Tävlingssvepet vecka 29

På vinjettbilden poserar Isak Walter och Woodfield Ted med Prins Carl Philip-gehänget, som de fick efter efter kval segern hos Strömstads RK. Se resultaten därifrån längst ner. Foto: Bettina Walter.

Näsets RS. Tredagarsmeeting som startade redan på måndagen. Första klassen ut LD två faser med totalfel. Kat D. På 4:e plats Ella Bylund – Lissroe Jamie (val f-11 e Glencarrig Prince – Windy’s Boy. LD kat D avd B. Felfri runda för Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 e Shadow’s Dun – Ashfield Festy). Tredje starten i livet för den unga ponnyn, och tredje felfria rundan.

LC kat D. På 5:e plats Maja Melander – Bellville Jill (sto f-11 e Ballybeg JJ – William’s Boy). Vit rosett till Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody).

LB kat C avd B. Felfria var Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl), och  Ester Höög – Ahey Bridge 4th (sto f-14 e Anabally Tiger – Moy Johnny’s Pride). LB kat D. På 5:e plats Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad). Kat D avd B. Felfri runda för Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy).

LA kat C vanns av Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin). Ett nytt spännande ekipage att hålla ögonen på. Kat D. 4:e plats till Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred).

Tisdag. LC kat D. 4:e plats till Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). LC kat D avd B. Felfri runda för Selma Påhlsson – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia). LB kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons), med Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield) på 3:e plats. LB kat C avd B. Alice Jonsson – Kilconly Annie (sto f-15 e All Smoke – Glenayre Silver Fox) felfri. LB Kat D. Vit rosett till Line Wilhelmsson – Cluainin Ban. I LB kat avd B blev det ytterligare en felfri runda för Stella Eriksson – Ballyerk Oisin.

LA kat C. På 2:a plats Sonja Wallén – Gortmore Julie. LA kat C. avd B Felfri Alice Jonsson – Kilconly Annie. Kat D. Thindra Silfversten – Island View Fredrikio (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy) 2:a.

Msv B A:0 kat C. På 2:a plats Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona. 3:a Thindra Silfversten – Island View Fredrikio, och 4:a Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen).

Onsdag. LC kat C. 3:e plats till Molly Nylén – Lurgans Breeze (val f-11 e Tabragh – Windy Day). LC kat D. Vanessa Snith – Gort Lemon (sto f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 2:a plats, före Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona på 3:e.

LB kat C. På 2:a plats Selma Påhlsson – Currabawn Honey Bee (sto f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight). LA kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney. Kat D. Love Laine – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) på 3:e plats. Satte även ett SM-kval på sin fjärde tävling ihop. Msv A vanns av Thindra Silfversten – Island View Fredrikio. Debutant på höjden och tog hem meetingpriset.

Anebyortens RK. Tredagarsmeeting med olika cuper på temat ”Skogens konung”. LE avd B. Kat C. Felfria var Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard), och Klara Mattsson – Bjennesby Darin (val f-16 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Coriona e Värnbergs Orion). LD två faser. På 3:e plats Algot Svensson – Liscarrow Lad. Kat D. Amanda Hellstedt – Faithful Pride (sto f-06 hos Håkan Trofast e Carnaby Patrick Hooligan u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen) 5:a.

LC. Kat C avd B. Felfritt ungponnyekipage Klara Mattsson – Bjennesby Darin. LC kat D. På 4:e plats T yra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino -Robin Hood). LC kat D. 4:e plats till Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King), och 5:a kom Thea Pantzar – Beechmount Princess Kate (sto f-11 e Doneen Supermatch – Castlestrange Fionn)

LB kat C vanns av Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). På 4:e plats Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano.

Lördag. LD kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad. LC kat C. På 3:e plats Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano. Agnes Berggren – Watt’s Patrick (val f-12 e Glencarrig Patrick -Ardravinna Andy) 4:a LC kat C avd B. Lovisa Mattsson – Bennesby Darin felfri, och därmed kvalad till SPAF ungponny. Kat D. 3:e plats till Nicolina Gustafsson – Daisy Eile, och på 4:eThea Pantzar – Beechmount Princess Kate.

LA kat C. 2:a plats till Stina Clarin fd Löfgren – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard). och 4:a Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn).

Söndag. Final i Rådjurscupen. LC Kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad, och de stod sen som slutsegrare i hela Cupen kat C. Ponnyn ser dock ut som att han knappt orkar stå för alla rosetter 😉

Final i Hjortcupen. LB kat C vanns av Ada Sernald – Ardoughan Boy. I kat D kom Nicolina Gustafsson – Daisy Eile på 2:a plats, och sistnämnda ekipage tog hem slutsegern i Cupen kat D.

LA+. Final Älgcupen. LA+ kat C vanns av Sophie Wahlen – Kitty Kim (sto-09 e Parkmore Bobby – Ganty Blazer). På 2:a plats Stina Clarin – Barnaboy Singer, och sistnämnda ekipage tog hem Cupen kat C.

Några ströresultat före sista meetinget…

Kinda RK. LC kat C vanns av Wilma Berglund – Valorous Monarch (val f-09 hos Johanna Dahlberg e Brolötens Grafit u Önnarps Monia e Backudden Mountain Haze). Ekipaget upprepade bedriften i LB. Alva Hollingworth – Paddy’s Last (val f-04 e Castlestrange Fionn – Dangan Dun) tog hem segern i LB kat D.

Filipstads RK. LD CR. Kat D. Alma Svantesson – Pebellies (sto f-10 e Dunloughan Scot – Curraghnakeely Murphy’s Holiday) felri. Ekipaget tog även 2:a plats i LC. Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp), vann såväl LA som Msv B kat D.

Svärdsjö RK. LC kat D vanns av Hedvig Zetterlund – Fiona QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Tochwood Winston u Hagens Feodora e Hagens Zephyr), och LB kat D vanns Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous).

Norrahammar-Tabergs RK. LD kat D vanns Paulina Wallin – Annestorp Divine (sto f-11 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin). LC kat C. Elin Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl Of Newbridge) 2:a. LC kat D vanns av Linn Olausson – Willbrook Boy (val f-09 e Curraghhakeen Cashel – I Love You Melody). De tog också hem segern i LB före Emmie Gustavsson – Crannard Raw Deal (val f-10 e Lonsdale Legend – Silver Heaven) på 2:a plats. Liksom halvsystern som var med i förra svepet, har också denna ponny fått sitt namn från en filmtitel.

RK Udden. LB kat C avd B. Ungponnyekipaget Nelly Liljegren – Pop Corn (val f-15 hos Hannah Pettersson e Vox Pop de l`Aulne u Bjenesby Robyn e Rockfield Scarface red en felfri runda. LB+ kat D vanns av Thilia Sandahl – Love You Too (sto f-12 e I Love You Melody – Fredriksminde Hazy Match).

Varbergs RK. LE bed A kat C. Felfri runda för Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin). I LD med två faser kom de på 4:e plats. I kat D kom Maja Johansson – Liscosker Mandy (sto f- 13 e Kilmullen Fionn – Corbally Star) också 4:a. LC kat D. Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) red in på 3:e plats.

Strömstads RK. Onsdag. LE CR. Kat C. Felfria var Tyra Kaldo – Redpark Cindy (sto f-16 e Achill Jack – Monaghanstown Boy), Frida Hansson –  Admoran Admiral  (sto f-04 e Cong Admiral – Ashfield Stormy Sparrow). I kat D. Lee Tägtström – Mr Felix Heartbreak (val f-14 hos Susanne Kinhult e Poetic Expression u Kimberley e Värnbergs Neptunus), Carmen Flöstad – Gallow’s Mist Dawn (sto f-09 e Dolan Mick – Windy’s Boy), samt Linnea Therese Berg – Önnarps Sokrates (val f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Önnarps Irene e Backudden Mountain Haze).

LD kat C avd B. Felfri Tyra Kaldo – Redpark Cindy. LD kat D vanns av Ebba Granell – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme). 4:a Enya Källsvik – Kilfenora Barney (val f-13 e Kippure Alkatraz – True Commotion). På 5:e plats Ronja Finnilä – Larkhill Bobbys Boy (val f-13 e Racecourse Bobby – Robe Earl). Elsa Wallin – Cityview Snow Flake (sto f-15 e Brock Blizzard – Glenvalley Grey) 7:a.

LC kat C. Vit rosett till Julia Glasell – Funny Type (val f-03 hos Karin Larsson e Rooar u Titti Boo e Holens Ingolf). LC kat D. 3:e plats till Elsa Wallin – Cityview Snow Flake, med Emily Grahn – Flowerhill Mist (sto f-12 e  Kilmore Diamond – Ballinaboy Tom) på 4:e. Bella Saarinen Rudh – Castlemadden Corr Réisc (val f-14 e I Love You Melody – Moy Hazy Cove) 5:a, och Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy) på 6:e plats.

Torsdag. LD+ kat C vanns av Wilma Tyrsell –  Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan). Kat C avd B. Ytterligare en felfri runda för Tyra Kaldo – Redpark Cindy. Kat D vanns av Elsa Wallin – Cityview Snow Flake, som numera är kvalificerad att hoppa två faser. På 5:e plats Ebba Granell – Trendy Thyme.

LC+ kat C vanns av Meya Kjellberg –Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow). LC+ kat C avd B.avd B. Julia Glasell – Bianca (sto f-15 e Mulroy Bay – Abbeyleix Owen) felfri. LC+ kat D. På 2:a plats Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter (val f-13 e Dexter Leam Pondi – Corrib Prince). Ronja Finnilä – Larkhill Bobbys Boy red som 5:a. LB+ kat D. 2:a plats till Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan).

Fredag. LB kat D vanns av Linnea Eriksson – Emily’s Wish, med Ronja Finnilä – Larkhill Bobbys Boy på 2:a plats. I Msv B kat C avd B red Ida fröjd – Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi) felfritt. Kat D vanns av vinjettekipaget Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke).

Lördag. LC kat C avd B. Felfri runda för Josefine Söder – Bianca. LC kat D vanns av Elsa Wallin – Cityview Snow Flake. Finalen i Lilla Räkanhoppet LB kat D vanns av Emily Grahn – Flowerhill Mist. På 4:e plats Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter. Meetingpriset Lilla Räkan kat D togs av Elsa Wallin – Cityview Snow Flake. På söndagen reds finalen i Räkanhoppet LA+ , och där kom Emelie Lundblad – Kilmurray Millie 2:a.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep