Tävlingssvepet vecka 33

På vinjettbilden Märta Glavér och Önnarps Kurant. Glad och nöjd ryttare. Till synes mindre nöjd ponny, men det är nog bara för att han tycker att tre rosetter är för många att ha på huvudet. Foto: Åsa Glavér.

Roligt med alla fina dressyrresultat…

Piteå RK hade en tävling mitt i veckan. LC:1 kat D vanns av Siri Lidström – Oxhill Captain (val f-07 e Robe Earl – Murphy Rebel) på 66.66%. I LB:1 kat D tog Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce) hem segern på 64.64%.

Östersund-Fröso RK. Vinjettekipaget Märta Glavér – Önnarps Kurant (val f-01 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Cillva II e Öxenholm Marble Jr) vann helgens båda LA:1-klasser kat D på 68.61 resp 69.44%. Kom utanför placering i LA Lagprogrammet trots fina 70.60%, men det blev ett DM-silver istället.

Södra Umeå RF. LC:1. På 2:a plats med 67.03% Jennifer Forsberg – Ally Mc Coist (val f-98 hos Lena Stenius e Juno Rory u Brolötens Aloe e Finney Master). Dagen efter blev det också 2:a plats i LC:1 med 67.33%. Båda klasserna var hästklasser. Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody), som är duktig på att hoppa också, tog två blågula rosetter i LA:1 med 68.05 resp 68.88%.

Meya Åström – Bella Boy. Foto: Carola Åström

Bodens RK. LB:1 kat C. Nora Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) tycks ha hittat varandras knappar! Två segrar blev det. I LB:1 kat C 73.39% och i LA:1 69.02%.

Skråmberga RF. Malin Sundberg – Big’s Charleston (val f-16 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abaigail e Lofty Roderic) var 3:a i LB:2 67%. En ung D-ponny, som vill bli lika duktig som sin storasyster Big’s Cha Cha Cha. Hon tävlar framgångsrikt bland storhästar, och är också kat D..

Boxholms RK. Lördag. LA:1 kat D vanns på 67.19% av Astrid Renck – Lisheen Boy (val f-10 e Streamstown Mickey – Moy Hazy Cove). På söndagen var det hästklasser, och i LC:1 tog Jenny Eriksson – Marwin II (val f-04 hos Camilla Larsson e Frederiksminde Hazy Chance u Proud Mary e Janus) 2:a plats med 73.14%.

Salaortens RF. Herta Söderman – Lucilla (sto f-08 hos Rose-Mary Olofsson e Carnaby Patrick Hooligan u Bolle Lukett e Lukas) tog 2:a plats både i LB:1 69.64% och LA:1 73.61% (kat D).  

Nygårds RS. LC:1 kat D vanns av  Frida Svensson – Wild Captain (sto f-06 e Sweetwall Captain Courageous – Westside Mirah) på 69.63%. LA:P1 Kat C. Saga Gyllenglad – Juno Rebel Wind (val f-09 hos Ann-Christin Wellander e Juno Rory u Lowis Calla Wind e Lofty Roderic) vann på 69.07%. Högst procent av samtliga kategorier i klassen.

Himledalens RK. I LC:2 kat C segrade Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred) 69.00%, före Maja Johansson – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory – Count On Chiquita e Countach Campbell) 68.67%. Alice Karlsson – Tullynavin Ben kom också 2:a i LC:1 68.33%. LA:1 kat D vanns av Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) på finfina 74.02%.

Elsa Ahlvin – Mountain Rocket. Foto: Zahlo Photo LÄNK

RK Styringe Stall. P70 -20. På 2:a plats Miranda Bruce – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride). Dressyr 68.04% (straff 32.0). Total straff 32.0.

P80 14-20 vanns av Malin Eckerstig – Cnoc na Greine Star (sto f-06 Kingstown Boy  Ardravinna Andy). Dressyr 70.40% (straff 29.6) Total straff 30.0. På 2:a plats My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard) 65.20% (34.8) Total straff 34.8.

P90. Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad) vann klassen och blev även Distriktsmästare i Halland 2021. Dressyr 64.80 %. (straff 35.2). Total straff 43.2.

Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick. Foto: Camilla Torsmarker

Åkerbo Rid & KS. CCNP1*-S. Debut för Anna Ljungdahl – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred). Dressyr 68.86% (straff 31.1). Total straff 35.1. Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred). Dressyr 63.73% (straff 37.3) Total straff 37.3.

H80. På 4:e plats Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke). Dressyr 67.17% (straff 32.8). Total straff 36.8). D-ponny bland storhästar.

P80 14-20. 2:a plats till Elin Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go). Dressyr 64.46% (straff 35.5). Total straff 38.3.

P70 14-20 vanns av Tilda Winge – Holmtebo Umbrella (sto f-11 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance). Dressyr 68.26% (strafff 31.7). Total straff 32.5. En komplett Connemara som belönades med Guld 43p och klasseger, samt BIR vid Östergötlands Ponnysällskaps utställning dagen innan. På 2:a plats Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker). Dressyr 66.09% (straff 33.9) Total straff 33.9.

P60 -13. 1:a Tilda Isaksson – Barravalley Paddy (val f-12 e Edenmist Pride of Thieves – Monaghanstown Fionn). Dressyr 55.22% (straff 44.8). Total straff 50.4

Muskö HSF. P 80 14-20. På 2:a plats Ida Rousk – Castle Verdi RC 118 (hin f-09 e Janus – Dream of Aulne). Dressyr 66.80% (straff 33.2). Total straff 34.8. Första kvalet till P90 säkrat!

H80 . På 2:a plats Bodil Olsson – Grey’s Lad (val f-10 e Robe Thunder Dun – Moy Hazy Cove). Dressyr 68.26% (31.7 straff). Total straff 36.1. Det kom nog några glädjetårar efter målgång. Grey’s Lad fick en skada på förstärkningsbandet höger fram i mars 2020. Prognosen var 85% chans att återgå till samma arbete igen. Han behandlades med stötvågor och sjukbeslag, och blev friskförklarad i september samma år. Han har jobbats långsamt och så allsidigt som möjligt, för att komma tillbaka igen. Grattis till dagen D!

Hallsta RK. Fredag. LD avd B kat D. Felfria ungponnyekipage: Theodora Wemmer – Crannard Foot Loose (sto f-15 e Coolfin King – Silver Heaven), och Disa Hammarstedt – Lily Lavally (sto f-15 e Clifden Silver – Island Lad). LC kat C. På 3:e plats Vilja Lindhqvist – CK Showtime (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm Godot). En danskfödd Connemara med svensk far.

Lördag. LD+ kat D. På 2:a plats Fanny Hagman –Corradoo Boyo (val f-11 e Dooneen Rocket – Seafield Silver Dun). En till som inte gillar rosetter, inte ens på martingalen. LC+ kat C vanns av Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). Kat D. 2:a Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein). LB+ kat D vanns av Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince).

Söndag LC kat C. På 2:a plats Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy). LC kat D. 3:e plats även för Jasmine Svärd – Lissy Dun Lady (sto f-11 e Killaloe Buachaill Mór – Owens Blossom. I LB kat D tog Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire) 6:e plats.

LA kat C. 3:e plats till Molly Bohman – Emlagh Fiachra (val f-13 e Classiebawn Black Jack – Rathcoona Cove. LA kat D vanns av Wera-Lee Bartoldsson Norrthon – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard). Bägge ekipagen är nu startberättigade i Msv B.

Orsa RK. LD kat D vanns av Märta Hysing Leksen – Corclough Star (sto f-12 e Kippure Mo Cuísle – I Love You Melody). LC kat C. På 2:a plats Emilia Lans – Önnarps Ymer (val f-14 hos Jörgen Folkessone e Önnarps Primör u Önnarps Nobless e Backudden Mountain Haze). LC kat D vanns av Klara Thyren – Hopestown Petal (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Monaghanstown Fred).

I LB kat C/D segrade Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), före Emilia Lans – Önnarps Ymer, som tog ytterligare en blå rosett. LA kat D vanns av Astrid Englund – Boozo (val f-13 e I Love You Melody – Blue Smokie).

Täby RS. LD CR kat C. Lisa Holmström – Edens Toy boy (val f-13 hos Eva Magnusson e Kingstown Goldie u Edens Jakaranda e Janus). Kat D. Johanna Lundberg – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom), Elsa Oster – Ballylee Bofin (val f-13 e Chrusheen Moody Blue – Glencairn Surprise), och Max Köling – Jazz de Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff – Lord Ravary). Samtliga red en varsin felfri runda.  

LD+ kat D. 2:a plats togs av Amanda Häggström – Million Dollar Boy (val f-09 hos Staffan Strandberg e Hagens Zephyr u Rosie e Holens Ingolf), före Filippa Axelsson – Knocknalun Boy (val f-13 Murvey Chelton – Tulira Robuck) på 3:e.

LC+ kat C. På 3:e plats Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud). Vit rosett till Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). LC+ kat D. Agnes Rune –  Billy’s Choice (val f-08 e Shadows Dun – Rynn Richard) 4:a. Samma placering för Hanna Gummesson – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág) i LB+ kat D..

Ludvika RK. LD bed A. Kat D. Felfria var Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match), och Lina Thorslund – Donegreagh Turlough (val f-11 e Donegreagh Cuaifeach – Lehenagh Lad). LC kat D vanns sedan av Nellie Skatt – Conor’s Lady.

Norra Gotlands RK. LD CR. Kat D. Henny Pettersson – Bjennesbys Little Jinder (sto f-15 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Little Tracy e Värnbergs Orion). LC kat D kom Clara Söderström – Coral Supreme (val f-00 e Coral Prince – Smokey Duncan) på 3:e plats. Coral Supreme tävlade mycket i mina trakter för ett antal år sen. Roligt att få veta att han är still going strong och en perfekt läromästare.

Coral Supreme. Foto: Gerd Eriksson (2008)

Sundsvalls FRK. LD CR kat C. Felfri var Selma Påhlsson – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia). och i kat D Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 e Shadow’s Dun – Ashfield Festy) likaså. Nu kan den sistnämnda ponnyn lägga till en 5:e felfri LD-runda i sin CV.

Storvreta PK. LE kat D. På 2:a plats Olaison – Kiltale Jessy (val f-12 e Kiltale Cuímin – Westside Mirah) LD+ vanns av Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic), som uppstartade inför höstens tävlingar.

Göteborgs HSK. Fredagens LA kat C vanns av Sophie Wahlen – Kitty Kim (sto-09 e Parkmore Bobby – Ganty Blazer). Lördag. LC kat C. Meya Kjellberg – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow) på 2:a plats. I LC Kat D kom Nora Hedman – Castlecarton Lady (sto f-13 e Kilmore Diamond – Drumlane Warrior) 4:a.

LB kat C. På 6:e plats Stina Löfgren – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard). LB Kat D. Emily Grahn – Flowerhill Mist (sto f-12 e  Kilmore Diamond – Ballinaboy Tom) 3:a, och Ayla Wasall – Carraun Kingston (val f-14 e Martan Phaidin Nhoir – Glenayre Silver Fox) 4:a.

LA kat C. På 3:e plats Filippa Ekström – Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue) . Msv B kat C vanns av Sophie Wahlen – Kitty Kim, och kat D av Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck). Sistnämnda ekipage debuterade också i Msv A med endast en bom ner.

Söndag. LB kat D vanns av Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy). I LA kat C togs 3:e plats av Stella Olsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad).

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 08.00 tisdag garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep