Tävlingssvepet vecka 28

På vinjettbilden Elsa Engström – Carrickleas Boy Rebel. En av deltagarna vid SM i fälttävlan som reds på Åby Gård, Knivsta, i arrangemang av Väsby Ridklubb. Foto: Gerd Eriksson.

Först ut i terrängen Inverkansmästerskapet i P90. På 3:e plats kom Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). Dressyr 69.40% (straff 30.6). Totalstraff 30.6. Anna Ljungdahl – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred) på 4:e plats. Dressyr 72.80% (27.2). Total straff 31.2. Varje moment gav inverkanspoäng. De fick totalt 93.4 resp 92.3, så det var tight.

SM-klassen reds i CCNP*_L. Elsa Engström – Carrickleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah) slutade på 4:e plats. Dressyr 67.27 (straff 32.7). Total straff 40.7. En fantastisk prestation av ett ekipage som startade sin första CCIP för ett par veckor sen. Precis nedanför strecket (6:e plats) Ida Jansson – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Dressyr 65.08% (straff 34.9). Total straff 46.5). Båda hade två oturliga nedslag i hoppningen.

P60 -13. På 3:e plats Sara Jälminger – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle). 55.22% (straff 44.8). Total straff 44.8. Tyvärr missade jag ekipaget, så bilden är med ordinarie ryttaren, som hade oturen att bli sjuk precis innan. P60 14-80 vanns av Tuva-Lisa Carlbom – Bjennesby Adele (sto f-08 e Poetic Justice u Lofty dusty Rambler e Kimble) Dressyr 58.91(straff 41.1). Total straff 41.1

P70 -13. Stella Rifall – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui) på 2:a plats. Dressyr 68.48 (straff 31.5). Total straff 41.1.

P70-14-20. På 2:a plats Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker). Dressyr 66.30% (straff 33.7). Total straff 34.1. Nora Eliasson – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun) 3:a. Exakt lika efter dressyren 66.30% (straff 33.7). Total straff 38.1. Precis nedanför strecket (6:a) Elin Ericson – Zander’s Agra (sto f-14 hos Annika Zander e Bunowen Paddy u Arda’s Cassiopeja e Hagens O’Chief). Dressyr 53.26% (straff 46.7). Total straff 46.7. Hoppning och terräng går som på räls för ekipaget, och när de får lite styr på dressyren kommer de att bli livsfarliga!

P80 14-20. In på 4:e plats Kajsa Östlin – Miss Mayflower (sto f- 07 e All Smoke – Windys Boy). Dressyr 65.20% (straff 34.8). Total straff 38.8. Alma Nord Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning) 6:a. Dressyr 58% (straff 42.0). Total straff 42.4.

P80 -13. Blågul rosett till Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne). Dressyr 65.87% (straff 34.1). Total straff 38.1

P90. Ehlin Dyphlin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 64% (36.0). Ett missförstånd höll på att bli en omkullridning, men klok ponny och samlad ryttare redde upp det hela.  Den totala straffen landade på 67.7, men det räckte ändå till seger. Starkt att ladda om och rida i mål!

En ELOGE till Väsby RK för ett perfekt ordnat arrangemang. Trevliga funktionärer bidrog till fin stämning!

Bollnäs RS. Fredag. LD två faser. Kat D vanns av Älva Halvarsson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro). På 4:e plats Klara Sölveskog – Longford Stephen Dun (val f-10 e Seafield Silver Dun – William’s Boy).

LC kat D. Segern gick till Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous). På 3:e plats Älva Halvarsson – Edens Molly, och på 5:e plats kom Ida Stål – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight).

LB kat B/C. Tova Lundmark – Laragh Butterfly (sto f-13 e Rosscon Castle King – William’s Boy) red in på 2:a plats. I kat D blev det samma placering för Maja Roos – Tubbervale Gold.

Lördag. LA kat D. Thindra Silfversten – Island View Fredrikio (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy) tog först 2:a plats i LA kat D, och vann sen Msv B kat D.

Eskilstunaortens RF. LE två faser. 2:a plats till Wilma Berglund – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce). Kat D avd B. Felfri runda för Theodora Wemmer – Crannard Foot Loose (sto f-15 e Coolfin King – Silver Heaven). Namnet är en filmtitel och inget annat.

LD två faser. Kat D vanns av Emilia Hildenborg – Seskin’s Fun Bobby (val-09 e Fiona’s Man – Loobeen Larry), med May Haya – Caherlistrane Texas Grey (val f-12 e Caherlistrane Con – Coral Lad) på 2:a plats. Astrid Wessling – Baibín (sto f-09 e Derrymore Duncan – Moy Johnny´s Pride) 4:a.

LC två faser. Kat C vanns av Maja Israelsson – Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi -Ashfield Festy). På 5:e plats Vilma Tyrsell –  Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan). Kat D vanns av Jouline Havsénius – Crownhill Sparrow (val f-11 e Rathcoona Cove – Bobby Sparrow Blue), med Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein) på 2:a plats. Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke) på 4:e plats. Kat D avd B. Felfri runda för Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck).

LB kat D. Emilia Pettersson – Bjennesby Clash på 2:a plats , och 3:a kom Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). 5:e plats togs av Engla Lööf – Holmtebo Ladybird.

Duktiga ungponnyer! Holmtebo Ladybird är redan klar för SPAF ungponnychampionat. Anbally Megan får inte starta där, eftersom hon inte är svenskfödd, men de satsar istället på SvRF dito med henne. Har ett kval kvar, men SvRF går senare, så det hinner hon nog med.

Mantorps HFS. LB bed A.Felfri runda för Ebba Sjöholm – Rosie’s Brún (val f- 16 e Aill na Brún Lad – Matty’s Rock). Ytterligare en duktig ungponny som är klar för SvRF championat. Kat D. Felfria Martha Ringqvist – Castlemore Owen (val f-13 e Moorland Snowy River – Abbeyleix Owen), Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood), och Tilda Nystedt – Farran Elvis (val f-09 e Fernville Danny – Templebready Fear Bui).

LA. Kat C. På 2:a plats Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball). Kat D vanns av Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah). Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 3:e plats, och på Ballynoonagh Dawn (sto f-10 e Castleside JJ Junior – Robe Earl) kom sistnämnda ryttare 5:a.

I Msv B kat D togs ytterligare en placering av Alva Theoren – Ballylee Misty Boy. En 2:a plats blev det denna gång. I Msv A kat D fick Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran den så efterlängtade blågula rosetten.

Hittarps RK. LB kat D. 2:a plats till Moa Hansson – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds). LA avd B kat C. Ännu fler duktiga ungponnyer! Första kvalet satte nu Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór) i LA avd B kat C. I samma klass avd B kat D var Moa Hansson – Crossowen B Boy också felfri, och även detta ekipage satte första kvalet. Dagen innan var de dessutom  på annan tävling och vann en LB. En bra helg med andra ord!

Markaryds RF. LE bed A. Kat C. Felfri var Tilly Andersson – Ville Rose (sto f-12 e Charleville Lad – Sweetwall Captain Courageous). Kat D. Eira Lundahl – Falcon Felix (val f-15 e Laerkens Cascade Dawn – Tulira Robuck) också felfri. LC kat D. 2:a plats till Magda Stiber – Tullowcussane Luna (sto f- 13 e Currachmore Cashel – Earl of Castlefrench). LC+ kat D vanns av Linnéa Landström – Helens Opal (sto f- 07 e Castle Squire – Coosheen Callowfeenish Cashel). På 2:a plats Cindie Södervall – Highland Flower (sto f-14 e Ross Fear Bui -Drymills Bridgeboy).

Slutligen ett par dressyrresultat…

Insjöns RK. LA:1 kat D vanns av Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus) med 65.27%. På 2:a plats Linnéa Ling – Robe Nutmeg (val f-07 e Robe Earl – Caperann Ranger) 65.13%. Samma placeringsordning blev det i LA:P1. Maja Halvarsson – Keemaree på 1:a plats med 62.26% före Linnéa Ling – Robe Nutmeg 2:a på 61.57%.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep