Tävlingssvepet vecka 35

På vinjettbilden ses Vilma Hedlund och Glentrasna Girl som hade en bra dag på jobbet i det fina höstvädret i Högbo, Gävleborg. Läs mer nedan. Foto: Anna Norin.


Högbo RK. Lördag. LB kat D vanns av Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl). LA kat D. På 2:a plats Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie), med Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride) på 4:e.

Msv B kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). Ekipaget red också för Vindelns lag som vann 1:a omg av Zon Polar. Msv B Kat D. På 3:e plats Ebba Andersson – Ballylee Breeze (val f-08 e Kilmore Diamond – New Beginning).

Söndag. LC kat D. 2:a plats till Emma Westerlund – Burren Bob (val f-07 e Oisin – Westside Fred). LC kat D avd B. Felfri runda för Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f- 15 e Coral Gold – Glenvalley Grey).

LB kat D. På 3:e plats Elsa Stjernsten – Doe Bay (f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel)-2:a Elin Axelsson – Clonfin Star.

Final i ALFAB Pony Challenge Cup LA kat D. Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir) tog en fin 3:e plats.

Msv B kat C. 2:a plats till Emmy Lundberg – Balleygraney. Ekipaget red också för Vindelns lag som vann 1:a omgången av Zon Polar. Msv B Kat D. På 3:e plats Selma Påhlsson – Malbay Sean. Msv A kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl. Här iklädd DM-täcket och tillhörande rosetter.

Surahammars RF. LC:1 kat C/D vanns av Nora Eliasson – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun) med 69.25%. På 2:a plats med 66.11% Nike Mäenpää Hörnstedt – Tubbervale Village Boy (val f-11 Coral Gold – Kingstown Chucky). Han arbetar på ridskolan i Surahammar. Enligt ridskolechefen en personlighet och är en favorit på ridskolan. Han är den ponnyn de flesta barnen får ta sin första galopp på, samtidigt som han levererar med de duktiga ungdomarna! En pärla som alla gillar helt enkelt!

LA:1 kat C/D. Herta Söderman – Lucilla (sto f-08 hos Rose-Mary Olofsson e Carnaby Patrick Hooligan u Bolle Lukett e Lukas) kom 4:a i klassen på 66.80% och det räckte också till DM-silver i kat D.  LA:P1 vanns av Linnéa Ling – Robe Nutmeg (val f-07 e Robe Earl – Caperann Ranger) på 65.52%.

Gnesta RK. LC:1 kat D. Vann på 70.37% gjorde Nova Ekblad – Beechmount Marley (val f-09 e Castlestrange Fionn – Ferdia). LB:1 kat D vanns av Kajsa Hjalmarsson – Land League Plexus (val f-08 e Silver Shadow – Cloonisle Cashel) på 68.57%, med Nora Ridehag – Ballinaclough Wicklow Boy (val f-11 e Grange King’s Surf – Dream of Aulne) på 3:e plats 66.78%.

Stora Uringe RF. LC:1 kat D. På 2:a plats med 70.18% Fanny Klatzkow – Brookfield Ruby (f-11 e Rosscon Castle King – Captain Miller). LB:1 kat D vanns av Linnea Jones – Bjennesby September Lane (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Värnbergs Orion) på 68.03%. Här kom Fanny Klatzkow – Brookfield Ruby på 3:e plats med 66.07%. LA:3 (hästklass). På 3:e plats med 64.14% kom Kristina Swärd – Toorboy Dandy (val f-12 e  Derrada Owen – Carrintubber Lad). D-ponny som tävlar bland storhästar.

Haparanda Ryttare. Dubbelseger blev det för Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce). LC:1 69.66% och LB:1 66.78%.

Ljusdals RK. LC:1 kat D. På 3:e plats med 64.07 Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad) 64.4%. Ekipaget ingick också i Gävle PK’s lag som vann första omg av div IV.  

RK Styringe Stall. Dubbelseger här också för Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus). LA:1 66.38% och LAP:1 65.52%.

Timrå HSF. LA:P1. Blågul till Märta Glavér – Önnarps Kurant (val f-01 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Cillva II e Öxenholm Marble Jr) 66.05%. I FEI Mästerskapsprogram blev det samma rosettfärg 62.20%. Så dubbelseger där med, även om den sistnämnda delades med annat ekipage. Delad glädje är dubbel glädje!

Väsby RK. P70-13 vanns av Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer). Dressyr  69.13% (straff 30.9). Total straff 32.9. På 3:e plats Johanna Lundberg – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). Dressyr 62.83% (straff 37.8). Total straff 38.0. In på 5.e plats Liv Clefberg – Killacloran Bonnie (sto f-14 e Gwennic de Goariva – Celtic Moy Sailor) 5:a. Dressyr 51.52% (straff 48.5). Total straff 48.5.

P80 14-20. På 3:e plats Alma Nord-Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning). Katarina Nord. Dressyr 58.00% (straff 42.0). Total straff 42.0.

CCNP1*-S vanns av Ida Jansson – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Dressyr 68.64% (straff 31.4). Total straff 31.4).

Matilda Franzén – Moherevogue Jack. Foto: Gina Franzén

Åter till hoppningen…

Willands RF. LD två faser bed A/A:0 kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). Kat D. Seger till Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay). Sistnämnda ekipage upprepade bedriften i LD+.

Karlskrona Lyckå RF. LD bed A. Felfri runda för Agnes Berggren – Watt’s Patrick (val f-12 e Glencarrig Patrick – Ardravinna Andy). I LC kat C tog ekipaget 2:a plats. LB kat D. 4:e plats till Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous). I LB+ kat D blev det vinst och även DM-silver.

Matfors RF. LD kat D. På 2:a plats Maja Lundberg – Crannard Fushia (val f-05 e Gentle Dancer – Ardravinna Andy), och Thilda Larsson – West Coast Nina (sto f-14 e Clegganbay Tower – Rathcoona Cove) på 3:e plats. LC kat C avd B. Felfri runda för Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl). I LC kat D kom Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady (sto f-11 e Kilmullen Fionn – Tubber Patrick) på 2:a, och Alva Björkman – Lissane Beauty (sto f-11 e I love you Melody – Rebel Star) på 4:e.

Vaggeryd-Skillingaryd RK. LE kat C. Alice Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl of Newbridge) värmde upp med en felfri ritt, och tog sen 4:e plats i LD kat C efter att ha dubbelnollat. Olivia Rosén – Tubbervale Gold Bella (sto f-13 e Coral Gold – Granahan Champ) tog 3:e plats i LC kat D.

Kils RF. LD CR kat C. Elvira Skager – Ragnarps Lady Royce (sto f-01 hos Lena Börjesson e Rolls Royce u Bolle Lusona e Lukas) red felfritt. Det gjorde också Annie Andersson – Slieve Bloom Dorris (sto f-13 e Brock Lodge Buster – Castlestange Fionn) i kat D.

LC kat C. 4:e plats till Elvira Elvira Skager – Ragnarps Lady Royce. Det är en fin äldre dam som för ca 10 år sen tävlade dressyr tom FEI-klasserna. Modern är fö helsyster till Lucillas (se dressyren) mor.

I LC kat D avd B red Lovisa Broman – Ross Lis (val f-16 e Ross Fear Bui – Quilca Silver) felfritt. I LC+ kat C avd B. Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn) likaså.

LC+ kat D vanns av Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). Hur var det nu han diktade, Tage Danielsson, om Monica Zetterlund?
En Värmländsk Huldra? En passande benämning på Holmtebo Ladybird oavsett…

Engla Lööf – Holmtebo Ladybird. Foto: Hanna Lööf

I LC+ kat D avd B red Clara Wästlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin) felfritt. I LB kat C avd B fick Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee till ytterligare en felfri ritt.

Värmlands distriktsmästerskap reds i LB+ med bedömning två omgångar A:0 och A:0. Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia) tog hand om bronset i kat C. Samma valör blev det för Engla Lööf – Holmtebo Ladybird i kat D.

Mälarhöjdens RS. LD bed A. Felfri ritt för Celie Eckers Olssen – Highburren Bart (val f-17 e Golden Glint – Oisin). LC kat C. På delad 1:a plats Agnes Klingspor – Stitch Willy (val f-04 e Moy Hazy Cove – Fort Dara). LC kat D. På 2:a plats Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen). Sistnämnda ekipage kom även 3:a i LB kat D.

Gamleby RK. LD kat C. På 2:a plats Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble). I LC blev det vinst för ekipaget. I LC kat D avd B blev det en felfri runda för Tilde Stridell – Lowis Fifty Shades of Grey (valf-15 hos Louice Norling e Kewin u Lowis Valerie e Hagens Jaguar).

Kimstad RF. LC kat C/D. 2:a plats till Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). LB kat C. 3:a Wilma Berglund – Valorous Monarch (val f-09 hos Johanna Dahlberg e Brolötens Grafit u Önnarps Monia e Backudden Mountain Haze). LB kat D vanns av Amanda Flygeborn Gelland – Lisloughrey Sam (val f-13 e Oisin Aerach – Cloughill Island). Söndagens LB kat D vanns av Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood), med Hanna Gummesson – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág) på 2:a plats.

Växjöortens FRK. I LB kat D segrade Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah), före Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy) på 2:a plats. I LA kat D blev det ytterligare en 2:a plats för Alicia Jönberg – Galway CJ, med Ellen Söderlindh – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan kestrell – Oxenholm Godot) på 4:e plats. Söndag. LA kat C. 4:e plats i klassen för Stina Clarin – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard). LA kat D vanns av Ellen Söderlindh – Rhinström’s Keen Katoomba, som också blev Smålandsmästare kat D. Den gula rosetten är för laget.

Distriktsmästare i Västergötland 2021. Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief) i kat C. Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) i kat D.Slutligen en påminnelse…

Det nya kravet för anläggning med djur träder i kraft 1 oktober 2021. Info HÄR

Det innebär att ALLA importerade hästar måste vara tilläggsregistrerade i Sverige! Connemaror med utländska hästpass (t ex gröna irländska pass) registreras hos SCS. Blankett & info HÄR


Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 08.00 tisdag garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep