Tävlingssvepet vecka 30

På vinjettbilden Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak), som kom 2:a i Big Tour GP kat C (1.20) vid Baltic Cup i Danmark. Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion) gick flera fina rundor, och kom på 10:e plats i Small Tour Final kat D (1.10) av 54 startande. Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) tog en individuell 3:e plats i lagklassen. Det var deras debut på höjden 1.25 (Msv B+). På bilden nedan pustar de ut efter bedriften.

Eksätra RS. Dubbelsegrade gjorde Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred). LC:1 63.14 och LC:2 68.50%.

Matfors RF. FEI Lagprogram Msv B (J). På 2:a plats med 65% Sara Heed – Qrumelur (val f-04 hos Margareta Heed e Grange Flynn Sparrow u Gräns Rebecca e Finney Master). FEI Mästerskapsprogram Msv B (J) vann de på 63.67%. Är därmed kvalad till Msv A dressyr. Vinst i kombicupen storhäst också.

I LC:1 RÅÖ red Jennifer Forsberg – Ally Mc Coist (val f-98 hos Lena Stenius e  Juno Rory u Brolötens Aloe e Finney Master) ihop 71.11%. Det hade räckt till vinst med råge, men ekipaget uteslöts pga att ryttaren glömt att byta till ponnysporrar. Det gäller att hålla rätt på vad som sitter på stövlarna för den som alternerar mellan storhäst och ponny. I LB:1 blev det segerrosett och 66.78%.

LA:1 RÅ16. På 2:a plats med 67.50% Märta Glavér – Önnarps Kurant (val f-01 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Cillva II e Öxenholm Marble Jr). I LA:P1 red ekipaget ihop 64.67%, och de båda resultaten räckte till 2:a plats i kombicupen. Dagen till ära fyllde ryttaren år, och hon passade på att ge sig själv en riktigt fin födeledagspresent. Grattis i efterskott Märta!

Sundbyholm Summer Games. Meeting onsdag – söndag. Onsdag. LB kat D. På 3:e plats Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench). I kat D avd B blev det också en felfri runda för ryttaren på ungponnyn Blue Meelickisland Lad (val f-15 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy).

LA vanns av Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin). Msv B 3* vanns av Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star), med Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) på 2:a plats.

Torsdag. LB kat C. 2:a plats till Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). I LB kat D kom Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) på 3:e plats.

LA 3*. Kat C. Ytterligare en placering, 3.e denna gång till Sonja Wallén – Gortmore Julie. Kat D. På 4:e plats Thindra Silfversten – Island View Fredrikio (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy).

Fredag. I LB kat C segrade Clara Persson – Kilconly Kate (sto f-14 e All Smoke – Abbey Fort), med Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass på 2:a plats igen. Kat C avd B. Felfri Ebba Sjöholm – Rosie’s Brún (val f- 16 e Aill na Brún Lad – Matty’s Rock). Ekipaget är sedan tidigare klar för SvRF Ungponnychampionat.

LB kat D. 2:a plats till Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl). På 5:e plats Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), som här tog den första av tre placeringar, och snudd på fyra under helgen. Vit rosett till Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood).

LA kat C. Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) 4:a. I kat C avd B red Molly Bohman – Emlagh Fiachra (val f-13 e Classiebawn Black Jack – Rathcoona Cove) felfritt, och tog med den ritten första kvalet till Msv B. LA kat D vanns av Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah), med Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy på 4:e plats. Msv B 3*. Kat D. 2:a plats togs av Thindra Silfversten – Island View Fredrikio.

Lördag. LB kat C. Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) red in på 2:a plats. I LA 3*. Kat D. 3:e plats till Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool), och en vit rosett till Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy.

Söndag. Storhästklass 1.00 avd B. Felfri runda för Cornelia Sundh – Woodfield Conor (val f-15 e Woodfield Sammy – Castleside Tigue). Är över ponnymått, ca 153 cm.

LC kat D vanns av Emilia Hildenborg – Seskin’s Fun Bobby (val-09 e Fiona’s Man – Loobeen Larry). På 4:e plats Majken Antonsson – Blue Meelickisland Lad. I LB kat C tog Signe Olsson – Walnut sin andra blå rosett.  LA 3* kat D vanns av Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Som fick finna sig att bli påhängd rosett igen för fotografering hemmavid.

Karlstads RK. Solstahoppet. Torsdag. LD CR. Felfri runda för Celine Blom – Minuaud Magic (sto f-09 e Monaghanstown Boy – Moyans Little Monkey). LD+ kat D. 3:e plats till Alma Svantesson – Pebellies (sto f-10 e Dunloughan Scot – Curraghnakeely Murphy’s Holiday). LD+ kat C avd B. Felfritt igen för Celine Blom – Minuaud Magic. En lyckosam tävlingsdebut för ekipaget!

Fredag. LD kat D vanns av Alma Svantesson – Pebellies. I LC blev det en 3:e plats för ekipaget.

Hästklass mitt i allt. 0.90 bed A. Felfri runda för Elvira Skager – Beechmount Bailey (val f-13 e Dooneen Supermatch – Castlestrange Fionn). Den 140 cm höga mamman måste ha haft dundermjölk att ge till sonen. Han mäter ca 158 cm.

Lördag. LC kat D. På 3:e plats Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin). LC avd B. Felfritt ungponnyekipage Clara Wästlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin).

LB kat C. Michelle Landberg – Castleside Donna (sto f-14 e Castleside JJ Junior – Castlestrange Fionn). LB avd B. Felfritt för Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck), så nu är de också klara för ungponnychampionatet. Grattis!!

Söndag. LC+ kat D. På 2:a plats Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). Ekipaget snodde sen åt sig en blå rosett i LB+ också.  

Umeå RF. LD avd B kat D. Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 e Shadow’s Dun – Ashfield Festy). Fjärde starten och fjärde nollrundan för den duktiga ungponnyn. LC kat D. Vanessa Snith – Gort Lemon (sto f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 2:a plats.

LB kat C. 3:e plats till Stella Nordin – Holmtebo Image (val f-12 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ixora e Pilgaards Killroy). Kat D. 3:e plats till Vanessa Snith – Gort Lemon också.

LA kat C. Segrade gjorde Stella Nordin – Holmtebo Image. En felfri ritt och första kvalet till Msv B.Kat D vanns av Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie).

Åstorpsortens RF. LC med inverkan kats C vanns av Astrid Garphorn – Tynagh Bella (sto f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Island Lad) med 24.8p. Tilda Lundin – Niles Boy (val f-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Hazes) tog två rosetter i LB kat D under meetinget. En blågul och en blå. Fick även en CR-rosett för en start i avd B.

Elsa Olvhag – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e I Love You Melody – Sarsfield) hade ett bra meeting. 2:a plats i LA kat D, och vinst i LA+. I söndagens LA kat C togs 2:a plats av Astrid Garphorn – Tynagh Bella, medan Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti) slog till med en seger i kat D.

Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór) har haft lite stolpe ut i LA, men nu fick de, och på hemmabanan dessutom, sätta den sista nollan. Därmed är de klara för SvRF Ungponnychampionat. Grattis!!

Växjöorten FK. Meeting torsdag -söndag. Tyvärr inga bilder inkomna. Segraren i den högsta klassen Msv A, Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) får därför vara med på två.

Rappestads RK. LE kat avd B. Lovisa Mattsson – Bjennesby Vox Exellente (val f-16 hos Kerstin Johansson e  Vox Pop de l’Aulne u Dita e Hagens Ryan). Felfri i tävlingsdebuten.

Ringsjöortens Lantliga RF. Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay) vann LE två faser kat D, och kom 2:a i LD. Vann även ”Lilla Sommarcupen”.

Ätrabygdens RK. Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) kom 2:a i LC kat D. Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad) vann LC+ kat D.

Föreningen Bollnäs SR. Fredag.LD CR. Kat D. Meja Maltanski Hedberg – Bawnabraher Bosun (val f-13 e Templebready Bo’Sun – Captain Miller), Edith Malmström – Seafield Silver Charlie (val f-08 e Seafield Silver Dun – Ard Harlequin). LC kat C vanns av Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer). I kat D segrade Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady (sto f-11 e Kilmullen Fionn – Tubber Patrick) före Clara Savehed – Belclare Paddy (val f-13 e Camber Paddy – Fairyhill Fort). LB+ kat C. På 2:a plats Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons), med Kajsa Östlin – Miss Mayflower (sto f- 07 e All Smoke – Windys Boy) 3:a.

Lördag. LD+ kat D. Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui) på 2:a plats, Älva Halvarsson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro) 3:a, och Ebba Eriksson-Lindgren – Hollbrook Rocco (val f-13 e Glencarrig Rocco – High Peak) på 5:e plats. LC+ kat D vanns av Älva Halvarsson – Edens Molly. På 5:e plats Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady. Msv B kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney

Söndag. LC kat D. Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady 3:a. LB kat D vanns av Clara Savehed – Belclare Paddy. LA med ackumulator. kat C. 2.a plats Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf). Kat D. 2:a plats till Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball), I Msv B kat B/C segrade Emmy Lundberg – Balleygraney.

Ljuslingsbackens FF. P60 14-20. På 2:a plats Rebecca Holmkvist – Lord America (val f-13 e Coolin America – Tulira Robuck) Dressyr 60.44% (straff 39.6) Total straff 40.4

P70 14-20 vanns av Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn) 68.26 (31.7) Tot 31.7. På 4:e plats Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia). Dressyr 66.09% (straff 33.9). Total straff 38.3

P80 –13 vanns av det norska ekipaget Selma Hallerud Lindell – Cooldorougha Boy (val f-09 e Kingstown Boy – Moy Hazy Cove). Dressyr 62.61 (straff 37.4). Total straff 38.6

P80-14-20. På 5:e plats Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad). Dressyr 64.20 (35.8) Tot 43.8.

Mälardalens Distansryttarförening. Jessica Lander – Juni (sto f-16 hos Alice Filipsson Shaw e e Bränntomts Garfield u Lidens Amourette e Uranus) red en godkänd CR 40 km. Juni är några cm över ponnymått. Finns det fler som har provat på distans med sina Conemaror?

🇳🇴 Slutligen ett stort grattis till Rasmus AaslandPoetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim) som red hem guldet på Norska Mästerskapet 🇳🇴

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep