Tävlingssvepet vecka 27

Vinjettekipage denna vecka är Tilda Sandstedt och Donnacha Ban (Nalle till vardags), som vann den högsta klassen vid Storbyns meeting. Resultaten ligger längst ner i svepet. Foto: Malin Persson

Lite fälttävlan först…

Tågarpsortens RF P70 -13. Klassen vanns av Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s Dun). Dressyr 67.83% (straff 32.2). Total straff 33.0. En ungponny som debuterade i fälttävlan, med två Clear Round i LE/LD som enda tidigare tävlingserfarenhet.

P70 14-20. På 2:a plats Miranda Bruce – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master). Dressyr 68.04 (straff 32.0) Total straff 32.0. P80-13 vanns av Tilda Ullatti – Marquessa (sto f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Dressyr 62.39% (straff 37.6) Total straff 37.6

Leksands RK. P70 14-20. Seger till Celine Lindenäs – Roadside Barack (val f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Doonhill Billy). Dressyr 71.52% (straff 28.5).Tot 28.5. Ytterligare en multibegåvning som gjorde sin fälttävlansdebut. P80 -13 vanns av Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match). Dressyr 63.26% (straff 36,7). Tot straff 37.1.

Några dressyrresultat…

Heda RK. LC:1 RÅ16. Hanna Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy) red hem segern med 68.33%. LB:1 RÅ16. 2:a plats till Isabelle Johansson – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce) 67.32%.

Falbygdens HSF. LC:1 kad D. Första ”riktiga” dressyrtävlingen för Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred), Blågul rosett och 68.14% blev resultatet.

Klippans RK. LA:1 RÅ16. 2:a plats med 67.36% för Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 hos Christina Cedermark e Aladdin u Juvelin e Janus). Hos Lilla Edets RK red Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn) in på 2:a plats med 69.28% i LB:1 kat D.

Västerviksortens RF. fredag. LB kat C. På 5:e plats Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin). I LB kat D kom Némla Almén – Kilmacduagh Lady (sto f-07 e Coral Lad – Burren Rocket) på 2:a plats, och Thea Tidlund – Harp Prince (val f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver) på 3:e. LA kat C vanns av Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey).

I LA+ kat D segrade Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), och på 4:e plats Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah). Willia Ohlingers andra ponny Silver Strike (sto f- 11 e Funambule ll – Island Lad) placerade sig inte den här gången, men får vara med på bild ändå.

Lördag. LB kat D avd B. Felfritt ungponnyekipage. Meia Löfberg – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince). LA kat C. 4:e plats till Sonja Wallén – Gortmore Julie, med  Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride) på 6:e. I Msv B kat C kom sistnämnda ekipage på 2:a plats. Msv B+ kat C vanns av Lova-Marie Möller – Kilgaravan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie).

Söndag. LB kat D vanns av Némla Almén – Kilmacduagh Lady. LA kat C. Sonja Wallén – Gortmore Julie tog 3:e plats, och fick därmed tre rosetter med sig hem. Msv B. kat D vanns av Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen).

Halmstads FRK. Fredag. LC kat D vanns av Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). LB kat D. Filippa Lagergren – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) på 2:a plats. Msv B. kat C. Seger till Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Seger blev det också för Liam Nilsson – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) i kat D.

Lördag. LB kat C. På 2:a plats Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man -Smokey Finn). LB kat D. 2:a plats till Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son. LA Halmstadspokalen. Kat D. Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) på 3:e plats.

Msv B kat C. Tuva-li Örnberg – Giovanna på 3.e plats. I kat D togs 2:a plats av Filippa Lagergren – Gypsy Boy. I den högsta klassen Msv A kom Liam Nilsson – Reneharney Boy 2:a.

Söndag. LA kat D. 3:e plats igen till Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie, med Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) på 4:e. Msv B med bed A:1a vanns av Filippa Lagergren – Gypsy Boy. På 3:e plats Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen), och på 4:e Liam Nilsson – Reneharney Boy.

Stöcke LB kat C avd B. Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl) gick felfritt. Ekipaget är sedan tidigare klar för SvRF ungponnychampionat. Msv B kat D vanns av Thindra Silfversten – Island View Fredrikio (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy).

Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) tog på lördagen 2:a plats i Msv B, och avslutade på söndagen med seger i Msv B. Därmed vann de även meetingpriset kat C.

LA kat avd B. Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy) satte sista kvalet till SvRF Ungponnychampionat, som går i Kungsbacka vecka 44. Stort grattis till det!

Gärds Rf. LC kat D vanns av Tilda Lundin – Niles Boy (val f-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Hazes) + CR rosett i LD avd B. I LA kat D segrade Malou Hörgerud – My Lucky Lad of Shanbo (val f-10 e Shackleton – Murphy Rebel). Fadern har verkat i Sverige i två säsongen, men är nu tillbaka hos sin familj i Irland.

Eriksmåla RK. LB kat C. På 3:e Evelina Sellberg – Ballinaclough Celtic Bobby (val f-08 e Celtic Bobby Sparrow – Village Boy). Storslam blev det för Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker). Seger i LC+, LB och LB+ kat D, och vinnare av guldcupen.

Hos Motala RF kom Jennie Purvins – Holmtebo Dunphy (val f-07 hos Elisabeth & Johan  Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance) på 2:a plats i en 1.10 bland storhästar. Holmtebo Dunphy är en bit över ponnymått, 154 cm.

Föreningen Storbyns Ryttare. Ett långt meeting som inleddes på torsdagen med LE bed A. Felfritt red Agnes Nyström – Rahoon Lass (sto f-11 e General Humbert – Castlestrange Fionn) i kat C. Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom) och Lina Thorslund – Donegreagh Turlough (val f-11 e Donegreagh Cuaifeach – Lehenagh Lad) felfria i kat D.

LD bed A. Kat C. Vilja Lindhqvist – CK Showtime (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm Godot). Kat D. Matilda Sandberg – Crois Star (val f-13 e Gloves Bobby – Sweetwall Captain Courageous), Smilla Hultby – Golden Bready, Lina Thorslund – Donegreagh Turlough, och Felicia Segersvahn – Thomas Kilbride (val f-12 e Coolin America – Castle Squire). Samtliga red en felfri runda.

LC kat C vanns av Matilda Franzén – Moherevogue Jack (skm f-12 e Fernville Danny – Ard Archer), med Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen) på 2:a plats. I LC kat D tog Leah Rosén – Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney) också 2:a plats. I kat D avd B red Julie Melin – Gentian Jazz f-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl) felfritt.

Fredag. LD kat C. 5:e plats till Eline Hägglund – Leine Reidh. Kat D. Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous) tog 2:a plats, före Leah Rosén – Cree Mystic på 3:a.

LC kat C. Vit rosett till Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). LC kat D. Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac) på 2:a plats. LB kat C vanns av Clara Persson – Kilconly Kate (sto f-14 e All Smoke – Abbey Fort). På 3:e plats Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). Vit rosett till Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud). I kat D togs 4:e platsen av Alva Theoen – Ballynoonagh Dawn (sto f-10 e Castleside JJ Junior – Robe Earl).

LA kat B. Blå rosett till Signe Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel). Kat C. 3:a  Clara Persson – Kilconly Kate. LA kat D. På 2:a plats Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow).

Lördag.LC kat C. På 2:a plats Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench). Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) på 3:e plats. Kat D. Leah Rosén – Cree Mystic på 3:e plats, och Ottilia Harrå – Clooneen Rambler (val f-07 e Oisin – Milford Hard Times) på 4:e.

LB kat C. Ytterligare en röd rosett till Majken Andersson – Cloonahich Aine. LB kat D. Samma färg blev det för Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah). LA kat C. Sophie Wahlen – Kitty Kim (sto-09 e Parkmore Bobby – Ganty Blazer). 4:e plats så röd rosett där också.

Msv B kat D. Seger till Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool), Det var deras debut på den höjden. Mer lyckat än så kan det väl inte bli! I Msv B+ kat D segrade Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow).

Söndag. LB kat C. På 5:e plats Majken Andersson – Cloonahich Aine. LB kat D vanns av Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). På 3:e plats Klara Larsson – Nightshade, och på 4:e Leah Rosén – Cree Mystic. Många rosetter blev det!

LA med ackumulator kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). Ebba Andersson – Ballylee Breeze (val f-08 e Kilmore Diamond – New Beginning) 3:a.

Msv B kat C. Seger till Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin). Meetingets sista klass Msv A vanns av vinjettekipaget Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star).

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep