Tävlingssvepet vecka 22

På vinjettbilden Tilda Allansson och Arda’s Sprinter. Äntligen fick de också komma ut på tävlingsbanan igen, och i Tingsryd var de riktigt taggade och slog till ordentligt! Foto: Kim Allansson.

Tingsryds RK. 3*2*1*. Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) vann först LA:1 på 68.61%, och sen LA:P1 på 67.76%. LC:1 kat D vanns av Alice Thorén – Carrowholly Joe (val f-09 e Walstead Cartier – Loobeen Larry) med 67.03%.

Svärdsjö RK. 3*2*. I LA:1 RÅ16 segrade Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus) med 69.02%. På 2:a plats Isabel Nordström – Gevas Maverick (val f-07 hos Eva Svensson e Backuddens Mountain Haze u Ulricedahls Tamara e Carnaby Patrick Hooligan) 67.63%. LA:1 RÅÖ vanns av Linnéa Ling – Robe Nutmeg (val f-07 e Robe Earl – Caperann Ranger) 67.91%. I LA:P1 RÅ16 kom Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan) på 2:a plats med 65.65%.

Kongahälla RS 1*. LB:1 kat D. 2:a plats till Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy) på 68.75%. Hos Billdals RK 3*2* vanns LA:1 kat D av Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney) med 68.88%, före Ella Segell – Lehenagh Rebel  (val f-06 e Rebel Justice – Killyreagh Kim) på 2:a plats 65.27%.

Stockholms FK.1*. P80 -13. På 2:a plats Nellie Edström – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle). 63.48% (straff 36.5).Total straff 36.5. P-80 debut för ekipaget. I P80 14-20 red My Edblad – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud) in på 3:e plats. Även för detta ekipage var det P80-debut. Dressyr 62.80 % (straff 37.2). Total straff 41.6. P90 vanns av Elsa Engström – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah). Dressyr 68.80% (straff 31.2). Felfri banhoppning och terräng. Total straff 31.2.

Åsbygdens RF 1*. LE kat D. Felfri runda för Mini Pettersson – Glencarrig Blakehill (val f-11 e Lehid Canal Prince – Cloonisle Cashel), och Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 e Shadow’s Dun – Ashfield Festy). Tävlingspremiär för ponnyn som kom med på köpet så att säga. Modern Park Coco importerades hösten 2016, och framåt februari gjordes en vet check, då hon tycktes bli både tröttare och tjockare. Diagnosen var lätt att ställa, och i början av april föddes han. Tack vare en redig importör och lika redig irländsk säljare, gick det att spåra stoets vägar bakåt. Det visade sig mycket riktigt att hon blivit betäckt, konstaterats ej dräktig, och därefter sålts. DNA-typning mot fadern stämde och han kunde registreras.

LC kat C. 4:e plats till Ester Höög – Ahey Bridge 4th (sto f-14 e Anabally Tiger – Moy Johnny’s Pride). LC kat C Avd B. Ungponnyekipaget Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl) gick felfritt. LC kat D. På 2:a plats Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred), före Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady (sto f-11 e Kilmullen Fionn – Tubber Patrick) på 3:e. LB kat C. avd B. Felfritt igen för blott 10-åriga Engla Dahlberg Moberg – Galtee May. LB kat D avd B. Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy). Ytterligare en felfri ungponny.

Hos Björsby RF.1* red Wilda Sammeli – Birchgrove Diamond (val f-02 e Kilmore Diamond – Wings of Victory) hem blå rosetter i LC och LB kat D. Hos Åsbo PK. 2*1* vann Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con) LA och LA+ kat C. 

Skogslottens RF 3*2*1*. LD kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble. Kat D. Ella Samuelsson – Mount Ross Omega (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Rosenaharley Rowley) på 6:e plats.

LC kat C. Gul rosett till Izabelle Åkesson – Celtic Glashouse Mist (sto f-08 e Dexter Leam Pondi – Corcullen Silver Belle), och vit till Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino -Robin Hood). Kat D vanns av Lovisa Eriksson – Bjennesby Lois Lane (sto f-05 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Vänerbergs Orion), med Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) 5:a. Vita rosetter till Némla Almén – Kilmacduagh Lady (sto f-07 e Coral Lad – Burren Rocket), och Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood).

LB kat D. Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy) in på 3:e plats, med Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan kestrell – Oxenholm Godot) på 4:e. Alva Hollingworth – Paddy’s Last (val f-04 e Castlestrange Fionn – Dangan Dun) 7:a. Kat D avd B. Felfri runda för Majken Antonsson – Blue Meelickisland Lad (val f-15 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy).

LA kat D med totalfel. 4:e plats till Filippa Berger – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy). LA två faser. Kat C. Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) 3:a. LA kat D vanns av My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ). Msv B kat C. 2:a plats och sista nollan till SM för Amanda Wyckman – Roadside Belinda. Msv A kat D. Blågul rosett till Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool).

Föreningen Storbyns Ryttare. 3*2*. Undertecknad på plats fick se många fina Connemaror! LC kat D vanns av Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). På 2:a plats Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire), och 3:a Astrid Jansson – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker). 5:a kom Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir). Kat D avd B. Felfri runda för Julie Melin – Gentian Jazz (val f-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl). Ungponnyekipage.

LB kat C. vanns av Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). Vit rosett till Moa Eriksson – Ballinaclough Radino (val f-12 e Crosskeys Rebel – Juariste Du Moulin). LB kat D vanns av Molly Lindblom – Crossowen Katie, och på 4:e plats Thindra Silfversten – Island View Fredrikio (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy).

LA kat D. Thindra Silfversten – Island View Fredrikio på 2:a plats, före Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 3:e. Msv B kat D vanns av sistnämnda ekipage.

Fjälkestad 3*2*1*. Lördag. LC kat C. På 3:e plats Elvira Melin – Sammy Hill (val f-11 e Woodfield Sammy – Loughlum Sadat). Felicia Färnström –  Gort Na Lon (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) 4:a. LB kat C. Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride) också 4:a.

I LA kat C slog Mathilda Hansson – Ballywire Mirah till med seger. LA Kat D. På 2:a plats Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous). Msv B kat C vanns av Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred).

Söndag. LC kat D avd B. Felfri runda för Ebba Danielsson – Castlemadden Giusaí (sto -16 e I Love You Melody – Rosscastle Fred). LA kat C. Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) 2:a plats. I kat D blev det samma placering för Cajsa Johansson på helbrodern Galliano (val f-08 se Giovanna). Msv B kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna.

Strömsholms RF. 3*2*. Torsdag. LB kat C. Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) på 3:e plats. LB kat D vanns av Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein), tätt följd av Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui) på 2:a, och Filippa Kaltea- Tagunnan Lady (sto f-13 e Cheeky Bobby Sparrow – Clonberne Boy) på 3:e plats.

Söndag. LB kat D. Seger till Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen). LA kat C vanns av Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin). I LA kat D tog Saga Kumlin – The Hiker ytterligare en blå.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidrar med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep