en felfri ritt för Cornelia Åsenius – Knightsbridge Fionn.

Siri Fernemark – Crystal Boy. Foto: Christine Lundin

LB kat C. Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey) på 3:e plats. I kat C avd B red  Alice Johansson – Highburren Princess (sto f-15 e Golden Glint – Oisin) felfritt. I LB kat D togs 3:e plats av Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove).

Lördag. LD kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent. Kat C avd B. Felfri igen Bellatrix Wiefel – O’felia. Kat D. 2:a Felicia Färnström –  Gort Na Lon (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning). Alva Pettersson – Shanbo Daisy Lad 4:a. Kat D avd B. Cornelia Åsenius – Knightsbridge Fionn åter felfri.

LC. Kat D vanns av Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker), med Alva Pettersson – Shanbo Daisy Lad 2:a, och Elvira Melin – Sammy Hill (val f-11 e Woodfield Sammy – Loughlum Sadat) på 3:e plats.

LB med ackumulator. Kat C. 2:a plats till Hedda Lindström – Sliabh Foxy. Kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). LA kat D. Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan Kestrel – Oxenholm Godot) kom på 2:a plats.

Söndag. LD+ kat B. 6:e plats till Siri Fernemark – Crystal Boy.  LD+ kat C. Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey 5:a. LD+ kat D vanns av Melvin Björk – Dj Arenal, med Lova Colliander Nelson – Mullamara Kyle Caeser på 3:e plats. Tilde Gustafsson – Bawn Bengy (val f-13 e Dunloughan Scot – Aran Flight) 6:a. Kat D avd B. Felfri för fjärde gången var Cornelia Åsenius – Knightsbridge Fionn!

LC+ kat C. Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey 2:a. Kat D vanns av Julia Palmgren – Cloudy Bay. LB bed A:1a. På 2:a plats Philip Flocke – Ballyerk Lightening. Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl) på 4:e plats. LA kat C. 2:a plats till Hedda Lindström – Sliabh Foxy, som fick ett superfint pris. LA kat D. 3:e plats till Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba.

Länk HÄR till Team Equus for Hope på Facebook. Länk HÄR till hemsidan.

Alexandra Samuelsson – Carragh Mary. Foto: Anders Samuelsson

Mer hoppning…

Enköpingsnäs RF. LC kat D vanns av Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous). I LB kat D togs 3:e plats av Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer).

LA kat C. På 2:a plats Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel), före Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud) på 3:e. Precis nedanför strecket Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic). De får vara med här för den felfria rundan, som innebar att första kvalet till start i MsvB säkrades. Tror att det samma gäller de båda andra också.

Rastaborgs RK. LD kat D vanns av Amanda Häggström – Million Dollar Boy (val f-09 e Hagens Zephyr u Rosie e Holens Ingolf). LC kat C. På 3:e plats Agnes Klingspor – Stitch Willy (val f-04 e Moy Hazy Cove – Fort Dara). Vit rosett till Emelie Kjellberg – Darcy du Villon (val f-13 Poetic Justice – Quignon du Parc). Franskfödd ponny som följer sin fars resa mellan flera länder. I LC kat D togs 4:e plats av Tuva-Li Gradin – Ballybanagher Boy (val f-10 e Rosscastle Caroll Owen – Laerkens Cascade Dawn). Vit rosett till Isabella Hedman – T.J (val f-08 e All Smoke – Moyvoon Star). Agnes Klingspor – Stitch Willy red i Rastaborgs lag som kom på 2:a plats av 17 i första omgången av div II.

Strömstads RK. LC kat C. 2:a plats till Alicia Ambjörnsson – Lady Roisín (sto f-13 Kippure Cashel – Carraig Galen Miller). Ett litet ekipage att hålla ögonen på framöver. I LC kat D togs 3:e plats av Ebba Granell – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme).

Salaortens RF. LD kat C. 3:e plats till Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen). LD kat D. På 2:a plats Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom). LC kat D vanns av Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire), före  Smilla Hultby – Golden Bready på 2:a plats. En rosettfärg som passar bra till ponnyns ögonfärg. Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver) på 3:e.

Ängelholms RF. LC kat D. Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King) 4:a. Nellie Fredin – Kinamara Mystic Lady (sto f-15 e Park Ronan – Glenayre Mystical Bobby) på 5:e plats.

LB+ kat D vanns av Moa Hansson – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds). LA kat C. På 2:a plats Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). LA kat D vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen), med Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion) på 3:e plats. I LA kat D avd B gick Moa Hansson – Crossowen B Boy felfritt, och är nu klar för SvRF Ungponny.

Moa Hansson -Crossowen B Boy. Foto: Camilla Rosengren

Brunflo RS. LD kat D vanns av Tilda Andersson – Coshla Bob (val f-14 e Vestonhouse Straboe Bobby – Abbeyleix Owen). Ekipaget var även 3:a i LC kat D.

LB kat D vanns av Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy). De startade sen LB+ med bed A:1a, och gjorde det så bra att de vann DM för kat D.

Vindelns RK. Lördag. LC kat D vanns av Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nylander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). På 2:a plats Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin).

LB. Kat C. 4:e plats till Stella Nordin – Holmtebo Image (val f-12 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ixora e Pilgaards Killroy). Kat D. 4:a Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona.

LA kat C vanns av Erika Gustafsson – Kilmac Boy (f-07 e Gloves Bobby – Bradlieve Delight). Han har bott på ridskolan i Vindeln sen han kom till Sverige 2012. En guldklimp som kan ridas av alla, inkl de minsta barnen. Som dessutom har gått Msv klasser. En Connemara när den är som bäst helt enkelt!

LA kat D vanns av Josefin Kerttu – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball).

Söndag. LC kat D. En till blå rosett för Saga Duvemo – Poetics Flower. På 4:e plats Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody).  I LB+ kat C togs 3:e platsen av  Erika Gustafsson – Kilmac Boy. I LB+ kat D kom Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie) 2:a, och Meya Åström – Bella Boy på 4:e plats.

Björbäcks RF. LB kat D. På 2:a plats Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). Duktig fälltävlansponny som nu har debuterat i hoppning på 1 meter också.

Bankeryds RK. LE kat C. Felfri runda för Maja Ludvigsson – Nygaard’s Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash). Som grädde på moset blev det 4:e plats i LD kat C. Maja som endast är 8 år har inte kunnat få en bättre läromästare än det meriterade 24-åriga stoet.

Hofors RS. P90. På 2:a plats Ehlin Dyphlin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 67.00% (straff 33.0). Total straff 39.4.

P60 -13 vanns av Emelia Vesa – Curralee Lad (val f-12 e Clooshgreen Prince – Westside Fred). Dressyr 50.65% (straff 49.3). Total straff 52.5. P60 14-20. Blågul rosett till Tova Lundmark – Laragh Butterfly (sto f-13 e Rosscon Castle King – William’s Boy). Dressyr 53.70% (straff 46.3). Total straff 46.3.

Många duktiga dressyrekipage den här veckan också…

Ryttarkamraterna Finspång. LC:2 kat D vanns av Nova Ekblad – Beechmount Marley (val f-09 e Castlestrange Fionn – Ferdia) på 67.83%. Felicia Fagerberg – Slieve Bloom Olive (sto f-10 Eastlands Ashiebrae – Streamstown Larry) på 2:a plats 66.16%.

LB:1 kat D vanns av Hanna  Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy) på 68.03%, och 2:a plats igen Felicia Fagerberg – Slieve Bloom Olive med 65.53%.

LA:1 kat D. Seger och hela 73.75% för Astrid Renck – Lisheen Boy (val f-10 e Streamstown Mickey – Moy Hazy Cove). I LA:P1 kom ekipaget på 2:a plats med 63.28%.

Västerviksortens RF. LA:P1 vanns av Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) med 66.84%.

Simlångsdalens RF. LC:1. Blågul rosett till Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred) 71.29%.

Falu RS. LB:1 hästklass. Veronica Segersvahn – Thomas Kilbride (val f-12 e Coolin America – Castle Squire) lånade dotterns ponny och åkte på tävling. Resultatet blev vinst 63.75%. Debut i LA:1 för Celine Lindenäs – Roadside Barack (val f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Doonhill Billy). Seger och 69.58%.

Härnösands RK. LB:1 kat D vanns av Ida Stål – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight) med 64.64%. FEI Lagprogram ponny kat C. Seger med 65.50% för Alva Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze).

I FEI Mästerskapsprogam blev det ytterligare en blågul rosett till Alva Bjuhr – Golden Dream för 67.63%. LA:1 Kat D vanns av Märta Glavér – Önnarps Kurant (val f-01 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Cillva II e Öxenholm Marble Jr) på 69.86%.

Mariestads RK. LB:1 kat C. På 2:a plats med 69.10%  Kajsa Andersson – Brickey Breeze (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – Ashfield Jovial Joker). Ekipaget var också 3:a i  LA:1 med 63.75%. Den extra blå rosetten är för laget. I LA kat D togs 3:e platsen av Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney) med 65.83%.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 08.00 tisdag garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep